Pentru noi, românii din stânga Prutului, năpasta nu vine de una singură

34
Igor Dodon si Igor Dodon

Pentru noi, românii din stânga Prutului, năpasta nu vine de una singură.
La 27 august 1991 noi, societatea de aici, moșia românească a Moldovei lui Ștefan cel Mare din stânga Prutului, am fost răpiți banditește de la Națiunea Română cu o declarație de independență din falsuri, neadevăruri. Au trecut ani, iar nimeni nu mai citește acea declarație pentru a se convinge că statul Republica Moldova e făcut din crime.

De la 27 august 1991 o bandă din trădători, slugoi la ocupanți care și-a zis guvernare a statului-crimă Moldova ne-a jefuit de bani pe care i-am avut din economii la sovietici, de partea de avere care ni s-a cuvenit pentru anii munciți în regim de ocupație, de pământul care ni s-a cuvenit ca moștenitori ai strămoșilor noștri gospodari.
S-au înfruptat din jafuri prea multe pușlamale de s-au făcut miliardari din crime și acum se fac a uita că proprietățile de care se folosesc ilegal e avere pe care noi am făcut-o cu muncă cinstită.
Vedeți că au furat averea statului în bandă și miliardul de dolari despre care se știu mai multe nu mai e posibil de a ni-l întoarce.
În statul făcut din crime unde se guvernează cu crime nu mai e nimica omenește.

Să venim la alegeri. E mare tămbălău. Parcă s-ar mai putea schimba ceva fără de-o intervenție chirurgicală ?
În state ca SUA, Rusia, ș.a. chiar de sunt alegeri de prezidenți, apoi ajung pe buletine de vot doi, maximum cinci pretendenți. La noi lista e lungă până peste 16. Așa de mulți deștepți în politică avem. Cine știe câți bani se pierd aiurea fiindcă un sau o oarecare nenorocit dorește ca mutra să-i fie spânzurată la gard, să debileze ore în șir aberații la televizor? Vă asigur că-s mulți. Și majoritatea celor de se avântă știu bine că nu vor ajunge la președinte nici după 1000 ani. Nu le pasă că iau bani din hrana de la copii, din medicamente de la bolnavi, din munca celor care mânați de nevoi îndură lipsuri peste notare. Să-i priviți, să-i cunoașteți, să-i întrebați dacă mai are ceva simț omenesc cel de vă cerșește votul că se vrea președinte al unui stat din crime.
Acest număr de turmă are la noi o altă semnificație. Câtă lume are încredere în comisia electorală? – Puțină. Cine mai dorește să trăiască într-un lagăr de exterminare ca statul Republica Moldova? – Puțini. Cine are nevoie să iasă la votare. Puțini. Pentru cine? Pentru ce să voteze? Ce au dat toate votările de până acum? Doar bandiții de la guvernare și-au întărit pozițiile, ca să nu fie trași la răspundere pentru crime.
Iată. Pentru a prosti, a stresa, a îndobitoci lumea năcăjită să vină la votare, pe lângă ulei, făină, bani, mai avem și personaje cu mutre zâmbitoare.

Halal! Chiar să ajungi neom în măsură să idiotizezi lumea pentru a salva de la pușcărie niște criminali îmbogățiți din jafuri, pentru a nu da să dispară un stat criminalo-mafiot înjghebat din crime.
Și ne mai întrebăm de ce suntem cel mai sărac stat din Europa, de ce oamenii fug ca de holeră din Republica Moldova, de ce persoanele neconvenabile regimului sunt lichidate fără urme ca pe muște.
Vreau să ajung la tribuna ONU ca să vorbesc Omenirii ADEVĂRUL despre statul Republica Moldova, să cer să se facă dreptate neamului românesc.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

34 COMENTARII

 1. Fostul ambasador al SUA în Republica Moldova, James Pettit, a spus clar în cadrul unui interviu că ”Moldova nu reprezintă România”. Nu și-a mai continuat ideea, ca să ne dăm seama în mod clar la ce a făcut referire, dar abia după ce V. Putin i-a înmânat lui Dodon harta Moldovei Mari am înțeles că Basarabia înfățișează în concepția generalilor de la Pentagon linia strategică a Departamentului de Stat, iar rușii au intuit aspectul și n-au căzut în capcana întinsă de americani. Reconciliere națională nu există, degeaba se aduce în discuție unirea cu România! Sondajele de la Chișinău (cu ani în urmă) au indicat doar un procent de 22% în favoarea acestui deziderat, restul proclamându-se ”moldoveni” în nici un caz români și în sprijinul Federației Ruse. E de la sine înțeles aspectul, când mai bine de 1 milion și jumătate din populație lucrează cu forme legale și acte în regulă în Rusia, iar ștampilele vamale ale țării sunt înmânate regimului de la Tiraspol. Fără Transnistria basarabenii își încetează menirea de a fi ca națiune, aceasta reprezentând nucleul dur al existenței lor. Sunt de apreciat! Într-o strategie de viitor, categoric le va fi mai bine lângă ruși decât lângă români! De-a lungul timpului, în istorie, s-a făcut Marea Unire, dar, mă întreb, cât a durat până când Germania și Rusia nu au trecut la ruperea unor bucăți consistente, ca numai la câțiva ani mai încolo Anglia, America și Rusia să ajungă la Yalta la un alt acord și România să fie luată cu totul de URSS în schimbul Greciei? Este limpede, că locuri precum Malta și Yalta vor exista întotdeauna, ca și înțelegerile marilor puteri făcute fără contribuția politicienilor români de mucava! Conducătorii lumii au avut mereu propriile agende, iar România nu numai că nu are o politică externă fermă și coerentă, dar nici măcar o strategie de viitor. Prin urmare, mult mai bine i-ar sta Republicii Moldova lângă o superputere, decât lângă o colonie împărțită între vecini și vândută la bucată! Și nu-i cazul să ne plângem noi românii de un asemenea tratament! Pentru că nu am înțeles niciodată sensul dorinței imperativ-superioare a ceea ce se numește România! Nu am știut s-o purtăm, în cadrul unei croaziere scumpe înfățișată sub forma evenimentelor pe care le-a parcurs, la rever. Ne-am uitat impasibili la zidurile care au căzut, fără să intuim cortinele care s-au ridicat.

 2. În politică nu poți doar să ceri, mai trebuie să și oferi!

   (Hrițuc Cristian-19/09/2020)

  Alegerile prezidențiale care bat la…Maia Sandu vs.Dodon…”___——___ accept si valabilitatea „unui lup mancat de oaie”, asa ca -desi sunt sceptic- zic:”Succes , Maia Sandu”! Si cred ca si RM se confrunta (si) cu aceleasi probleme ale Romaniei( ca mai jos), deci ar trebui ca MS sa expuna un plan serios , credibil, pentru redresare, mai mult, daca vrea sa capete ATENTIA INTERNATIONALA( si support), ii sugerez sa parieze pe calul care a castigat toate medaliile, adica sa vina -transant- cu o propunere concreta, legata de aceasta PANDEMIE, si anume sugestia de Lockdown PLANETAR, si dezinfectiile( si alte masuri necesare), timp de 15 zile, sugestie care a fost facuta si la OMS, etc. , inclusiv „Papei de la Roma”…///
  „Pandemia, criza economica si mersul capitalismului. Este un nou moment de cotitura? (Daniel Daianu)”…Dar Romania se confrunta in continuare cu provocarea unei dezvoltari echilibrate si surmontarea unor decalaje considerabile, atenuarea exodului de oameni.“sanse egale”(equal opportunities)…”‘…sa scoata cat mai multe persoane din servitute fata de asistenta sociala (publica), care sa redea demnitatea fiecarui om,…””… capitalism pradator…”___—___un text prea lung pentru o asa pagina, mai mult, este prea tehnic( chiar prea savant-desi introspectiile istorice sunt ok)) pentru cei mai multi, care,probabil nu l-au citit ” din scoarta in scoarta”, cu expceptia primei parti, si eu doar am survolat articolul, iar pentru a nu deveni si eu prea ‘savant’, am sa sintetizez: articol bun, dar ii lipseste concluzia finala, adica cum se pot redresa lucrurile, iar -compresiv- aceastea se pot rezolva prin trei mari si late actiuni:1- introducerea unui MORATORIU pe salarii si pensii la STAT, adica salariul maxim de 3 X mai mare ca si cel mediu actual, iar pensia maxima de 2, 5X, evident eliminarea totala a oricaror pensii speciale( sau altfel discriminative) si recuperarea banilor distributi in aceste pensii, pana acum…2- Pentru o reducere a imensei discrepante si polarizari economice existente, simplu si scurt( macar pentru viitor), introducerea TAXARII PROGRESIVE pe total venituri si 3- Niciodata, niciunde, nu a existat prescriptie pentru „Biletele, la control!” adica AVERILE LA CONTROL, si cine nu le poate justifica, va plati cezarului( statului) ce-i al cezarului, si -in anumite circumstante- si puscarie…Iar aceasta ultima actiune ar echilibra „miraculous” bugetul statului, pentru ca ,GARANTAT, se pot recupera macar 250 MILIARDE EURO, din totalul de peste UN TRILION EURO, DEVALIZATI(un trillion = 999 MILIARDE +1) absolut NUMAI DE CONDUCERILE tarii si clientelele lor…

 3. „asistenta publica …” este praf in ochi, insa tocmai pentru a da impresia de „grija fata de om”, pentru ca acesti asistati primesc doar farmituri din ce li se cuvine, insa -la zi- nu se poate altfel, atata timp cat CLASA PARAZITILOR INSTITUTIONALIZATI, este imensa, sufocanta si primeste remuneratii fantastice, iar aceasta clasa parazitara exista tocmai pentru ca cei care fac legile, sunt ei insasi in numari odios de mare si in varful respectivei clase…Pentru Romania si performanta sa economica, un parlament(unicameral) de max. O SUTA membri ar fi mai mult decat suficient, iar alaturi de celelalte masuri statul ar salva bani seriosi/lunar, cu care se pot face minuni , insa statul roman a ajuns ca prin definitie sa fie adnotat ca si stat mafiotic, si -practic- este imposibil a-l destructura din interior( chiar din tara, ca interior largit), pentru Romania singura sansa ar fi interventia UE,ONU si NATO, desi armata are aceasta datorie(precum in multe alte tari, care si-au facut datoria fata de popor), insa asa-zisii ofiter cu grade mari, din armata romana, sunt doar niste potai si sobolani scarbosi, si pe deasupra si niste fanfaroni de te apuca rasul cand ii vezi ce aere isi dau, desi-situatia- este -total- de plans… Iata un recent exemplu unde populatia isi intelege interesul si puterea, Italia, mai mare doar cu aprox. 30% ca Romania, insa cu o populatie tripla, are un GDP nominal per capita de peste 32 mii euro/(cap loc.), dar inteleg ca , totusi,sunt furati de birocratie si politic si -iata- au luat masura corecta:” Italienii aproba reducerea numarului de parlamentari prin referendum Intre 60% si 64% din alegatorii care s-au prezentat la referendum au votat pentru reducerea numarului de parlamentari din Italia de la 945 la 600…”

 4. Moldova – alegeri prezidențiale fără „vot geopolitic”?
  (Denis Cenusa /23/09.2020)

  Scrutinul pentru alegerea președintelui, din luna noiembrie 2020, creează multiple “ferestre de oportunitate” pentru democrația moldovenească. În primul rând, există șanse reale ca la conducerea președinției să ajungă o femeie,…”____—-____”Daca ei vor tacea, pietrele vor vorbi”(Luca 19:40)asa ca daca si Cenusa a prins grai, se pare ca Maia S. va renaste precum Pasarea Phoenix*, din propria cenusa….Dar scepticismul meu tot nu dispare, astept sa vad cat de ‘reala” este aceasta sansa…..
  (* „Pe piept mi se arunca perle, flori albe de gheata,/
  La cap, lumanari atomice ca 2 sori, asezate in X,/
  Robotii imi ard trupul cu laseri, in cosmica piata,/
  In van: am sa renasc din cenusa, ca Pasarea Phoenix!”-Poeziile.com, la „Noaptea Petuniilor”)

 5. „In vest, Dodon a fost imediat blocat…”___—-___ temporar, da, insa Europa inca nu este sigura -la mai multe cazuri- de ce si cum de unde o decizie transanta nu se va putea cristaliza decat peste multe luni, daca situatia ramane doar calduta, evenimente fierbinti pot-insa- schimba totul…”///

  Europa rămâne dezbinată în chestiunea Belarusului
  Uniunea Europeană nu are o politică externă unică și în general rămâne departe de a ajunge la o poziție comună pe un dosar precum Belarusul.

  (Stefan Popescu-22.09.2020)”…Aceste considerente au făcut ca Nicosia să fie printre cei mai mari oponenți …” ___—-___”La Nicopole vazut-ai cate tabere s-au strans?”, asa ca s-ar putea sa avem o reeditare a celebrei batalii(din nordul Bulgariei, aprox. 700 ani in urma), numai ca pe aceasta insula unde doi stapani, pare a fi prea mult, chiar daca republica turca cipriota de nord, este recunoscuta …doar de Turcia(!) cea ce in acest -la zi- context general, nu este de bun augur, pentru erdogan…Cat despre Lukasenko, ii gasesc doua minusuri, primul este faptul ca el de fapt se considera rege sau imparat, cea ce contravine ideii de baza a sistemului republican, si 2), arestarile abuzive ale opozitiei si manifestantilor, INSA desi f. multe si multi protestatari, se pare ca Lukasenko a castigat alegerile, iar majoritatea populatiei stie si este de acord cu asta, fapte ce stau la baza democratiei…S-ar putea ca -pana la urma- toata aceasta miscare sa nu fie decat o mare dorinta a unora de a ajunge si ei la cea mai buna parte a ciolanului, si -evident- acest Lukasenko este el insusi prea lacom, pentru a ceda, sau -aproape sigur- a facut si destule miselii si-i este frica de timpul cand imunitatea nu-l va mai proteja..

 6. Vilele si apartamentele familiei Plahotniuc, inclusiv din Romania, Franta si Elvetia, ar urma sa fie puse sub sechestru.
  Proprietatile din strainatate ale fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, estimate la peste 160 de milioane…”…///
  2- Republica Moldova: Igor Dodon si Maia Sandu au cele mai mari sanse sa ajunga in turul doi de scrutin ,(…)///
  3-Cod rosu de urgenta medicala in aproape toata Republica Moldova(…)____––____ daca plahotniuc are doar in acest mizilic de vile si apartamente, 160 milioane dolari, per total trebuie sa fie miliardar, o dovada ca desi mica, R.Moldova produce ceva, de numai in furat -si la un singur escroc- se regaseste atata avutie…Stirea nr. 2 era de asteptat, insa stirea nr. 3 poate sa influenteze rezultatul, daca Maia S. este inteligenta , apeleaza la declaratia pe care deja i-am sugerat-o cateva zile in urma, iar aceasta pentru ca pandemia chiar este planetara si mai intensa decat oricand…

 7. Rusia acuza SUA ca vor sa instige la o revolutie in Republica Moldova.(…)___—–___ acuzatie facuta obiectiv sau nu, mai important mi se pare a ne intreba daca malaiul din care se face mamaliga moldoveneasca, are aceleasi „calitati” ca cel romanesc, pentru ca daca ” da”, suntem lamuriti, deja…

 8. Dar despre alegerile din Dreapta Prutului?:
  „Vrem alegeri?(Rodica Culcer) „…ci și ca PSD să fie înfrânt la scor, iar sateliții lui, scoși din joc…” ____——____ „Mai va, mos Ioane” (cum se zice), Florin Iordache* doar ce a fost ales persoana cu putere de decizie aproape -suprema, cea ce inseamna nou combustibil si pentru pesede, la varf, dar impulsioneaza si pe cei de la „firul ierbii”… poate pe termen f. lung, se poate scapa de pesede, altfel nici pomeneala… (* F.I. , evident mult mai destept decat liviu dragnea, si -cum am zis la timpul potrivit- daca dragnea nu era orgolios si infatuat, dupa balbele lui dihorel de la Moldova, trebuia sa-l puna imediat pe FI ca si ministru al justitiei, si -astfel- scapa si el de puscarie, si scapau si multi altii, pentru ca FI nu este numai destept , dar este si curajos si loveste cuiul direct in gamalie, problema sa este onestitatea, asa ca , cu el in aceasta functie, pesedeul va fi chiar si pe val, mult timp…)

 9. Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, despre importanta Consiliului Legislativ: „Iordache poate bloca activitatea oricarui Guvern si Parlament”
  (Miercuri, 21 Octombrie 2020, ora 09:07)____––_____ o fi facut ea ghidusii in tineretze( ca doar nu o fi reancarnarea „preasfintei” parascheva!), insa ii merge mintea, pacat ca (precum veorika, la votarea prezidentiala) , nu s-a ghidat dupa sfatul meu, si ar fi ajuns , deja, PM… Iar sfatul meu a fost , ca imediat dupa ce a venit din USA de la acea importanta vizita, sa iese imediat din pesede si , astfel, ar fi fost numita PM, gestul ei a fost interpretat ca se crede o mare reformatoare si ea va schimba pesedeul(din interior), nu avea cum sa fie asa, si de fapt , nu mult prea tarziu a si fost scoasa din pesede, dar prea tarziu pentru ea, situatia este precum cu vedetele, trebuie sa te retragi in culmea gloriei, pentru a lasa amintiri bune, despre tine…

 10. Presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer: „Nu avem un Minister al Sanatatii, ci un minister al COVID-ului. In curand o sa ii acuzam de genocid”(…)___––____ Excelent, vreau sa vad si ca fac ce spun, insa nu trebuie incriminati doar imbecilii de la ministerul sanatatii ci si ” cei 3 cavaleri ai apocalipsei”(si inca mai in forta), adica iohanis, orban si catzu, este evident- cel putin pentru mine- ca indivizii au gestionat situatia dezastruos, dar/ba chiar voluntar si in cunostinta de cauza, adica pentru a-si satisface populismul lor nenorocit( cu care i-au pacalit pe romani) , au adus in tara mii de cazuri virusati( bolnavi sau doar purtatori), desi nu era situatie de razboi, in asa situatie, TE CARANTINEZI unde te prinde respectiva situatie, nu umbli prin lume, iar in aces caz, ei au foar chemati si adusi in tara , de cele 3 bestii, iar rezultatul este stiut cel putin 6 MII de morti prin covid si probabil cel puti ZECE MII de morti, dintre cei cu diverse boli cronice, care nu au mai avut acces la ingrijire, pentru ca cele 3 BESTII, trebuiau sa-si arate „grija” lor fata de indivizi care nici nu prea voiau sa se intoarca „pe o gura de rai”(!!!), cei mai multi, aparent sanatosi…Daca se luau dupa sugestiile mele, Romania ar fi avut nu mai mult de 3-4 SUTE de decese, economia nu ar fi suferit mai deloc , iar „umbra” acestei situatii -inca neterminate- se va intinde pe ani si ani…Insa trebuia ca clientii lor sa faca neaparat milioane (de pe urma pandemiei) si -cu siguranta- pe diverse canale si cele 3 BESTII au primit partea lor, daca nu cumva chiar PARTEA BESTIEI, si nu in LEI , ci in euro sau dolari, f. potriviti in cazul vacantelor prin Florida, Insulele Cainelui, Maldive, etc.,etc….

 11. -cont. la – Vrem alegeri?odica Culcer)”…Prizonier al incompetenței și gândirii politicianiste, guvernul PNL a gestionat prost epidemia de coronavirus,…”____—–____problema cea mare este ca penele si i-han, vor sa mearga pana in panzele albe, adica nu vor sa faca ce trebuia facut inca de la inceput, se zice „treaba lor”, numai ca nu este asa(a devenit treaba de case funerare), insa -altfel- cred ca FI nu a primit atatea voturi din simpatie, ci -mai degraba- a avut deja un plan, pe care -la mod individualizat- l-a prezentat si multor penelisti si useristi( sa zicem, ceva mai vulnerabili), plus ca trebuie sa le fi spus „de la obraz”, „ce, vreti sa intrati la ocna impreuna cu catzu, orban si ihan?”, iar aceasta pentru ca acest F.Iordache stie ca pandemia va eroda masiv pe cei 3 si politica lor(semne au aparut-mai sus) si astfel el va putea duce alegerile in primavara (chiar si acea data depinde de „iarna grea”-ce va veni) , oricum finalul va fi ca cel visat de dragnea si veorika, numai ca va fi executat de FI, adica suspendarea lui i-han si trimiterea sa (plus a lui orban si catzu) in judecata, pentru multe, dar chiar si pentru genocid, devenit evident..

 12. Înaintea alegerilor, neînțelegerile dintre partidele pro-europene îl avantajează pe Igor Dodon
  Maia Sandu vrea revanșa în fața lui Igor Dodon. Are însă de rezolvat divergențele cu celelalte partide pro-europene.

  (Alexandru Damian-20.10.2020)(…)____—-___daca nu ma insel, autorul(A.D.) este din RM si poate fi partinic (prin emotional), insa aici si acum, cred ca vede -totusi- f. corect lucrurile, nu fac nicio predictie(nici cu acesta noua confirmare-sa-i zicem!) , insa Dodon este lup batran, cum am mai zis de multe ori, si va sti sa exploateze orice mica greseala, pe aceasta tabla de sah…///

  -II-Perchezitii ale ofiterilor Centrului National Anticoruptie din Republica Moldova la consulatul de la Bucuresti
  (Joi, 22 Octombrie 2020, ora 18:15)”… abuz in serviciu…”___—–___ timing-ul pare cam ciudat, ori aceasta institutie este de partea Maiei Sandu si „cremenalul” a fost numit(etc.) de Dodon, ori invers(adica un/o aliat al M.S.), si Dodon vrea sa arate ce persoana corupta ar castiga alegerile, asa ca -nu-i asa?!- tot mai bine cu el…

 13. Alegeri prezidentiale in Republica Moldova. Peste trei milioane de alegatori sunt asteptati la urne. „… 8 candidati…”___—–___Nici R.M. nu sufera de penurie de candidati, s-ar putea insa(precum in Romania), cel putin jumatate sa fie in cursa, doar pentru diversiune si pentru a fura din voturile pentru o anume persoana, din varful -obiectiv, realist- al listei potentialilor invingatori…Cu sau fara al meu „succes”, unei anume persoane sau tuturor, cineva o sa castige, spatele scenei este factorul decisiv si NU-nici macar -norocul…

 14. Nicusor Dan, indemn pentru cetatenii Republicii Moldova sa iasa la vot: Fiecare vot conteaza pentru ca actualul presedinte pro-rus, Igor Dodon, sa nu castige alegerile.(…)___–-___ Mostra de tampenie, dar asa crede el ca deflecteaza atentia bucurestenilor de la realele probleme locale, abordand asa teme, ca si cum el ar fi cel mai patriot roman dovedit, nici macar i-han sau ministrul de externe nu au facut asa declaratii, si vine acest abia-care- a- prins -si- el- o -functie mai acatarii, si gata, incepe cu ” da-i si da-i” ,mai ceva ca pas’opt!!!

 15. Rezultate finale: Maia Sandu a castigat primul tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, invingandu-l pe Igor Dodon(…)///2- Igor Dodon, ataca diaspora pentru votul dat Maiei Sandu: „Un electorat paralel, in disonanta cu preferintele populatiei din tara”(…)///3-Mai multi candidati la Presedintia Moldovei o sustin pe Maia Sandu in turul al doilea. Primele declaratii: „Pe 15 noiembrie, vom fi si mai multi, si mai uniti”(…)4-Cui va da votul Usatii in turul 2 al prezidentialelor din Moldova?
  (Cristian Hrituc, analist politicLuni, 02 Noiembrie 2020, ora 14:05)”…Usatii a obtinut un scor spectaculos 16.91% (227738) El va putea inclina balanta…”…Un lucru nu trebuie uitat insa. Turul doi nu incepe de la scorul de acum, nu e 3-0 pentru Maia. Turul doi incepe de la 0-0.”_____––____Deci rezultatele „finale” nu sunt chiar finale si inca „marele derby” se va juca pornind de la 0-0, insa -la acest moment- se poate spune (parafrazand zicala cu lupul mancat de oaie) ca -iata!- si Gorgonul (stiut a fi nemuritor) poate fi rapus, si inca de Medusa, care ea insasi a fost facuta „stone” de vreo 2 ori (de Gorgon) si inca are sanse sa fie transformata din Sandu, in „sand'”si spulberata precum in trade winds (adica de la est spre vest)….Iar cu „mai multi candidati”, exact ce spuneam mai sus, asa a fost si in Romania, multi candidati au fost parte constienta a schemei de a inclina balanta in favoarea unuia dintre candidatii principali, si-inclusiv- prin voturile obtinute din diaspora, iar aici, intr-p oarecare masura, Dodon are dreptate, diasporezii nu prea sunt in drepturi depline chiar doar de a si vota, mai ales daca ei au devenit rezidenti permanenti ai noii patrii si -macar isi zic in barba- nu vor sa se mai intoarca in patria mama…Totusi „principiile” democratice trebuie sa prevaleze, altfel la ce tot sa le fluturam?!

 16. Igor Dodon, atac la Maia Sandu: Nu schimbati porumbelul din mana pe cotofana de pe gard.(…)___—-___ bine ca nu a zis „ciocanitoarea”, insa asta dovedeste ca Gorgon-ul este speriat si furios, iar pentru efectul necontrolat – al unor asa declaratii- exista precedent, anume ponta/iohanis(2014), tot in termeni prea duri l-a atacat si ponta pe i-han, si -se stie- infatuarea sa, trebuie sa fi schimbat „inimile”(mintea) la multi romani, cam asa se poate intampla si in acest caz, adica „gura bate koor-ul”…Ser visto(To be seen)…

 17. Alegeri Republica Moldova. Renato Usatii, la adresa lui Igor Dodon: „Nu pot lasa un kuliok botit sa conduca tara inca patru ani”(…)____—-____ daca nu este o cacialma (si suporterii sai il vor urma-pentru ca si acest aspect conteaza, adica nu toti pot fi de acord cu el), se pare ca numarul zilelor Gorgon-ului sunt numarate…

 18. Maia Sandu anunta ca nu va mai participa la nicio dezbatere electorala cu Igor Dodon: „Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii”(…)____—-____joaca tare, MS, si „pe dos” raportat la Romania, unde pres-edintele in functiune NU a vrut sa participe la dezbateri cu adversarul, care -cel principal- era Veorika… Dar daca si rezultatul va fi ” pe dos”???

 19. – Maia Sadu refuza dezbaterea cu Igor Dodon: „Daca mergi pe drum si vezi un gainat, il ocolesti nu calci in el!”
  (…)___–-____este total evident ca RM este sora mai mica sau parte din patria-mama(Romania) , devreme ce vedem aceiasi porcaiala( adica piele groasa la cei doi) -la cel mai inalt nivel- , ca la bucuresti…MS- desigur vrea sa spuna , in loc de „gainat” , rahat asa cum ID voia sa se inteleaga „ciocanitoare”, in loc de cotzofana… Situatia ilustreaza perfect strigatura romaneasca, de pe ambele „tzarmuri” ale Prutului:”O avea el pielea groasa,/dar nici ea, din cioc nu se lasa”!

 20. Maia Sandu. Revolutie morala in Bloodlands si fragilitatea fizica
  ( Stefan Tutuianu, student Universitatea BucurestiMiercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 14:06)___—___titlu infricosator, continutul mai mult ode, in sfarsit sa speram totusi ca „Next Sunday” nu va fi „Bloody Sunday”-U2 :”…And the battle’s just begun
  There’s many lost, but tell me who has won…”

 21. Maia Sandu, inaintea turului 2 al alegerilor din Republica Moldova: „Politica, modul in care aceasta este facuta, poate fi dezgustatoare”///
  2-Dodon, inainte de alegerile din Republica Moldova: Ce a facut Stefan cel Mare? S-a lamurit cu boierii, numai ca atunci era mai simplu, i-a tras in teapa pe toti.(…)///
  3- Cristian Rizea nu primeste azil politic in Republica Moldova. Igor Dodon i-a refuzat cererea.(…)___–____
  Deci MS a afalt si ea ca politica este „dezgustatoare”, e ok(„mai bine mai tarziu…”) dar poate ca este pregatirea psihica si „morala”, pentru un eventual esec , caci pare ca Gorgon vra sa-i traga pe toti, in tzeapa, cu rizea isi face incalzirea, dar cel putin la incalzire, dovedeste ca-i miroase rapid pe escrocii care considera RM un fel de cetate de scapare(cum glasuieste Sfanta Scriptura)…

 22. Igor Dodon a venit la vot cu sotia: „Avem nevoie de schimbari calitative, nu socuri, nu crize”––____––Iata ceva care se asorteaza perfect cu titlul, macar-banuim- pentru cei mai multi romani…

 23. Victoria Maiei Sandu trebuie consolidata(Cristian Hrituc.(…)
  -II-Klaus Iohannis va face o vizita oficiala in Republica Moldova, la invitatia noului presedinte Maia Sandu.(…)___—___ corect, victoria trebuie consolidata iar MS are doua optiuni serioase in mandatul ei, insa INAINTE DE TOATE, nu trebuie sa repete greseala facuta ca si pm, motiv pentru care ” a cantat numai o vara”(adica cateva luni), deci trebuie sa reziste ispitei de a cadea-din nou- in autoadulatie si contemplare(de „vedeta”), iar cele doua optiuni -dupa mine, la fel de bune- sunt ori accelerarea reformelor pentru aderare si integrare in UE(„bate fierul cat e cald”), ori realizarea MARII ASTEPTARI, alipirea la Romania, caz in care trebuie sa declanseze imediat, un plebiscit pentru ca- in viitor(daca raspunsul popular este „Da”)- se DELIGITIMEZE orice incercari de separatism…Aparent- prin aceasta invitatie-se poate spera ca MS inclina spre a doua varianta, ramane de vazut daca-si poate invinge si orgoliul de invingator si sef suprem al unei natii, macar pentru cativa ani

 24. VIDEO Cum comenteaza locuitorii Moscovei pierderea alegerilor de catre Dodon: „Moldovenii sunt orientati mai mult spre Europa, in Federatia Rusa sunt pe locul doi”(…)-II-Liderul separatist de la Tiraspol, mesaj dupa ce Maia Sandu a castigat alegerile: Sunt gata sa cooperez(…)____–-____ daca nu este in situatia ” pentru o gura de oxigen” (adica trage de timp pentru a vedea ce si cum), acest lider pare ca-i da aripi Maiei Sandu, iar declaratia sa chiar poatee fi onesta, bazata pe 2 lucruri verificabile si stabile -in timp-, primul este faptul ca multi cetateni din zona(probabil tot tineri) sunt plecati din tara pentru a face bani(prin munca sau oricum) NU in Rusia , CI tot prin Occident,cea ce obliga la un rationament simplu, adica acolo este vaca de muls si de ce nu am aduce-o acasa, si nr. 2, este vorba de „zvonurile” precum ca Putin se va retrage( eventual in senat) sau/si ca ar suferi de o afectiune asociata senilitatii, deci stalpul de otel al nationalismului rusesc se poate indoi oricand, iar acest lider separatist, fiind -probabil- realistic, accepta situatia, care pare a fi favorabila chiar lor, cetatenilor prorusi, si cu care -insasi rusii moscoviti- par a fi intelegatori, cu demersul lor proeuropean…

 25. Patriarhul Moscovei i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu: „Va doresc ajutorul si succesul lui Dumnezeu”–-___––sa zicem ca traducerea este putin inversata, insa asta nu conteaza ci -conteaza- avalansa de urari, intelegere si cooperare, exact din partea cui nu se astepta mai nimeni, nu cumva este doar o cacialma si -in curand, sau in cateva luni- o sa se”intample” ceva radical? Adica -acum- suntem martorii marii Linisti, dinaintea Marii Furtunii…

 26. Maia Sandu, catre ambasadorul Rusiei la Chisinau: „Este misiunea mea sa scot tara din izolare internationala si sa dezvoltam relatii bune cu Federatia Rusa”___–-___trebuie -deocamdata- sa acceptam ca in aceasta declaratie este vorba doar de pura diplomatie, dar DACA chiar MS ar fi partea „neasteptata”???!!!

 27. Igor Dodon: Pentru Romania e mare fericire ca un cetatean al sau a devenit presedinte al Republicii Moldova.Aici nu e nimic straniu.
  (Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 12:32)(…)___––___ ce devine straniu, este ca ” prea mult lapte, prea multa miere” si inca care curge chiar si din la bocca Gorgonului, si nu cred ca este „la bocca della verita”, pentru mine inca persista idea ca se cloceste ceva, adica se va destupa izvorul cu fiere…

 28. Sondaj facut la Moscova: 70% dintre respondentii rusi spun ca si-ar dori un presedinte precum Maia Sandu.(…) ___–-___cel putin -in acest caz- sunt mai rau decat Toman Necredinciosul, inteleg „lapte si miere” dar si presarat cu miezuri de nuci, scortzishoara si alte mirodenii, mi se pare prea mult…Mai degraba trebuie sa fie bombonica diplomatica aruncata MS, pentru a o forta sa NU forteze lucrurile prea tare, spre West…

 29. Maia Sandu insista asupra retragerii trupelor rusesti din Transnistria si anunta ca nu doreste sa aiba o intalnire cu liderul separatist Vadim Krasnoselski(…)____–____ nu ma asteptam ca MS sa dea asa puternice contre…Bravos, MS!

 30. dupa cum „adie”(deocamdata) crivatzul, se pare ca in cateva saptamani „roza vanturilor”, va sari de pe catzei…:” Rusii nu pleaca din Transnistria. Moscova transmite ca retragerea trupelor ‘va afecta reglementarea pasnica a conflictului'(…)____—–____ se pare ca incepe „sfarsitul inceputului, lunii de miere”…Nu ca ar fi sah-mat, dar -pentru MS- este o mutare amenintzatoare si cred ca, direct la regina…

 31. Maia Sandu: Domnul Basescu ar trebui sa reia procedura si sa depuna actele de la inceput pentru a-i putea fi redata cetatenia(…)___–-___”Semne „bune”, anul are”, chiar daca este vorba de sfarsit de an, se pare ca MS are apetit pentru”izma si marar”(vezi parabola biblica), daca la asta se rezuma inceputul carierei ei de presedinte, adica o preocupare iesita din orice ratiune, doar pentru o singura persoana (cetatean al altei entitati), care nici macar nu a cerut azil politic sau economic, de unde respectiva preocupare ar fi avut justificarea umanista…Prin asa declaratii MS nu face altceva decat sa alimenteze idea ca este habarnista , dar populista, si -posibil- ca Gorgon sa capitalizeze si aceasta situatie(oricum , sunt sigur ca el nu doarme) si sa o faca pe MS, precum la Bilete de Papagal- sa „mai traga odata” adica sa mai incerce inca o tura, mai precis sa nu accepte iesirea sa din scena, pe motive multe, inclusiv ca MS nu este calificata ci doar infantila…Asa ca, MS s-ar putea sa ajunga chiar mai „bien” decat atunci cand a fost PM, adica „n-a cantat decat o vara”, s-ar putea ca acum nici sa nu ajunga in vara, ci „sa iasa in primavara, facuta turta de ceara”…

 32. VIDEO Maia Sandu cheama oamenii in strada: „Va indemn sa iesim maine sa aparam dreptul nostru pentru ordine si dreptate”
  ( Laurentiu Sirbu-Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 20:33)

  „Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei incearca sa ne fure rezultatele votului, sa anuleze in mod abuziv votul popular din 15 noiembrie….”___–-____ abia acum se intra in realitate, sa vedem cum se va colora aceasta hartie de turnesol…Oricum, cum am spus, era prea frumos sa fie si real…

 33. Mii de protestatari la Chisinau. Maia Sandu: Rabdarea noastra este pusa la grea incercare. Dodon da foc la tara!
  (Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 14:15)

  Mii de protestatari s-au adunat la Chisinau in semn de prostest fata de puciul parlamentar pus la cale de Dodon…”____—–____In primul rand cred ca „in numar este si putere”( macar cateodata!), deci ce inseamna acest ” mii de…”, 2 mii, 3 mii sau 9 mii? Pentru ca ar face o diferenta , insa -cum ziceam- Gorgon este cam pregatit pentru orice,ce este cert, este ca in R.M. se prefigureaza ceva destructiv si marii perdanti vor fi tot oamenii de jos, masele…

 34. Liderul partidului ultranationalist din Rusia ameninta Moldova cu o „baie de sage”. Moscova continua atacurile impotriva Maiei Sandu pe problema Transnistriei.(…)___—–___a trecut -f. repede- vremea pistoalelor cu apa, era de asteptat sa intre in scena, artileria grea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.