Noul naţionalism românesc pentru noua demnitate europeană

5

„Câte hidrocentrale sau termocentrale au construit străinii în ţara cu prima rafinărie din lume?”, ne putem întreba. „Zero!” – ar fi răspunsul. Ei fac doar preţul şi adună profitul!

În contractul de privatizare al OMV se preciza clar că va retehnologiza două rafinării. Nimic, după aproape 20 de ani. Doar acesta ar fi un singur element care ar putea anula contractul cu PETROM. Şi francezii au renaţionalizat fabrica de maşini.

Resursele naturale sunt ale statului român, potrivit Constituţiei. Cum e posibil ca un investitor în domeniul îmbutelierii apelor minerale să plătească o redevenţă de un leu la tonă, pe care el face cel puţin o mie de lei? Vivendi, când a privatizat Regia de Apă Bucureşti, s-a angajat să facă investiţii de peste un miliard de dolari în infrastructură. Zero barat, spun toate cifrele. Până şi la Ciurel s-a reabilitat centrala de purificare a apei pe bani împrumutaţi. Conductele sunt putrede.

Gonită din Germania, pentru că polua prea mult, compania germană Continental a venit la Timişoara pentru a produce cauciucuri. Mai contează că preţurile la două cauciucuri sunt toată leafa românului? Românii, deşi în ţara lor se produce energia care se consumă, plătesc cele mai mari facturi la curent. Deşi compania italiană Enel are o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei, înregistrează pe 2017 (ultimul bilanţ de pe site-ul Ministerului Finanțelor) profit zero. Veţi zice că dă de mâncare românilor. 223 de angajaţi sunt înregistraţi. Dar are datorii imense.

REWE, compania germană de utilităţi, a primit cadou Regia de salubritate Bucureşti, prin anii 1997. Praful s-a ales din aceasta. După mai bine de două decenii se ocupă de comerţ. La o cifră de afaceri de 3 miliarde înregistrează doar 19 milioane de lei, circa 6,3%, profit.

Supermarket-urile au răsărit ca ciupercile. Preţurile la unele produse sunt mai mari decât în altele similare din Europa. Cineva (iar acel cineva e Traian Băsescu) a vrut să termine băcăniile din Bucureşti, cele care îi dădeau aura de burg tradiţional, punând moţ Carrefour la kilometrul zero.

Holzindustrie Schweighofer a avut o cifră de afaceri de aproape 800 de milioane de lei numai din exploatarea lemnului. Unele surse susţin că un influencer din tabăra #rezist are contract de consultanţă de imagine de un milion de euro. Asta aşa… ca să ne cunoaştem simbriaşii Noului Ordin de salvare.

Un anumit prim-ministru, care azi face pe proromânistul, într-un partid-manşon la sistem, transmitea unui mare investitor român că nu ştie să piardă. Acela era Dan Adamescu. Avea, prin Astra, aproape 30% din piaţa de asigurări. Nu a vrut să o dea pe nimic la Viena Insurance Bank. S-a sfârşit, prin bătălia anticorupţiei, în puşcărie.

Bechtel ar fi putut fi cel mai de răsunet tun din Europa dacă „Denea să vină să vă ia” găsea contractul fraudulos.

Afacerea Microsoft a fost închisă. Hoţiile de sute de milioane au fost ascunse de către procurorii care azi fac greve, în ciuda restricţiilor propriilor legi de organizare.

Exemplele pot continua. Anticorupţia a fost inventată de unele sfere sau stratosfere pentru a reînfeuda România.

Preşedintele ţării merge să joace golf cu şeful BMW România. Credeţi că l-a întrebat vreodată de ce noua uzină de asamblare a concernului german se va monta în Ungaria, la Debrecen?

De când e preşedinte Klaus Iohannis, nu s-au auzit decât veşti despre cristianele de pe pârtiile de schi. N-a facilitat nicio pârtie vreunui investitor strategic, semn că el a fost pus aici şef de stat pentru slujirea pură a Noului Reich, nu pentru a dezvolta o ţară. Nu vi se pare curios că cel mai performant fost ministru, Petre Daea, a fost ţinta ironiilor globale şi victima unei agresiuni nemaiîntâlnite? Este singurul care a stors miliarde de euro de la Bruxelles pentru subvenţionarea agriculturii româneşti, care – iată, spun statisticile – a înregistrat cele mai mari producţii de porumb şi de grâu din Europa. Dar lui i s-au pus moţ în cap cormoranii, de nu mai închid pliscurile moiseguraniştii şi chirilii din pieţele pline de necunoscuţii domnului Revisal.

Lupta anticorupţie a fost clar organizată împotriva dezvoltării capitalului românesc şi a transformării României într-o piaţă de consum.

Dacă toate utilităţile au fost preluate de companiile mari europene, acum vor să controleze şi resursele pe nimic. Nu vi se pare înjositor lobby-ul organizat pe lângă agenţiile de rating de către operatorii bancari care au realizat profituri de peste un miliard de dolari, pe spinarea unei populaţii care plăteşte cele mai mari dobânzi la credit din Europa? Câţi investitori români au putut lua credite avantajoase?

E nevoie mai mult ca oricând de un nou naţionalism luminat. În condiţiile invaziei progresismului neomarxist, ale acaparării conştiinţei tinerilor cu fel de fel de agende ale corectitudinii politice (de fapt, o formă de control), e nevoie – într-un principiu liber al vaselor comunicante – de renaşterea conservatorismului românesc. Sigur că orice conservator care se ridică va ajunge imediat ţinta organelor de presă ale sistemului. I se va pune eticheta, lesne de citit de către noii orbeţi (citiţi în DEX cuvântul), de extremist, substantiv din ghidul de propagandă, alături de atributul „rusesc”. Talibanii Ordinului „Denea să vină să vă ia” nu pot înţelege că Putin vine astăzi pe sub fusta lui Merkel în Europa prin Nord Stream. Creierele spălate nu vor înţelege. Noul naţionalism – musai luminat (ca-n recomandările pentru viitorime ale lui Iuliu Maniu, care a supravieţuit extremismului legionar) – poate avea un ecart semnificativ faţă de îngustimea şi micimea progresismului de feisbuceală.

O anumită Oană spunea că omenirea se va salva atunci când oamenii vor renunţa de bunăvoie la proprietate. Sectarismul noii religii e de amplitudine astrală. Noul marxism este necesar să fie oprit. Nu lovit în cap. E nevoie de o resetare a agendei publice.

Parcă niciodată în istorie românismul nu a fost atât de atacat, hulit şi otrăvit. Să spunem: „destul”. E timpul să-i învăţăm pe cei mici că românii au precumpănire la înrădăcinarea europeană. Când galii, francii, vizigoţii şi ostrogoţii năvăleau pentru a cuceri Europa şi a forma noile grupuri etnice devenite mult prea târziu popoare, noi eram aici. N-am plecat niciunde şi nimeni nu ne poate strămuta, oricâte poncife vor da ultimii papi de lapte ai Bruxelles-ului ajuns ghişeu de multinaţionale. Scrierile mele ar putea fi interpretate ca un manifest pentru redeşteptare naţională, de redobândire a demnităţii unui popor de vocaţie europeană. Nu sunt decât simple gânduri ale unui om care a refuzat mari obedienţe pentru a-şi împlini setarea de păstor al celor bune de la bunicii noştri plecaţi la cer cu visul libertăţii. E nevoie de noul naţionalism. De un nou conservatorism autentic românesc (nu precum cel de dinaintea Primului Război Mondial, vândut Germaniei).

Vor exista destui clănţăi de reţea care îmi vor reaminti ce ar fi spus Corneliu Coposu despre aceste idei, ei, cei neduşi la biserica creştin-democraţiei. Le reamintesc belzebutelor fiinţe că Seniorul a spus că, înainte de a fi european, el e român. Vreţi să vă povestesc despre cât patos punea când vorbea despre patriotismul luminat şi dragostea de ţară?

Europa e un vehicul în care ne-am urcat plătind bilete la suprapreţ. Vă spune unul care a făcut lobby în toate cancelariile mari europene şi pe la majoritatea Orientelor pentru aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană. E timpul să ne ridicăm rangul şi să coborâm bagajele grele ale prejudecăţilor.

Francezii, spaniolii, italienii, polonezii, austriecii, ungurii îşi doresc o revenire la Europa patriilor, aşa cum prevedea acordul nescris dintre Adenauer şi Charles de Gaulles. Cine va duce crucea cea nouă a neamului va aduna voturi de la România tăcută, atât de batjocorită în ultimul timp de o serie de generaţii pentru care iile sunt mode, nu identităţi.

Preluare: România liberă / Autor: Marius Ghilezan

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

5 COMENTARII

 1. Ca jurnalist nu prea poți scrie ce-ți trece prin cap, decât în situația în care ești freelancer, adică liber profesionist. În rest, atunci când ”dai cu condeiul tastaturii” te gândești dacă ai capacitatea să influențezi bine publicul cititor conform indicațiilor trasate de către cei care te plătesc. Autorul de la ”România Liberă” (ce ironie, numai liberă nu e!!!) ar vrea să scrie adevărul complet, dur, necosmetizat, în toată splendoarea și măreția lui, numai că nu poate și-o dă în propagandă ieftină sau în dezinformare. E limpede că vede care sunt ”hemoragiile” României și realizează că la conducerea țării e nevoie de un naționalist. Numai că acesta nu se poate lupta de unul singur cu globaliștii și marile lor concerne care, după cum bine sesizează în expunere, nu au investit absolut nimic în nici un domeniu, iar profiturile sunt scoase din țară plătind niște redevențe minuscule statului român. Nu observ să vină cu vreo soluție, cu vreo ipoteză de lucru în sprijinul presupusului patriot pe care ni-l dorim cu toții. Parcă toți intelectualii români de bună calitate au dispărut și-au rămas doar aceștia care sunt cu fundu-n două luntri. Avem exemplul excepțional, la Răsărit de România, al unui individ care s-a bătut cu sistemul corporatist și cu cel oligarhic, care a găsit calea redresării, care a fost receptiv la nevoile poporului, care a plătit datoria externă a Rusiei și i-a redat demnitatea printre națiunile lumii, care a închis ”afacerile” companiilor străine de pe teritoriul statului și le-a trimis acasă, scoțându-le înafara legii. Aici mă refer la cel pe care dl. ziarist îl percepe ca venind cu Nord Stream-ul pe sub fusta coanei Merkel! Nimic mai fals! I-aș recomanda să se informeze unde deține acțiuni fostul cancelar german Gerhard Schroeder, apoi care au fost condițiile impuse de industriașii germani la cea de-a doua candidatură a Angelei Merkel, de câte ori s-a întâlnit frau Dorothea cu Putin și care au fost subiectele discuției. Toate sunt trecute pe site-ul oficial al Kremlinului. Trebuie să cunoască limba rusă sau să dețină un program de traducere bunicel. Dacă Volodea a fost în stare să ridice Federația Rusă, ”miracolul” s-a întâmplat pentru că a avut armata și serviciile secrete alături de el. Plus biserica, deși nu-i mare simpatie între el și Kirill. Dar îi unește interesul național. Cu toate că nenorocitul de Boris Elțîn oferise americanilor inclusiv codurile de la declanșatoarele nucleare (e de urmărit discursul lui V. Putin de la Forumul Economic de la Valdai, din 2014) liderul rus a reușit totuși performanța să pună pe picioare Rusia. Concluzia? Indiferent cine ar veni la conducerea României, cât de naționalist și de bine intenționat ar fi, nu poate să realizeze nimic fără ”umbrela” (și când zic umbrelă, mă refer la sprijin) unei țări mai puternice decât SUA și fără contribuția patrioților din serviciile secrete. N-avem nici una nici alta!!! Ne mai rămâne doar să visăm frumos și să ne așteptăm cuminți sfârșitul! Sudul Europei, mai sărac, tinde clar către suveranizare și ieșirea din conglomeratul fascist numit UE. Ne uităm la Italia și aflăm din Corriere della Sera cum a fost debarcat Matteo Salvini (un tradiționalist și-un naționalist pursânge) din funcția de ministru de interne (acum un an, în 2019) pentru că s-a opus bazelor NATO pe teritoriul Italiei. Ne uităm la Spania, la Barcelona și mișcările ei separatiste care încă nu s-au produs, la fel Scoția și Irlanda de Nord, la fel valonii și flamanzii din Bruxelles, națiunile europene așteaptă scânteia unei izolări de supradimensionata UE care le îngrădește economic, care nu le permite dezvoltarea, care le pune dări și biruri, care le modifică legislația și le introduce cote de imigranți. Multiculturalismul s-a dovedit un fiasco, iar lumea a conștientizat foarte bine aceste aspecte. Prin urmare, ”cine va conduce crucea neamului” – să-l citez pe creatorul operei de mai sus – trebuie să fie foarte bine pregătit (pe lângă alte însușiri și calități) și să aibă girul celor importanți care chiar vor să schimbe lumea și s-o pună pe coordonate corecte. Iar astfel de oameni puternici există, nu-i nici un idealism demonstrat în rândurile mele scrise, trebuie doar ca România să înceteze să mai parieze pe cai morți. Adică, sunt necesare puțină luciditate și ceva intenții bune.

 2. „De un nou conservatorism autentic românesc (nu precum cel de dinaintea Primului Război Mondial, vândut Germaniei).”
  … definirea simplista ar fi …
  „Conservatorismul este o filozofie politică și socială ce promovează instituțiile sociale în contextul culturii și civilizației. Printre principalele elemente ale conservatorismului se numără tradiția, imperfecțiunea umană, unitatea organică, ierarhia și autoritatea și dreptul la proprietate.
  Conservatorii caută să conserve o gamă de instituții precum monarhia, religia, administrația parlamentară și dreptul la proprietate, având obiectivul de a evidenția stabilitatea și continuitatea socială în timp ce elemente mai extreme precum reacționarii se opun modernismului și caută să se întoarcă la „lucrurile așa cum sunt”.
  ––
  CE CONSERVAM???
  … Germania nu exista inainte de primul razboi mondial ca sa „cumpere” conservatorismul romanesc.
  Iar inainte de al doilea razboi mondial a fost singura natiune crestina care a scapat de exploatarea si indoctrinarea marxista, jidaneasca – vezi Republica de la Weimar, Scoala de la Frankfurt.
  Germania este miracolul economic si social al istoriei moderne – realizat FARA JIDANI si fara aurul controlat de ei… de aia tarile supuse jidanilor, Franta – de la 1789, Anglia, SUA – inca din 1918, Polonia, Rusia AU DECLARAT RAZBOI germanilor, dupa ce Iudeea (?), jidanimea mondiala a declarat razboi Germaniei:
  https://www.h-ref.de/feindbilder/juedische-kriegserklaerungen/judea-declares-war-evening.jpg
  Ia ascultati-l pe acest rabin tanar (dar „avut”!):
  RABBI YARON REUVEN EXPLAINS WHY HITLER ATTACKED JEWS
  https://www.youtube.com/watch?v=TFY07Y4CnRw
  =======
  CE ESTE DE CONSERVAT???

 3. Poate de renovat, de reconstruit, de revizuit, de … demolat!
  O sugestie (am scris si pe alt site, cuiva… iar aici am facut cateva completari si modificari):
  Este nevoie de un program de renastere nationala – un partid – inregistrare – organizare – participare la alegeri. Candidati: romani casatoriti si ortodocsi; lumea este in plin razboi religios, sa nu ne ascundem dupa afise propagandistice, secularist-francmasonice, adica jidanesti!
  Nu exista alt parcurs fara revolta si insurectie care acum par a fi singura cale pentru solutionare:
  ori „ei”, ori „noi”, „impreuna” nu se poate decat daca-i eliminam – inchisoare, casa de nebuni sau expulzare contra-cost. Nu se poate face compromis intre oamenii normali si schizofrenicii care sint urcati in functii prin inselarea alegatorior de catre mass-media corupta jidaneasca si jidanita si cu sprijinul financiar tot al finantatorior mass-media, aceiasi jidani cu slugile lor, francmasonii, „impanati” cu niste sectanti si pagani.
  ….
  Este nevoie de militari, jandarmi, politisti cu c-o-a-i-e care sa lase rachiul si gratarul si sa-si implineasca juramantul fata de Tara…. daca nu le-a ajuns burta la genunchi si nu mai freaca zarurile la table.
  Trebuie promovata scoaterea in afara legii
  – a perceperii de dobanda – camata jidaneasca,
  – a Conventiei de la Istambul – homosexualitate/genderism,
  – a Pactului pentru Migratie – invazie musulmana
  – a Tratatului legat de schimbari climaterice/incalzire mentala… – “specialitatea” autistei Greta
  – a propagandei marxiste = lupta de clasa si globalism, in scoala, cultura, politica, mass-media
  – a colonizarii jidanesti mascate – retragerea cetateniei si recuperarea de bunuri mobile si imobile date dupa 1990
  – a instalarii de trupe straine pe teritoriul Romaniei
  – a mercantilizarii Armatei – asasinare la comanda si comert cu moartea (folositor jidanimii internationale)
  – a tratatelor miselesti de subjugare nationala cu UE si NATO
  …. si revizuiri/denuntari de acte/intelegeri… date in consecinta sau in legatura cu acestea.
  Sa nu uitam nationalizarea Bancii Romanesti fals numita Nationala si preluarea tuturor resurselor naturale in administrarea si exploatarea proprie a romanilor – FARA CONCESIONARI!
  … mai sint, da’ astea-s vitale in ansamblu si individual, nu merge lasat/iertat nimic!!

 4. „…O anumită Oană spunea că omenirea se va salva atunci când oamenii vor renunţa de bunăvoie la proprietate…”__–___ tot respectful pentru aceasta Oana, pentru ca a avut curajul sa emita o asa imensa absurditate, in primul rand „renuntarea la proprietate”, dar in contul carei entitati, a statului?! Istoria demonstreaza clar ce inseamna ca statul sa fie proprietar general…Mai mult si mai important, situatia este total „pe dos”, omenirea va gasi pacea (se va salva, etc.) exact cand fiecare individ trecut de o anume varsta(16 ani) va detine -legal si garantat, inclusiv FARA dreptul de a o vinde- prorietate ADUCATOARE DE VENIT, pentru ca numai siguranta economica ii va da si libertate si putere in a-si exprima vointa oriunde si oricum, in special prin votare, adica nu mai poate fi cumparat….Cateva tari au ajuns f. aproape de acest deziderat, chiar daca prin procedeul REDISTRIBUIRII bogatiei generale(Norvegia, caz de studio, tara unde sa si vrei , NU POTI FI SARAC!), insa pentru Romania, nu prea mai este ce sa redistribui( eventual saracia), lucrurile se vor normaliza (pentru prima data, in istorie) prin cateva actiuni simple si extreme de morale si chiar legale, avand in vedere ca majoritatea legilor discriminatorii sunt-desigur”legale”- date insa de marii profitori, si pastrand paralela, pentru ca au fost legale si comunismul si ceausismul au fost bune, asa si apartheid-ul si chiar sclavagismul…Concret, Romania trebuie sa DISTRUGA PARAZITISMUL INSTITUTIONALIZAT, adica REDUCEREA parlamentului la max. o suta membri, a judetelor la max. zece, reducerea aparatului administrativ cu cel putin 25%, reducerea efectivelor armatei cu minim 75%, introducerea imediata a unui MORATORIU pe pensii si salarii(la stat), reducerea numarului de ambasade si consulate, desfintarea „fundatiilor” fantoma si cu dedicatii, reducerea academiei romane la max. 30 membri, scoaterea popimii de la plati bugetare, si alte asemenea masuri, alaturi de NATIONALIZAREA pamantului si redistribuirea acestui munte de AUR verde, cate-aprox.- un ha/cap loc trecut de 16 ani, (statul trebuie sa retina un 20% din arabil-pentru situatii de urgenta si strategice- cat si proprietatea totala a apelor si padurilor care -in timp vor devein stringent DE IMPORTANTA SI STRATEGIE NATIONALA-), si cine vrea sa-l exploateze direc, este ok, cine nu, va primi profitul adus, dupa scaderea cheltuielor facute de o agentie specializata in exploatari agricole…Mai simplu si mai correct de atat, nu prea cred ca se poate…Dar numai daca se si VREA…

 5. „…Klaus Iohannis,despre clasarea dosarului 10 august: Sunt de parere ca e de dorit sa se gaseasca o clarificare mai profunda…”–-___–-Ultima declaratie a acestui pres-edinte, care confirma ca el traieste din plin „tezele” ceuasiste, aceasta exprimare, practic, nu spune nimic concret, este o forma „elevata” a limbajulul de lemn, adica-din punct de vedere al logicii si realitatilor- aiureli repetate si mixate dar fara a spune ceva concret, exact cum insasi nemtii „lui” (Der Spiegel magazine) l-au numit nu mult dupa ce preluase functia(Diletant, iar mai tarziu, Agitator) …In sfarsit , individul-pana la urma- isi respecta angajamentul si interesul personal si de grup, adica de exonerare de raspunderile criminale, ale fostei nomenclaturi si securitati(el fiind ginere de grad inalt al fostei securitati) si -pentru burdusirea conturilor secrete- de vanzare „pas cu pas”(bucata cu bucata, padure cu padure, etc.) a tarii catre interesele austro-germane( practic , dublu agent si nici macar secret, el este chiar la vedere!), in primul rand prin mentinerea tarii in stare de confuzie si pauperizare, care induce continuarea emigararii(adica sclavagizarea romanilor la fermele si abatoarele din Germania, etc.), insa cateodata o face si direct, loveste in interesul romanesc fatis, exemplul cu L.C. Kovesi , si declaratia ca „Romania nu este in stare sa preia presedintia EU”, etc.i-han-ul Romaniei , chiar si in aceasta ultima criza( medicala), -insa aici impreuna cu orban, cel putin- ar trebui acuzat de genocid si crime impotriva umanitatii, insa stiind cine si cum este (asa-zisa!) justitie romana, nu se va intampla -ca deobicei- nimic, totul va ramane precum in cazul marelui criminal antiroman , ion iliescu, cel care a pus bazele si a organizat statul MAFIOTIC, adica (referitor la un mort total nevinovat, al „revolutiei”) ” ce a cautat acolo?”, asa si in acest caz, doar ca i-han-ul tarii nu o spune direct, dar asta se deduce la modul „profund”, adica respectivii demonstranti mai bine stateau acasa , decat sa demonstreze, mai ales ca nici nu aveau pentru ce…nu?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.