Ce-am avut şi ce-am pierdut

3

PĂREREA UNUI ROMÂN STABILIT ÎN OLANDA:

Ce-am avut şi ce-am pierdut.
Ce aiurea e mâncarea în Olanda! Și în tot vestul. Numai Italia se salvează, în rest numa’ carton, ca și ăla din care se confecționează cofrajele de ouă. Pământul e și el vai de steaua lui! Ce au vesticii e din furat – colonii și teritorii de la vecini. E la mintea cocoşului.
De ce au colonii? Pentru că s-au dus peste alții la furat, că acasă nu aveau. Românii au avut, așa că au stat cum stau și azi: ca tâmpiții și proştii, ca să-i jefuiască străinii!
Ce e istoria? O poveste cu tâlhari și criminali, aia este! De la Troia, la Războiul din Golf, același rahat: expediții de jaf. Acum câteva sute de ani, vesticii trebuiau să meargă pe mare la furat, azi ne aduc nouă rahaturi pe uscat și cică-s de mâncat… Niște mizerii, dar musai să plătești firma, brandul.
Cum sună, de pildă: „Cârnați de Turingia”? Au! O mizerie! Dintr-un porc românesc nu poți să faci așa ceva nici din greșeală. Nici un amărât de cartof pai nu au ăia pe acolo – zici că-s peleți. De ciolan afumat nici nu au auzit. Ca urmare, fasolea lor – insipidă, oricum! – devine inutilizabilă.
Așa că, mi-am făcut o listă cu ce trebuie adus din România în vestul cel civilizat! Niște zeci de kg de cartofi, 200 kg de burtă de vită, 200 kg de ciolane afumate, saci de mere, ceapă – groaznic! – oală Kuhta, de presiune, morcovi, 30 cutii brânză Năsal (net peste orice au ăștia!), 30 bucăți de brânză Homorod, 500 metri liniari de cârnați, un braț de salam de Sibiu, o canistră de țuică de prune, 50 de table de slănină și… mai văd eu.
Și îmi bag… în dietele lor de figuranți, de hoți, de zgârciți, care ambalează fiecare cartof în parte, îi dau o denumire pompoasă și de fapt e net inferior celor care se aruncau în spatele aprozarelor lui Ceaușescu!
Dar… nu ei, „civilizații”, sunt proști! Românii sunt proști. Au vrut „o țara ca afară” – ca afară o să fie!
Băi mototolilor, fosta armată română cânta : „Nu vom ceda o palmă de pământ, chiar de vom intră-n mormânt!”. E cel mai bun pământ din lume. De aceea își rescriu istoria toți vecinii noștri, ca să pună laba pe el – și nu numai vecinii. Care parteneriat, care prieteni? Aiurea!
Vine pămpălăul ăla de Charles și își pune ceapă aici și face dulcețuri din fructe adevărate!
Fosta monarhie, aia de-a abdicat pe la pa’șepte, e prezentă și ea aici la furat. Și românii?! Românii… ciotcă la șaorma cu de toate. Stau cu mâna la cosor.
Păi mă, teritoriul acesta este absolut vital! Cică „lapte din Alpi” – un pișat. Vorbe, reclamă!
Imperiul Roman a venit aici pentru că-și băteau unii călători gura: „În Dacia curge lapte și miere, iar vesela e din aur.”
România există ca țintă fixă pentru orice altă țară sau concern multinațional, nu există prieteni în jocul profiturilor la nivel mondial. Vacă de muls, atât și nimic altceva. NI-MIC! Mai mult, țara e locuită de proști ușor de păcălit și manevrat. Să fii popor sărac într-o țară ca România, în mod cert nu meriți ceea ce ai!
De ce, m-a întrebat un marinar, deși are ieșire la mare, România nu a însemnat mare lucru în istoria navigatorilor și a vaselor de tot soiul? Căci, în afară de pânzarul moldovenesc, el alte corăbii românești nu știa. Nu galere, nu caravele, nu bricuri, fregate, goelete, baleniere, crucișătoare sau cuirasate, nu portavioane, etc. – nimic în afară de bărci de pescuit și plute pe Bistrița!
Caravelele portugheze și spaniole au mers la furat până în America. Vikingii au tras la ramele drakkarelor, mânați de foame, tot până în America. În 1722, olandezii au descoperit Insula Paștelui și au sărbătorit asta măcelărind populația! Evident, primii invadatori planetari sunt englezii. După care vin spaniolii, portughezii, francezii, turcii…
Toți cei care aveau flote. Istoria i-a înregistrat ca descoperitori, dar descoperirile au fost doar inerente în goana lor lacomă după bogățiile lumii. În realitate, mergeau la furat! Toată istoria navală este un concurs pentru supremație și descoperirea de noi rute comerciale. Mulți și-au frânt gâtul. Olandezii au fost printre cei mai temerari – au forțat Novaia Zemlea (Nova Zembla, cum spun ei) pierzând navele şi întorcându-se acasă doar cinci la sută, după ani şi ani, pe o rută reușită doar peste 200 de ani, de către un spărgător de gheaţă atomic.
Dracii de englezi au înhățat 60% din uscat, la un moment dat, iar asta nu demult. FOAMEA ȘI LĂCOMIA! Mergeau la furat și spaniolii, nu pentru a face pe bunii samariteni, chiar dacă-și cărau și preoții misionari după ei.
Românii aveau, de aceea nu se omorau cu navigația. Neamurile care nu aveau ieșire la mare și nici mâncare, dădeau buzna la vecini. Am intrat noi peste careva? Niciodată! Pentru că aveam de toate! Ehei, acu’ s-a rezolvat, nu mai avem!
Așa că… n’șpe milioane de români și-au luat lumea în cap și sunt ba la muncă, ba la furat, ba la ucis prin Afganistan (în cârdășie cu alți hoți!) sau înrolați în Legiunea Străină.
Mecanismul jafului este simplu: orice neam, care întrepătrunde alt neam, vine la furat! Toți hoții au aceeași vrăjeală, ca englezii în India: cică aduc civilizația. Aiurea, au venit să fure! La noi, indiferent că au fost habsburgii și apoi austro-ungarii (care mai sunt încă!), că au fost turcii sau grecii din Fanar, că au fost nemții și pe urmă rușii, aceeași situație: toți au venit la furat! Până și bulgarii au venit la ciupeală pe aici de-a lungul istoriei. Dintre vecini, numai sârbii au avut ce le trebuia, așa că măcar ei ne-au lăsat dracu’ în pace.

Articol de Adrian N.

Loading...
loading...

3 COMENTARII

  1. în rest numa’ carton,…” ___–___-bai, da’ ce industrie de fabricat carton, trebuie sa mai aiba astia!!!
    2-„…Pamantul , esi el , vai de steaua lui!…”___–___ si probabil , mai ales al olandezilor, care -natural- este doar nisip neproductiv(ba si nisipuri miscatoare!), dar ei l-au facut cel mai productiv din lume, de unde nr. 2 -in lume- la productiile agricole, dupa USA…3-De ciolan afumat nici nu au auzit….”____––_____ Buna (ca si) gluma, astea le-ar depasi pe toate, daca nu ar mai fi si altele….4-„…net inferior celor care se aruncau în spatele aprozarelor lui Ceaușescu!…”___––____.cum am zis, alta gluma buna, intrebarea este , chiar „se arunca ceva in spatele….”(adica la gunoi), pe vremea lui ceausescu, ca dupa cum stiu eu, nu numai ca se vindea tot, dar trebuia sa ai si relatii sa apuci sa cumperi ceva…Inclusiv cartofi, poate ciolanul facea exceptie, numai ca ciolanul respectiv era complet nud…..5- „…cel mai bun pamant”___–___ ei, aici chiar ca nu o mai da oabla, si chiar daca nu este cel mai bun, este printre cele mai bune inclusiv ca si suprafata de arabil, locul 4 in Europa…”6-„…Așa că… n’șpe milioane de români și-au luat lumea in cap…” ___––___Ce fraieri, s-au dus sa se indoape cu carton, in loc sa se umfle cu rabdari prajite, in Romania…Si inca prajite la soare, „la modul ecologic”, nu in ulei… ca si ala era pe ratie!( Apropos de mancarea „din carton” si acum, dupa 30 de ani, imi amintesc de gustul absolut delicios al pestelui gras, prajit-incet- in unt, din pietele olandeze, asa cum erau o delicatese si scoicile -proaspete si la minut pregatite, intr-un sos unic- banuiesc- , de un norvegian, cu o toneta mobila, intr-una din piata unui oras belgian, la care -in pret- venea si un pahar de sampanie racita perfect…-In sfarsit,atatea aberatii agregate intr-un singur loc si spuse cu atata patima, inca nu am mai intalnit, probabil ca autorul este dintre cei care si-a incercat si el norucul prin vest, si daca nu l-au primit cu covor rosu, limuzina si cazare de lux, imediat si-a adus aminte de mamaliga consistenta, adica-si in paralel- de proverbul cu vulpea si strugurii acri…Sau -la fel de bine- este doar un propagandist lesinat de foame, dupa modul cum ii considera pe romani( si o tot repeta), adica chiar ii crede prosti si ar fi , daca se mai uita cineva in gura celor ca el..

  2. Sârbii sunt slavi demni și curajoși și-n același timp sunt săraci lipiți! D*aia ne-au lăsat dracu* în pace, pentru că cei lipsiți de resurse și averi sunt în cele mai dese cazuri cinstiți, cu o atitudine ireproșabilă. În plus, relațiile cu ei au fost excelente încă de pe vremea lui Iancu de Hunedoara. S-au deteriorat tot din cauza intervenției ”coechipierilor partizani” de la Washington. Vina majoră a sârbilor este alianța strategică cu Rusia și faptul că au rezistat să nu capituleze în fața globalismului și standardelor duble ale Uniunii Europene.
    Cât despre ”rușii care ne-au luat” sau ne-au furat, aici îmi pare forțată și complet deplasată afirmația! Spre deosebire de occidentali, măcar nu ne-au jupuit de vii, atunci când România s-a văzut nevoită să plătească despăgubiri de război. Restituirile n-au fost impuse de Rusia, ci de Conferința de Pace de la Paris. Datorii am avut de plătit atât Angliei cât și Americii, dar aceste lucruri sunt mai putin mediatizate și recunoscute de când am devenit „parteneri” cu occidentalii. Rușii ne-au ajutat prin înființarea societăților româno-sovietice cunoscute sub denumirea de SOVROM-uri, pentru a putea să ne achităm de obligații. Vesticii ne-au cerut plata în aur, Stalin s-a opus și le-a propus rambursarea în produse agricole. Așa a și rămas! În 1956, rușii au renunțat la partea lor din SOVROM-uri în favoarea Republicii Populare Române, după cum se numea țara atunci. În fond, nu l-a obligat nimeni pe mareșal să treacă Nistrul! Concluzia? Ne-au furat și rușii (în fond, nimeni nu-ți oferă gratitudine când te poziționezi de partea nazismului în istorie) nimic de zis, dar măcar ne-au lăsat să trăim, să respirăm, comparativ cu europenii și cu americanii care, nu numai că și-au însușit întreaga Românie la preț redus, ne-au mancurtizat într-așa hal, încât am ajuns de nerecunoscut! Cam astea-s diferențele, fără a intra prea mult în amănunte. Jugul american îmi pare cu mult mai distructiv decât knutul rusesc! Și asta așa…la o primă evaluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.