Pentru noi, românii din stânga Prutului, năpasta nu vine de una singură

5
Igor Dodon si Igor Dodon

Pentru noi, românii din stânga Prutului, năpasta nu vine de una singură.
La 27 august 1991 noi, societatea de aici, moșia românească a Moldovei lui Ștefan cel Mare din stânga Prutului, am fost răpiți banditește de la Națiunea Română cu o declarație de independență din falsuri, neadevăruri. Au trecut ani, iar nimeni nu mai citește acea declarație pentru a se convinge că statul Republica Moldova e făcut din crime.

De la 27 august 1991 o bandă din trădători, slugoi la ocupanți care și-a zis guvernare a statului-crimă Moldova ne-a jefuit de bani pe care i-am avut din economii la sovietici, de partea de avere care ni s-a cuvenit pentru anii munciți în regim de ocupație, de pământul care ni s-a cuvenit ca moștenitori ai strămoșilor noștri gospodari.
S-au înfruptat din jafuri prea multe pușlamale de s-au făcut miliardari din crime și acum se fac a uita că proprietățile de care se folosesc ilegal e avere pe care noi am făcut-o cu muncă cinstită.
Vedeți că au furat averea statului în bandă și miliardul de dolari despre care se știu mai multe nu mai e posibil de a ni-l întoarce.
În statul făcut din crime unde se guvernează cu crime nu mai e nimica omenește.

Să venim la alegeri. E mare tămbălău. Parcă s-ar mai putea schimba ceva fără de-o intervenție chirurgicală ?
În state ca SUA, Rusia, ș.a. chiar de sunt alegeri de prezidenți, apoi ajung pe buletine de vot doi, maximum cinci pretendenți. La noi lista e lungă până peste 16. Așa de mulți deștepți în politică avem. Cine știe câți bani se pierd aiurea fiindcă un sau o oarecare nenorocit dorește ca mutra să-i fie spânzurată la gard, să debileze ore în șir aberații la televizor? Vă asigur că-s mulți. Și majoritatea celor de se avântă știu bine că nu vor ajunge la președinte nici după 1000 ani. Nu le pasă că iau bani din hrana de la copii, din medicamente de la bolnavi, din munca celor care mânați de nevoi îndură lipsuri peste notare. Să-i priviți, să-i cunoașteți, să-i întrebați dacă mai are ceva simț omenesc cel de vă cerșește votul că se vrea președinte al unui stat din crime.
Acest număr de turmă are la noi o altă semnificație. Câtă lume are încredere în comisia electorală? – Puțină. Cine mai dorește să trăiască într-un lagăr de exterminare ca statul Republica Moldova? – Puțini. Cine are nevoie să iasă la votare. Puțini. Pentru cine? Pentru ce să voteze? Ce au dat toate votările de până acum? Doar bandiții de la guvernare și-au întărit pozițiile, ca să nu fie trași la răspundere pentru crime.
Iată. Pentru a prosti, a stresa, a îndobitoci lumea năcăjită să vină la votare, pe lângă ulei, făină, bani, mai avem și personaje cu mutre zâmbitoare.

Halal! Chiar să ajungi neom în măsură să idiotizezi lumea pentru a salva de la pușcărie niște criminali îmbogățiți din jafuri, pentru a nu da să dispară un stat criminalo-mafiot înjghebat din crime.
Și ne mai întrebăm de ce suntem cel mai sărac stat din Europa, de ce oamenii fug ca de holeră din Republica Moldova, de ce persoanele neconvenabile regimului sunt lichidate fără urme ca pe muște.
Vreau să ajung la tribuna ONU ca să vorbesc Omenirii ADEVĂRUL despre statul Republica Moldova, să cer să se facă dreptate neamului românesc.

Loading...
loading...

5 COMENTARII

 1. Fostul ambasador al SUA în Republica Moldova, James Pettit, a spus clar în cadrul unui interviu că ”Moldova nu reprezintă România”. Nu și-a mai continuat ideea, ca să ne dăm seama în mod clar la ce a făcut referire, dar abia după ce V. Putin i-a înmânat lui Dodon harta Moldovei Mari am înțeles că Basarabia înfățișează în concepția generalilor de la Pentagon linia strategică a Departamentului de Stat, iar rușii au intuit aspectul și n-au căzut în capcana întinsă de americani. Reconciliere națională nu există, degeaba se aduce în discuție unirea cu România! Sondajele de la Chișinău (cu ani în urmă) au indicat doar un procent de 22% în favoarea acestui deziderat, restul proclamându-se ”moldoveni” în nici un caz români și în sprijinul Federației Ruse. E de la sine înțeles aspectul, când mai bine de 1 milion și jumătate din populație lucrează cu forme legale și acte în regulă în Rusia, iar ștampilele vamale ale țării sunt înmânate regimului de la Tiraspol. Fără Transnistria basarabenii își încetează menirea de a fi ca națiune, aceasta reprezentând nucleul dur al existenței lor. Sunt de apreciat! Într-o strategie de viitor, categoric le va fi mai bine lângă ruși decât lângă români! De-a lungul timpului, în istorie, s-a făcut Marea Unire, dar, mă întreb, cât a durat până când Germania și Rusia nu au trecut la ruperea unor bucăți consistente, ca numai la câțiva ani mai încolo Anglia, America și Rusia să ajungă la Yalta la un alt acord și România să fie luată cu totul de URSS în schimbul Greciei? Este limpede, că locuri precum Malta și Yalta vor exista întotdeauna, ca și înțelegerile marilor puteri făcute fără contribuția politicienilor români de mucava! Conducătorii lumii au avut mereu propriile agende, iar România nu numai că nu are o politică externă fermă și coerentă, dar nici măcar o strategie de viitor. Prin urmare, mult mai bine i-ar sta Republicii Moldova lângă o superputere, decât lângă o colonie împărțită între vecini și vândută la bucată! Și nu-i cazul să ne plângem noi românii de un asemenea tratament! Pentru că nu am înțeles niciodată sensul dorinței imperativ-superioare a ceea ce se numește România! Nu am știut s-o purtăm, în cadrul unei croaziere scumpe înfățișată sub forma evenimentelor pe care le-a parcurs, la rever. Ne-am uitat impasibili la zidurile care au căzut, fără să intuim cortinele care s-au ridicat.

 2. În politică nu poți doar să ceri, mai trebuie să și oferi!

   (Hrițuc Cristian-19/09/2020)

  Alegerile prezidențiale care bat la…Maia Sandu vs.Dodon…”___——___ accept si valabilitatea „unui lup mancat de oaie”, asa ca -desi sunt sceptic- zic:”Succes , Maia Sandu”! Si cred ca si RM se confrunta (si) cu aceleasi probleme ale Romaniei( ca mai jos), deci ar trebui ca MS sa expuna un plan serios , credibil, pentru redresare, mai mult, daca vrea sa capete ATENTIA INTERNATIONALA( si support), ii sugerez sa parieze pe calul care a castigat toate medaliile, adica sa vina -transant- cu o propunere concreta, legata de aceasta PANDEMIE, si anume sugestia de Lockdown PLANETAR, si dezinfectiile( si alte masuri necesare), timp de 15 zile, sugestie care a fost facuta si la OMS, etc. , inclusiv „Papei de la Roma”…///
  „Pandemia, criza economica si mersul capitalismului. Este un nou moment de cotitura? (Daniel Daianu)”…Dar Romania se confrunta in continuare cu provocarea unei dezvoltari echilibrate si surmontarea unor decalaje considerabile, atenuarea exodului de oameni.“sanse egale”(equal opportunities)…”‘…sa scoata cat mai multe persoane din servitute fata de asistenta sociala (publica), care sa redea demnitatea fiecarui om,…””… capitalism pradator…”___—___un text prea lung pentru o asa pagina, mai mult, este prea tehnic( chiar prea savant-desi introspectiile istorice sunt ok)) pentru cei mai multi, care,probabil nu l-au citit ” din scoarta in scoarta”, cu expceptia primei parti, si eu doar am survolat articolul, iar pentru a nu deveni si eu prea ‘savant’, am sa sintetizez: articol bun, dar ii lipseste concluzia finala, adica cum se pot redresa lucrurile, iar -compresiv- aceastea se pot rezolva prin trei mari si late actiuni:1- introducerea unui MORATORIU pe salarii si pensii la STAT, adica salariul maxim de 3 X mai mare ca si cel mediu actual, iar pensia maxima de 2, 5X, evident eliminarea totala a oricaror pensii speciale( sau altfel discriminative) si recuperarea banilor distributi in aceste pensii, pana acum…2- Pentru o reducere a imensei discrepante si polarizari economice existente, simplu si scurt( macar pentru viitor), introducerea TAXARII PROGRESIVE pe total venituri si 3- Niciodata, niciunde, nu a existat prescriptie pentru „Biletele, la control!” adica AVERILE LA CONTROL, si cine nu le poate justifica, va plati cezarului( statului) ce-i al cezarului, si -in anumite circumstante- si puscarie…Iar aceasta ultima actiune ar echilibra „miraculous” bugetul statului, pentru ca ,GARANTAT, se pot recupera macar 250 MILIARDE EURO, din totalul de peste UN TRILION EURO, DEVALIZATI(un trillion = 999 MILIARDE +1) absolut NUMAI DE CONDUCERILE tarii si clientelele lor…

 3. “asistenta publica …” este praf in ochi, insa tocmai pentru a da impresia de “grija fata de om”, pentru ca acesti asistati primesc doar farmituri din ce li se cuvine, insa -la zi- nu se poate altfel, atata timp cat CLASA PARAZITILOR INSTITUTIONALIZATI, este imensa, sufocanta si primeste remuneratii fantastice, iar aceasta clasa parazitara exista tocmai pentru ca cei care fac legile, sunt ei insasi in numari odios de mare si in varful respectivei clase…Pentru Romania si performanta sa economica, un parlament(unicameral) de max. O SUTA membri ar fi mai mult decat suficient, iar alaturi de celelalte masuri statul ar salva bani seriosi/lunar, cu care se pot face minuni , insa statul roman a ajuns ca prin definitie sa fie adnotat ca si stat mafiotic, si -practic- este imposibil a-l destructura din interior( chiar din tara, ca interior largit), pentru Romania singura sansa ar fi interventia UE,ONU si NATO, desi armata are aceasta datorie(precum in multe alte tari, care si-au facut datoria fata de popor), insa asa-zisii ofiter cu grade mari, din armata romana, sunt doar niste potai si sobolani scarbosi, si pe deasupra si niste fanfaroni de te apuca rasul cand ii vezi ce aere isi dau, desi-situatia- este -total- de plans… Iata un recent exemplu unde populatia isi intelege interesul si puterea, Italia, mai mare doar cu aprox. 30% ca Romania, insa cu o populatie tripla, are un GDP nominal per capita de peste 32 mii euro/(cap loc.), dar inteleg ca , totusi,sunt furati de birocratie si politic si -iata- au luat masura corecta:” Italienii aproba reducerea numarului de parlamentari prin referendum Intre 60% si 64% din alegatorii care s-au prezentat la referendum au votat pentru reducerea numarului de parlamentari din Italia de la 945 la 600…”

 4. Moldova – alegeri prezidențiale fără „vot geopolitic”?
  (Denis Cenusa /23/09.2020)

  Scrutinul pentru alegerea președintelui, din luna noiembrie 2020, creează multiple “ferestre de oportunitate” pentru democrația moldovenească. În primul rând, există șanse reale ca la conducerea președinției să ajungă o femeie,…”____—-____”Daca ei vor tacea, pietrele vor vorbi”(Luca 19:40)asa ca daca si Cenusa a prins grai, se pare ca Maia S. va renaste precum Pasarea Phoenix*, din propria cenusa….Dar scepticismul meu tot nu dispare, astept sa vad cat de ‘reala” este aceasta sansa…..
  (* „Pe piept mi se arunca perle, flori albe de gheata,/
  La cap, lumanari atomice ca 2 sori, asezate in X,/
  Robotii imi ard trupul cu laseri, in cosmica piata,/
  In van: am sa renasc din cenusa, ca Pasarea Phoenix!”-Poeziile.com, la „Noaptea Petuniilor”)

 5. „In vest, Dodon a fost imediat blocat…”___—-___ temporar, da, insa Europa inca nu este sigura -la mai multe cazuri- de ce si cum de unde o decizie transanta nu se va putea cristaliza decat peste multe luni, daca situatia ramane doar calduta, evenimente fierbinti pot-insa- schimba totul…”///

  Europa rămâne dezbinată în chestiunea Belarusului
  Uniunea Europeană nu are o politică externă unică și în general rămâne departe de a ajunge la o poziție comună pe un dosar precum Belarusul.

  (Stefan Popescu-22.09.2020)”…Aceste considerente au făcut ca Nicosia să fie printre cei mai mari oponenți …” ___—-___”La Nicopole vazut-ai cate tabere s-au strans?”, asa ca s-ar putea sa avem o reeditare a celebrei batalii(din nordul Bulgariei, aprox. 700 ani in urma), numai ca pe aceasta insula unde doi stapani, pare a fi prea mult, chiar daca republica turca cipriota de nord, este recunoscuta …doar de Turcia(!) cea ce in acest -la zi- context general, nu este de bun augur, pentru erdogan…Cat despre Lukasenko, ii gasesc doua minusuri, primul este faptul ca el de fapt se considera rege sau imparat, cea ce contravine ideii de baza a sistemului republican, si 2), arestarile abuzive ale opozitiei si manifestantilor, INSA desi f. multe si multi protestatari, se pare ca Lukasenko a castigat alegerile, iar majoritatea populatiei stie si este de acord cu asta, fapte ce stau la baza democratiei…S-ar putea ca -pana la urma- toata aceasta miscare sa nu fie decat o mare dorinta a unora de a ajunge si ei la cea mai buna parte a ciolanului, si -evident- acest Lukasenko este el insusi prea lacom, pentru a ceda, sau -aproape sigur- a facut si destule miselii si-i este frica de timpul cand imunitatea nu-l va mai proteja..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here