E foarte ușor să faci politică…

3

Îți dai seama că lumea asta nu e bine așezată când, de exemplu, un bărbat destoinic care lucrează la un șanț ar avea nevoie de o ciorbă încălzită …și Raluca Turcan face politică, în loc să-l servească …Nu, nu, nu așa trebuie să fie! Dar Raluca ar putea să spele vasele într-o cantină, ar putea să deservească clienții într-un bar sau restaurant. Probabil că ar reuși. Nu la vreo bancă, pentru că-i prea greu pentru ea. Dar pațachina face politică și așa a ajuns vicepremierul României. A pierdut cantina, a pierdut barul un angajat bun, cât de cât… Ooo, dar cât pierde România cu un asemenea vicepremier!

Fără umbră de misoginism, dar câteodată!… Chiar că nu-i locul! Femeia asta …sau ce ar putea fi, nu are ce căuta acolo! Pentru că nu știe câți ani are (a demonstrat-o într-o emisiune tv), pentru că nu știe în ce zi a săptămânii este (a arătat-o pe la Botoșani), pentru că nu știe să lege două cuvinte. Adică, pentru că e tută.

Nu e nicio rușine să fii tută, multe sunt. Dar nu fac politică și nu ajung vicepremieri. Dar pentru asta trebuie, într-adevăr, să ai o minimă inteligență și un minim bun simț, pe care le au multe pațachine care recunosc când anumite lucruri le depășesc în mod evident.

Altele, precum asta, nu. Și intră în politică, ca să facă bani și carieră. Pentru că e foarte ușor să faci politică! E extraordinar de ușor să faci politică: mergi peste tot și clămpănești din fălci aceleași fraze puțin altfel …Asta e tot! Noi, oamenii decenți și rezonabili, câți am mai rămas, avem o idee „greșită”, pentru că avem simțul responsabilității și suntem, pur și simplu, copleșiți atunci când ne gândim că am putea avea soarta altora, mulți în mâinile noastre. Este o povară mult prea grea, iar conștiința noastră ne spune de multe ori că nu suntem pregătiți, că e prea mult.

Dar uite că niște cumetre care nu au ce face acasă, niște gospodine ratate o dau înainte cu politica și ajung în mari funcții ale statului. De unde spun și fac numai prostii, precum matracuca. Iată: din trei vorbe două prostii: e la „casa părintească”, nu memorială, și Mihai Eminescu „ne-a dăruit poezia” …Nu, au „inventat-o” alții înaintea lui.

Și asta are cam același traseu care toți polititrucii de azi: masterandă pe la SNSPA, școala de cadre, de idioți utili de azi, făcută de securiști și foștii nomenclaturiști, precum Teodor Stolojan, care o face „expert parlamentar”, „lector universitar” și ce se mai poate. Ca și Elena Udrea, în loc să servească la mese prin restaurante, a servit pe sub ele în locuri mult mai selecte și promițătoare pentru cariera sa…

Idioți de ăștia conduc partide și chiar țara. În general sunt plini de consilieri și PR-iști care le scriu discursurile, le toarnă în cap ce să spună la televizor sau prin interviuri, le construiesc întreaga imagine.

Dar vine un moment, precum acesta, când idiotul rămâne el însuși, devine personal cu publicul său, precum tuta din imagine, și se dezăluie …Atunci el arată cine este!

„E mai bine să taci din gură şi să-i laşi pe ceilalţi să creadă că eşti un prost, decât să vorbeşti şi să înlături orice îndoială” 

– Mark Twain

„1999 este un an miraculos în CV-ul doamnei Turcan. Termină studiile în Rusia și este masterandă la SNSPA- pe exact aceeași rețetă ca toate CV-urile imposturior tinere de la PNL deja prezentate nu e clar dacă are diploma sau nu. Tot în 1999 își ia și o diplomă în economie de la Relații Internaționale la ASE și lucrează full time la una dintre firmele care au dat cea mai mare țeapă statului român. Este angajată în cabinetul lui Theodor Stolojan.

Theodor Stolojan, mare, mare liberal a fost unul dintre cei mai influenți oameni în timpul lui Ceaușescu om cu legături foarte strânse cu Dan Voiculescu. Toxic până la rădăcină. Stolojan, Voiculescu, Meleșcanu, Isărescu, Năstase, Băsescu, Geoană sunt practic același lucru. Foști comuniști influenți cu relații foarte, foarte strânse cu Securitatea care au controlat de la bun început”democrația” în România.

La fel ca Elena Udrea, creația domnului Băsescu, doamna Turcanu este un fel de Firea/Voiculescu a domului Stolojan. Tot, dar tot ceea ce a făcut profesional doamna Turcanu este legat de domnul Stolojan, un cunoscut admirator al fetelor tinere. După anul de grație 1999, CV-ul doamnei Turcan este doar o înșiruire de sinecuri și mandate în Parlament, La 24 de ani devine(fără a face nimic care ar putea să justifice asta) expert parlamentar și predă la universitatea din Sibiu. Desigur faptul că Stolojan era lider politic și preda la aceeași universitate în Sibiu este doar o coincidență căci doamna Turcan este un mic geniu. La 28 de ani este aleasă deputată de Sibiu, locul României magice căci nu este nimic normal în cariera Ralucăi Turcan. Din 2004 produce doar gargară ieftină în Parlament. Într-o bună tradiție a imposturii este și absolventă a Colegiului lui Oprea. Cumplit de artificială, pupincuristă dibace – remarcabile rămân odele către Elena Udrea, Băsescu, Iohannis și Orban – doamna Turcanu, cu practic zero experiență profesională în sectorul privat și cu zero realizări profesionale înainte de politică este cea mai importantă femeie a PNL-ului. România normală cum ar zice domnul Președinte”.

Pentru a cunoște cu cine aveți cu adevărat de a face în ceea ce numim „politică” vă puteți informa de pe contul lui Valeriu Nicolae.

Loading...
loading...

3 COMENTARII

  1. Incisiv articol, scris cu spirit fin de observație! Și extraordinar de adevărat!
    Din păcate, este lumea lor, a incompetenților cu proptele masive, unelte excelente în mâinile imperialiștilor tocmai fiindcă nu-s mobilați intelectual, indivizi care s-au cățărat în funcții și-au fost menținuți de reprezentanții serviciilor secrete străine României, în vederea aplicării tacticii pământului pârjolit, mijloc specific de distrugere a așa-numitelor periferii europene. Politica a fost inventată pentru a fi de folos umanității, numai că mereu s-au născut idioți care să-i dea altă utilitate. Eroina expunerii o fi avansat în carieră nu numai prin intermediul unor relații puternice, ci prestând probabil și alte ”servicii”, de altă natură. Habar n-am! Oricum ar fi, România este folosită să umple buzunarele europenilor și mai abitir decât până acum (de când Marea Britanie a părăsit uniunea fascistă a lui Merkel), mai are rol de poligon al experimentelor sociale și financiare și de ”exportator” de resurse naturale și umane. Iar pentru toate acestea, nu e nevoie de oameni capabili și profesioniști să ocupe scaunele ministeriale ori pe cele prezidențiale. Sunt suficienți cei docili și psihopații funcționali!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.