Un președinte care sfidează psihoza Covid, chiar şi după ce s-a îmbolnăvit

1

O informație care ar trebui să facă deliciul presei, deși nu se va întâmpla, este aceea potrivit căreia președintele Braziliei a fost dat în judecată de mai mulți jurnaliști pentru că a susținut o conferință de presă pe când era infectat cu Covid. Jair Bolsanaro nu a respectat nici atunci „măsurile”: nu a purtat mască și nici nu s-a „distanțat social” de ziariști, riscând să-i îmbolnăvească, deși nu erau prea apropiați, nici la propriu, dar nici la figurat.

Pentru că Bolsanaro este un „necredincios” în ale Covidului, printre cei minoritari și pasibili de a fi surghioniți pe plan mondial, după cum s-a împărțit și se împarte lumea tot mai mult în ultima perioadă.

Pentru fostul militar, un om „de drepta”, simpatizant al lui Donald Trump și chiar numit, sau poreclit, cum preferați, „Trump al Braziliei” coronavirusul nu este decât „o răceală ușoară”. El a criticat măsurile de izolare socială, pe care guvernatorii din mai multe state braziliene le-au luat, și a arătat că sunt o povară inutilă pentru economie.

Dar partea cea mai „frumoasă” și consistentă a poveștii, pe care nu o să o vedeți expusă în presă, este că fostul militar a fost un viteaz și înainte de război, și în timpul războiului se arată asemenea, și v-a rămâne, foarte probabil, și după. Pentru că președintele Braziliei nu doar că a combătut declarativ psihoza mondială a pandemiei, dar s-a consitituit el însuși într-un exemplu. A rămas senin și după diagnosticarea sa cu Covid-19, a intrat în carantină, pentru a nu îmbolnăvi pe alții, și așteaptă să fie supus unui nou test.
„Aştept rezultatul cu nerăbdare, pentru că nu mai suport această rutină de a rămâne în casă. E oribil”, le-a spus jurnaliștilor. El a mai spus că se simte foarte bine, că nu a avut febră sau probleme respiratorii şi nici nu şi-a pierdut simțul gustului, unul din simptomele clasice ale Covid-19.

„Marţi, dacă totul va merge bine, mă voi întoarce la muncă. Bineînţeles, dacă nu va fi aşa, voi mai aştepta câteva zile”, a spus Bolsonaro. „În rest, totul e bine, lucrăm tot timpul prin videconferinţă şi facem tot ce este posibil pentru ca situațiile să nu se acumuleze cât timp sunt la Alvorada”, a mai adăugat. 

Bolsonaro a declarat într-unul dintre live-urile sale săptămânale de pe Facebook că, după ce s-a simţit rău, a început să ia aproape zilnic un comprimat de hidroxiclorochină și că acum „Mă simt foarte bine, mulţumesc lui Dumnezeu!”.

Ar fi fost greu să nu se îmbolnăvească, pentru că, în aprilie, președintele Braziliei s-a plimbat pe străzile capitalei înconjurat de trecători, care l-au salutat și s-au fotografiat cu el. Plimbarea lui Bolsonaro a fost o contestare evidentă a măsurilor, pe care le consideră abuzive, de izolare socială.

Nu și-a limitat ieşirile în public şi nu a luat în considerare măsurile recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Ba chiar s-a angajat într-o dispută cu ministrul Sănătății, Luiz Henrique Mandetta, în privința măsurilor de relaxare care afectează economia. Bolsonaro l-a criticat public pe ministru pentru că a îndemnat oamenii să păstreze distanțarea socială și să rămână în case. El nu a fost de acord și a subliniat că virusul nu este altceva decât „o gripă ușoară”. A declarat că Mandetta nu apreciază pe deplin necesitatea protejării locurilor de muncă și, ca urmare, a decis demiterea sa. Apoi a apelat la reluarea activității în Brazilia, cea mai mare economie din America Latină, cerând din nou ca statele să revoce ordinele de ședere la domiciliu.

Deși are parte de mulți oponenți vehemenți, cum ar fi fostul preşedinte brazilian Luiz Inácio Lula da Silva, care îl acuză de incompetenţă și de acţiuni iresponsabile, declarând că „pune în pericol viaţa a zeci de mii de brazilieni”, cu toate că popularitatea sa este în scădere pentru viitoarele alegeri, Bolsonaro rămâne un „necredincios” și se tratează cu hidroxiclorochină, un medicament devenit „controversat”.

Folosită cu succes de decenii împotriva malariei, hidroxiclorochina este utilizată în unele ţări pentru a combate Covid-19. Acest medicament a fost interzis în Franţa, prin ordin de ministru, şi a fost respins de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe motiv că nu a reuşit să reducă mortalitatea în rândul bolnavilor, catalogându-l ca „nesigur şi ineficient”. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite a retras hidroxiclorochina din protocolul pentru Covid.

Cu toate acestea, prof. dr. Didier Raoult şi echipa sa de 600 de medici şi specialişti de la IHU Méditerranée Infection din Marsilia au tratat cu hidroxiclorochina aproape 4.000 de bolnavi Covid-19, obținând cea mai mică mortalitate din Europa.

După ce a anunțat că a fost găsit pozitiv cu Covid-19, Bolsonaro nu a renunțat la convingerile sale cu privire la „banalitatea” virusului. S-a comportat normal, ca și până atunci, și nu a vorbit cu mască în fața jurnaliștilor chemați la conferința de presă. Drept urmare, Asociația Presei din Brazilia l-a dat în judecată.

În finalul acestei povești, Bolsonaro, pentru cei care vor fi atenți și mai ales celor la care va ajunge povestea, va demonstra că am avut de-a face, într-adevăr, cu o răceală și cu o gripă, care, ca orice răceală și gripă, îi afectează mult mai puternic, până la deces, pe cei suferinzi de alte boli și afecțiuni, pe care medicii le numesc „comorbidități”. Este ceea ce s-a întâmplat mereu în perioada epidemiilor de gripă.

În România, spre exemplu, autoritățile declaraseră epidemie de gripă, în februarie, chiar înainte de apariția Covid. La începutul lui februarie 2020, într-o săptămână, s-a înregistrat o creștere de peste 99% a numărului de îmbolnăviri, dublu față de nivelul așteptat: peste 7.000 de cazuri de gripă, cum anunța Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. 23 de oameni muriseră din cauza gripei în acest sezon. Cei mai mulți dintre ei sufereau și de alte afecțiuni. Apoi gripa a dispărut cu totul, la apariția Covid.

„25% din populația României suferă de o boală cronică. Bolnavii cronici fac parte din așa-numitele ‘categorii aflate la risc’, considerate foarte vulnerabile în fața virusului gripal, alături de copiii între 6 luni și 5 ani, personalul medical, femeile însărcinate și orice persoană care are peste 65 de ani indiferent dacă suferă sau nu de o boală cronică”, scria presa.

Psihoza creată în jurul unui virus care nu s-a impus prin nimic, nici prin răspândire, nici prin rata de decese, care în țări ca Belarus a putut fi depășit cu succes fără niciun fel de măsuri speciale, relativizează totul, și inteligența umană și încrederea în specialiști, dincolo de încrederea în autorități și politicieni, care erau de multă vreme compromise.

Cea mai importantă întrebare rămâne: Ce se poate face din lumea noastră prin manipularea afectelor și propagandă, atunci când rațiunea e adusă la tăcere și interese oculte, speculative, dictează tonul pe întreg mapamondul?

„Vă amintiți cine a profitat de aceste situații în trecut, cine a pus miliardele în buzunar”

„Coronavirusul a pus toată planeta într-o stare de psihoză… O numesc psihoză pentru că cineva, în mod clar, avea nevoie de asta. Și probabil ați remarcat voi înșivă cine. E ca întotdeauna: după gripa porcină, aviară, SARS… azi ne confruntăm cu o altă pandemie, altă pneumonie, doar într-o formă nouă. Și vă amintiți cine a profitat de aceste situații în trecut, cine a pus miliardele în buzunar. Toată lumea s-a oprit azi, economia globală nu doar a fost stopată, ci demolată. Dar companiile de top, miliardarii și statele de top și-au pus trilioane de dolari în buzunare” – Alexandru Lukașenko, președintele Belarus (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Jair Bolsanaro a ajuns președintele celei de-a opta economii a lumii cu ajutorul fostului consilier a lui Trump, Steve Bannon. Prin 2018, jurnalistul de excepție (în opinia mea!) Pepe Escobar a relatat în nenumărate articole + emisiuni radio imixtiunea americană în activitatea politică a Braziliei, care a condus la lovitura de stat prin intermediul căreia Dilma Rousseff (o apropiată a liderului de la Kremlin și un membru implicat al BRICS) a devenit istorie, iar compania petrolieră Petrobras (aceea care a reprezentat mândria Brazilei peste tot în lume) a ajuns falimentară în urma unui scandal de corupție – inventat de americani, desigur, în vederea deținerii controlului total asupra câmpurilor petroliere braziliene – anchetat de judecătorul de instrucție Sergio Moro fără acordul căruia actualul șef de stat brazilian Bolsanaro nu îndrăznește să meargă nici măcar la toaletă. Am făcut doar o trecere în revistă, în linii mari, a subiectului Bolsanaro, acesta este însă mult mai complex decât ceea ce am redat aici, are implicații și rădăcini adânci la Washington. Cine este curios poate aprofunda tema cu ajutorul materialelor existente pe Internet.
    Cât despre prof. Didier Raoult, e adevărat, acesta a reușit vindecarea a 90% din cazurile de COVID-19 cu hidroxiclorochină și azitromicină dacă bolnavii erau în faza incipientă a bolii. Numai că 10 pastile de clorochină costă 1 euro. Big Pharma, care a finanțat atât Institutul Național Francez de Sănătate și Cercetări Medicale (la care își desfășura activitatea Didier Raoult până să demisioneze la presiunea d-nei LGBTQ Agnes Buzyn) cât și pe campionul național SANOFI, nu fost de acord cu valoarea, adică nu i s-a părut profitabil prețul de 1 euro/10 comprimate de clorochină, acesta fiind și motivul pentru care medicamentul a fost interzis de OMS. Pe scurt: banii erau insuficienți pentru conturile reprezentanților cabalei!
    Nici gripa porcină nu s-a impus prin numărul catastrofal de decese anunțat de OMS la nivel global și totuși guvernele tuturor statelor lumii au băgat adânc mâna în buzunarul bugetului pentru achiziția unui vaccin (Tamiflu) chipurile, salvator. Big Pharma a profitat masiv, enorm, de panica creată prin rotunjirea excesivă a veniturilor. Prin Covid-19 se urmărește (pe lângă apariția vaccinului ”miraculos” care are drept scop și burdușirea unor conturi) resetarea globală a economiilor, alegerea unei criptomonede universale (a cărei valoare e dată de rezervele de aur ale țării câștigătoare, eu pariez pe China la acest capitol!!!) și stabilirea lanțurilor de aprovizionare prin crearea unor uniuni ale mai multor state și desființarea granițelor cunoscute. Presupun că așa se va întâmpla, nu am și certitudini, atâta timp cât n-am acces la rapoarte informative. Până la urmă lucrurile evoluează (sau nu, depinde de cât de mult se dorește trecerea în mod pașnic, fără război, către sistemul hibrid de conducere) între mai marii lumii prin negocieri secrete, departe de ochii presei, prin diplomații, servicii de intelligence, șantaje, trădări, practic întreg ”arsenalul” necesar atingerii obiectivelor celui mai puternic din gașca planisferei. Pentru reușita unor astfel de ”treceri” e nevoie ca mișcările sociale să nu existe, lumea să nu se ”coaguleze”, deoarece le întârzie planurile. Despre de zădărnicitul lor, nu mai poate fi vorba! Fără îndoială, va fi o traversare dură, aspră, de la un sistem la altul, cu întreg cortegiul de acțiuni aferent. China nu-și dorește supremația mondială în locul Imperiului Anglo-Zionist, din câte ne spune prin cărțile sale Kishore Mahbubani, dar contribuie frenetic la căderea lumii unipolare (inclusiv prin dinamitarea dolarului) și la ridicarea celei multipolare. Sferele de influență se vor împărți în cele din urmă funcție de interesele celor puternici. Nu știu dacă se încadrează băieții și la practicarea ritualurilor oculte, unii inițiați susțin că există sincronicități în desfășurarea celor mai importante evenimente din lume.
    Referitor la întrebarea din finalul articolului, răspunsul ar fi să așteptăm derularea întregului proces. Nu ne putem opune noului val cu efect de tsunami pentru o Românie săracă, nici federalizării țării, nici împărțirii ei teritoriale. Protestele sunt tardive. Grecii și sârbii au ieșit în stradă într-o manieră zgomotoasă, cu cocktailuri Molotov și bătăi cu forțele de ordine, dar nu au schimbat nimic din desfășurarea planurilor de dinainte stabilite de către autorități. După raționamentul meu, ar fi fost ideal ca România să fi avut la conducere oameni profesioniști și patrioți, plus servicii de informații românești, nu străine conduse de Hellvigi și alții asemeni lui, care nu întreprind acțiuni în sprijinul statului și poporului român. Rolul lor, al suveraniștilor, ar fi constat în poziționarea cât mai avantajoasă a țării la masa negocierilor, adică ar fi fost capabili să vândă scump pielea ursului din pădure, cum se spune. Cum nu dispunem de oameni valoroși, care să ne reprezinte și să ne apere în mod legitm, nouă, muritorilor de rând nu ne rămâne decât să ne informăm, să ne cunoaștem bine drepturile (atât cât le mai avem și așa amputate cum sunt) și să acționăm la nivel individual și colectiv atât cât se poate. Vremea partizanilor de odinioară s-a cam dus, dar mai sunt forme inteligente de eludare. Vom trăi și vom vedea la momentul potrivit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.