Cât credeți că veți mai rezista?

8

După Revoluție v-au spălat creierele cu minunata democrație care se desfășura prin tandra noastră țărișoară până la „eliberarea sovietică”. I-ați crezut și priviți unde ați ajuns. Acum știu că erați deja spălați pe creier de către comuniști. Spre exemplu vă mai amintiți cum erau descrise în cărțile de istorie evenimentele de la Grivița? Mai țineți minte de sirena lui Vasile Roaită? Și câte și mai câte aberații. Era clar că ele trebuiau eliminate, dar a le elimina introducând elucubrații chiar și mai mari e de-a dreptul o crimă. Care, iată, se răzbună și ne aduce în situația de-a trăi ca bunicii sau străbunicii noștri, adică fix în „lumea minunată” care v-a fost idealizată.

Și dacă tot am amintit de Atelierele Grivița, poate că ar fi momentul să privim către acea perioadă cu ceva mai multă obiectivitate. Nu de alta, dar chestiunile încep să rimeze. Ca să nu mai vorbesc că se cam suprapun și perioadele din an.

Așadar, pe 17 ianuarie 1933, Guvernul condus de Vaida Voevod impune măsuri de austeritate pentru a respecta Pactul de la Geneva. Pe vremea aceea ăsta era un fel de FMI. Au fost afectate toate categoriile de venit cu excepția …magistraților și militarilor. V-am spus eu că seamănă ca două picături de apă cu ceea ce se-ntâmplă azi? Stați puțintel că e abia începutul.

Scăderile de venit i-au lovit cu o amplitudine destructivă pe muncitorii amărâți de la Atelierele Grivița. MInistrul de Interne de-atunci, inutilul George G. Mironescu, suferind între altele și de-o prostie crasă, s-a dat de gol într-un discurs din Adunarea Deputaților afirmând că „aceste ateliere au avut nefericirea de a fi fost în trecut nu numai rău administrate, dar şi incorect administrate”. Cu alte cuvinte de-acolo se fura ca-n codru, iar bieții muncitori erau exploatați și condamnați la înfometare. În mod cât se poate de logic, pe 2 februarie 1933, muncitorii opresc lucrul și declară grevă. Cu musca pe căciulă, Guvernul începe tratativele, iar o delegație a greviștilor e primită în aceeași zi la ora 18 de către ministrul comunicațiilor. După cinci ore de negocieri se anunță că doleanțele muncitorilor au fost acceptate și că pot reîncepe munca.

Era o minciună menită a trage de timp. Asta pentru că în spate acționa una dintre cele mai mari jigodii ale istoriei noastre, un tânăr subsecretar de stat pe numele său …Armand Călinescu. Individul a început să agite spiritele propunând un proiect de lege pentru introducerea stării de asediu pe motiv că țara se confruntă cu pericolul unei revoluții comuniste. Iar exemplul pe care-l dădea era …greva amărâților de la Grivița. Așa se face că pe 3 februarie legea e votată de Adunarea Deputaților (votul se încheie la 12 noaptea). În următoarea zi, la două noaptea se încheie și votul din Senat, iar legea e aprobată cu maximă urgență de Carol al II-lea. Vă sună familiar?

După acel moment se instituie starea de asediu, iar evenimentele se precipită. A citi acum «Manifestul Guvernului către țară» stârnește râsul: „Români,
O primejdie mare pândeşte ţara noastră. Se încearcă destrămarea ei prin anarhie şi violenţă. Organizaţii ascunse comuniste lucrează la răsturnarea ordinei de stat. În executarea acelui plan, unele turburări au început în unele regiuni”. În special ultima propoziție e maximă! Însă acela a fost momentul declanșator al instituționalizării stării de asediu. De-atunci, starea de asediu a fost prelungită succesiv în: 15 septembrie 1934, 16 martie 1935, 14 martie 1936, 15 septembrie 1936, 15 martie 1937, 11 septembrie 1937, 15 septembrie 1939. Șase ani de stare de asediu, prelungită din șase în șase luni. Frumos, nu-i așa?

În spatele întregii tărășenii, folosindu-l pe post de săgeată de jegul de Armand Călinescu, s-a aflat permanent filogermanul Carol al II-lea. Un degenerat imbecil care ne-a condus spre dezastru.

Luați evenimentele de-atunci și înlocuiți-le cu ceea ce se petrece acum. Totul e aproape tras la indigo. Până și instituirea stării de urgență s-a făcut tot cam în acea perioadă. Iar venirea lunii septembrie ar trebui să se lase cu o nouă „prelungire”. Cei care-și imaginează că „n-are cum să meargă așa la infinit”, ar trebui să ia la puricat lecțiile istoriei. Probabil că nu va merge la infinit, dar nici viața noastră nu e nelimitată. După zece ani cu băsescu și încă zece trasați cu Plăvanul cel retardat, cât credeți că veți mai rezista? Resurse de jigodism, așa cum puteți vedea din istorie, au fost practic nelimitate pe-acest meleag. Astfel încât cred că e cazul să vă gândiți bine dacă mai aveți chef să fiți duși cu zăhărelul precum copiii. Nu de alta, dar, așa cum pentru copii jocul cu zăhărelul se termină „la nani”, pentru voi se va termina fix la somnul cel de veci.

Preluare: Trenduri economice / Autor: Dan Diaconu

Loading...
loading...

8 COMENTARII

 1. Iarăși întrebările absurde ale lui Dan Diaconu, de parcă l-ar extrage cineva din ecuație și l-ar muta pe Marte! Narcisismul e boală grea pentru unii! Ba, îl macină grija referitor la gradul de rezistență al românilor, ba, acum o săptămână, într-un alt articol, aștepta acțiuni concrete care să aprindă focul resetării naționale, implicându-se în construcția unei Platforme Naționale! Depinde cum bate vântul prin urbea bucureșteană și cum și-o face efectul Xanax-ul! :))
  Încerc să-i răspund d-lui ”cât e halatul/dincolo era mai ieftin” într-o manieră succintă, pentru a nu exista dubii în privința semanticii: populația va supraviețui până când colecționarii de datorii digitale vor aplica procedura de executare silită a tuturor locuințelor, afacerilor, vehiculelor auto etc, proprietate personală, până când serviciile secrete și structurile de stat vor introduce un sistem de supraveghere totală, până când vor asculta, fără să gândească, cerințele contradictorii ale autorităților și vor accepta limitări fără precedent asupra libertății individuale, până când isteria în masă va fi percepută ca atare și va deveni, în cele din urmă, o chestiune de alegere personală. Abia atunci, mișcările sociale (la nivel planetar) își vor face simțită prezența. Dan Ariely are o teorie extrem de inteligentă cu privire la alegerile umane și luarea de decizii sub influența unor condiționări negative. Dan Diaconu trebuie doar s-o citească și s-o treacă prin filtrul gândirii.
  Fiind omniscient, dl. economist ne predă nouă, cititorilor, și-o lecție de istorie, un paralelism între sec. XX și sec. XXI fără absolut nici o similitudine între evenimente! Cu siguranță, a pierdut din vedere faptul că românii nu se pot organiza decât la nivel de gintă. Iar acest aspect ar evidenția chintesența expresiei: ”mămăliga nu explodează”, ceea ce l-ar conduce la o mulțime de explicații lămuritoare.

 2. “…pe motiv că țara se confruntă cu pericolul unei revoluții comuniste…”____—-____ CEA CE-MI PLACE LA NOI, ROMANII, este faptul ca multe dintre proverbele noastre sunt bine ticluite(adica comprima o realitate),exact acesta este cazul cu ” de ce-ti este frica nu scapi”, dar -tot la noi – se intampla chiar lucrul dracului!, nu numai ca , comunismul chiar “s-a intamplat”, dar s-a si prelungit intr-un neocomunism, in care -culmea, culmilor!- si-au dat mana si s-au infratzit, comunistii originali cu supravietuitorii-si urmasii- acelor ani( momentul Vasile Roaita, etc.) adica cu burghezo-mosierimea si astfel a aparut aceasta struto-camila de circ mioritic, desi (neavand nici strutzi nici camile) trebuie sa-i spunem exact ce este, adica porco-shobolanimea , egal cu neocomunismul mioritic-ortodocso-burghezo-mosieresc, si pe stil vechi si pe stil nou, pentru ca nici atunci si nici acum clasa politica nu ar fi ‘reusit” fara imensul aport al bisericii “nationale”, care nu s-a sfiit sa-si arunce “fratii” in puscarii( pe catolici), pentru a le prelua proprietatile si a devein ei singurii stapani…

 3. Legea pensiilor “…adica dupa 15 ani de munca si cotizatie…”____—-____ in primul rand numarul este f. arbitrar, de ce nu 10, sau de ce nu 20? Iar -cel mai important- este un ABUZ SI DISCRIMINARE- ABSOLUT TOATA LUMEA TREBUIE SA PRIMEASCA PENSIE, bazat pe CONTRIBUTIE, adica a muncit 3 ani(cotizati), va primi 30 lei( sau asa ceva), a muncit 30 de ani, va primi 2-sau 3 mii, etc., adica “dupa munca si rasplata”, nu ca acum, cei care ies la pensie si dupa 15 ani( prin armata, justitie,etc.) primesc pensii ASTRONOMICE, raportat la orice si oricine, dar mai ales la procentul( lor) de COTIZATIE, practic, pensia speciala a acestor paraziti, de pe O SINGURA LUNA(sau 2-3), inghite intreaga cotizatie de pensie, pe cei 20 de ani…Iar acesti trantori nesimtzitzi, vor manca pensie pe de 2-3 sau 4 ori, mai multi ani, DECAT AU ” MUNCIT”!!! ADICA lucreaza 20-25 de ani si ei sunt cei care traiesc 85 , 90 si 100 de ani, adica ies la pensie la 45 ani si paraziteaza inca 2-4 cicluri de 20 ani… Ma si intreb, cat mai poate rabda aceasta natie, sclavagizarea si bataia de joc , la care este supusa de catre cel mult 0,2 la suta din intreaga suflare?!

 4. Saracie, pandemie si scoala
  (de Mirabela Amarandei, Expert in educatie-Miercuri, 05 August 2020, ora 16:58)

  Intr-o tara in care aproape jumatate dintre copiii ei traiesc in saracie sau in risc de excluziune sociala- 41,7% in 2017, potrivit ultimelor date Eurostat-,…”___—-___ aceasta singura citare-alaturi de titlu- sunt absolut illustrative pentru DEZASTRUL romanesc, insa cei 3 MARI BANDITI(+,+) care ‘conduc ” natia(i-han, orban si catzu, etc.) se prefac a nu sti, dimpotriva prezinta situatia in roz, desi chiar si anarhia sanitara din ultimele saptamani, SE DATOREAZA LOR, pentru ca populatia -vazand ca ei( alaturii de “marii” popi) NU poarta masti- a inceput sa se intrebe daca nu cumva toata aceasta situatie este doar o cacialma, pentru a servi cine stie caror interese?!Avand in vedere functiile, salariile si RESPONSABILITATEA CORESPUNZATOARE, ACESTI INDIVIZI AR TREBUI PUSI LA INCHISOARE PENTRU GRAVA SI INTENTIONATA ZADARNICIRE A COMBATERII MOLIMEI, iar -altfel, pentru rezolvarea situatiei economice- ei sunt cei care ar trebui sa impuna MORATORIU pe salarii si pensii la stat, reducerea armatei(mai ales de cand avem mai multe trupe profesioniste in tara), si toate celelalte masuri enumerate de SUTE DE ORI, si -in cateva luni- economiile facute, vor permite si alocatii si pensii si salarii minime, marite, inclusiv bani pentru investitii…Dar BANDITII , se prefac -in continuare- ca nu stiu de asa ceva…

 5. “Anotimpul crizelor”(de Tia Serbanescu).” Vinovatii de acesta situatie, sunt stimatii pesedisti…”///

  “ANOTIMPUL CRIMELOR”, desi -mai corect- “anotimpurile crimelor” , cu acest titlu ar trebui compus un text realist, despre situatia acestui fenomen, care -practic- concureaza in paralel, cu genocidul national condus de i-han, orban, catzu si alti dobitoci-criminali, ajunsi in varful trebilor unui stat, ce “conduce” un popor ce se lauda cu cel putin 2 mii de ani de istorie si -cum/necum, exista(inca) pe terituriul european, adica focarul initial si apoi cel mai mare , de civilizatie clasica si moderna…Este total ridicol si absurd ca in capitala unei tari sa existe o asa de mare si intensa concentratie de crima si faradelege, adica chiar sub nasul conducatorilor tarii , ce trec NEPASATORI, “in faeton de gala”, desi au la dispozitie immense si variate mijloace si resurse de a starpi acest fenomen, dar trebuie sa existe si un pact secret al acestor mafii ilegale, cu cele legale(si plati neanregistrate, catre cele legale) , adica cele politico-administrative…NU EXISTA ALTA EXPLICATIE…Si, de accord ca multe probleme sunt datorate pesedeului, insa sa nu uitam ca acest I-han este seful suprem al tarii (al armatei, al politiei, etc.) de 6 ani, iar tot ce a facut si ce nu a facut si face , acest individ, dovedeste explicit ca nu are niciun interes sa produca ceva pozitiv, pentru Romania…///

  “Capitala Romaniei, sub zodia crimei organizate. Cum si-au impartit clanurile interlope Bucurestiul

  Droguri, camatarie, taxe de protectie, trafic de persoane, jafuri la drumul mare, jocuri de noroc ilegale…”

 6. Alte stiri, de “bun augur”:Primaria Capitalei vrea sa dea Patriarhiei un teren de 630 mp pentru construirea unei biserici, in zona Lacului Herastrau … dat in folosinta gratuita Patriarhiei Romane -(…)/// 2- Curtea de Conturi acuza nereguli grave in procedurile de achizitie la Spitalul Militar “Carol Davila” pe perioada starii de urgenta 12:06 – Curtea de Conturi acuza nereguli grave in procedurile de achizitie la Spitalul Militar “Carol Davila” pe perioada starii de urgenta(…)/// 3-Curtea de Conturi: Unifarm a vandut Ministerului Sanatatii, propriul actionar, masti cu adaos comercial de 71%(…)___—–____ exact ce spuneam si cu cateva zile in urma, ca si dupa razboi, si dupa aceasta pandemie vor aparea milionari , asa cum spuneam (si -la fel- nu prima data) ca politicul jinduieste chiar mai mult decat popimea la alianta lor , stirea de mai sus dovedeste ca Romania este patria cardasiilor la nivele inalte, de unde rezulta marele dezastru romanesc, care -evident- din interior nu mai poate fi stopat sau deturnat, iar din exterior chiar nu se mai vrea, statele puternice si avansate au inteles cu cine au de’a face, asa ca inteleg si ei sensul “marului de langa gard” si nici nu-i mai poti blama pentru ca culeg un fruct la timp care, altfel si oricum va intra in putrefactie… ///
  Auguri e tante belle cose!

 7. Romania interlopa. A cui este coruptia?
  (de Daniela Ratiu) “…Ceea ce spune comisarul-sef in interviul sau de joi e radiografia adevarului. Politia s-a mafiotizat. Sa nu ne imaginam ca situatia de la Bucuresti e singulara. Interviul e de fapt povestea de peste tot, din toate institutiile. Institutiile statului sunt mafiotizate. Statul e mafiotizat. Dimensiunea coruptiei e uriasa. Aceasta convietuire cu mafia a tuturor institutiilor este terifianta…”
  2-Florin Mototolea , 39 ani, executat in stil mafiot…”___—-___” LIVE FAST, DIE YOUNG and HAVE A GOOD-LOOKING CORPSE”, cam asta este povestea acestui asa-zis pian, insa varsta trebuie sa ne duca cu gandul si la altceva si anume la expresia(realista) “SLUMS BREED CRIMINALS”, deci acest pian s-a nascut prin 1980 si- banuiesc- ca intr-un cartier “muncitoresc”(in cel mai fericit caz), adica intr-unul sarac, care -dupa “89 s-a radicalizat , avand in vedere-iar banuiesc- numarul mare de rezidenti rromi…Sigur ca responsabilitatea individuala este prima si ultima care ar trebuie sa conteze si chiar conteaza(mai ales prin prisma legii- cu exceptiile de rigoare, copii mici, handicapati mental, etc. ) insa unde este responsabilitatea societatii pentru permiterea -si chiar cresterea prin indiferenta- a acestor pepiniere de criminali? In Romania aceasta responsabilitate NU exista , iar aceasta pentru ca Romania nu are nici pe departe cea ce au (doar ca maxime exemple) Izraelul si Japonia, adica acea SOLIDARITATE SOCIALA , care -si in prima si in ultima instanta- este cea care transforma o natie in ceva exceptional, chiar daca teritorial/geografic, aceasta natie rezida pe unul dintre cele mai ostile locatii si extrem de lipsita de resurse naturale, Japonia, o zona preponderent muntoasa si la rascrucea marilor evenimente naturale(inundatii oceanice si cutremure), Izraelul intr-o zona calda si saraca chiar desertica, dar pe care solidaritatea nationala l-a transformat intr-un paradis pamantesc, precum si Olanda, o alta tara(si natie) cu cel mai putin si sarac “arabil” posibil, dar a devenit al treilea (sau nr. 4) producator agricol DIN LUME!!!Iar Romania, nr. 4 ca arabil(intindere si calitate) din Europa, NU are nicio relevanta in productiile agricole, dimpotriva importa masiv hrana (si inca pe bani imprumutati!), tocmai pentru ca varfurile societatii( care “dau tonul) A MAFIOTIZAT INTREAGA TARA, la toate nivelele si structurile oficiale, practic putinii oameni inca curati, trebuie sa fie palmasii cei mai de jos…In orice tara normala, asemenea evenimente si dezvaluiri facute din interior, ar fi trebuit sa duca la demisii si/sau demiteri si la o investigatie dintre cele mai inalte, insa cu un asemenea pres-edinte, pm si alti “conducatori”, lucrurile vor continua sa macine si sa distruga(destabilizarea este norma) tara, pana la disparitie…

 8. Fostul sef al serviciului secret din Republica Moldova, condamnat pentru ca a expulzat sapte profesori turci ceruti de regimul Erdogan

  (Miercuri, 09 Septembrie 2020, ora 12:42)

  Fostul sef al Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) din Republica Moldova, Vasile Botnari, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru expulzarea ilegala a sapte profesori turci acuzati de regimul Erdogan….

  … a anuntat ca Botnari a achitat 125.000 – cuantumul amenzii date de CEDO Republicii Moldova.

  „El a achitat benevol 125 de mii de euro, pierduti de Republica Moldova la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), drept prejudiciu si a achitat 380 de mii de lei pentru avionul care a fost arendat pentru transportarea profesorilor turci…”——____—– inca o lectie pe care o da R.M., „sorei” mai mari, Romania, in special ca s-a lucrat si la recuperarea prejudiciului… Iar aceasta lectie ar trebui sa fie o palma usturatoare peste mutra lui I-han si a camarilei sale, inclusiv din justitie, insa la grosimea soricului lor, e greU de crezut ca vor simti ceva si ca vor reactiona cumva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.