„Copiii noștri trebuie educați, nu îndoctrinați”

5

Alegerile din Statele Unite de la sfârșitul lui 2020, dar mai ales manifestațiile de stradă de după uciderea afro-americanului George Floyd au adus în discuție din nou noțiunile de „propagandă” și „manipulare”, odată ce s-a ajuns la gesturi extreme, precum dărâmarea unor statui ale unor personalități „neconforme” cu ideile „progresiste” ale prezentului sau gesturi la fel de extreme din partea acelorași „progresiști” de a le săruta picioarele negrilor, pentru a le fi astfel iertate păcate ale înaintașilor, ale rasei, un gest, la rândul său, plin de încărcătură rasistă.

Toate acestea au fost posibile, nu atât din cauza „propagandei” și „manipulării”, practicate de media principală, care aparține marilor corporații, fiind, prin urmare, stângistă și globalistă, ci și, sau mai ales din cauza educației.

Încă după Al Doilea Război Mondial, universitățile din Occident au intrat încet, dar sigur în mâna „stângii”, constituindu-se într-o pepinieră pentru politicieni globaliști și „formatori de opinie” progresiști. Astăzi s-a ajuns ca această situație să fie larg răspândită, dar, și mai important, recunoscută ca atare.

Tot așa, lupta dintre ceea ce se numește „stânga” și ceea ce se numește „dreapta”, care devine în realitate o luptă tot mai aprinsă între „progresiști” și „globaliști”, pe de o parte, și „naționaliști”, „suveraniști”, „tradiționaliști” și „conservatori”, pe de altă parte, a devenit, în ultimii ani, tot mai inegală, cu un important ecart în favoarea primilor, și asta tocmai din cauza acestui sistem educațional corupt politic, și nu numai.

Totut s-a întâmplat după un plan bine pus la punct, pe termen lung, cu mijlocirea instituțiilor de stat care au intrat pe mâna stângii și contribuția „filantropică” a marii finanțe și transnaționalelor, care au investit astfel, la fel de hulpave ca întotdeauna, în viitorul lor, și a nimănui altcuiva.

Așa se face că, la începutul lunii iulie 2020, președintele SUA Donald Trump a declarat că va solicita Departamentului Trezoreriei să analizeze statutul de scutire de impozite și finanțarea „universităților și sistemelor școlare” din cauza „prejudecăților de stânga” ale acestora, spunând că elevii și studenții nu ar trebui să fie „îndoctrinați”.

„Prea multe universități și sisteme școlare practică îndoctrinarea radicală de stânga, nu educația”, a spus Trump într-o serie de postări. „Prin urmare, solicit Departamentului Trezoreriei să reexamineze statutul de scutire de impozite și/sau finanțare, care va fi eliminat dacă această Propagandă sau Lege Împotriva Politicii Publice continuă. Copiii noștri trebuie educați, nu îndoctrinați”.

La Trump și republicanii săi aceste intenții pleacă, evident, de la recunoașterea unei realități: sistemul educațional le este potrivnic, dar, dincolo de orice echilibru politic, este părtinitor, manipulator și nu permite astfel gândirea liberă și obiectivă și conturarea în acest fel a unor idei politice independete în mințile tinere și influențabile. Totul poate fi rezumat, într-adevăr, foarte bine la termenul „îndoctrinare”.

Republicanii protestează de mult timp împotriva îndoctrinării de stânga din școlile publice și din universități, indicând „zonele de discurs liber”: cazurile de profesori și administratori școlari care manifestă ostilitate față de elevii și studenții conservatori, completând că, în multe cazuri, facultățile donează sume enorme de bani politicienilor Democrați și cauzelor de stânga.

Acest fenomen se observă tot mai mult și în România, plecând de sus în jos, deocamdată de la nivelul elitelor, cu o universitate precum Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în realitate o reeditare a școlii de cadre din perioada comunistă, care comandă în mintea celor care îi trec pragul cooptarea automată la „valorile europene”, precum se implementa odinioară recunoașterea primordialității teoriilor marxist-leniniste despre lume.  

Iată, spre exemplu, se se spunea la sfârșitul lui 2019 într-un comunicat al SNSPA: „Xenofobia, naționalismul retrograd și discursul bazat pe ură nu sunt valori ale păcii, ale democrației și ale spațiului european din care societatea românească face parte. Astfel de discursuri, bazate pe stereotipuri și prejudecăți, dinamitează fundamentele democrației românești și stimulează atitudinile euro-sceptice, afectând unitatea și stabilitatea Uniunii Europene”. Inutil de precizat că ce se consideră „xenofobie” este astăzi manifestarea oricărui spirit național, că orice formă de naționalist este considerat „retrograd” și orice atingere a „curentelor” care declară libertate deplină pentru manifestările LGBT sau pentru migrația neîngrădită, spre exemplu, este considerată „discurs bazat pe ură”.  

Discursul stângii globaliste astăzi spune, poate în primul rând, „cine nu este cu noi este împotriva noastră” și invită la cenzură, sau adaptare la „corectitudine politică” împotriva a orice nu re regăsește în propriile prejudecăți. În acest sens, comunicatul de mai sus continuă astfel:„SNSPA atrage atenția asupra responsabilității pe care mass-media centrale, dar și locale, o au în contextul în care găzduiesc și promovează astfel de discursuri. Lipsa de reacție a jurnaliștilor faţă de mesajele unor politicieni ale căror atitudini contravin flagrant valorilor și principiilor europene reprezintă un factor de îngrijorare, care poate pune sub semnul întrebării independența și/ sau profesionalismul instituțiilor de presă. Totodată, în calitate de Școală de guvernare, care promovează valorile democratice, SNSPA solicită tuturor partidelor politice să se delimiteze ferm de membrii care au un discurs public bazat pe ură, discriminare, xenofobie și informații false, care manipulează și lansează atacuri ce depășesc limitele unei confruntări politice democratice”.

Reîntorcându-ne la Trump și bătălia inegală a „suveraniștilor” și „naționaliștilor”, amenințarea președintelui Trump vine imediat după ce a avertizat districtele școlare și universitățile publice din Statele Unite că le va stopa finanțarea federală dacă nu-și redeschid clasele și cursurile în această toamnă. Asta pentru că, după cum se poate ușor observa, deloc întâmplător, „pandemia” de la începutul lui 2020 a deschis o nouă falie între cei cu gândire „progresistă” și cei cu gândire „conservatoare”, primii manifestându-și din plin conformismul față de orice măsuri restrictive, oricât de aberante, într-o ordine mondială în care, în sfârșit, se regăsesc.

Puterea administrației Trump de a modifica drastic scutirea de impozite a universităților este limitată, dar ar putea modifica regulile federale care ar produce efecte similare. Oricum, bătălia ca continua.

Ce se întâmplă în America. O analiză obiectivă din interior

Încă pe vremea lui Bush Sr. stânga a realizat că solul puterii trebuie cultivat din timp, îngrăşat şi arat periodic. Cum învăţa Lenin? Pentru a acapara puterea, acaparaţi mai întâi poşta, telegraful şi radioul. Aşa au acaparat democraţii toată mass-media şi industria de divertisment (Hollywood, ziare, reviste, Facebook etc). Educarea tinerilor intra sub oblăduirea profesorilor stângişti din universităţi. Începe o spălare a creierului la tineret nemaivăzută. Orice profesor cu păreri proprii e dat afară, fără şanse de a reangaja la altă universitate. Disidenţa e pedepsită aspru, libertatea cuvântului tăiată agresiv. În campusuri, Antifa e activă („antifascism”, în noua lor limbă) – aripa războinică de stânga a democraților. Așa au făurit limba ipocrită a corectitudinii politice (Citește mai departe…)

Loading...
loading...

5 COMENTARII

 1. Daaa, trebuie educați exact în spiritul părinților voștri fondatori! Adică, să atace prin intermediul dronelor țări și comunități nevinovate (ceva nunți prin Pakistan, ceva grădinițe prin Irak, ceva școli și spitale prin Siria) care nu-s dispuse să-și cedeze suveranitatea și resursele ”excepționalilor” planetei, cu atât mai mult cu cât boots on the ground n-aveți curajul de când v-au altoit vietnamezii aceia micuți, ce purtau o pereche de bocanci la 3 soldați activi în luptă, să pregătească desăvârșit operațiuni false flag și coup d*etat, să devină traficanți perfecți de stupefiante sau negociatori cu cartelurile importante columbiene și mexicane- depinde de context, să învețe să-și supravegheze semenii și să devină experți în revoluții colorate, să se pregătească conștiincios, scrupulos să ajungă președinți – chipurile – ai lumii libere și să amenințe constant Venezuela așa cum s-a procedat zilele acestea. Și lista poate continua încă vreo 2 zile de scris neîntrerupt. În rest, fă bine Mr. Trump și adună-ți creierele deștepte de prin statele europene, balcanice, asiatice etc, așa cum au acționat și înaintașii!!! Unele dintre ele s-au lămurit de falsitatea și inconsistența lui ”american dream” și vor zice ”pas” la ofertă, dar, fiind om de afaceri, sunt convinsă că ai darul persuasiunii. Nativii tăi, din familiile bogate, nu-s obișnuiți cu buchea cărții, ci doar cu prizatul cocainei și cu făcutul banilor pe Wall Street! Ceilalți, majoritarii săraci, sunt sfertodocți și ajung înrolați în ”cea mai puternică” armată a lumii despre care statisticile voastre, americane, dezvăluie că peste 60% este depresivă și mai ales slab echipată, iar tehnica de luptă a rămas cu cel puțin 5 generații în urmă, față de noutățile de pe piață; întocmai cum declară rapoartele Pentagonului culese și vândute presei alternative de pe dark web. Adică, băieții combatanți au doar stars and stripes și vulturi cu cap alb, plus celebra ramură de măslin fără măsline, care nu-i îndreptățesc să simtă apartenența la națiunea ”indispensabilă” și nici nu-i motivează să intre în lupă pentru ”Medal of Honor” ori măcar pentru un ”Purple Heart” ca să-i lase la vatră mai repede.
  Trump a promis extrem de multe în prima campanie electorală, inclusiv ”drain the swamp” și ”make America great again”. Nu a putut să onoreze nici una dintre ele. Demagogia a fost adusă la rang de artă. Degeaba! Va rămâne singurul președinte american din istorie, care a încercat să sperie mapamondul prin intermediul unor tweeturi.

 2. A fost nevoie de dl. TRUMP ca să înceapă curățenia de neomarxism! Omul potrivit la locul potrivit! Pentru mulți el este vestitorii maniei Domnului!

 3. Festinul ignoranței
  În ultimele două decenii, entuziasmul tâmp pentru noțiunea accesibil a plasat relația cu școala sub anatema generată de disprețul cvasicolectiv pentru canon și elită
  (de Justina Irimia)___—-___
  In celebrul film „Z” (cu Yves Montand, mare actor francez de origine italiana)***, un caracter face o paralela intre tratamentul = stropitul vitei-de-vie (contra filoxerei, specific) si evolutia tanarului, care -la fel- are nevoie de 3 tratamente ( stropiri), prima in scoala generala si chiar mai devreme, a doua ca si liceeni, studenti sau tineri lucratori si a treia in armata, toate acestea fiind evident ca au la baza educatia generala care implica si instructia, in sfarsit termenul obisnuit este EDUCATIE, iar omul(cel mai nidicol animal cunoscut), are nevoie de aceasta chiar zeci de ani(18/21 ani este doar un termen comercial), insa scoala este singura care poate sa se substitue si celor 7 ani de acasa si poate sa dea si o instructie lucrativa , oricui…Problema in Romania este ca -precum in politica- NOI NU am vrut sa folosim un model VERIFICAT( Sud Korean, Finlandez, etc.) , ci am mixat orice a aparut la orizont ca o fata Morgana, in special datorita faptului ca „piatra din varful unghiului” s-a schimbat si de cateva ori pe ciclu politic, adica minstrii educatiei( si consilierimea din dotare-si multe! cum zicea recent fierea pamantului-, adevarate Las Meninas, fara care geniile ministeriale nici la toaleta nu se duc!), de aici zicala cu „bordeie/ obicee”, a intrat perfect in functiune , dar , aducand cu sine o mare confuzie in randul copiilor si tinerilor…Mai mult , marea frana a realei educatii a devenit introducerea religiei in scolile publice, ca si cum bisericile nu ar fi avut dreptul sa-si ridice propriile scoli si sa transforme -daca vor- pe toti romanii in popi si preotese, insa goana dupa ciolanul imediat de zi-cu-zi si dorinta de a controla toata tara( in timp), a dus la aparitia acestei struto-camile ( noi nu avem natural nici struti nici camile, mai bine spunem porco-shobolanime), in care -formal- avem declarata o separare a puterilor in stat, insa -in realitate- politicul jinduieste dupa alianta cu popimea chiar mai dihai decat insasi popimea, tocmai pentru ca -in continuare- prin popime( ca o curea de transmisie), politicul manipuleaza masele, in cea ce a devenit trasatura de tara si neam, adica exploatare, oprimare si saracire, prin INDOBITOCIRE religioasa… Interesant cum( facand o paralela cu Spania), Romania , dupa un episod ultratraumatizant (iar ca ani, destul de similar cu cel spaniol) a ales exact ce duce la pierzanie, adica republica(Spania a ales intoarcerea la Monarhie) si a ales intoarcerea in Evul Mediu, desigur, prin religie, in timp ce Spania creste ca tara atee fiind una dintre cele mai bune tari din UE, preturile cele mai mici si siguranta cetateanului, cea mai inalta…In filmul „Behold A Pale Horse”2***, exista o replica, „Cu biserica nu ne putem lupta(3***)”, spusa (conform cartii) in 1956, adica la -aprox.-20 de ani de la terminarea razboiului civil, care s-a dovedit a nu fi tocmai cea realista, in timpurile care au urmat…(***-filmul respectiv, extrem de politic, a facut multi ani valuri si dupa castigarea Oscar-ului;///2*** filmul nu are nicio legatura cu „The Pale Horse”,roman de Agatha Christie, ci este bazat pe cartea ” Killing a Mouse on Sunday” -by Emeric Pressburger(Imre József Pressburger-care a studiat si la Timisoara!), al doilea regizor -ca importanta- dat de Ungaria, mapamondului, primul fiind Michael Cortiz(Curtiz was born Manó Kamine = Mihály Kertész) celebru cu „Casablanca”,Captain Blood”, etc.);///3*** replica spusa de seful politiei, jucat de Anthony Quinn(altfel, supranumit Zorba Grecul), dar care putea interpreata orice rol-inclusiv „opozantul”-, de orice parte a naratiuni, in respectivul film, insa eroul principal a fost ales sa fie jucat de Gregory Peck)…

 4. Cine sunt preotii romani din Italia decorati de presedintele Klaus Iohannis Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 6 august, decretul de decorare cu Ordinul National “Pentru Merit” in grad de Cavaler a doi preoti …”____——____exact ce spuneam mai sus, iata ca politicul-chiar la varf- doreste aceasta alianta, altfel as indrazni sa cred ca un adevarat dascal de fizica nu poate fi decat ateu, insa “interesul poarta fesul”, de fapt acest i-han a aratat de prea multe ori ca este in stare sa se coboare sub orice nivel, doar pentru a reusi sa termine si acest al doilea mandat si sa-si desavarseasca planurile antiromanesti, pentru care este platit…Mai mult, cu nonsalanta el da un shut serios si ideii de ” separare a puterilor in stat”, acordarea unor diplome, medalii, etc., nu se face decat in cazuri exceptionale( mai ales catre cler), ori usurinta cu care acest i-han, acorda -intr-o adevarata veselie- diplome, decoratii, medalii de merit si alte onoruri, si la vii si morti ,si la romani si la straini, ma face sa cred ca tipul trebuie sa aiba o componenta patologica, sau este de o viciozitate extrema..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.