Naționalism – suveranismul renaște! România ARE alternativă!

11

„Vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!” – Petru Rareș  

 Ion Rațiu: „Nu critica niciodată, nici măcar prieteneşte, pe românul care se străduieşte să apere sau să promoveze cauza naţională. Fă tu mai bine decât el”.’

Dupa ani de neputinta, frustrare, tristete, furie, dezamagire, durere, toate amestecate la un loc, m-am lasat in voia sortii. Nu mi-am mai propus nimic si nu am mai avut asteptari. M-am decis sa iau ce mi se asterne in fata. O serie de intamplari din ultimii ani, parca aranjate de cineva cu mana, mi-au indreptat pasii spre taranisti in luna martie. Am citit trei zile istoria partidului, trecuta si recenta, am cantarit bine de zece ori si am taiat odata: „- Daca imi promiteti campanie la nivel national de strangere de semnaturi pentru salvarea padurilor, acum semnez adeziunea!”. Promisiunea am primit-o pe loc, adeziunea am semnat-o o saptamana mai tarziu, la Brasov. Asa este regulamentul. Am fost intrebata ce pozitie vreau in noua organizatie judeteana. – Secretar, am raspuns simplu. – De ce doar secretar? – Pentru simplul fapt ca nu ma intereseaza functiile. Cer doar sa fiu lasata sa muncesc, sa fac ceva pentru tara, alaturi de ceilalti. „Ceilalti”, au fost doar unul singur, o doamna, Laura Ioana Bratosin. O doamna si jumatate, calda, buna, inteligenta, vesela si optimista, dezamagita, la randul ei, de multe.

Si am plecat la drum amandoua. Doua femei si toata libertatea de decizie. Gasit sediu nou, carat arhiva evacuata din sediul vechi de 30 de ani, central, pierdut intentionat de catre „fostii” prin neplata chiriei, arhivat cu responsabilitate documentele vechi, luat totul de la capat si de la zero. Din doi taranisti am ajuns patru, apoi zece, apoi treizeci si de atunci tot crestem. Si crestem frumos, cu oameni simpli, calzi, educati si prietenosi. Nici nu va imaginati cat de reconfortant este sa simti ca in sfarsit contezi si tu undeva, ca ti-ai gasit locul.

Aceasta este prima mea campanie electorala, traita in miezul si febra evenimentelor. Cu uimire si incantare ma descopar pe mine. Cunostinte si informatii de mult uitate rasar la suprafata, se leaga si capata sens.  Frumoasa si provocatoare, munca de echipa in campanie imi aduce satisfactii nebanuite. Sunt bucuroasa. Dupa ani de deriva, mi s-a luat o piatra de pe suflet: ma simt, in sfarsit, cetatean si contez!  

Campania online sau pe strada a scos la iveala grave confuzii ale oamenilor, lipsa de informatii corecte, elementare, opinii absolut aberante. Ignoranta, lipsa de logica, de exercitiul gandirii si multa rautate gratuita m-au determinat sa aduc cateva lamuriri absolut necesare.

1 – „De ce n-ati fost in stare timp de 20 de ani sa faceti ceva? Sau… N-ati murit inca? Lasa ca va stiu eu, promiteti in campanie si dupa aia sunteti ca ceilalti. Asa ati promis si acum 4 ani si nu v-ati tinut de cuvant… Multe mizerii si scandaluri au fost la voi la partid aici in oras si lumea le stie…

Daca nu esti in parlament, nu esti partid parlamentar, nu poti face nimic! Ca sa intri in parlament ai nevoie de 5% la locale. Localele sunt foarte importante. Stabilesc jucatorii de la alegerile parlamentare. Nu aveam cum sa onoram promisiunile de acum 4 ani, pentru simplul motiv ca nu am obtinut 5% acum patru ani si, deci, nu am intrat in parlament!

Decimat de servicii prin infiltrati, prin tensiuni create artificial si scandaluri interminabile, lupte interne fara sens, PNTCD a fost scos de pe marea scena politica si tinut in afara ei timp de 20 de ani. Presedintele Aurelian Pavelescu a fost contestat, atacat si tarat prin tribunale, ani de-a randul. Din 2010 pana in 2013 si din 2013 pana in 2017… Nici astazi nu are liniste. Declaratiile d-lui Pavelescu referitoare la atacurile din interior si din exteriorul partidului sunt toate reale. Am avut ocazia sa le verific pe viu: in judetul Brasov din 47 de organizatii comunale si 10 orasenesti, deci din 57 de organizatii, in total, intr-un judet mare si important ca Brasovul, au mai ramas doar 6. Membri vechi se intalneau la sedintele doar ca sa-l dea jos pe presedintele Pavelescu, sa-l schimbe cu altcineva, nici ei nu stiau cu cine – textual din procesele verbale de la sedinte: „nu avem cu cine sa-l inlocuim pe Pavelescu”. S-au distrus 51 de organizatii numai in Brasov. Va inchipuiti ce dezastru este in tot Ardealul? De cand la Brasov sunt alti oameni, de cand nu a mai ramas picior de #anti-Pavelescu, vine lumea si ne spune… ca au fost ofiteri in conducerea organizatiei judetene, ca nu s-a platit chiria cu anii in mod intentionat, sa se piarda cladirea, pentru ca cineva din oras este interesat sa puna mana pe ea, ca s-a facut cheta chipurile sa se adune banii de chirie, dar fostul presedinte a fugit cu banii oamenilor, ca nu si-au platit angajatii, ca au facut tot felul de afaceri dubioase …Au ras organizatia la zero! Iar noi reconstruim de la zero! Asa au decimat, identic si la fel, toate organizatiile, in special in Transilvania, cu scopul bine determinat de subminare a miscarii nationaliste. Da, este adevarat. Au fost canalii infiltrate in organizatiile din tara, care si-au facut de cap. Lumea este pe buna dreptate suparata. Acum nu mai sunt. Nu mai exista picior de canalie. Partidul s-a curatat de canalii.

2 – Voi, partidul asta, ce fel de partid sunteti? De stanga sau de dreapta?

Partidul este de centru dreapta. Initial, in perioada interbelica, a fost de stanga. In anii ’90, după moartea lui Corneliu Coposu, a trecut într-o zonă de confuzie ideologică, aparent crestin-democrata, dar de fapt neo-liberala, total opusul de ceea ce fusese PNȚ! Pe bresa de incredere dintre partidele de stanga si de dreapta de pe scena politica de la noi, PNTCD-ul se potriveste „manusa” Romaniei. De centru insemnand masuri de stanga, dar si de dreapta. Pana la urma, notiunile de dreapta si stanga au fost inlocuite cu notiunile de globalism (neo-marxism) si suveranism (nationalism). Asistam la o lupta dura intre globalisti si suveranisti, intre neo-marxisti si nationalisti. PNTCD este partid conservator, nationalist-suveranist. PNTCD a facut România Mare!  Iuliu Maniu a avut un rol hotărâtor în realizarea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, dar discursul său de la Albă Iulia şi contribuţia marelui om politic ţărănist au fost trecute sub tăcere în perioada comunistă pentru că nu i se putea ierta faptul că după al doilea război mondial el a fost simbolul rezistenţei anticomuniste din România.

3 – Daca Pavelescu schimba doctrina si ideologia, mai merge. Sa va schimbati si semnul, seamana cu al masonilor.

Principiile, valorile fundamentale ale doctrinei național-țărăniste creștin democrate sunt: democrația desavarsita, morala crestina, patriotismul luminat si dreptatea sociala. Ideologia, crestin – democrata.  

Ce trebuie schimbat si cu ce? Cu doctrina neo-marxista, cumva? Cu globalismul? Treziti-va oameni buni, ca ne nenorociti pe toti, 19 milioane! Ce spuneti voi nu are sens, noima si dovedeste lipsa crasa de logica elementara si ratiune. Nu schimbi constitutia tarii cand ea e calcata in picioare. Schimbi oamenii care o incalca. Lasi constitutia in pace si ii schimbi pe cei care o incalca. Asa este si aici. A, ca au fost derapaje si exagerari in anii ’90? Da. Au fost. Problema nu este doctrina, iar solutia nu este schimbarea ei. Solutia este revenirea la vechiile principii si valori ale partidului, lucru pe care dl. Pavelescu il face de multa vreme, insa nu observa nimeni.  

Ochiul este semnul electoral al PNȚCD din 1946, când partidul a si castigat alegerile in fata comunistilor, dar comunistii au schimbat rezultatul, tara fiind sub ocupatie rusească. Ochiul insemna ca românii sa fie atenti „sa deschida bine ochii” la vot, ceea ce s-a si intamplat. Semnul face parte din istoria PNȚCD. PNTCD in toata istoria sa nu a fost un partid masonic, partidul masonic a fost PNL. Din discutiile cu conducerea partidului, este posibila si modificarea siglei, PNTCD avand mai multe sigle in cursul istoriei sale. Aveti „ochiul” pe buletine de vot in tara. Deschideti bine ochii!

4 – Pavelescu este un oportunist, un dezastru, sa plece de la conducerea partidului, e bolsevic si apare pe „lista aia” cu bolsevicii…

Cum poate cineva sa fie oportunist cand se incapataneaza sa cedeze partidul, cand isi consuma 10 ani din viata, efortul, timpul si banii, pentru salvarea unui partid istoric, muribund? De ce este Pavelescu un dezastru? Pentru ca s-a incapatanat sa nu cedeze ultimul partid istoric serviciilor? Pentru ca a rezistat cu incapatanare, hartuit prin tribunale ani la rand? El a distrus organizatiile din teritoriu, sau securistii impreuna cu ticalosii infiltrati? Cand esti atacat din toate partile, mai poti sa te ocupi de 42 de organizatii teritoriale? Cam ce fel de oportunist este un om care refuza ofertele tentante, bine remunerate, ale altor partide? Stiam ca traseismul in interes personal este condamnabil si se numeste oportunism. Nicidecum loialitatea si absenta traseismului. Care e „lista aia” cu bolsevicii si cine a facut-o? Serviciile cumva? Ce inseamna bolsevism? Faptul ca s-a aliat cu Liviu Dragnea si PSD in 2019?

Sa vedem de ce a facut-o…

Aurelian Pavelescu: „PSD a oferit PNȚCD un loc eligibil pe lista la europarlamentare în persoana lui Cristian Terheș, venit dintr-o familie de țărăniști și deținuți politici. Scopul asocierii cu PSD este și ca PNȚCD-ul, în 2020, să aibă reprezentare în Parlamentul României – numai așa putem începe o reconstrucție puternică a partidului”.  Ce este rau in a face o alianta cu un partid care a adus crestere economica, pensii si salarii decente, cel mai bun program economic din ultimii 30 de ani, care a pus accent pe linia nationalist-suveranista si interesul national? Nu interesul national trebuie sa primeze? Intelegerea cu Liviu Dragnea si PSD a fost urmatoarea: Cristian Terhes va fi trecut pe lista PSD la europarlamentare si PNTCD va sustine candidatul PSD la prezidentiale, indiferent de candidat. Ambele partide si-au respectat angajamentul. Intelegerea a fost onorata de ambele parti.

Anul acesta, Cristian Terhes a trecut din grupul S&D al Parlamentului European, in grupul ECR al Conservatorilor si Reformistilor Europeni, unde poate reprezenta mult mai bine interesul nostru national. Iar circ si scandal – Tradare! Si ce, ma rog, ar fi trebuit sa faca PNTCD? Sa refuze? Sa refuze sansa de a intra in Parlamentul European si Parlamentul Romaniei? Ca sa ce? Ca sa mai stea inca 10 ani pe tusa, mancat de securitate?

Sa vedem ce deranjeaza: faptul ca PNTCD renaste cu oameni noi, necompromisi, care nu au mai facut politica, ca s-a curatat de canalii, ca are ambitia ca, dupa 20 de ani de absenta, sa revina pe marea scena politica, intra in batalia electorala si, culmea, mai are si un europarlamentar in Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni (ECR)! Cred si eu ca deranjeaza. Mult prea mult. Cine tipa in gura mare? Cumva trompetele serviciilor si ignorantii? Cei care nu sunt in stare sa gandeasca cu capul lor si asteapta sa gandeasca serviciile pentru ei?  

Aurelian Pavelescu: „Am luat partidul ucis, complet distrus, …și l-am readus încetul cu încetul la viață. Dându-i afară pe inepți și reconstruind IDEEA PNȚCD. Cu greu. PNȚCD fusese în interbelic un partid de stânga – națională, de masă, vechiul PNȚ, cu uriașii săi lideri – Maniu, Mihalache, Madgearu, Titulescu…, trecut într-o zonă confuză ideologică după 1990, aparent creștin-democrată, de fapt neo-liberală, cu asumarea integrală a ideii statului minimal, după moartea Seniorului, adică total opusul a ceea ce fusese PNȚ! A trebuit să reconstruiesc de la capăt, pe temeliile adevăratei sale ideologii, conservatoare și naționale, într-o modernitate în care ideologiile au fost asaltate de tot felul de mișcări găunoase stradale, manipulate de interesele corporatiste.  În lupta împotriva colonizării României, doar PSD a spus adevărul şi a luptat cu abuzurile multinaţionalelor, băncilor, poliţia politică din justiţie… Doar PSD-ul a avut puterea de a face ceva benefic. A venit vremea să readuc PNȚCD în lupta politică, redându-l poporului român, care are nevoie de el!”

E o crima sa iti iubesti tara? Asta inseamna bolsevism?

5 – Voi ati distrus economia in ’90 si v-ati batut joc de tarani cu Legea Lupu. Si acum se judeca prin tribunale…

Unu – Aurelian Pavelescu este presedinte din 2010, recunoscut oficial abia in 2013, cand, scapat o vreme de procese, reuseste sa se inregistreze in Registrul Partidelor, ca presedinte. Ce economie a distrus Aurelian Pavelescu?

Doi – Dupa 30 de ani, nu mai sunt aceiasi membri ca in anii ’90. Canaliile au fost date afara sau au plecat singure, in functiile grase oferite de alte partide, cu misiunea indeplinita. Voi realizati ca au trecut 30 de ani de atunci, este alt presedinte si s-a schimbat intre timp si secolul?

Trei – Partidul a recunoscut oficial greselile facute, si le-a asumat si nu se vor  mai repeta. Numiti un singur partid sau presedinte de partid din tara asta care a facut acest gest de onoare, in ultimii 20 de ani.

Patru – Legea Lupu, de restituire de mari suprafete de teren si paduri catre fostii proprietari, desi a respectat principiul „restitutio in integrum”, a fost o lege proasta, care n-a tinut seama de realitatile concrete, de reparare a unor nedreptati prin noi nedreptati. Lipsa de intelegere a realitatilor din partea vechilor taranisti au adus mari prejudicii partidului, dorinta unora dintre ei de a intoarce cursul istoriei fiind o utopie periculoasa. Pavelescu l-a exclus pe Lupu din partid, prin aceasta lege Lupu facand jocurile unor grupuri de interese. PNTCD trebuie sa raspunda nevoilor societatii, prezentului si viitorului. Pavelescu a facut un act de dreptate.

Cinci – Pentru ca sa poti indrepta greselile facute, trebuie mai intai sa intri in parlament, nu-i asa? De la sediul din Bucuresti al partidului sau de pe tusa, nu ai cum sa le repari. Are sens? Pare logic sau nu?

6 – In 1907 ati tras in tarani… Ati pus taxa pe fumul de la cos… In ’33 ati tras in muncitorii grevisti de la Atelierele Grivita…

„La 12 martie 1907 a fost ales un nou guvern, liberal de această dată, condus de D.A. Sturdza. Generalul Averescu, viitorul erou al primului război mondial devenea ministru de război, iar Ion I.C. Brătianu era numit ministru de interne. Averescu şi Brătianu s-au întâlnit şi au elaborat planul de înăbuşire a răscoalei. În 10 zile cea mai mare răscoală ţărănească a secolului XX a fost înăbuşită în sânge. Oameni împuşcaţi şi gospodării rase de pe faţa pământului cu tunul Planul a fost întocmit fără ezitare”. (Articol: Câţi ţărani au fost ucişi la 1907. Adevărul despre înăbuşirea în sânge a ultimei mari răscoale ţărăneşti din Europa). La taxa cu fumul de pe cos refuz sa raspund, pentru ca este o aberatie.

Ce legatura are 1933 cu 2020? Represiunea grevei de la Grivita nu a fost un act al PNT, ci un ordin al regelui Carol al II-lea, care a si desfiintat partidele si PNT in 1938, instaurand dictatura. Aceste acuze la adresa PNȚCD de astazi sunt absurde, este vorba despre propaganda lui Iliescu și Brucan din anii 90, care nu aveau argumente, ci au manipulat populatia.

7 – N-aveti nici o sansa… O sa luati 1-2 % …

Deja 26% dintre romani considera ca PNTCD ar trebui sa se intoarca in Parlamentul Romaniei. Avem 8% intentie de vot. Suntem singurul partid nationalist cu radacini istorice care reprezinta valorile demnitatii nationale! Locul nostru este in Parlamentul Romaniei! Sansa ne-o da Dumnezeu si oamenii care cred in noi, in renasterea cu demnitate a partidului!

8 – Odata ajunsi ‘’la ciolan’’, o sa faceti la fel ca ceilalti. Toti politicienii sunt hoti si mincinosi…

Amatorii de „ciolan” au plecat singuri si demult, din partid. Ce sa faca intr-un partid aproape complet distrus? Cei ramasi si cei care vin, sunt oameni neinteresati de „ciolan”, altfel n-ar fi fost intr-un partid neparlamentar. Suntem un partid cu oameni nonconflictuali, dupa chipul si asemanarea celor de la conducerea lui. Nu distrugem ce este bun, indiferent de culoare politica a celor care au construit. Plecam de la programul economic de dezvoltare din 2016, cel mai bun program din ultimii 30 de ani, la care vom adauga!  

Oameni buni, ati inversat valorile si nu e bine.

Albul, pentru voi, este acum negru, si invers.

Si nici macar nu realizati acest lucru.

Voi nu mai recunoasteti ce este bine si ce este rau.

Nu mai confundati partidul cu omul.

Un om poate schimba mult lucrurile, in bine, intr-un partid.  

Iulie 2020, av. Aurelian Pavelescu: „Ne pregătim de alegeri. Este dificil să te lupți cu partide care primesc de la stat milioane de euro pentru campaniile electorale, controlează trusturile media și controlează statul: puțini știu, de pildă, că doar în ziua votului partidele parlamentare primesc câte un milion de euro de la stat, prin plata membrilor din secțiile de votare, unde partidele neparlamentare nu au acces.
De ce nu ne aflăm azi în Parlament? O întrebare cât un întreg interviu. Dacă PNȚCD ar fi fost în Parlament, România nu s-ar fi aflat aici. Asta s-a dorit, singurul partid al conștiinței naționale să fie eliminat, pentru ca România să fie distrusă, nu se putea altfel, așa au făcut și în 1946. Vom reveni, avem cu toții o datorie”.

Partidul renaste si intra in forta in competitia electorala!

Organizatiile din tara se refac, una cate una. Partidul renaste cu oameni noi, care nu au mai facut politica vreodata, cetateni obisnuiti. Oamenii din teritoriu au mana libera – fiecare isi stabileste prioritatile, programul din administratie, in functie de nevoile locuitorilor, orasului, comunei sau satului lor.  Bucurestiul nu se amesteca in teritoriu! Singuri ne-am facut proiectele si programele.  

PNTCD nefiind partid parlamentar, nu are fonduri de la guvern. Banii au fost putini si din contributii personale. Nu am avut banii de campanie ai altor partide. Nu am avut corturi, banner-e, staff de campanie, timpi de antena la televiziuni sau radio, nici afise in precampanie. Poate mai facem greseli de exprimare sau gramaticale. Sa ne iertati, va rugam frumos. E din cauza emotiilor, a nepriceperii si lipsei de antrenament. Cu fiecare postare insa, devenim mai buni. Ne descurcam cu si pe puterile noastre.

Inca nu este totul pierdut. Tara are alternativa. Nationalist-conservatoare.

Dati mai departe din om in om. Spuneti oamenilor ca renastem cu demnitate si mandrie!

Sa punem la comun tot ce e mai bun in noi, sa scoatem tara la liman!

Reparam ce au stricat altii. Aducem bunul simt in administratie, grija fata ce ceea ce avem, pentru ca slava Domnului, Romania are cu ce se mandri si ce arata! Istorie, cultura, frumuseti si bogatii naturale, traditii, arta! Din pacate toate acestea au fost ingropate in nepasare in ultimii 20 de ani, in mizerie, degradare si lipsa de respect. Singurele lucruri care ne lipsesc acum in tara asta sunt RESPECTUL, GRIJA si PRETUIREA fata de mostenirea si valorile neamului, lasate noua spre pastrare.

Ne-am propus doar lucruri simple – sa reparam, sa spalam, sa vopsim, sa ingrijim, sa curatam si sa punem in valoare ce avem. Sa promovam.

Cu lucruri simple si de bun simt, schimbam fata Romaniei.

Votati-ne cu incredere. Contam pe voi in toata tara!

Ion Vianu: „Găsiți o mână de patrioți și se va întoarce țara! Nu vă fie frică!” 

Loading...
loading...

11 COMENTARII

 1. Sunt convinsă că d-na în cauză are cele mai bune intenții și știe să spună oamenilor ceea ce vor să audă. ”Are cuvintele la dumneaei”, cum se spune. Probabil, este suficient de pregătită psihic – și nu numai – ”să intre și în malaxorul SRI”, dispune de resurse suficiente să se lupte cu ”statul paralel”, poate, printr-un proiect de țară viabil și prin intermediul unor specialiști de înaltă ținută, să refacă economia României, să elimine corporațiile plătindu-le despăgubirile aferente și să naționalizeze toate activele de interes strategic (numai cu pădurile nu reușește să mă convingă), are posibilitatea să încheie parteneriate economice cu China și să recâștige imensa piață de desfacere a Rusiei, a Sudului Global și a Orientului Mijlociu, reușește să aducă investiții și să creeze locuri de muncă, reconstruiește din temelii Armata României și-i redă demnitatea, într-un cuvânt restabilește pe coordonate noi o economie puternică, independentă de FMI și Banca Mondială și, implicit, o nouă Românie! Face să se împlinească toate acestea, doar dacă e-n posesia baghetei magice și are ca pisica 9 vieți! Nu am mai pus la socoteală sistemul sanitar, învățământul, sistemul bancar românesc distrus cu bună știință, domeniile de cercetare-dezvoltare în care regimul de până în *89 investea peste 30% din PIB, tehnica militară, cea aerospațială care se dezvoltase excepțional în colaborare cu rușii inclusiv în avioane supersonice (cred că pilotul militar Valentin Vasilescu este mult mai avizat decât mine să ofere informații referitoare la această categorie), agricultura cu canalele și sistemele de irigații, infrastructura României cu căile ferate, drumuri și poduri, viaducte, baraje etc. În 24 de ani s-au construit peste zece mii de școli, universități și grădinițe, aproape o sută de hidrocentrale, dețineam locul 3 în Europa în vânzări de armament, iar producția de oțel a țării era de 8% din producția mondială, practic am primit o țară cadou în 1990 fără un sfanț datorie externă și mă opresc aici din enumerări! Reușește doamna cu PNȚCD-ul dumneaei să refacă toate acestea? Îndoi-m-aș! Să visăm e gratis, nu costă nimic! De propagandă și de cuvinte emfatice nu ducem lipsă! Inițiativele, proiectele credibile și oamenii patrioți dispuși la sacrificii imense lipsesc! De fapt, mai sunt de vândut străinilor pe nimic, dar în schimbul unor comisioane apreciabile, Transgaz-ul, Hidroelectrica, portul Constanța și alte câteva. Observ că încă se mai formează haite noi dispuse să submineze și să ruineze puținul rămas. Soartă grea avem printre nenorociți!

 2. “…Legea Lupu, de restituire de mari suprafete de teren si paduri catre fostii proprietari,…”___—–___ personal, urez succes noii miscari taraniste, insa nu cred ca vor mai avea rezultate pozitive, indivizi ca cirba reancalzita (ca avocat ” al poporului”) au distrus si acest partid, iar cliseele cu “vopsim, curatzam, etc.”, sunt deja “fumate”, nu vad nici macar o singura propozitie in care concretul sa fie vizibil, exemplul din citat este ilustrativ, de ce ar avea unii mai mult dreptul la o proprietate absolut naturala( pamantul, fie ca arabil, sau paduri, pasuni, etc.), nu se explica, tocmai pentru ca nicio explicatie nu poate fi valida , in special de cand si romanimea a aflat ca insasi D-zeu a zis” Pamantul si tot ce este pe el este al Meu”, deci pamantul nu poate fi in proprietatea nimanui, decat cu 2 exceptii, prima ar fi (si a fost) “proprietatea colectiva” (adica statul este realul , unicul si absolutul proprietar) si stim f. bine ce efecte dezastruoase a avut acest tip de proprietate,si 2) proprietatea individuala, insa egala, adica pamantul tarii impartit in mod egal la toti cetatenii trecuti de 16 ani, pe care pot sa-l exploateze individual sau in diverse marimi de asociatii, cu doua amendamente, imposibilitatea de vanzare si obligatia de a se pastra destinatia de exploatare,specifica zonei…Practic , idea nu este nici macar noua , aceasta A Treia Cale, s-a incercat a fi aplicata de calugarii iezuti in America de Sud(500 ani in urma) insa capii bisericii catolice nu au acceptat asa ceva, practic intelegeau ca libertatea economica( prin proprietate) este drumul spre totala libertate a individdului, in speta, imposibilitatea de a-i mai exploata, manipula, controla… Exact si la zi, tocmai pentru acest motiv “elitele” romanesti nu ar accepta o asa real-umanista reforma, dar absolut toti, poseda pamanturi intinse , de la mici moshioare de 10-15 ha, pana la holdinguri de zeci de mii de hectare, exemplele cele mai ilustrative(dar deloc ilustre, dimpotriva!) sunt un fost securist si un raspopit( socrul lui ponta), iar alti banditi s-au specializat in case,etc.NUMAI cu cetateni bogati, o tara este bogata si numai in asa formula, cetatenii pot fi cu adevarat liberi, nemaipatand fi santajati sau cumparati cu hrana sau alte lucruri, care -in mai toata lumea- nu reprezinta nicio valoare…

 3. Il acuza pe Pavelescu de deturnarea principiilor PNTCD….apropierea de PSD este frustranta pt taranisti. Dar v-a ferit ca partid dd amestecul in doctrinele neomarxiste, la care au aderat PNL,USR,PLUS,PMP….macar v-a lasat in afara jocului antinational actual facut de partidele mentionate. Pe viitor,aveti o marja de credibilitate. Chiar daca in guvernarea CHEIA a vestitului Tap,ce poate fi acuzat dr tradare de tara,ati avut un comportament egal cu cel al liberalilor,adica antinationak,acum parca semanati a partid national. In orice caz,Pavelescu v-a scos din insolventa la care v-au supus chiar PNL. Este de urnarit…pt ca oamenii nu mai au multa incredere in voi. Salutari!

 4. solutia finala si cea -garantat- efectiva:
  “Homo pesedeus în campanie
  Desființarea acestei fantome a totalitarismului comunist, …
  (Rodica Culcer-22.09.2020)media propesed:Clotilde Armand, agent francez”…”….ar lucra pentru serviciile secrete franceze și ar scoate ilegal bani din țară…”___—–____ daca chiar este agent francez, trebuie dovedita si tratata ca atare, idem si cu banii, insa nu cred nici una nici alta, cert este insa ca -vreo 10 ani in urma- CIA(care are capacitatile necesare-monitorizari pe ambele filiere, legale si ilegale) spunea clar ca -pana la acei ani- din Romania iesisera -ilegal si neanregistrat- peste 500 MILIARDE dolari, cea ce inseamna ca la zi, trebuie sa fie vorba de acel trilion ((=999 miliarde +1), iara aceasta impresionanta suma nu a fost devalizata doar de pesede sau de pnele ci de intregile clase politice care se tot rotesc , tocmai pentru a mai smulge ceva de pe ciolanul numit Romania…Si nimic nu se va schimba, tocmai pentru ca toti cei care analizam, criticam, etc., nu facem decat la fel, cea ce -in final- marilor devalizatori le prinde bine, este un fel de turnesol pentru ei, daca nimeni (Justitie, armata, SS, etc.) nu porneste o cruciada impotriva lor, inseamna ca sunt de acord cu sistemul, si -stim- aceste instituti-dulai- de -paza(mai degraba sefii si “oamenii”-cheie), incaseaza si ei oase mari si zemoase din aceste imense furturi, asa ca NU exista cale de iesire normala, mai ales ca singura ar mai fi doar cererea de ajutor de la ONU, EU si NATO, dar pentru ca si ongourile (cu nemiluita) sunt platite tot de stat (si controlate, deci), nu are cine sa faca chiar si aceasta ultima cerere, speranta ar mai fi in ceva oswalzi autohtoni, care vor sa devina martiri, (iar cu putin noroc, doar eroi(, facand o curatenie finala in varfurile societatii, singura solutie care i-ar face pe urmatorii conducatori sa se gandeasca de 2 ori daca mai candideaza la orice functie si -apoi- sa se gandeasca si de 3 ori cand comit orice act , mai ales din cele potential negative, chiar daca la momentul respectiv, reusesc sa dea impresia de “lucru bine facut”..

 5. De ce voi vota?

  La alegerile locale se stabilește baza puterii pentru următorii patru ani, ba uneori chiar pentru o perioadă mai îndelungată. Acolo sunt banii, acolo sunt proiectele, acolo se decide soarta puterii.

  (Madalin Hodor -22.09.2020) „…În lumea civilizată se numește politică.Nu e nimic oneros…”___—___ f. adevarat, insa mai poate fi numita Romania „civilizata”, chiar daca numai in politica, cand este arhicunoscut ca avem un pres-edinte (tot si mereu) cercetat pentru crime impotriva umanitatii (DAR GRAS PENSIONAT SI ALTE BONIFICATII SI ONORURI), un fost pm, puscarias, un fost sef al celui mai mare partid ,actual puscarias, cateva duzine de parlamentari ( si alte capete”inalte” desi , mai mult patrate!) puscariasi, alte cateva in devenire, zeci si zeci de primari la fel, iar lista poate continua f. mult… Dar-cel mai important si evident- este faptul ca alegerile in Romania nu numai ca sunt „oneroase” dar sunt de’a dreptul onanistice, adica o labareala politica fara sens, devreme ce -oricine ar veni- lucrurile nu se schimba in bine ci doar in rau, iar acesti „oricine”, sunt de fapt trecuti macar inca odata pe la butoanele conducerii, practic Romania este condusa (de peste 30 ani)de un segment extrem de ingust de persoane( cel mult 10 mii) doar si numai spre/in folosul lor si al unei falii mai largite, cel mult 1/4 milioane, incluzand si cohortele de pensionari de lux…In opinia mea votarile sunt doar o pierdere de timp, o manipulare grosolana si -probabil- anumite firme/persoane arondate tot sefilor, castiga bani seriosi din actiunile indirecte ale campaniilor, adica vanzari de una de alta, mici si bere platite din donatii, etc., etc.Romania are nevoie de o MISCARE RADICALA ce nu mai poate fi savarsita din interior, cu exceptia amintita la un alt articol, adica un grup de oswalzi , care sa faca curatenie la varfurile conducerii si apoi vom vedea ce se mai poate face, pentru ca -cum zice si Biblia- ” frica de D-zeu, este inceputul la toate (lucrurile bune)” iar acesti cateva mii de indivizi NU mai au frica si rusine nici de D-zeu si nici de oameni…

 6. Începutul schimbării la față a României
  PSD a fost înlăturat din fruntea bucatelor, victoria a fost adjudecată de un nou tip de politician, promovat de regulă de USRPLUS, exponent al unei noi generații, mai tinere și mai educate.

  (Rodica Culcer-28.09.2020)” Firea… devalizat…”____—–____ Nu intru in contradictoriu cu ‘mai educate”, s-ar putea sa fie chiar adevarat, insa (la nivel de diploma=educatie)Romania nu statea rau, cred ca interesul ar trebui sa fie daca aceste “noi generatii” sunt si oneste si cu caracter al ilustrului soldat si cetatean al cetatii, adica daca inteleg ca din binele tuturor si al urbei, peste fiecare se va revarsa binele si -deci- nu vor face precum predecesorii, adica taxele generale impartite intre clanurile de suporteri si alte cumetrii…Iar aceasta poate fi dovedita doar faptic si nu prin retorici ca ” vom face si vom drege” asta spunea si dulapul de Sibiu, care -destul de repede- s-a dovedit ca a sarit ca o pantera(vorba vine, matahala abia de mai respira de la straturile de osanza!) si a cazut ca o balega”, exact asta a facut si orban si catzu, inainte (in opozitie) credeai ca o sa-i manance ficatii si lui veorika si lui teodorovici si lui tudorel, etc., nici nu mai stiu de cate ori i-au”bagat” la puscarie, insa odata ajunsi in locul lor, au schimbat macazul cu 180 grade, au uitat ca trebuie sa-i investigheze si sa RECUPEREZE, sute de milioane de euro(macar), asa a facut si acest Nicusor -iata- ajuns “Dan, capitan de plai”, a amenintat-o pe Firea de zeci de ori, deci daca vrea sa fie credibil si eficient, trebuie sa inceapa cu inceputul, TRIMITEREA in judecata a acestei Firea si a inca 5-6-7 alti indivizi, pentru ca nici ea singura nu putea sa faca un asa pustiu de bine, adica ioc centura, ioc autostrada, ioc caldura si apa calda si multe alte iocuri, in schimb a cotizat din greu la catedrala, la alte actiuni fara sens, in sfarsit a distribuit sute de milioane de euro , pe “ochi frumosi”, iar primul lucru care trebuie facut, este trimiterea lor in judecata si recuperarea sumelor devalizate si imprastiate la sustinatorii de mafii…Altfel, ca si in cazul iohanis, distrugerea tarii se va accentua, pana la no turning point, care -cred eu- nu este prea departe, insa poate fi impins spre/ sau chiar anulat , daca se incepe si se continua cu masuri radicale, dure, pe care inca nimeni nu le-a practicat ,pana acum, in Romania…

 7. Gabriela Firea si-a anuntat candidatura la alegerile din decembrie: „Eu o sa ma bat in continuare pentru Bucuresti din postura de parlamentar”(…)___—–____a inceput episodul nr. 2 :”GOANA DUPA IMUNITATE” !Ca va reusi sau nu, numai timpul ne va spune…///

  -II-Clotilde Armand anunta ca va solicita Parchetului General sa preia ancheta legata de situatia de la Biroul Electoral al Sectorului 1(…)___—–____ referitor la idea de mai sus, pare mai decisa aceasta frantuzoaica, decat neaosul roman…

 8. Tariceanu este „dezamagit” de rezultatul obtinut la Bucuresti si de faptul ca „nu a convins mai multi bucuresteni ca ideile ALDE sunt mai bune decat ale celorlalte partide”.____—-____Teoretic, ideile lor s-ar fi putut sa fie bune, insa nimeni nu se mai uita in gura unui jeg imbatranit in talharii si permanenta palavrageala si minciuna , fara a face macar un singur lucru bun…Sa speram ca cineva va reusi sa intoarca si justitia la momentul cand acest gunoi si altii, au fost salvati de imunitatile facute cadouri, intre ei…

 9. 17:19 – Nicusor Dan sustine ca proiectul privind stimularea financiara a donatorilor de sange si plasma e ilegal si va fi stopat.(…)///

  17:13 – Nicusor Dan, despre reteaua de termoficare a Capitalei: „Trebuie sa facem un management de avarie, asta este ce putem sa facem iarna asta” – Nicusor Dan, despre sistemul de termoficare: “Suntem aproape de nivelul critic. O sa avem foarte multe avarii peste iarna asta”(…)___—–___iata ce inseamna „schimbarea stapanului, bucuria nebunului”, exact ce am comentat de mii de ori, schimbarile in functii doar pe criterii politico-ideologice(si nu pe idei de substanta, bine expicate si sustinute) duc la un perpetuu nihilism, noii veniti distrug proiectele celor vechi, sau le saboteaza, tocmai pentru ca apartin altui grup, in sfarsit actiunile se bazeaza pe renumitul tras la gioale, adversarului…Sigur ca Gabriela F. trebuie tinuta responsabila pentru multe talharii, dar idea cu remunerarea donatorilor(MAI ALES IN ASA CRIZA!) NU trebuie sabotata , ci-dimpotriva- incurajata, actul acestui Dan, ajuns capitan de plai, este apropae criminal, el vrea sa economiseasca bani chiar cu pierderi de vieti omenesti, desi poate recupera milioane de euro, daca trimite-urgent- in judecata(si le confisca conturile si averile, inclusiv colateralele) pe cei care au administrat defectuos orasul…Iar in cazul nr. 2 individul arata ca este tot din cei ” o duzina, zece bani”, vine cu lamentari deja, desi exista -real- posibilitatea ca aceasta retea de termoficare sa fie reparata in mai putin de o luna, DAR numai daca el SE MISCA REPEDE, adica ori cu banii care sigur pot fi recuperati( si face un imprumut pe termen scurt) de la banditi, ori o cerere(la guvern sau UE) de fonduri de urgenta, si imediat data sfoara in tara ( si chiar in UE) ca, cat mai multe firme specializate ” sa vina si sa inceapa efectiv ” sapaturile”, cu cat mai multe firme cu atat mai bine, fiecare va primi un tronson( de un km sau doar de 200 m-in functie de logistica lor=putere de executare a lucrarii), pe care trebuie sa-l finalizeze in 2-3 sau 4 saptamani*, toata lucrarea trebuind sa fie supervizata de o universitate( sectie) bucuresteana de specialitate(ca doar nu o sa deranjam „ilustrii academicieni”, de fapt niste habarnisti cu ifose, daca nici in 30 de ani n-au reusit sa construiasca si ei o autostratda!!!), si astfel se pot rezolva si astfel de situatii… (* la tsunami-ul japonez, a colapsat o autostrada cu poduri, pasarele, etc., la modul cel mai complet, insa japonezii au refacut-o -realmente- in cateva saptamani, aici este chiar mai simplu, insa trebuie multe echipe, si cu cat tronsoanele luate in lucrare sunt mai scurte, cu atat si timpul de rezolvare va fi mai scurt…Daca dobitocii nu inteleg , se poate face o paralela cu un camp napadit de buruieni(printre culturile abia rasarite), daca ai doar 10 smulgatori(prasitori, etc.) la 50 ha, pana sa ajunga ei si la al treilea hectar, restul culturilor vor fi compromise total si pretul pentru refacerea terenului va fi si mai mare, insa daca platesti bine ( pentru ca stii ca vei obtine productii bune) si dai rapid sfoara in tara ca ai nevoie de 200 lucratori, s-ar putea sa se prezinte chiar 400 si -astfel- in 2-3 zile, toata campia va fi redata scopului initial….

 10. Primarul ales al Capitalei anunta demiteri si “desfiintarea marii majoritati a companiilor municipale”(…)___—-___ cred ca aici rezida raspunsul la ce a declarat el mai sus, adica indeplinirea “profetiei” , “vin ai nostrii…”, pur-si-simplu el trebuie sa plateasca celor care l-au ales, adica desfinteaza companiile respective si infinteaza altele, insa cu suporterii sai(adica noi directori care vin si ei cu 2-3 ingineri sefi-de-lucrari, si fiecare cu 5-6 salahori, etc.), care vor infuleca si ei salarii uriase, fara sa faca nimic ,”fiind iarna”, iar cetatenii vor “petrece” inca o iarna in frig si nespalati, pana ” se dezgheatza”, iarna, adica pana incep noii-angajati sa priceapa ce ar avea de facut, pentru ca nu este nicio siguranta ca vor face un lucru bun si nu doar carpaceala…

 11. Maniu – agent strain…. joc de glezne in politica…
  Rascoala de la 1907 – rebeliune declansata de anarhistii si comunistii jidani din Moldova si din Basarabia impotriva boierilor (romani) care arendasera jidanilor pamanturile si astia ii jefuiau pe taranii romani.
  I-au “montat” si – in loc sa ii temine pe adevaratii jefuitori – jidanii – s-au apucat de distrus casele boierilor si sa ii omoare, cu familiile lor cu tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.