Ești Guvern? Ești executiv! Execuți legile Parlamentului, rău sau bun cum este el

1

Habar nu am dacă România are bani de pensii, alocații, sporuri pentru profesori. Nici dacă are bani de servicii, de bombițe, avionuțe sau bani pentru primari. Nu am acces la informațiile care mi-ar permite să îmi dau seama și nici nu sunt economist. Și nici nu cred politicienii „pe cuvânt” (pe Orban, care ne cere să îl credem „pe cuvânt”, nici atât).

Dar sunt jurist… constituționalist. Și știu că Parlamentul este autoritatea legiuitoare a țării… chiar unica, potrivit Constituției mele. Nu Guvernul, nici măcar „Guvernul meu”

Și știu de la „școala mea”, Facultatea de Drept, dar și din deciziile „CCR-ului meu” că Guvernul nu poate da OUG-uri pentru a contrazice voința Parlamentului (a majorității acestui for, Legislativul, toxică sau netoxică) doar pentru că „știe” el mai bine, pe cuvânt de premier, că este greșită.

Ești Guvern? Ești executiv! Execuți legile Parlamentului, rău sau bun cum este el. Nu poți să le execuți din diverse motive? Lași majoritatea parlamentară să desemneze un „executiv” care să le execute. NU dai OUG-uri, nu te tăvălești public că „nu se poate”. Pleci pur și simplu și îi lași să guverneze pe cei care o țin langa că se poate… rău sau bine. Poporul a votat acea majoritate, om vedea noi ce îi poate pielea, ce este în stare să facă și ce NU. Dar niciodată-niciodată nu încalci Constituția, indiferent cine ai fi, premier sau simplu ministru, nu batjocorești organul reprezentativ suprem, pentru că pur și simplu asta nu mai înseamnă DEMOCRAȚIE.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Citat (de undeva, din cineva)” Din Declaratia Drepturilor Omului lipsesc dreptul de a tace si dreptul de a pleca”.Si asta este cea mai onesta, corecta ,etc., solutie a guvernului care nu poate sau nu vrea sa aplice legile,SA DEMISIONEZE IN BLOC(sau-macar-la varf), sa plece, insa asta -iarasi -se intampla in tarile cu reala democratie si nu cu spoiala precum in Romania, practic oricare guvern, actioneaza precum capusele , odata ce se prind pe corpul gazdei, nu pleaca decat moarte, adica omorate , altfel nu se mai scapa de ele…Acesta este cazul guvernelor Romaniei si nu doar de 30 ani , ci de 70 ani…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.