Monalisa s-a corectat politic

2

Monalisa s-a corectat singură politic, la jumătate de mileniu după ce „rasistul” și „supremasistul” Leonardo da Vinci a pictat-o albă, nedreptățind istoric și sistemic minoritățile rasiale, în special și în particular africanii. Este o fotografie care circulă pe internt și care spune multe…

Toată media corporatistă vorbește despre acest rasism, blamându-l și căutându-l cu pasiune chiar și în cele mai mărunte gesturi, pornind de la uciderea „celebră” a „eroului” infractor american George Floyd. Nimeni nu a vorbit despre uciderea cu premeditare a 64 de fermieri albi în Africa de Sud numai în 2015. Că numărul fermierilor albi din Africa de Sud a scăzut de la 60 de mii la 30 de mii în numai câțiva ani din cauza atacurilor rasiste și a crimelor nu se spune nicăieri.

După abolirea „apartheid”-ului, proces despre care aceeași presă și vajnicii „umaniști” ai ONG-urilor a făcut să se știe în întreaga lume, despre „apartheid”-ul pe invers, care a făcut mii de victime în rândul albilor, aceeași „democrați” fac să nu știe aproape nimeni. „Apartheid”-ul albilor, din trecut, era doar o politică de separare, „apartheid”-ul negrilor din Africa de Sud este azi o politică de dominare și de exterminare, cu legi prin care albilor le sunt confiscate pământurile pe care familiile lor le stăpânesc de sute de ani, de pe vremea în care negrii nu le puteau revendica din simplu motiv că nu aveau noțiunea de proprietate. Prin urmare, unde e nedreptatea istorică aici? Poate în faptul că albii sud-africani trăiesc azi și de câteva decenii o dramă ignorată de întreaga lume, ignoranță la care media și „umaniștii” așa-ziselor „societăți civile” își dau concursul cu bună știință. Pentru această minoritate grav persecutată nu există presă care să relateze tragediile lor, nu există organizații care să le apere drepturile și nu există „drepturile omului”.

Asta dovedește că „rasismul” are două tăișuri, iar atunci când este inversat e la fel de periculos și dăunător, ba chiar și mai otrăvit, dacă are de recuperat …sau de revenit la decalaje istorice.

Ce li se întâmplă albilor din Africa de Sud se va putea întâmpla mâine celor din America și poimâine chiar celor din Europa, dacă acestă formă de rasism care se manifestă acum în Occident, oricât de poleit și emoționant este prezentat de media, va continua. Cea mai mare greșeală ar fi să credem că în calea sa ar putea sta politicienii, „societatea civilă” sau presa, care sunt de fapt instanțele care îl provoacă, alimentează și promovează.

Problema sud-africană

Pe la începutul lui 2018, o moțiune în favoarea rechiziționării de pământ a fost introdusă de liderul opoziției radical marxiste, Julius Malema, fiind votată de Parlamentul sud-african cu 241 de voturi pentru și 83 împotrivă. Malema este un susținător înveterat la confiscărilor de pământ, fără niciun fel de compensație. În anul 2016 el le-a transmis susținătorilor săi că „nu îi cheamă să-i măcelărească pe albi – cel puțin nu acum”. Ideea rechiziționării pământurilor este exprimată și de Lindsay Maasdorp, purtătorul de cuvânt al organizației «Negri Întâi, Pământul Întâi», care justifică astfel de acțiuni de confiscare a terenului din Africa de Sud. „Vom lua înapoi pământul prin orice mijloace necesare”. Confiscarea pământului a fost un punct important în platforma noului președinte, Cyril Ramaphosa (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Excelent demontată manipularea cu rasismul!!! De fapt, primii sclavi vânduți de familiile britanice Rothschild și Freshfield au fost albii irlandezi. Cei doi, primul fiind patriarhul familiei bancare britanice, iar cel de-al doilea fondatorul primei firme de avocatură de top din Londra, au beneficiat financiar mulți ani de pe urma sclaviei deși au fost întotdeauna înfățișați ca oponenți ai acesteia.
    Într-altă ordine de idei, Lisa Gherardini (modelul Mona Lisa care a pozat pentru pictura iconică a lui Leonardo da Vinci) a fost căsătorită la doar 15 ani cu un comerciant florentin de sclavi, Francesco del Giocondo, care făcea comerț doar cu femei-sclave aduse din Africa de Nord pe care le convertea la creștinism înainte să le vândă familiilor bogate din Florența și din împrejurimi. Dacă pictura din avatarul articolului s-a transformat într-un chip negru, aș zice că nu-i deloc întâmplător din punctul de vedere pe care tocmai l-am expus! Freud, de altfel, i-a catalogat surâsul, dar deja mă îndepărtez de subiect.
    Prin urmare, sclavia nu este un produs al civilizației occidentale; civilizația occidentală este un produs al sclaviei care a alimentat revoluția industrială și a propulsat expansiunea mercantilă a capitalismului, deoarece bogăția puterilor occidentale – Franța, SUA, Marea Britanie, Spania – s-a bazat tocmai pe aservire și pe genocid. Astăzi același proces continuă și este în creștere în toată lumea prin intermediul corporațiilor multinaționale, investite cu înrobirea în masă a statelor sărace. La fel, lucrătorii din America Latină pe teritoriul american. Atâta vreme cât creează câteva puncte procentuale profit, nu există nici o crimă pe care capitalismul să n-o comită, iar până la abolirea lui, lumea nu va cunoaște niciodată sfârșitul războiului, sclaviei, genocidului, imperialismului, exploatării și sărăciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.