Lumea stă să aplaude diverse vedete ale momentului, care, într-o societate cu o scară a valorilor normală, n-ar exista ca persoane publice

2

Cunosc vreo sută de oameni, dacă nu mai mult, care ar merita să fie miniștri. Cunosc cam tot atâția care ar trebui să fie repere morale absolute, ascultate cu sfințenie la televizor, seară de seară. Cunosc nenumărați intelectuali care ar merita premii internaționale și burse naționale de creație și de merit, care ar trebui să aibă la dispoziție toate condițiile pentru a ne face faimoși ca popor. Cunosc încă pe puțin o sută de oameni care fac România mai bună și mai frumoasă, în duhul Adevărului, prin fapte de zi cu zi, aproape anonimi. Cunosc sute de preoți care îi urmează cu adevărat Mîntuitorului, prin jertfă mare. Eu îi cunosc, pentru că Dumnezeu a fost bun cu mine și mi-a îngăduit să ajung la ei. Lumea largă îi cunoaște prea puțin sau deloc.

Pe de altă parte, alte persoane, care au avut șansa unei plonjări în România profundă, cunosc, sunt convins, alte sute și mii de români excepționali.

Dar lumea stă să aplaude diverse vedete ale momentului, care, într-o societate cu o scară a valorilor normală, n-ar exista ca persoane publice. Se fac idoli din tot felul de inși rudimentari, dar vocali, fără însușiri, dar obraznici, băgăreți, prezenți, cum s-ar zice. Umbra lor nu acoperă, mistuie. De aici impresia larg împărtășită că România nu mai are valori.

Cred că nu există un mai nedrept și mai deranjant „diagnostic” decât cel pus, la un moment dat, de un actor exasperat de România care se vede, ca de o iubire trădată. Nu-l reiau aici, din rușine că un român a putut spune așa ceva despre România. Dar îl înțeleg.
Ce-mi propun, cu limitatele mele puteri, este să fac tot ce este în dreptul meu pentru a șterge această impresie despre noi, că nu (mai) există un excepționalism românesc.
Eu cred în Dumnezeu și în neamul românesc, cred în România!

Autor: Claudiu Târziu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Lacrimogen si patriotard, mai ales finalul, plus, NICI MACAR o sugestie ce ar trebui facut pentru”normalizare”…Iar -mai jos- avem o asa vedeta care a fost aplaudata,pe drept sau pe nedrept, interesant este ca ziare. com(care a postat „articolul”) nu intelege ca daca arunci o asa bomba si vrei sa primesti feedback-uri , pentru -ca in continuare- sa ai si o perspectiva a publicului despre caz(produs, etc.) trebuie sa postezi filmul respectiv…Am cautat sa-l vad, dar fara succes, daca cineva poate sa-l posteze aici, ar fi mai mult decat ok.:”Ana Birchall sustine ca are caracteristici naso-bucale diferite de femeia din filmul poro.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.