Istoria unei fotografii

1

Aproape doi ani în urmă am făcut această fotografie, plimbându-mă prin Milano, pe strada Montenapolione, numită și „strada modei”. Dar nu despre aceasta vreau să vorbesc. Nu știu daca ați recunoscut bărbatul din poză. Este Giorgio Armani (86 ani). Chiar Armani în persoană, care își aranjează vitrina de unul singur. Vă puteți imagina așa ceva la noi, un multimilionar care muncește în „șantier”? Ei bine, eu nu.

Uimită fiind, am făcut această poză nu numai pentru că era Armani în cadru, dar și pentru că am vrut să imortalizez momentul în care o personalitate cu renume mondial, sume enorme în conturi și cu un staf de mii de oameni în spate, cărora le putea încredința această misiune, nu-i părea umilitor să facă această muncă umilă – să aranjeze un manechin din vitrină.

Amintiți-vă de câte ori suntem martori cum șefi cu muuult mai mici, dar cu o vanitate maaare își permit să umilească subalternii chiar și în prezența altor persoane pentru niște fleacuri.

Pentru mine Armani este și un exemplu de Om cu literă mare, care dovedește că, pe lângă măreția sa de profesionist în domeniul modei, rămâne în viață un om umil.

În perioada pandemiei, Armani a recalificat fabricile sale pentru producerea halatelor de unică folosință pentru medici.

Aceasta dovedește că nu banii, dar faptele îl fac pe om cu adevărat măreț.

Autor: Viorica Răilean

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Interesant! Adevărul este că măsurăm valoarea omului după capacitatea lui de a oferi, după vocația dăruirii și pasiunea creației. Adesea, îngâmfarea orbește celelalte simțuri, iar combinația fudulie/prostie/răutate este cea mai periculoasă! Și aici mă refer la cei vanitoși. Apoi, nu este totul numai să vrei și să deții în viață, mai trebuie să și acționezi în consecință, ceea ce necesită timp și implicit răbdare pe lângă organizare. Câți pot face toate acestea? Mult mai putini decât numărul celor care o afirmă. A avea caracter implică voință și autocontrol, ceea ce italianul le dovedește din plin! Cu siguranță, educația l-a ajutat în acest sens, dar și ”stofa”(materialul din naștere) și-a spus cuvântul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.