„Una vorbim și alta fumăm”

0

Cum e să vorbești și să te lauzi cu o viață sănătoasă „de la Catena”, iar când ajungi pe la Vaslui, chiar pe geamul „farmaciei inimii” din zona Traian, să afișezi ditamai țigara electronică, doar pentru că ești mai la colț, și să zâmbești cu nonșalanță, sfidând clienții și pe toți cei care au crezut în reclamele tale…?

În reclama mare cât geamul punctului farmaceutic Catena de pe strada Traian a municipiului Vaslui actorul și cântăreul Adrian Enache ține chiar între degete, exact așa cum se ține o țigară, ceea ce ai putea să juri că este o țigară electronică. Este, de fapt, un mic horn al instalației de aer condiționat care iese prin perete, însă privitorul atent va fi șocat și bulversat, la prima vedere, de apariția celui care „propovăduiește” toată ziua la televizor o viață sănătoasă în reclamele Catena, iar acum zâmbește afișând o maximă satisfacție și o alură caracteristică fumătorilor, cu o mare țigară în mână, parcă gata să și inhaleze… Dacă prin micul horn ar mai ieși și abur, „iluzia optică” ar fi perfectă.
Așa ajungem, foarte potrivit, la vorba lui Tudor Arghezi care, prin anii 1960, la o conferință a Uniunii Scriitorilor a observat că toți cei din sală lăudau cultura rusă și sovietică, dar fumau țigări fine din Occident, și nu mahoarcă rusească. Atunci scriitorul s-a urcat la tribună cu un Kent aprins în mână și a zis: „Tovarăși, văd că una vorbim și alta fumăm…”

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.