„Când te uiți la puternicii zilei, începi să suspectezi că, în secret, se bucură de frica noastră”

4

Oamenii de știință și elitele, acuzate că au supradimensionat criza covid.

Avertismentele oamenilor de știință și ale diverșilor specialiști din SUA i-au determinat pe guvernanții din toată țara să își închidă economiile, în speranța încetinirii răspândirii coronavirusului, care ar fi infectat peste un milion de oameni în Statele Unite, scria The Hill la începutul pandemiei.

Dar, după săptămâni de izolare la domiciliu, milioane de locuri de muncă pierdute și trilioane de dolari date pe cheltuieli guvernamentale de urgență, conservatorii americani au început să se revolte. Ținta lor, printre alții, oamenii de știință, acuzați că au supraexploatat o criză de sănătate și au pus la pământ o economie care va avea nevoie de ani buni pentru a se recupera.
„Majoritatea frustrărilor au loc în Michigan, mai ales în zonele rurale, unde se spune că oamenii de rând nu știu ce este mai bine pentru ei, așa că e nevoie să vină tot felul de personaje școlite la Harvard să le spună ce și cum. Tot felul de experți în sănătate care știu mai bine decât tine ce e mai bine pentru tine și pentru familia ta”, a declarat reprezentantul statului Michigan, republicanul Beau LaFave. Acesta a criticat ordinele guvernatorului federal Gretchen Whitmer, care a decis să închidă afacerile chiar și în zone unde existau puține cazuri de coronavirus.
„Nu vrem ca în loc de experți în sănătate publică să avem dictatori”, a adăugat el.

Protestele împotriva ordinelor de blocare s-au transformat în manifestări tot mai violente și ostile, oamenii devenind tot mai furioşi datorită impactul disproporționat pe care l-a avut blocarea economiei asupra lucrătorilor care erau deja marginalizați.
„Amintiți-vă că majoritatea celor care au lansat apelul la închiderea economiei Americii nu au fost nevoiţi să sufere consecințele economice asociate cu aceasta. Au fost puține sau zero concedieri în universități sau agenții guvernamentale și nu vedeți că politicienii din America și-au redus salariile, așa cum s-a petrecut în alte țări”, declarat Jim Blaine, strateg republican din Carolina de Nord.

Protestele din America s-au multiplicat și după ce tot mai multe voci publice au ieșit să spună că efectele nefaste în plan social și umanitar le depășesc pe cele potențial benefice de combatere a epidemiei.
Jurnalistul american Tucker Carlson a comentat, într-una din emisiunile sale la Fox News, manipulările și dezinformările, susținând că rata reală a mortalității de Covid-19 ar putea fi mai mică de 0,3%. „Când te uiți la oamenii puternici, spune realizatorul, uneori începi să suspectezi că, de fapt, în secret, se bucură de frica noastră”.
„Inutil să spun, dar ar fi necesar să vă temeți atunci când politicienii se folosesc de frică pentru că o fac pentru ca ei să devină mai puternici. Ar fi necesar să vă îngrozească momentul în care încep să aresteze oameni pentru infracțiunea de a nu fi de acord cu ei”.

Loading...
loading...

4 COMENTARII

  1. Tucker Carlson a comentat, … „Când te uiți la oamenii puternici, spune realizatorul, uneori începi să suspectezi că, de fapt, în secret, se bucură de frica noastră”.—-___—-TC, baiat simpatic(ca aparente) si franc in ce vrea sa spuna, insa el nu face parte din cei cu “frica noastra”, dimpotriva, el este ancorat-si a fost- la toate garniturile puterii, insa vrea sa se dea si el, “om din popor”…Nu merge! Altfel, raportat specific la Romania, de ani de zile eu tot spun ca, conducatorii natiei (referitor la frica/placere) , nu se simt satisfacuti rozand la marile ciolane, decat atunci cand aud gemetele celor multi si flamanzi, iar aceasta este o realitate in Romania, insasi ceva organizatii romanesti au spus ca peste O SUTA DE MII de copii romani, se culca-seara- FLAMANZI, cea ce -pentru Romania- trebuie considerat(este) o crima impotriva umanitatii, iar cei responsabili( toate conducerile trecute si cea actuala) trebuie judecati si pedepsiti ca atare, adica pedeapsa capitala , pentru genocid silent, pentru conspiratie in distrugerea natiei…

  2. Când datoria SUA depășește 350% din propriul PIB sau reprezintă 85% din PIB-ul mondial, când rata de creștere a datoriei federale este de 9 miliarde/zi și străinii (iar aici mă refer la China, Japonia, UE) nu mai au nici cea mai măruntă intenție să acorde împrumuturi statului american, când în sfârșit tiparnița a încetat să mai ”producă” bani fără acoperire, cu un șomaj real de peste 20% care a atras după sine și-o scădere abruptă a nivelului de trai a americanului de rând, când prăbușirea dolarului devine din zi în zi mai ineluctabilă, când doctorii care-l au în grijă pe Trump sunt bănuiți că ar avea intenția să-l asasineze (am mari îndoieli că s-ar întâmpla așa ceva tocmai în fereastra de timp când președintele încearcă izbucnirea unui război cu China, miza fiind o posibilă conflagrație mondială) https://www.paulcraigroberts.org/2020/10/03/are-they-murdering-president-trump/ mi se par complet lipsite de importanță reacțiile oamenilor în fața manifestării coronavirusului, sau faptul că puternicii planetei transformă frica într-o forță care impulsionează unele activități total nepotrivite! Se încearcă prăbușirea economiei mondiale, izbucnirea unor conflicte inutile și ștergerea datoriei SUA (nerambursarea ei) din spatele acțiunii unui agent patogen al unei banale gripe. Și toate acestea se întâmplă deoarece mari instituții financiare, companii de top, Complexul Militar-Industrial American (MIC) și Fed n-au chef să-și plătească datoriile. Într-un viitor nu tocmai îndepărtat, vom lăsa frica în plan secund. Vom fi ocupați cu dezbaterea și înțelegerea altor evenimente, chipurile de mare importanță, menite să abată atenția de la ceea ce constituie problema reală a unei omeniri aflate în extincție: aplicarea (cu ultimele resurse) proiectului lor hegemonic de globalizare a războiului orientat spre destabilizarea statelor suverane, prin intermediul unor operațiuni militare majore întreprinse simultan în Orientul Mijlociu, Europa de Est, Africa subsahariană, Asia Centrală și de Est, Sudul Global. În plus, prioritatea de top a Israelului khazar nu este Timișoara noastră (deocamdată) sub conducerea lui Samuel Fritz, ci eliminarea Hezbollah. Ceea ce nu a reușit Hitler, va duce la bun sfârșit Garda Revoluționară Iraniană. Prin urmare, cu Covid-19 prea mulți dintre noi au acceptat o realitate falsă în lumea reală. Dacă această existență artificială durează suficient de mult, este posibil să nu mai putem face față realității niciodată. Tocmai de aceea e necesar să se echilibreze balanța.

  3. -iata si un “lup mancat de oaie”(concret-mai sunt si altii), adica un puternic al zilei (al anilor) care -el insusi- simte frica, si are dreptate, mai ales gandindu-se la cazul ceausescu!:
    Klaus Iohannis: „Ar fi o scuza foarte ieftina sa gasim politicieni vinovati de evolutia pandemiei”(…)___—-___ Ha! si iar Ha!…Transpiratia naparcii sasaite miroase a spaima, stie ca este vinovat de genocid medical, oare in Noua Zeelanda, Japonia, Uruguay, Taiwan, etc., nu tot politice au fost deciziile? Desigur ca DA, insa au fost bune, au fost realiste, au fost gandite si nu populiste precum au facut ” cei 3 calarasi ai apocalipsei” romanesti, ei sunt cei care au luat doar decizii criminale, pentru ca mafiotii incorporati lor, sa stoarca milioane de la buget…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.