Lumea răsturnată

2

Care este diferența dintre ideologia toleranței și acceptării, impusă de progresismul evangheliei răsturnate, și legea îngăduinței și iubirii, propovăduită de Hristos?

Creștinismul cere îngăduință și dragoste pentru omul concret care greșește, dar și discernere între ceea ce este rău și ce este bine.
Progresismul revoluționar cere toleranță și aprobare față de ceea ce e considerat în mod natural, tradițional și religios a fi greșit sau rău, dar vrea condamnarea și sancționarea omului concret care nu este de acord cu confuzia morală.

Creștinismul este îngăduitor cu omul (și caută să-l sprijine și să-l salveze); progresismul este tolerant cu păcatul (și ajută/încurajează omul să se afunde în el).

Duhul revoluționar declanșat odată cu Revoluția franceză și continuat, sub diverse forme – cu intermitențe din ce în ce mai scurte și mai rare – până în zilele noastre, pare a avea drept principală caracteristică revolta de dragul revoltei și schimbarea de dragul schimbării; o sete de absolut deghizată în diferite iluzii de fericire materială, niciodată potolită, mereu păcălită, alimentând o furie și o frustrare perpetuă.

Nu putem, dacă privim cu atenție, să nu remarcăm că avem de a face cu un duh al amăgirii și tulburării, care deturnează omul de la adevăr și pacea lăuntrică. Or, de unde vine acest duh? E duhul ce deturnează menirea omului, e tatăl minciunii, cel care de la Adam încoace caută să-l păcălească oferindu-i false scurtături către un fals scop, același care l-a făcut și pe amăgitor să cadă: „şi veţi fi ca Dumnezeu”…

Or, revoluționarismul ideologic necontenit al ultimelor două veacuri și jumătate pare inspirat doar din astfel de surogate ale divinului, înlocuitori fake ai rosturilor noastre:
– în locul postului, muncii și rugăciunii duhovnicești, practicile sterilului vitalism wellness: suplimente (dovedite ştiinţific), sport și sloganuri ale stimei de sine;
– în locul iubirii, libertinajul;
– în locul compasiunii, aşa-zisa „toleranță”;
– în locul vieții veșnice, transumanismul;
– în locul mântuirii, salvaționismul politic;
– în locul raiului, societatea „mai bună”;
– în locul Împărăției Cerurilor, statul pământesc („satul global”).

Inversarea lumii este pe cale de a se produce – și mesajele mediatice o împing înainte: despre familia tradițională se vorbește ca despre spațiu al abuzului, violului și violenței, roz fiind doar „familiile alternative”; meritul a ajuns să fie considerat privilegiu, frumusețea să fie dată la o parte pentru a face loc urâtului, bărbații sunt emasculați, iar femeile masculinizate.

Atenți la a ne revolta doar pentru cele pământești, riscăm a le pierde pe cele cerești: „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea (cele de care avem nevoie pentru a viețui în lume – n.) se vor adăuga vouă.” – Ev. Matei 6:33

Ni se servesc pietricele colorate și sclipicioase pentru a renunța la aurul ce este necesar să fie lămurit prin foc al chemării noastre la demnitatea divină.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

 1. „…Creștinismul cere… dar și discernere între ceea ce este rău și ce este bine…”___–-___ una este ce ” cere” si alta ce practica, iar crestinismul mioritic este ilustrativ in aceasta discrepanta:”Blândețea zeiței legate la ochi: din 5 infracțiuni sexuale sesizate la poliție, 4 sfârșesc fără dispoziții de trimitere în judecată a unui agresor.(…-Dela0.ro)(…)
  ___–___1-)Cicero:” pericolele unei treceri prin proces”
  2-)2 Samuel 13:20-39 VDC:”
  Fratele ei Absalom i-a zis: „Te-a necinstit fratele tău Amnon ? Acum, soro, taci, căci este fratele tău; nu te prea trece cu firea din pricina aceasta.”____––_____ articol solid nici nu trebuie sa-i cauti nod in papura, totusi -se pare- ca Cicero avea dreptate, consfiintita chiar dinaintea sa, de fapte, anume ca -macar- anumite procese cu victorie pentru victime, raman chiar mai daunatoare (psihologic si social) pentru aceleasi, victimele si cei apropiati…Pe de alta parte, multi barbati au facut inchisoare pentru presupuse violuri, tocmai pentru ca acest gen de crime au intotdeauna- doua „realitati”, iar uneori( poate de multe ori) realitatea ei se metamorfozeaza intr-o alta, datorita presiunii sociale generale sau a familiei, care obliga fata/femeia respectiva sa „creada” ca a fost violata, desi ea stie bine ca a fost ceva f. consensual…Inca odata, nu comentez despre cazurile de mai sus, insa lucrurile ar trebui mult mai bine clarificate, ca sugestie, sa nu mai fie luate in considerare reclamatiile de viol depuse dupa un timp prea indelungat, cu exceptiile de bun-simt, adica daca victima a fost si sechestrata sau altfel impiedicata( de o boala. etc.) sa depuna plangerea respectiva si 2) ar trebui sa invatam ceva si de la alte natii, practic modul de „gandire” romanesc ( si in aceasta problema) este de a lupta impotriva naturii, intr-o problema unde rezultatul se stie -intodeauna- dinainte…E absurd sa ceri fetelor sa nu faca sex inainte de 18(16) ani, cand ele incep sa arda de la 10-9-8 sau chiar 7 ani, aceste fiinte -prin abstinenta- ori devin putin nebune ori intelectualitatea lor va fi retardata forever, Japonezii admit ca fetitele de 12 ani au dreptul chiar sa se ocupe cu prostitutia, iar femeile japoneze sunt printre cele mai multe detinatoare de firme prospere, tocmai pentru ca marea , imensa presiune psiho-sociala este luata( anulata) de pe umerii lor, de la momentul potrivit cu LEGILE NATURII si nu cu dogmele nerealiste impuse de religii, in general, si incalcate chiar de acesti farisei, precum se intampla in mai toate aspectele si eshafodajele societatii romanesti:
  „Guvernul va trebui să dubleze alocațiile. Legea prin care Parlamentul a respins mărirea etapizată propusă de Guvern a trecut de CCR(24 Septembrie 2020-Dragos Niculescu-Redactor, avocatnet.ro)
  „…Guvernul a constatat însă că nu există bani suficienți la buget…” ___–-____ constatare corecta insa -absolut nesatisfacatoare si insufucienta- toata lumea stie ca NU sunt bani la buget, dar stie ca SUNT SUTE DE MILIARDE DE EURO, in conturile si averile guvernantilor, politicienilor(clasa conducatoare, actuala si trecute) , iar situatia arata ca aceasta noua garnitura de guvernanti este la fel de perversa si criminala ca oricare alta si -la fel- mai toate solutiile de redresare sunt ocolite „democratic” de unde acea solutie finala…

 2. Walking Dead Deveselu: Din ștampila de vot, lauri curgeau și recunoștințe.(Simona Voiculescu)___–____”Tot raul e spre bine”( se zice!), asa ca indiferent de situatie, cineva poate sa scoata bani din piatra seaca, deci, se stie ca exista multe titluri( de succes) de carti si/sau filme, precum „Vrajitoarele din Salem”, „Cei din Mogador”(Les Gens de Mogador”),, ” Cei sapte samurai”( aici ar fi vorba de „cei sapte saltimbanci”), in sfarsit , un autor de piese de teatru sau un scenarist, regizor, pot monta un spectacol de teatru ( desi este pur circ!), sau film cu titlul „Nebunii din Deveselu”,…PS Nu cred ca masa de oameni a fost lovita de aceiasi idee, cineva a initiat si a incitat la acest act, indiferent de motivatie, inclusiv-posibil- doar sa iasa in evidenta, adica sa aiba cele 15 minute de faima , mai ales ca aceasta localitate a devenit destul de cunoscuta publicului….
  PS2-
  probabil ca, daca Gica Petrescu ar mai trai, ar face un sequel la celebra sa piesa „Casuta noastra-Cuibusor de nebunii”, cu modificarea,”Deveselu, cuibusor de nebunii,/In scut-ece, pe campii…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.