Avem nevoie de o construcție politică puternică în lupta cu hidra anti-națională care, de trei decenii, a secătuit țara

3

Constatarea de la care pornesc e una cât se poate de simplă: în acest moment, pe scena politică nu există nicio forță politică despre care să se poată măcar bănui că are ca scop ceva din agenda cetățeanului. Absolut toate forțele politice din Parlament sunt tributare unor interese oculte, sunt subordonate unor structuri având scopuri cel puțin dubioase. Ultimele evenimente legate de votarea Legii nr. 55 (a stării de alertă) sau a Legii Mengele, cea care ne transformă în simple obiecte de experiment ale unei dubioase autorități medicale, ar trebui să se constituie într-un duș rece pentru toți cei care au capul pe umeri. Nu vă mai iluzionați: ȚARA E COTROPITĂ DE TRĂDĂTORI AL CĂROR UNIC SCOP ESTE DISTRUGEREA NOASTRĂ CA NAȚIUNE ȘI CA INDIVIZI!

Constatăm o deteriorare exacerbată a agendei publice, o ruptură tot mai mare între popor și politicieni, ceea ce ne obligă să demarăm acțiuni menite a corecta actuala stare de fapt. Așadar, ce e de făcut?
Întrucât ne confruntăm cu situația descrisă, consider că e nevoie să aruncăm în luptă o forță coerentă, națională, cu un program orientat strict către cetățean. E nevoie de o forță politică demnă și capabilă să preia de una singură guvernarea pentru a corecta ceea ce e de corectat la statul actual. Cum putem însă face asta?

Avem la ora actuală o seamă de partide legal înregistrate și care, încă de la înființare, și-au asumat o agendă națională. Principalele probleme ale acestor partide sunt:
– slaba reprezentare la nivel național;
– expunerea mediatică insignifiantă;
– necunoașterea de către marele public.
Toate aceste elemente le fac incapabile să facă față unei lupte politice serioase. Mai mult, resursa umană a acestor partide este, în mare măsură, una slabă, îmbătrânită și fără proiecte pe termen lung.

De-aici însă trebuie să începem construcția. Un prim pas concret care ar trebui făcut ar fi coalizarea tuturor acestor partide/organizații într-o platformă națională având principii clare și transparente. În acest fel, toți cei care gândesc românește pot căpăta o vizibilitate mult mai bună. De asemenea, publicul care așteaptă venirea unei asemenea forțe va găsi mult mai ușor răspunsurile la întrebările pe care le are. Și, mai mult, astfel se va accesa o resursă umană proaspătă care de mult nu mai are reprezentativitate.
De-aceea mă adresez acum tuturor celor care au înființat partide, ONG-uri sau care au format structuri de orientare naționalistă să demareze discuțiile pentru înființarea unei Platforme Naționale. Avem nevoie de o construcție politică puternică pe care s-o aruncăm în lupta cu hidra anti-națională care, de trei decenii, a secătuit țara.

Principiile la care trebuie să adere partidele și organizațiile care se vor alătura Platformei sunt:
– Principiul autonomiei naționale – prin intermediul căruia se va refuza amestecul oricărei entități externe în treburile interne ale națiunii române;
– Principiul primatului interesului național – prin care se interzice orice acțiune care dăunează interesului național sau care ar avea ca efect avantajarea unei entități externe în raport cu statul român;
– Principiul primatului interesului cetățeanului român pe teritoriul național – prin intermediul căruia, pe teritoriul național, legea trebuie să avantajeze și să protejeze cetățenii români în fața oricărei entități externe;
– Principiul protecției internaționale a cetățeanului român – prin intermediul căruia se va interzice extrădarea din România (abrogarea alin 2 din Art. 19 al Constituției) și se va introduce obligația statului de a-și salva cetățenii aflați în imposibilitatea de a se întoarce în țară;
– Principiul autonomiei economice la nivel local și național – prin intermediul căruia statul trebuie să creeze cadrul necesar satisfacerii tuturor nevoilor de bază ale cetățenilor atât la nivel local, cât și la nivel național;
– Principiul neutralității absolute a țării, conform căruia România nu va mai adera la nicio alianță politico-militară, singura îndatorire a armatei române fiind protecția teritoriului național;
– Principiul protecției resurselor naționale – conform căruia se va interzice exploatarea resurselor naturale ale țării de către entități străine sau cu acționari străini;
– Principiul protecției normalității;
– Principiul protejării religiilor tradiționale – conform căruia absolut tuturor religiilor tradiționale li se oferă protecție în fața agresiunilor propagandistice.
Sunt câteva principii suficiente de la care se poate porni pentru realizarea unei construcții solide. Știu că este târziu, dar e obligatorie o asemenea inițiativă în condițiile în care suntem agresați de o clasă politică trădătoare.

Pentru eficiență propun realizarea unei structuri rețelare, fără o conducere centrală, și în care implicarea membrilor să fie permanentă. Un exemplu de bună practică ar fi ca aleșilor să li se interzică să se pronunțe asupra oricărei probleme pentru care nu au un mandat din partea membrilor organizației din care provin. Astfel, politica se va face activ, prin implicarea permanentă a tuturor membrilor platformei.

Aștept acțiuni concrete. Considerați aceasta este scânteia care aprinde focul resetării naționale. Acum, când întreg eșichierul politic e cucerit de trădători, e momentul marii răsturnări. Implicați-vă gândind strict prin prisma interesului propriu, al comunității din care faceți parte și al națiunii! Aveți puterea ieșirii din letargie?

P.S. Aș vrea să elimin din start orice suspiciuni. Personal mă voi implica total în construcția Platformei, dar de rămas voi rămâne strict la nivel de simplu membru, căutând în același timp să fac în așa fel încât această „funcție” să fie cea mai importantă din Platformă.

Autor: Dan Diaconu

Loading...
loading...

3 COMENTARII

 1. Dan Diaconu scrie cu inima, nu cu mintea! Adică, nu dă dovadă de pragmatism absolut deloc! Sună perfect platforma-program (parcă ar fi scris-o Gh. Funar, sau Vadim Tudor), dar e imposibil de aplicat! Ar mai fi o condiție, însă, a formulării ei: să se bazeze pe ceva, să aibă surse de încredere în serviciile de informații, să știe ceva mai mult decât noi cititorii și raționamentele noastre, mai precis decât șirul meu de argumente de care mă servesc după citirea și judecarea unei astfel de expuneri.
  Și o iau cu explicațiile metodic:

  1. Dacă cei care au înființat partide, ONG-uri sau structuri de orientare naționalistă au resursa umană slabă, îmbătrânită și fără proiecte pe termen lung, atunci cum ar putea prelua guvernarea unei țări dacă nu au o strategie nici măcar pe termen scurt, sau mediu, darămite lung? Cum să arunci în luptă cu Deep State-ul, cu statul paralel, pe cineva, ori un anume grup, care n-are habar cum să procedeze (pentru că nu are stabilite niște obiective clare, concise, sigure)? Care n-are finanțare puternică, care n-are sprijin extern necondiționat din partea altui stat potent financiar și militar+ stabil politic, care n-are serviciile de partea sa???
  2. Cum se pot coaliza aceste partide/organizații într-o platformă națională pe principii clare și transparente, dacă politica însăși este un lung șir de compromisuri??? Vise taică, vise!!! Cel mai adesea, politica se conduce după principii cinice și după măsuri dure, aspre, atunci când trebuie ridicat economic un stat sărăcit la extrem, inclusiv prin prisma forței de muncă apte și calificate. Să amintesc aici programele de austeritate comuniste, care au avut drept scop plătirea datoriei externe a României? Am oferit doar un (1) exemplu de procedeu sever, brutal, aplicat unei populații. Un altul ar fi, cum aperi o țară care nu mai are armată și nici tehnică de luptă??? Că hidra (nu aceea ucisă de Hercule, ci alta în viață) vine peste tine să-ți ceară socoteală pentru motivele scoaterii ei din joc! Pentru că ai împiedicat-o să aplice tactica pământului pârjolit, să te distrugă definitiv!!!
  3. Ce fel de diplomați profesioniști, nu de mucava, are Dan Diaconu pe care să-i trimită să negocieze contracte și să atragă fonduri pentru ridicarea și dezvoltarea României??? O fi vreun Lavrov printre noi și nu am auzit eu de existența lui! Pe ce bani, punem toți osul la treabă să reconstruim statul român? Dar în câte generații de oameni facem asta, dacă resursa este una îmbătrânită???
  4. Se referă în articol la principiul protecției resurselor naționale! Desigur, excelentă logică! Dacă ne spune și nouă, cititorilor, cum scoate în afara legii companiile imperialiste, corporațiile, cum le despăgubește, pentru că acestea au încheiate niște contracte cu statul român, pe care tu, Dan Diaconu, vrei să le anulezi în instanță, așadar, dacă nu le mai lași să exploateze, trebuie să le dai bani pentru așa-numita pagubă suferită! Câți ani trec (și câte generații, bineînțeles) să se pronunțe instanța, are dumnealui idee??? Dar sumele cheltuite cu abrogarea actelor??? – Deja m-am plictisit!

  Este o utopie întregul articol! Neîndoielnic, că-i izvorâtă din regretul, din durerea că se alege praful de România! Nu-i un tânăr prost, e doar nepregătit pentru viață! Și ce-i mai important, că nu-și lasă mintea neantrenată!
  Soluția, pe care aș oferi-o, este să găsim persoane din interiorul hidrei dispuse s-o distrugă prin implozie. Doar așa poate fi nimicită – și anume – de membrii ei, care pot s-o lovească cu propriile-i arme și care au posibilitatea s-o desființeze pentru totdeauna. Doar ei cunosc nivelul extinderii ei și doar ei îi pot leza punctul nevralgic, fisura, călcâiul lui Ahile.
  Întrebarea, care anticipează totul, ar fi, cine garantează, încredințează, umanitatea că după amputarea tuturor capetelor hidrei, organismul nu are posibilitatea să se regenereze și să-i crească altele în loc? Ceva de genul, am scăpat de dracu dar am dat peste tac*su! Sacrificăm niște generații, dar nu putem să le jertfim pe toate. Nu prin impulsivitate putem rezolva ceva constructiv, ci prin inteligență, având grijă să identificăm nu numai eficacitatea, ci și utilitatea practică a acțiunilor noastre.

 2. Ce incredere sa mai avem in partide si in cele amtisistem ca nu se vor infecta de la restul ? Si sanse nu au exact cum a fost cu pp- dd ! Numai o forta populara o revolutie adevarata va distruge hidra!

 3. Avem nevoie de schimbare ,de 30de ani au fost doar ei și rezultatul se știe și se vede , prosperă doar ce-i bogați iar săracii devin și mai săraci.SCHIMBARE asta este soluția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.