Ne-am întors în timp, în anii 90’ ai secolului 20, în plin capitalism de grotă

1

Guvernul Orban a dat liber la privatizarea activelor întreprinderilor de stat, alea care încă mai există și mai pot prezenta interes pentru „investitori” – portul Constanța, Aeroportul Otopeni, Tarom, Poșta romănă, Hidroelectrica, CFR Marfă/Călători.
Ne-am întors în timp, în anii 90’ ai secolului 20, în plin capitalism de grotă, low road.
Odată cu achiziționarea pe 3 lei a activelor unor astfel de întreprinderi, vor curge și cele 4 sute de mii de concedieri de „bugetari” de care vorbea, anul trecut, în ianuarie, președintele camerei de comerț și industrie „româno”-germană (a se citi colonie germano-franceză). Pentru cei care nu știu – minunata CE consideră că, în cazul în care cumpărătorul își asumă obligația să mențină un anumit număr de salariați, e ajutor de stat interzis.
Credeți că va fi competiție, că se vor aduna bani buni la buget, că va fi dezvoltare economică de numa-numa (ca să mă „iexprim” ca la Kolosvar)…
Nu va fi nicio competiție între corporațiile germane, franceze, austriece, olandeze sau italiene potențial interesate. În acest domeniu nu există competiție. E așa nu numai pentru că piața e demult închisă prin acorduri cartelare, ci mai ales pentru că nu există alternativă (there is no alternative – TINA) la aceste companii. Ambasadele și serviciile secrete ale statelor „partenere” ale coloniei România nu vor lăsa oportunități de acest gen la voia întâmplării.
Prețul obținut va fi o glumă și, oricum, va avea grijă Câțu să îi cheltuie cu cele mai psihedelice destinații.
Iar dezvoltare economică – niet. Activele respective vor fi introduse în circuite de captivități și optimizări fiscale care vor duce încet, dar sigur, către faliment.

Cum era sloganul acela vechi al liberalilor din perioada interbelică? Prin noi înșine, parcă? Dar sloganul SRI? Nu cumva Patria a priori?

Autor: Gheorghe Piperea

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Corect în latină este ”Patria ante omnia” (”Patria înainte de toate”) sub nici o formă ”Patria a priori” care este o inepție, așa cum a explicat cândva teologul de excepție Cristian Bădiliță, specialist în latină și greacă și doctor în istoria creștinismului. Deviza SRI este conform naționalității șefului ei, Eduard Raul Hellvig, care doar se presupune a fi român, dar până la urmă se dovedește că nu prea. Decorat de autoritățile altor state, nu pot să nu mă întreb ce fel de servicii deosebite a adus acelora?! Traducerea expresiei ”Patria a priori” este ”patria la posterior” mai precis, prin extrapolare, ”cetățeanul la posterior”, ceea ce nu-i deloc minciună conform activității SRI pe teritoriul României. Orice a reprezentat, numai interesul național nu! Așadar, noi românii am fost repartizați ”părții dorsale” a unei instituții care ar trebui să ne apere interesele, suveranitatea, integritatea teritorială și să împiedice derularea acțiunilor ostile României.
    Capitalism sau nu, sensul impus de parcurs al României după *89 a fost limpede! Exact cum o afirmă, cu un curaj excepțional și o imensă responsabilitate, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop: https://www.qmagazine.ro/ioan-aurel-pop-se-lucreaza-sistematic-la-eradicarea-urmelor-identitatii-noastre/?fbclid=IwAR1nX0T6gTvHn1IIJ_mDvno1P8H2nd4lV5wnDHGUYmmi-2Oe6ILt_VZtmZg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.