Wall Street votează cu Joe Biden

1

Scăderile de taxe și recordurile pe bursă nu îi conving pe investitori să îl susțină, din nou, pe Donald Trump.

Din fotoliul de președinte miliardar, Donald Trump a reușit să amestece retorica populistă cu un plan de business la scară națională. În timpul mandatului său, taxele pentru companii au scăzut, regulile impuse sectorului financiar în urma crizei din 2008 au fost relaxate, iar cotațiile bursiere au atins maxime istorice. Și totuși, pe Wall Street, cadourile administrației Trump sunt demonetizate.

Pentru prima dată în ultimii zece ani, industria financiară donează mai mulți bani către democrați decât către republicani, arată The Center for Responsive Politics, un ONG care urmărește circuitul banilor în politica americană. 

Din sectorul care în mod tradițional este cel mai mare finanțator al campaniilor electorale din Statele Unite au plecat în acest an 44 mil. $ către campania lui Joe Biden și doar 9 mil. $ către cea a lui Donald Trump. 

Potrivit surselor New York Times, susținerea candidatului democrat în industria financiară este atât de mare încât, pentru a confirma prezența acestuia la evenimentele de strângere de fonduri, staff-ul său solicită în avans donații de cel puțin un milion de dolari.

Fără însușiri clare dincolo de capacitatea de a încheia politica suprarealistă a lui Donald Trump, Joe Biden reușește să conducă cursa electorală privind de pe margine spectacolul de incompetență în care contracanditatul său își termină mandatul. Modul în care administrația americană gestionează epidemia de coronavirus face ca 58% dintre susținătorii lui Biden să voteze, de fapt, împotriva lui Trump, arată un sondaj comandat de NBC News.

Analiștii din industria financiară estimează că, în cazul în care Joe Biden va câștiga alegerile, companiile vor pierde o parte din avantajele fiscale obținute în timpul mandatului lui Donald Trump, însă vor câștiga echilibru și predictibilitate. 

În 2017, primul an din mandatul lui Donald Trump, impozitul pe profit a coborât de la 35% la 21%, într-o reformă fiscală majoră care a crescut profiturile din industria bancară cu 44% anul următor.

Acum, Goldman Sachs, una dintre cele mai puternice bănci de investiții din lume, calculează că, într-un scenariu în care o eventuală administrație Biden ar urca nivelul de taxare la 28%, în rândul marilor companiilor incluse în indicele bursier S&P 500, câștigul pe acțiune ar scădea cu 12 procente.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Pentru viitoarele decizii majore ale lumii, am impresia că este complet nesemnificativ cine va câștiga alegerile în SUA! Cel mai bine a evidențiat acest aspect Serghei Riabkov, un diplomat extrem de abil al echipei Lavrov: ”Nu credem că SUA în forma sa actuală este un omolog de încredere, deci nu avem nici o speranță de mai bine în viitor. Propriile noastre calcule și concluzii sunt mai puțin legate de ceea ce face America în alegeri. Prețuim relațiile noastre strânse și prietenoase cu China. Considerăm acest lucru ca pe un parteneriat strategic cuprinzător în diferite domenii și intenționăm să îl dezvoltăm în continuare”.
    Așadar, după părerea mea, consensul politicii ruse (spus în termeni eufemistici) este că administrația Trump, sau oricare îi va urma acesteia din ianuarie 2021, nu este capabilă de înțelegeri politico-diplomatice în baza unui respect reciproc, ci doar de pe poziții de forță- ceea ce înseamnă că americanii sunt nu numai diletanți, ci și incompetenți. Practic, nu și-au ”crescut” politicieni de valoare valabili pentru vremurile în schimbare care se întrevăd. De altfel, președintele Putin spunea în săptămânile trecute la televiziunea de stat Russia-1 că ”negocierea cu echipa Trump este ca și când ai juca șah cu un porumbel: pasărea se plimbă peste tot pe tablă, lovește piesele, declară victoria apoi fuge”. Am încercat să redau cu cât mai mare exactitate spusele celor doi pentru a ilustra că Washingtonul mai prezintă importanță strict în colonii, doar în astfel de state mai poate influența ceva, restul (și când afirm ”restul” am în vedere țări din UE precum Germania, Franța, Italia, națiuni din Estul, Sudul și Centrul Asiei ca și din Orientul Mijlociu) și-au tranșat (inclusiv cu ajutorul falsei pandemii) obiectivele după propriile interese. În 14 septembrie trebuia să aibă loc la Leipzig summitul China-UE, dar discuțiile dintre Merkel și Xi Jinping au condus la amânarea întâlnirii pe motiv de Nord Stream 2, atât partea chineză cât și cea germană fiind de acord să întârzie termenul pentru a evita noile sancțiuni americane asupra Rusiei, care era participantă la discuții.
    Cam acesta-i tabloul și nu mai avem altceva de făcut decât să medităm încotro se-ndreaptă România în următorii ani. Pentru că, dacă am compara acum, în momentul de față, viteza creșterii economice a Chinei cu aceea a Americii ar fi ca și cum am compara un Maserati GranTurismo Sport (cu un motor V8 Ferrari) cu o Toyota Camry. Vor fi guvernanții noștri capabili să urmeze o linie politică exprimată coerent? Deși am mari îndoieli în ceea ce-i privește, este de urmărit îndeaproape traseul pe care-l va imprima Germania și Franța Uniunii Europene!
    Îmi cer scuze, dar am imboldul vizibil de-a înlocui imaginea celor 2 din avatarul articolului cu măiestria inegalabilă a acestora:
    https://www.youtube.com/watch?v=-SwumVFUMBg
    Frumusețea și trăirile rusești sunt unice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.