Ce înseamnă pentru noi România?

1

În primul rând înseamnă ACASĂ ….și întotdeauna va fi așa, pentru că este locul unde ne-am născut, este locul unde am învățat să facem primii pași, unde am spus pentru prima oară MAMA, în dulcele grai românesc!

România înseamnă, credința, obiceiurile, tradițiile, înseamnă orice cătun liniștit și izolat sau înseamnă agitația orașelor, înseamnă foșnetul codrului, sursurul apelor și mai înseamnă cântecul inegalabil al ciocârliilor!

România inseamnă cultura, de la Eminescu, Creangă, Nichita, Grigorescu, Brâncuși, Brâncoveanu și lista poate continua!

România înseamnă istorie,o istorie a lui Decebal, Vlad Țepeș, Avram Iancu, și milioanele de eroi ai neamului care s-au jertfit pentru a apăra România!

Acum lucrurile sunt puțin diferite deoarece pe zi ce trece apreciem din ce în ce mai puțin ce avem.

Am uitat de Romania?

Da! Am uitat de ea. Ne pierdem părinții, ne dispar tradițiile, ne sunt furate pădurile și ne sunt vândute bogățiile!

Suntem mult prea procupați pentru a rezolva problemele zilnice personale, mergem pe stradă cu capul în pământ, am încetat să mai privim demult înainte.

Nu mai punem preț pe calitate, ci cantitate, mai important este scopul și nu mijloacele, am rămas doar români, nu și patrioți!

Mulți dintre noi am plecat ….câteva milioane!

NU ne este bine printre străini, dar ne este bine în străinătate!

De ce nu rămânem?

De ce nu ne întoarcem?

De ce nu încercăm să schimbăm ceva pentru țara noastră?

Pentru că nu se poate?

SE POATE!

Dacă vrem să schimbăm Romania vom reuși. Schimbarea începe cu noi: cu mine, cu tine, cu el …cu fiecare dintre noi!

Schimbă-te!

Fii un om bun, învață să fii corect, serios, respectuos. Vorbește cu cei din jurul tău, ascultă-i, ia cele mai bune decizii, aplică regulile, muncește corect, arată că poți mai mult și nu uita niciodată de unde ai plecat!

România ești TU! 

#DiasporaEuropeana #DEO #NuCedam!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. De însemnat poate să însemne orice pentru sclavii din colonie. În realitate România este o colonie înființată și stăpânită de străini încă de la înființare. Doar în perioada lui Ceaușescu România a aparținut românilor dar în 1989 stăpânii și-au luat colonia înapoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.