Discuția nu e despre a avea sau nu diplome, ci despre minciună, fals și impostură

4
Politician privilegii
3300

Premierul Suediei, Ștefan Löfven are liceul industrial și calificare de sudor profesionist. A mai făcut niște cursuri de științe sociale după liceu. Nu are facultate și nici masterate. Ulterior, a ajuns șeful partidului social democrat din Suedia și prim ministru din 2014, acum e la al doilea mandat. Nu e cel mai strălucit premier, i se reproșează multe, dar niciodată nu i s-a reproșat backgroundul educațional. Pentru că omul nu s-a dat niciodată altceva decât ceea ce este.

Problema cu CV-urile aleșilor nu este că ar fi șoferi, sudori, subingineri sau orice altceva ar vorbi despre profesionalism sau despre respectul datorat celor ce performează în activitatea lor, indiferent de domeniu. Problema e că CV-urile parlamentarilor romani colcăie de impostura, de masterate și doctorate făcute trei în unu, la facultăți de unde și-au ridicat diplome fară număr. În cele mai multe cazuri acesta a fost singurul efort pe care l-au depus aleșii pentru achiziționarea educației etalate în CV-uri, deși unii nici măcar atât n-au făcut, ci și-au trimis șoferii să le aducă diplomele la birou.

În acest scop au creat adevărate fabrici de diplome, coborând ștacheta învățământului românesc până la un nivel la care facultățile și universitățile românești nu se mai regăsesc în niciun fel de topuri. Au dus în derizoriu atât procesul de învățare, cât și ideea de cercetare și au făcut-o pentru nșste interese atât de meschine încât ți se face greață.

Fabricile de diplome au funcționat pentru că o mana de parveniți, dintre care mulți nu știu să scrie bine românește sau să compună un banal eseu, să își satisfacă dorință de parvenire, cumpărând ceea ce nu au fost în stare să acumuleze prin efort sau capacitate intelectuală. Au făcut din învățământ o trambulină de doi lei, care i-a dus în posturi pentru care nu au nicio pregătire, unde au făcut în continuare ceea ce știau, să pupe mâna celor care le-au facilitat calea și să fure, pentru a-și plăti datoriile către cei care i-au ajutat să ocupe funcții la care nu visau.

Am văzut că narativul PNL e să ne explice doct că pentru a fi parlamentar nu se cer studii, ci voturi. Ultimul lucru la care m-am așteptat a fost ca PNL să gireze imensa impostură cu acest tip de argumente. Nu de studii e vorba aici și nici de lipsa lor, ci de falsul practicat de ani de zile, de minciuna cu urmări nefaste, de faptul că în urma acestor mașinațiuni flagrante cu diplome cumpărate pentru a fi puse la CV, au ajuns factori de decizie oameni fară nicio calificare reală. Mai mult, fabricile de diplome au dus în derizoriu întregul proces de educație și cercetare în România. Au dus în derizoriu munca grea a celor care și-au obținut diplomele după ani lungi de tocit coatele pe băncile școlii. Au făcut troc cu respectul datorat excelenței în domenii unde, fără bani și influență nu ar fi ajuns niciodată.

Acesta e, de fapt, una dintre consecințele dramatice ale actelor comise de niște indivizi puși pe căpătuială și pe simpla umplere a buzunarelor proprii, care nu s-au dat înapoi să falsifice, să minta și să se împopoțoneze cu vrafuri de diplome obținute pe sub mână.

Discuția nu e despre a avea sau nu diplome. Discuția e despre minciună, fals și impostura și avantajele obținute în urma creării rețelelor de trafic de diplome. Fiindcă asta s-a întâmplat. O întreagă rețea de trafic de educație, care a slăbit nu numai sistemul de educație și pe cel de valori, concomitent.

Pentru a fi parlamentar sau bun gospodar în localitatea ta nu se cer diplome. Se cere însă onestitate, se cere responsabilitate pentru cheltuirea banului public, se cere viziune pentru viitor, se cere respect pentru omul care ți-a acordat votul. Se cere să nu te arați electoratului altfel decât ceea ce ești și decât ceea ce poți. Se cere cinste în primul rând. Iar voi ați dat cinstea pe rușine și mai aveți tupeul nemăsurat să-i arătați cu degetul sau să-i amenințați pe cei care scot la iveala falsul și impostura.

Mediocrii și lichelele conduc România

Elita României pentru următoarele decenii e alcătuită din gunoaie, șantajiști, lepre și aventurieri norocoși. Nu mai avem oameni care să conducă domenii după ce au performat într-o carieră, sau, dacă mai există, îi marginalizăm. Caracterul și reperele morale sunt fleacuri. Răul României de azi vine de la preluarea treburilor publice de către aventurieri, proști, nepricepuți hulpavi și odrasle de generali și mahări comuniști. Prostocrația cu ifose și-a creat eroii ei, regulile sale și are epoca ei. Ratații și mediocrii conduc guvernul și tot ei și-au trimis oameni la președinție! (Citește mai departe…)

Loading...
loading...

4 COMENTARII

  1. Citind, mi-am amintit de definiția dată intelectualului de Aleksandr Soljenițîn în ”Arhipelagul Gulag”: ”intelectual este acel om a cărui gândire refuză orice mimetism”.
    Numai că în politică NU există intelectuali rafinați! Nici prin instituțiile de forță, dacă menționez aici inclusiv marele plagiat regăsit în lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi încă din primul paragraf. Nu te poți pretinde educat și spiritual, atunci când renunți la propriile idealuri și convingeri pentru a intra de bunăvoie într-un partid politic, atunci când ai devenit o simplă persoană ușor manevrabilă a stăpânului, dar cu ifose, o placă stricată de patefon propagandistic, stridentă, sâcâitoare și mimetică până la prostia cea mai profundă, aceea care-i vecină cu starea de inerție și privitul în gol, doar în dorința de-a epata un electorat lipsit de maturitatea politică de-a te trata cu cea mai mare desconsiderare! Noi, care de 30 de ani stăm în fața buletinului de vot și alegem ”răul cel mai mic”, noi cu ajutorul ”partenerilor” și-al STS-ului promovăm incultura, oportunismul și pseudointelectualitatea. Tuturor celor dubioși politic și intelectiv le-am acordat girul nostru fără vreo analiză prea amănunțită. Acum e târziu să contabilizăm eșecurile și să ne pretindem dezgustați! România este atât de ruinată, încât e dificil să rezolvăm problemele de forță majoră, economice, politice, sociale și militare de care depind însăși supraviețuirea noastră ca națiune, cu indivizi precum premierul Suediei, țară care gravitează tot în jurul americanilor. Este momentul să-i ”scoatem de la naftalină” pe cei inteligenți nativ și care și-au șlefuit cunoștințele prin facultăți adevărate, pe cei care încă mai iubesc românismul cu întreaga ființă și să-i încurajăm să ne prezinte proiectul de țară dintr-o altă perspectivă decât aceasta, ieftină, din momentul actual, care ne-a târât în mizerie, care ne-a golit de discernământ și reflexivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.