Eșecul unei generații. De ce nu e posibil un proiect de țară

7

Cred că generația „#rezist” este cea mai nocivă dintre generațiile României moderne. Dorința acestei generații de a-și renega și tăia rădăcinile este de-a dreptul suicidară.

La ora la care scriu aceste rânduri, guvernul PNL se gândește să promulge o lege care să instituie obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise. Ca de multe alte ori în ultimii ani, societatea românească e divizată. Avem o tabără destul de omogenă ca arie socio-profesională și culturală, arie de idei și de viziune, preferințe politico-ideologice, care a susținut și susține măsurile restrictive, le vede ca pe singurul mod de a ieși din pandemie și dorește ca ele să fie impuse cu forța celor care nu subscriu discursului „oficial”. Cealaltă tabără e mult mai eterogenă din punct de vedere socio-cultural și politic și nu este de acord cu măsurile coercitive luate de guvern în ultimele luni. Cea de-a doua tabără e taxată foarte vocal de către prima și ștampilată cu epitete precum „retrograzi”, „psd-iști”, „vânduți”. Printre atâția oameni or fi și câțiva dintr-ăștia, dar dacă luăm la puricat așa-zisele argumente aduse în sprijinul unor astfel de etichetări și generalizări, de ele se alege praful și practic găsim acolo un mare nimic. Însă pot spune că ceea ce se ascunde în spatele acestor etichetări este o doză mare de furie și isterie. În acești ani în care totul a devenit politic, iată că până și un virus a fost transformat în armă ideologică: cine fluieră în biserica covidului e urgent încadrat la grupa „dușman al umanității”. În funcție de măsurile profilactice sau de tratament pe care le preferi ești catalogat ca agent politic aflat de-o parte sau de alta. Adică fix ca-n zicala „ce-are sula cu prefectura?”.

Prima tabără dintre cele două de care vorbeam mai sus este copios dominată de cei care în anii trecuți și-au pus cu mândrie în piept eticheta „#rezist”. Când au început demonstrațiile din Piața Victoriei în 2017 am participat și eu cu entuziasm la câteva, animat de dorința de a avea o clasă politică mai curată. Însă în scurt timp am abandonat frecventarea acelor adunări. De ce? Din pricina aerului urât mirositor din punct de vedere ideologic pe care începea să-l degaje acel tip uman care subscria din toți rărunchii la ce se întâmpla acolo. Dincolo de gândul legat de primenirea clasei politice, diferențele dintre noi erau uriașe, iar felurile de țară pe care ni le doream erau (și sunt) atât de diferite, încât aproape că nu mai există comunicare între cele două zone ideatice. Uitându-mă la tipul uman pe care îl numesc „#rezist”, constat că e animat de dispreț față de majoritatea oamenilor din acest spațiu geografic și spiritual, față de credințele și stilul lor de viață și chiar un dispreț față de țara însăși care nu se lasă „modernizată” așa cum vrea el. Oamenii aceștia sunt, îndrăznesc să spun, oameni fără rădăcini, care contestă conexiunea cu etapele formatoare și cu istoria acestui popor. Între „noi” și „ei” diferențele sunt atât de mari încât nu reușim să cădem de acord aproape niciodată. Nu citim aceleași cărți, nu apreciem neapărat același gen de manifestări culturale, mai mereu ne raportăm diametral opus la teme care apar atât în țară, cât și pe plan internațional – educație, religie, politicile UE, lgbt-ism, ideologie de gen, feminism, ecologism etc. Până și rezolvarea proiectelor de la locul de muncă implică uneori atitudini atât de diferite încât stupefacția apărută în urma lipsei de înțelegere și comunicare nu face decât să crească dezamăgirea și neîncrederea. Proiecțiile noastre sunt atât de îndepărtate, iar așteptările noastre sunt atât de diferite, încât între noi nu doar că nu mai există punți comune, dar nu poate exista nici cel mai elementar dialog. Falia dintre cele două lumi e mare și sunt aproape convins că nu va mai exista reconciliere pentru mulți ani de-acum înainte. Nu avem aceleași valori, cultura comună este erodată, divizarea socială și culturală este uriașă, iar disprețul reciproc a ajuns la o cotă ridicată. Poate fi posibil un proiect de țară – și chiar un proiect de lume – în condițiile astea? Nu.

Revenind la ceea ce spuneam la începutul articolului, adică dorința guvernului de a permanentiza starea de urgență, constat că printre primii care susțin astfel de măsuri coercitive și liberticide sunt cei din generația „#rezist”. Aproape fără excepție, toți cei pe care îi știam suporteri înfocați ai haștagului amintit sunt și suporteri înfocați ai măștii. În fanatismul prin care își doresc cu osârdie „îmbotnițarea” lor și în primul rând a celorlalți – pentru că aici e tot șpilul, la „celălalt” – nu pot să văd decât ura pe care o poartă aproapelui lor. Până la urmă comunistul de Sartre a nimerit-o: „infernul sunt ceilalți”. Și exact asta am sesizat, deși nu știam cum s-o exprim atunci, în momentul în care am renunțat să mai merg la demonstrațiile din 2017-2019: ura față de aproape, exprimată printr-un proiect de țară în care „modernizarea” se face hei-rupist, tăind orice referință la trecut și tradiție, anihilând memoria. Dar România a mai avut parte de un astfel de proces după cel de-al doilea război mondial, din momentul în care s-a instaurat dictatura comunistă. Și iată că nu întâmplător generația „#rezist” e constant „revoluționară” și preponderent de stânga-caviar, uneori mincinos autointitulată „centru-dreapta modern”. Astfel, lucrurile capătă sens și cercul se închide. Iar bucuria de a-l vedea pe celălalt încolțit și îmbotnițat – până la urmă fără niciun argument științific, ci mai degrabă din pur resentiment și din dorința de a vedea moartă și capra vecinului – este una dintre dovezile ce dezvăluie spiritul tiranic și gregar al acestei generații.

Nu-mi rămâne decât să spun că nu mai am nici cea mai mică încredere în ea. Ba mai mult de-atât, cred că generația „#rezist” este cea mai nocivă dintre generațiile României moderne. Compusă preponderent din analfabeți funcțional poziționați socio-profesional cu mult peste medie, lipsiți de acel bun-simț clasic care intuiește aproape fără greșeală, pe baza unei legături cu o tradiție cultural-religioasă, diferența dintre bine și rău. Egoiști și narcisiști, fricoși și lași, ignoranți, snobi, lipsiți complet de patriotism, mânați din spate de oportuniști ideologici. Realmente vorbim de idiocrație, deși foarte mulți dintre ei au diplome universitare. Animată de nihilism, această generație deconstruiește proiectul de țară al celor care au reușit realizarea acelui moment fabulos de la 1918. Dorința acestei generații de a-și renega și tăia rădăcinile este de-a dreptul suicidară. Iar un om fără rădăcini și repere e normal să se simtă rătăcit, speriat și în permanență revoltat și isteric, ahtiat după noi „cauze”. Auto-definirea lor ca „salvatori” nu e deloc întâmplătoare, iar faptul că trăiesc în această paradigmă eroico-narcisistă îi duce la convingerea că sunt singurii care au dreptate, unicii deținători ai adevărului. Cum au ajuns acești oameni să domine piața de idei și cea profesională, zona culturală, politică și de comunicare, cum au ajuns să ocupe poziții de influență și de decizie, e o discuție pe care o las pe altădată. În orice caz, nu pot să nu remarc că toată această ignoranță se ascunde în spatele unor cuvinte-cheie ce vor să dea scop unei existențe lipsite de aproape orice sens. Astfel, avem de-a face cu o limbă de lemn specifică acestor vremuri. Dacă în comunism propaganda se desfășura în jurul „luptei de clasă”, a „planului cincinal”, a „discursului materialist-dialectic”, a „științei”, a „alimentației raționale” sau a celor „trei R (reciclare, recondiționare, refolosire)”, lumea nouă se lasă sedusă de „discriminare pozitivă”, așa-zisa „toleranță”, „sustenabilitate”, „inclusivitate”, „tehnologie” sau „amprenta de carbon”. La o privire atentă, sensul termenilor din cele două „limbi” nu e foarte diferit, iar scopul și aplicabilitatea lor practică sunt aproximativ aceleași.

Un proiect de țară? Dar divergențele dintre noi sunt atât de adânci, încât sunt aproape sigur că am intrat definitiv pe un drum al ireconcilierii! Iar toată saga asta „cu mască/fără mască” nu e decât un alt episod din serialul recent început al urii reciproce și care, din păcate, pare că va dura multă vreme.

Preluare: PERISCOP

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

7 COMENTARII

  1. Între „noi” și „ei” diferențele sunt atât de mari încât nu reușim să cădem de acord aproape niciodată…. Poate fi posibil un proiect de țară – și chiar un proiect de lume – în condițiile astea? Nu… „”…Iar bucuria de a-l vedea pe celălalt încolțit și îmbotnițat – până la urmă fără niciun argument științific,.”…_____––-_____ Subscriu la raspunsul „NU”, intr-adevar nu poate fi vorba de niciun proiect de tara, insa NU divizarea evidenta este cauza ultima- si declansatoare- a situatiei, CI LIPSA PIETRII din VARFUL UNGHIULUI, pentru ca in mai toate tarile populatia este divizata pe multe probleme, insa exista acel liant si aducator la numitor comun al celor 2 (3 sau 4) tabere, iar acest liant este VERITABILA ELITA, adica adevarata clasa de intelectuali, care -oriunde- au avut si au rolul de a impinge, trage sau tarai, natia, SPRE PROGRES, care inainte de toate nu inseamna ultima tehnologie in diverse domeni, ci inseamna cea ce a insemnat pentru miile de generatii trecute, in miile de ani scurse, anume prosperitate generala si justitie sociala, care -practic- se complementeaza, si care au inceput sa fie evidente in cateva tari(cel mult 20) , si chiar de ani buni…In unele tari ( care sunt varf in cele 20) piatra din varful unghiului este reprezentata chiar de o mica clasa(casta), anume Monarhia, care se mintine echidistanta de partide si alte diviziuni(religioase, etc.) si care gandeste si actioneaza doar spre si pentru scopurile generale, unde nu este exclusa nicio patura sociala…In Romania -pe scurt- clasa intelectualilor este doar o fandosire (cu minime exceptii), practic, prin numar, este surclasat numarul critic, insa calitatea este -absolut- sub orice critica, incat numarul nu mai face nicio diferenta, decat in sens negativ…Cat despre „niciun argument stiintific”, istoria arata clar ca lumea a progresat-la inceputuri prin obiceiul „oparirii vaselor”, aruncarea gunoaielor intr-un loc cu pucioasa(sulf)”, etc.)- si fara stiinta, ci doar prin bun-simt, orice adult normal stie ca risca sa faca- cel putin- diaree, daca bea apa dintr-o balta statuta, asa si cu aceasta masca, nu trebuie sa intelegem stiinta din spatele ei, statisticile (si practica) asiaticilor( japonezi, s. koreeni, taiwanezi, etc.) demonstreaza clar ca masca apara , asa cum fularul pus la gat sau chiar la gura – pe timp de iarna si vifornita- indubitabil te salveaza macar de la o raceala…Si revenind la proiect de tara- in aceste conditii si cu asa „oameni”/conducatori, acest lucru nu este posibil, insa poate deveni posibil daca institutiile armate ale tarii ar executa acea miscare numita lovitura de stat, si ar impune urgent reforme cu adevarat salvatoare, adica MORATORIU pe salarii si pensii, la stat(cel mai mare salariu de 3X mai mare ca cel mediu, actual), TAXAREA PROGRESIVA, reducerea drastica a numarului de parlamentari (macar la 300), reducerea armatei cu cel putin 75%, a administratiei cu cel putin 25%, scoaterea clerului de la plati /alte beneficii, bugetare, si toate celelalte masuri enumerate de sute de ori…Insa aceste structuri armate fiind ele insele pline de nemernici, nu vor initia niciodata asa ceva, aparent (dar fondat) , Romania merge spre distrugere totala si ireversibila…

  2. mai jos, un comentariu din Mai, facut la un articol despre Proiecte de Tara:
    LevSt.
    19/05/2020 la 16:28
    Romania: Proiect de tara.(…)___—–___apropos de „proiect de tara”, am citit(in 30 de ani!) mii de „proiecte de tara”, care NU spun nimic concret, practic dau apa la moara guvernarilor, care observa ca populatiei ii place trasul de fire dulci, printre dinti, adica -in final- aceste proiecte de tara consolideaza pe cel existent , dus ” pe culmi” de orice guvernare(care-evident- este mersul din dezastru in dezastru), PROIECT DE TARA, inseamna BANI si NU imprumutati sau obtinuti prin vanzari en gross a resurselor(***), acest proiect -cu adevarat- de tara consta IN ERADICAREA PARAZITISMULUI INSTITUTIONALIZAT, adica REDUCEREA PARLAMENTULUI la max. O SUTA, care inseamna economii de milioane /luna, REDUCEREA NUMARULUI DE ADMINISTRATII TERITORIALE(judete) LA MAX. ZECE, care inseamna economii de ZECI DE MILIOANE/LUNA, REDUCEREA SERIOASA A NUMARULUI DE TAIETORI DE FRUNZE (la caini) IN ADMINISTRATIA CENTRALA SI LOCALA, care inseamna ECONOMII de zeci de milioane/luna, REDUCEREA MASIVA A PERSONALULUI ARMATEI, care inseamna ECONOMII de zeci de milioane/ luna, TRIMITEREA IN JUDECATA a marilor devalizatori(adica mai intreaga conducere a tarii, de dupa „89) si(pe langa incarcerare) CONFISCAREA INTEGRALA SI EXTENSIVA (deci si colateralele) a averilor acestora, cea ce inseamna VENIT DE SUTE DE MILIOANE la trezoreria statului, si alte masuri enumerate de mii de ori, da, toate acestea ar trebui sa fie PROIECTUL DE TARA al Romaniei, iar fara acesta nu exista nicio alta optiune , decat trena Europei, ba si „mai bine”, Romania risca chiar dezintegrarea statala si teritoriala -NU ESTE O EXAGERARE- dorita sau macar usor acceptata chiar de multi romani neaosi, din Ardeal si Moldova, care stiu si ei un lucru clar, ca „Patria este acolo unde-ti este bine”, asa ca ardelenii ar accepta o „stapanire” ungureasca si moldovenii o integrare in R.Moldova, unde Rusia -la momentul sensibil- va revarsa sute milioane de euro, dolari, etc. pentru a-si consolida influenta in R.Moldova Mare….Cat despre un Plan Marshall, chiar se poate face si ar avea si sens si beneficii, iar o idee din articolul de mai sus(inserat) dovedeste ca administratia americana inca ajuta alte tari, NUMAI CA , de curand tot aceasta administratie a spus raspicat Romaniei ca nu mai emite fonduri nerambursabile(sau alte ajutoare), PENTRU CA SUNT FURATE de insasi conducerea tarii, dar si in aceasta situatie (Plan Marshal ideal, adica finantare nerambursabila externa) acest plan poate fi pus in aplicare, dar -cum spun mai sus- PRIN NOI INSINE, adica acel REAL proiect de tara, prin care Statul sa recupereze miliardele furate ( chiar daca -parte- legalizat, prin salarii si pensii, la stat, non-sens) si sa le investeasca in economie cat si direct, spre populatie, care consumand, forteaza cresterea (si eficientizarea) productiilor autohtone…

    (***- resurse nu numai vandute „cu ridicata”, dar si mult, odios de subevaluate, tocmai pentru ca mapamondul afacerilor stie ca Romania este una dintre cele mai corupte tari din lume, si chiar cu cateva mii de euro dati „pe sub masa”, vor obtine preturi pe care nici cei mai verosi capitalisti , nu ar fi indraznit sa le viseze macar…)

  3. pe parcursul ZECILOR DE ANI, am propus reale proiecte de tara, precum ridicarea de cel putin 1 milion de ferme MIRAJ si obtinerea unei independente energetice ( si f. ieftine) , prin construirea a zece microcentrale atomo-electrice, echidistant, in teren:
    „Propaganda „verde”, de la scenarii idilice la impactul cu lumea reală
    „… dependență periculoasă de o resursă critică controlată de China: metalele rare.
    Alexandru Lazescu-20.10.2020)
    „…Acordul semnat recent cu SUA privind extinderea centralei nucleare de la Cernavodă…”…Beijingul controlează atât extracția acestora, la ea acasă, dar și în Africa,…”___—___La ora actuala -si chiar intr-o perspectiva nu tocmai scurta- aceasta este cea mai buna sursa de energie, din absolut toate punctele de vedere, indiferent ca este obtinuta prin solutia termo-hidro-electrica(vapori de apa sub mare presiune, care invart turbina) sau -pe viitor- direct termo-electrica (cu semiconductori) fiind (cel putin cunoscut) singura sursa energetica, care poate functiona in momente de mare criza, si chiar intinse pe zeci de ani, pentru ca „apele pot seca(hidroenergie), vanturile sa inceteze a bate(energie eoliana) si chiar sorele poate inceta a rasari( deci, energie solara direct termica sau fotovoltaica),mai important cred ca este /sunt dimensiunile(puterea instalata) si distributia acestor uzine atomo-electrice, in teritoriu, pentru a fi si efective cat si mai sigure…Si tot cam zece ani in urma, sugeram guvernului tarii sa intre in Africa si sa CUMPERE NISIP, la troc, o tona de grau sau 2 de porumb, contra a 50( sau o suta?) metri cubi de nisip si construirea de fabrici de celule fotovoltaice chiar on site, unde quartz-ul (si siliconul-chiar daca ca si compus) exista din abundenta si chiar daca nu este cel mai efectiv mineral in procesul respectiv…Mai jos un comentariu din 2011 si realitatea japoneza, la zi si apropos de Japonia si ei sunt -in acest subiect- pe piatza africana, tot de peste 10 ani, pentru ca au inteles ca siliconul, prin abundenta, este inca un material de viitor ” „…Dezastrul din Japonia si vulnerabilitatile Romaniei”-pag. Mircea Batranu-Cronica Romania de Azi) (15 martie 2011 la 20:51) :”O tara ca Japonia nu are alta alternativa (ca resurse) iar China, nu poate rezista la toxicitatea care este trimisa in fiecare minut in atmosfera, de sutele de centrale pe carbune si petrol, de acea stiu ca au in plan sa ridice rapid cel putin 20 centrale nucleare.Celelalte tari, vor mai pune ceva bani in sistemele de siguranta, dar nu vor renunta niciodata la aceasta sursa ieftina si curata, de energie, Romania, insa poate face pionerat in bransa. daca imediat incepe sa construiasca cateva microcentrale, cu max 30MW(e) si cu sisteme de siguranta, nemaiintalnite. Aceasta sursa energetica, poate fi exploatata in conditii de siguranta la un grad (de siguranta) de peste 99,9%, daca se face totul asa cum trebuie, fara a tine cont de costul initial, pentru ca oricum, pe termen lung , investitia isi scoate banii, iar acestea ar trebui construite si exploatate de stat, pentru ca investitorul particular intotdeauna se va gandi la cost si la a-si scoate investitia si profitul cat mai repede. Statul insa, care (in materie de energie si alimenatie, trebuie sa detina un anumit procentaj de actiuni) are la dspozitie banii publici poate face aceste investitii, iar populatia va primi acesti bani inapoi, prin preturi mici ( la energie) si prin serviciu nentrerupt, fiecare zona sau chiar judet(in cazul ca se va intoarce la 10 judete, cum ar fi normal, pt.Ro.) , arondat unei asemenea centrale, dar si conectat la reteaua nationala…”/// La zi: „Despite protests, on 1 July 2012 unit 3 of the Ōi Nuclear Power Plant was restarted.[15] A comprehensive assessment by international experts on the health risks associated with the Fukushima I nuclear power plant disaster concluded in 2013 that, for the general population inside and outside Japan, the predicted risks were low and no observable increases in cancer rates above baseline rates were anticipated.”…to meet its obligations under the Paris climate accord, then nuclear energy needs to make up between 20-22% of the nation’s portfolio mix. 26 restart applications are now pending with an estimated 12 units to come back in service by 2025 and 18 by 2030…”

  4. Proiect adoptat de Parlament: Rectorii universitari vor putea fi aleşi pe viaţă
    (Lucia Tozaru-Redactor, avocatnet.ro)
    (…)___–-___pur-si-simplu o PORCARIE, asta inseamna o DISCRIMINARE din start, impotriva oricarui alt cadru care este recomandat prin activitate stiintifica, conduita , etc. , plus, chiar prin definitie, masura este TOTALITARA, numai in Monarhie regele/regina este ‘”pe viata”, insa este explicit si este esenta sistemului…Intr-o republica NICIO functie nu trebuie sa fie garantata in acest fel, dimpotriva, ar trebui reduse si actualele termene, tocmai pentru a da posibilitatea celor merituosi, sa guste si ei din cireasa de pe tort.

  5. Neajunsurile comunicării oficialilor față cu reacțiunea publică
    (31 Octombrie 2020-Simona Voiculescu-Redactor-șef, avocatnet.ro)”…oameni competenți – o, da! – încă mai există….”____–-____ Poate ca a existat si un timp( dar eu nu cred) cand a fost deajuns existenta acestor „oameni competenti” (putem egala cu „IQ inalt”, sau macar cu o instructie care cere-deasemeni- ceva IQ), insa rezultate cu adevarat remarcabile apar cand acesti oameni sunt „inchisi ” intr-o triada, adica competenta(cel mai adesea prin inteligenta), onestitate si curaj, lipsa unui ingredient, duce-deobicei- la starea de mediocritate sau total esec, ba -si mai mult- un individ cu inalt IQ insa profund DISHONEST( escroc) este cu mult mai periculos decat un individ f. onest dar cu IQ mediu, iar cei ce au si IQ si sunt si onesti, mai rar vor ajunge in varf, sau/si cunoscuti, daca nu au si spiritul cetateanului-soldat, Cincinnati, adica curajul de a se lupta pentru ideile sale, care altfel-neaplicate- nu vor avea niciun efect…

  6. Programul PSD pentru guvernare: acces rapid la aeroport si la autostrada, 42 smart cities si 100 de orase competitive(…)///2-Victor Ponta a prezentat doua masuri PRO Romania pentru iesirea din criza in 2021
    „…venit minim…” ” compensatii pentru firme…”____––_____ propuneri aparent ok, dar sunt populiste si fara sens, cele 42 smart cities, trebuie sa fie resedintele de judet si bucurestiul, si tocmai aici este buba, 41 de asemenea orase inseamna -FARA SENS- 41 de guverne locale(si camarilele si clientela locala), intens bugetofage, insa acestea (42) si cele inca o suta de „orase competitive” pot deveni o realitate daca se opereaza MAREA REFORMA FINANCIARA, obtinuta prin masurile enumerate de sute de ori, acelasi lucru si in cazul lui ponta, masurile sunt ok in teorie, insa aceste masuri se pot aplica in tarile unde PRODUCTIILE AGRICOLE SI ENERGETICE(plus, plus) nu sunt la nivel(macar) putin excendentar PRODUSE IN TARA, cea ce nu mai este cazul Romaniei, injectarea de bani IMPRUMUTATI, practic continua sa vanda Romania(inclusv sa o devalorizeze) , ce a mai ramas nevandut…Iar acest ponta a avut mii de sanse sa faca ceva pentru tara, el a format insa cateva esaloane de miliardari/milionari, spoliind banul public, devine evident ca tipul joaca murdar, pentru ca nu cred ca penele-ul va aplica asa ceva, iar el-ponta- atat asteapta, sa se bata cu caramida peste apendicele xifoidian si sa zica” eu am propus acest lucru, dar duJ manii poporului, nu vor sa-l aplice”, adica asmute masele impotriva guvernului, altfel,-nimic de zis- la fel de incompetent si criminal, precum guvernul ponta si oricare alt guvern, de orice sorginte….

  7. Ministrul Apararii: Nimeni nu se atinge de drepturile militarilor; cel putin, nu pe mandatul meu(…)
    -II-
    Iohannis nu ia in calcul amanarea alegerilor: Natiunile puternice tin la alegeri democratice chiar si in conditii de criza(…)___–-___ acest minstru al APARARII „DREPTURILOR” PARAZITILOR, trebuie sa fi aflat ca parazitismul lor neobrazat s-ar apropia de sfarsit, si nu vrea ca el sa piarda marile bonusuri( si pensie speciala), probabil ca nu-i pasa nici cat negru sub propria ghiara, daca armata va pierde sau nu, cu siguranta ca la un troc, ar vinde toata armata, pentru interesul sau personal…
    -II- i-han a devenit Jmecheras, sau are un consiler cu IQ mai inalt ca al sau macar cu unitate, acum incearca sa gadile orgoliul national, adica -vezi doamne!(cum se zice)- Romania ar fi o natie puternica, sa fim seriosi, Romania este o tara inca bogata, dar care cumpara mancare de la realele natii puternice, si inca cu BANI IMPRUMUTATI , tot de la acele natii, iar daca ne referim la puterea armata, e si mai jale, o adevarata armata de trantori si lasi de nici potarnichii nu le poti zice…USA a avut in aceasta zi(de alegeri si post-) cea mai inalta rata de infectari, aprox. O SUTA DE mii, insa ECONOMIA americana poate suporta crize si mai mari, cea romaneasca, NICI POMENEALA… Poate Romania, sa suporte o rata a infectiei de peste 15 mii cazuri/zi, cea ce presupune (pe langa-peste, 100 decese zi/prin corona), ca singura masura corecta (si tot din cauza sa si a locotenentilor imbecili, care au luat decizii populiste si idioate, permanent) Inchiderea tarii , intreaga , inclusiv a economiei ? pentru ca spre acest scenariu, se indreapta Romania…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.