„Banca Națională, care nu știu cât de națională sau antinațională e, a creat un stat pe teritoriul românesc”

2

„Corporațiile sunt marea problemă a lumii și a acestei țări, pentru că ele caută numai profitul. Profitul din 3 în 3 luni de zile. Se raportează numai la acționarii care sunt în spate. Și țara noastră este împânzită de corporații.

Nu privatizare, ci guvernanță, asta este cheia jocului. Nu să privatizăm barbar tot ce a dat acest neam. Și cum faci asta? În primul rând distrugându-ți cheia economică, moneda.

L-am întâlnit pe nepotul lui Rothschild care spunea, ceea ce i-a spus bunicul: „Dă-mi moneda țării și nu contează cine face legile!”

Așa avem și noi, o instituție care se numește Banca Națională. Nu știu cât de națională sau antinațională e… Și a creat un stat pe teritoriul românesc.

România nu a înțeles nimic din exemplu Greciei. Cel puțin Grecia are bănci grecești. România nu are bănci românești. România emite o monedă de ocupație care face loc la monezile străine. Este ancorată de parul care se numește Euro. Cum poți să ai într-o țară două monede? Este precum moneda de ocupație, Reichmark-ul emis de Hitler în teritoriile de ocuopație.

Să înțelegem bine că cel mai important lucru este nu doar să fim bine informați, ci să ne înțelegem noi înșine ce vrem de la viață. Și atunci putem să pledăm – și așa se procedează – pentru comunitate. Pentru că o comunitate numai prin dragoste, prin iubire, prin bună înțelegere poate să fie ridicată la un nivel intelectual care să permită ridicarea țării. Numai așa poți să ridici o țară, prin bună înțelegere, nu prin polarizarea bogăției și sărăciei, adusă la maxim în această țară.

Dacă ne lăsăm duși în ignoranță și nu ne ajutăm noi, în primul rând, sănătatea noastră, cum putem să ajutăm o țară?! Dacă nouă ne este indiferentă persoana noastră…

Astea au explodat după 1990: supermarketurile și farmaciile. Și sigur băncile străine, nu băncile românești. Care nu fac altceva decât să-ți coordoneze sănătatea și punga ta, lăsându-te sărac lipit după ce ai muncit o viață întreagă…”

Loading...
loading...

2 COMENTARII

  1. Un adevărat regal cu acest domn! Nu numai că spune lucrurilor pe nume, dar inclusiv limbajul corpului demonstrează că știe să ia atitudine și are siguranță de sine! Vă mulțumesc, pentru că l-ați adus în atenția noastră, a cititorilor!
    Cât privește băncile grecești, a atins problema în treacăt, fără s-o dezvolte (dar e limpede că o cunoaște în amănunt), referindu-se (pe ocolite) la decizia stabilită în cadrul UE de frau Merkel și anume: băncile rămân de stat (nu au fost propuse niciodată spre privatizare – a se citi distrugere – așa cum s-a procedat în România), iar privilegiile pecuniare ale Bisericii Ortodoxe, ale proprietarilor de nave (armatori) și ale armatei rămân intacte. Inclusiv ale insulelor grecești cedate, cu drept de folosință pe un timp determinat, oamenilor de afaceri nemți. D-na cancelar nu a intenționat să schimbe raporturile de forțe în Mediterana pentru că altfel irita SUA, iar marii constructori (industriașii) de mașini germane căpătau interdicție să mai vândă pe piața americană.
    Interesant ”de citit” în spatele vorbelor d-lui Călin Georgescu atunci când se referă la BNR! Lasă de înțeles (mai cu seamă după ce-l citează pe Rothschild) că emiterea monedei unui stat, care ar trebui efectuată de către Banca Națională a acelei țări și care ar trebui, la rându-i, să fie controlată de statul respectiv, se află de fapt în mâini private, deoarece lumea financiară a îngenuncheat pe cea politică și i-a uzurpat funcțiile. Adică, statul nu mai este reprezentantul societății, ci devine unealta oligarhiei financiare, a mafiei gulerelor albe. Foarte inteligent mod de cosmetizare a realității, cu scopul de-a nu deranja (încă) pe anumiți susținători ai lui Mugur Isărescu! E regretabil, că dl. Georgescu nu candidează la conducerea României! Fără dubiu, omul NU ar rămâne în istorie ca un accident electoral, ci ca un lider real, cu viziune și program bine structurate, care ar fi fost în stare să modernizeze România și să-i redea demnitatea de odinioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.