Societatea noastră a decăzut atât de mult încât nu mai e de recunoscut

6

Ieri s-au împlinit treisprezece ani de la prima mea postare pe blog. 9 septembrie 2007. Atunci m-am hotărât să-mi spun opiniile întrucât eram cumva exasperat de prostiile scrise prin presa noastră economică. Între timp s-au schimbat multe în sensul în care nu prea mai avem presă. Sau, mai bine spus, ceea ce se numește acum presă e o simplă făcătură față de care ceea ce aveam atunci e pur și simplu un ideal care nu mai poate fi atins.

Societatea noastră a decăzut atât de mult încât nu mai e de recunoscut. Oamenii s-au transformat într-o masă apatică și ascultătoare, împăcându-se mult prea ușor cu destinul mizer care le-a fost trasat. Patriotismul e un termen golit de sens, țara e vândută aproape din temelii, iar absolut orice propunere care-ar avea ca efect o autodeterminare cât de cât mai „respirabilă” e aspru sancționată. Constituția nu se respectă, legile sunt făcute doar pentru a împrăștia teroarea printre oamenii simpli, iar țara e o simplă formă fără fond.

Mă uit la masele informe de propagandiști, obișnuite să urle slogane aberante. Într-adevăr, iau ceva firimituri pentru munca mizerabilă pe care-o fac, însă nicio clipă nu-și dau seama că, în fapt, își sapă propria groapă. Când va sosi momentul ei vor fi printre primele victime, iar toate idealurile false pe care le promovează fără pic de creier li se vor dărâma în cap.

Treisprezece ani! Cât de diferiți suntem acum față de atunci. Cât de mult ne-am schimbat în rău. În urmă cu 13 ani aveam speranța că, în ciuda unui individ buruienos cățărat în fruntea țării – băsescu – lucrurile pot merge spre mai bine. Aiurea. Informatorul ăsta infect a reușit să readucă Securitatea la putere și să ne distrugă iremediabil țara.

Mă uit retrospectiv și-mi vine să plâng. La Revoluție aveam industrie, infrastructură – chiar dacă destul de sărăcuță – oameni patrioți și niciun sfanț datorie externă. La treizeci de ani de-atunci ne-am distrus toată industria, economia noastră fiind doar o himeră. Nu mai producem nimic, doar cumpărăm toate junk-urile produse în China și revândute de șmecherii botezați „parteneri strategici”. Infrastructura e aceeași, ajunsă însă la saturație. Să mergi pe Valea Oltului e o aventură care poate dura și o zi. Pe Valea Prahovei e și mai și. Infrastructura feroviară e distrusă, viteza medie a trenurilor fiind inferioară celei de la începuturile căilor ferate.

Am făcut mari eforturi pentru a ajunge în fundătura în care-am ajuns. Ne-am împrumutat 40% din PIB! Asta doar statul. Dacă adunăm și datoria privată ne luăm cu mâinile de păr și ne tăvălim precum posedații. Ne-am distrus iremediabil. Ce s-a ales din toate speranțele pe care le aveam? Ce s-a ales de noi.

Scriu de treisprezece ani. Scriu degeaba. Mă simt asemeni nebunilor care vorbesc de unii singuri, în gura mare, pe stradă. Binele a ajuns rău, normalitatea anormală, bunul simț e aproape o infracțiune. Oare cum de-am reușit să cădem atâta? Și, mai mult, cum de nu ne dăm seama de mocirla în care ne scufundăm?

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

6 COMENTARII

 1. „…Societatea noastră a decăzut atât de mult încât nu mai e de recunoscut…”___–-____ in general, sunt de acord cu continutul acestui articol, mai putin cu citatul adus, in realitate(cred eu) Romania si noi romanii , nu s-a(ne-am) schimbat , CI DOAR NE-AM EXTERIORIZAT, toate aceste minusuri le-am avut ‘dintotdeauna”( cu siguranta de la 1947 la 1989) numai ca ” la foc mic”, populatia era tinuta in frau la orice capitol, iar crimele savarsite acum democratic( adica cu participare populara), erau savarsite doar de cateva mii de indivizi, conducerea tarii, la varf(in capitala), si cateva capete, in foecare judet…Pe de alta parte, gradul de informatie si acces la informatie face ca acum sa vedem live ce se intampla, in regimul comunist, la modul exceptional(adica f. rar), aflam de la Europa Libera, ce s-a petrecut intr-o localitate la sub 50 km, s.a.m.d. In final, peste toate aceste concluzii , obligatoriu se trage una compresiva, anume ca Romania chiar risca dezintegrarea teritoriala si statala, atata timp cat la conducerea tarii raman acesti criminali psihopati viciosi si incompetenti la modul cel mai total, iohanis, orban, catzu, ciolacu, danaila cel belzebut, aurel pop si alte cateva mii de caricaturi ale umanitatii…Normal ar fi ca armata( si structurile armate plus justitia) sa comita lovitura de stat salvatoare, dar pentru ca si aceste institutii baltesc de acelesi specimene josnice si lase, NU se va intampla, soarta Romaniei ramane pecetluita, iesirea rusinoasa din istorie, sau tarata-de’a pururi- de UE, prin praful de la coada…

 2. In Pateric e o povestioara foarte frumoasa. Pe scurt, un batran statea la marginea unei cetati si in fiecare zi indemna oamenii sa fie mai buni, mai rabdatori, mai intelepti, mai putin pacatosi, etc….Dupa mai multi ani, cineva i-a zis:” atatia ani ai vorbit in vant, nimeni nu te-a ascultat, n-ai reusit sa schimbi nimic”, iar inteleptul batran a raspuns: ” da, poate ca n-am reusit sa schimb pe nimeni, dar macar eu am ramas acelasi, nu m-am schimbat”. Si-atunci, zic, scrieti, nu va opriti, altfel nu veti mai fi acelasi….Cat priveste acest popor, chiar daca nu se intrevad pentru el lucruri bune, Dumnezeu are planurile Lui. „Ceea ce la oameni e cu neputinta, la Dumnezeu e cu putinta”.

 3. Mai jos, doua titluri, pe acelasi subiect:
  Povestea unui băiețel cu degetele prinse-n ușă
  (12 Septembrie 2020-Alin Popescu -avocat.net)(„…Și o aud spunându-i șoptit: „Data viitoare când mă mai pârăști, o să îți prind mâinile în ușa. Și o să închid ușa de multe ori, până îți pică unghiile, cum i-au picat lui mami când a bătut-o tati. Să fii mulțumit că nu te-am bătut mai rău. Acasă vei mânca nisip,…” ___—–____ In general ( ba chiar fara exceptie) Eclesiastul 3:18 ramane la fel de valid ca si mult inainte de a fi scris sau gandit, cu atat mai mult pentru copii, care sunt doar o plastelina umana, INTREAGA responsabilitate revine parintilor (si partial scolii, mai ales primele 2 clase), pentru orice act savarsit de acestia, de acea insasi legea exonereaza de responsabilitati copii(inclusiv caz de omucidere), chiar daca numai sub o anume varsta, tocmai pentru ca, (cum zice si Biblia), „Cand eram un copil, gandeam ca un copil”, adica acest „gandit” este bazat integral pe impulsuri si instincte (singura forma de inteligenta innascuta),iar instinctele primare sunt cele pe care le au si toate celelalte animale(mai) inferioare…Si totusi, la acel „fara exceptie”, se poate adauga ceva, anume ca educatia timpurie si riguroasa, poate transforma pe oricine, intr-un om, adica acea fiinta superioara, care este din ce in ce mai rara, desi toata lumea se simte a fi…Adica doar prin emotiv, tot un fel de instinct primitiv…De acea nu ar strica, ca „maturitatea”sa nu mai fie garantata la 18 ani ci pe la 28, iar asta doar pentru anumite probleme, totusi, stiind ca munca este un alt factor principal in modelarea omului, dreptul la munca ar trebui instaurat chiar de la 12 ani, desigur fara a fi obligatie, iar celalalt factor in respectiva modelare(adica educatia) ar trebui sa fie neantrerupta (nici de pandemii) si ceva mai riguroasa, populismul conducerii tarii a dat o lovitura educatiei, scolile NU trebuiau inchise, trebuia urmata sugestia mea, data inca din Martie 2020, adica scoala in 3 schimburi, cu mai putine ore,(3 cicluri de 4 ore) , plus anumite ajustari tehnice, facute in fiecare clasa, adica -acum-reconfiguratia celor 7-8 locuri(scaune/banci per clasa) si instalatie de ventilatie fortata, la fel, strategic gandita…

  pentru conformitate:
  LevSt.
  27/04/2020 la 23:55
  Presedintele tarii:Se amana anul scolar.(…)___—-___Total gresit, si asa educatia generala (cat si instructia tehnica) din Romania este sub nivelul mediu european, mai degraba trebuiau reduse numarul de ore de cursuri si lucrat in 3 schimburi cu cat mai putini elevi/clasa, inclusiv mai multe angajari de personal , pentru supraveghere, in special in pauze…Insa ihan vrea distrugerea totala a Romaniei si nu exista cale mai buna si mai sigura( chiar daca mai inceata) decat distrugerea si/sau coruperea educatiei…2-Reactia bisericii la propunerea de educatie pentru sanatate si viata, inclusiv educatie sexuala.(…)___—-___Romania are peste 18 MII(!) lacasuri de cult( cele mai multe, ortodoxe), si este singura tara din Europa care intra in primele 10, ” cele mai religioase tari”, practic , peste 90% din populatie se declara religioasa, cea ce ar trebui -daca chiar ar exista acel D-zeu- ca Romania sa fie una din acele tari unde curge si laptele si mierea, ori -paradoxal sau nu- Romania este o tara jalnica si in toate suferintele posibile, si asta de sute si sute de ani…Iar aceasta este dovada ferma ca acel D-zeu NU exista si ca omul se trage din animale, poate nu neaparat din maimutza, insa ABSOLUT TOATE CONDUCERILE ROMANIEI(in special din ultimii 70 de ani, contemporani pentru multi dintre noi) dovedesc ca ei SUNT RAMASI LA STADIUL DE ANIMALE INFERIOARE DE PRADA, si IMPREUNA CU BISERICA, isi bat joc de orice principiu umanist, scopul lor prim si ultim este exact cel al animalelor(mai) inferioare, hrana obtinuta fara munca, acces la sex cu persoane cat mai tinere si satisfacerea urii lor turbate, impotriva celor care nu-i asculta…Iar in acest caz, nu este vorba doar de educatie sexuala, este vorba de PRINCIPIUL GENERAL SI INTEGRAL DE EDUCATIE, conducerea tarii si popimea vor o populatie needucata-chiar barbarizata-, pentru a o putea exploata si manipula dupa poftele lor….///
  -II-
  Când semeni palme, culegi doar pumni
  (12 Septembrie 2020-Simona Voiculescu-avocatnet.ro)
  „Poate pentru că am crescut într-un mediu de relativ confo „…Se credea, cumva, că mutând elevii de la o clasă la alta pe fond disciplinar, …”____—–____ si totusi, cel putin la zi, aceasta este singura solutie, formarea de clase de „educatie speciala”, insa nicidecum cu cei mai slabi profesori, ci -dimpotriva- cu cei mai buni pedagogi si psihologi, plus ceva extrapersonal (si in clasa cat si afara) pentru o monitorizare chiar si” 1 la 1″…Sigur, e mai scump, insa educatia si sanatatea NU trebuie privite prin aceasta prisma, pentru ca daca ‘da”, atunci inseamna ca ar trebui desfintate, sunt institutii care nu aduc nici-un profit (imediat) , dar sunt mari consumatoare de buget… Cat despre copii „rai), iarasi, totul incepe in frageda copilarie, din pacate si poate sfarsi tragic, mult mai tarziu
  :”
  =Bang Bang (My Baby Shot Me Down)=
  (Cher)
  I was five and he was six
  We rode on horses made of sticks

  Bang bang, my baby shot me down…
  Seasons came and changed the time…

  …Bang bang, I shot you down

  Music played and people sang
  Just for me the church bells rang…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.