Sinistra ispită ce a ademenit tineretul țării, pornindu-l vehement împotriva tradiției acestei țări, a bisericii, a culturii și nu în ultimă instanță a părinților lor

3

Maestrul Dan Puric și-a lansat de curând ultimul volum, intitulat «Omul liber», apărut la Editura Compania.

R3Media vă va oferi, în exclusivitate, pasaje din cartea cunoscutului actor și regizor, în fiecare săptămână.

Pentru primul episod vă oferă un fragment din Capitolul V, «Libertatea mărturisirii», paginile 169-174.

„Cu o intuiție genială, surprinde această viclenie a speciei răpitoare René de Chateaubriand, în lucrarea sa ‹Geniul creștinismului›.

„Toate animalele carnivore scot sunete speciale care se aseamănă cu al victimelor lor. Uliul chelălăie ca un iepure sau miaună ca un pisoi; pisica are un murmur care se confundă cu al micilor păsări din grădină, lupul zbiară, mugește sau latră, vulpea gâgâie sau țipă; tigrul are mugetul ca de taur, ursul de mare – un horcăit ca de recif bătut de valurile unde-și caută prada. Uimitoare și teribilă lege! MONȘTRII UMANI adoptă legea fiarelor carnivore. Destui tirani au avut urme de sensibilitate în privire sau în voce, adoptând la vedere limbajul nefericiților pe care, în forul lor interior, se pregătesc să-i ZDROBEASCĂ!”

Acesta este și cântecul de sirenă al lumii noi, ce vine atât de „binevoitor” peste noi. Sinistră și ucigașă ispită ce ne-a ademenit în speță tineretul țării, pornindu-l vehement împotriva tradiției acestei țări, a bisericii, a culturii și nu în ultimă instanță a părinților lor. Și-atunci, nouă, celor rămași pe metereze, ce ne rămâne de făcut, dacă nu reflexul legitim de a ne apăra ultima baricadă care ne-a dăruit forța să dăinuim peste veacuri, CREDINȚA în Dumnezeu! Căci de la ea pleacă paradoxala libertate a poporului român, într-o istorie a țării care numai liberă n-a fost. Libertatea lui cea „măruntă”, cea de aproape, cum magistral a surprins-o profesorul Nicolae Iorga, cea a țăranului moșnean român cu care a traversat toate iobăgiile lumii în care i s-a dat să trăiască.

Spinoza spunea undeva că „libertatea este necesitate cu rost!” Iar rostul este sensul unei făptuiri nu oarecare, ci una legitimată de timp, experiență și, mai ales, de comunitatea care se recunoaște fundamental în ea, ca în ceva organic. Și astfel, ființa unui neam își cristalizează în secole un rost care devine, în timp, matca lui sufletească. Lovind în ea, lovești automat în libertatea acelui neam! De aici putem vedea cum în plină zi și zilnic, acest popor român este lovit în rostul lui, în matca lui sufletească spre a fi deposedat definitiv, după atâtea încercări eșuate, de libertatea lui!

Așa se explică neînchipuita ură, aparent spontană și pentru prima oară cu caracter autohton, împotriva Bisericii, indiferența până la batjocură față de memoria martirilor noștri sacrificați în temnițele comuniste, lejeritatea, iresponsabilitatea și, de ce nu, oportunismul degradant cu care s-a acceptat reîncriminarea lor în mod legal, cultivarea bășcăliei și a atmosferei de derizoriu, față de momentele sacre ale istoriei acestui neam și, nu în ultimul rând, angajarea sinistră a unei părți din populația acestui neam, făcută în numele „libertății” de a-și distruge celula de bază a propriului popor: FAMILIA!

Astăzi nu mai este un mediu propice să crezi în Dumnezeu, în propria-ți condiție de român, în propriile valori, modele, tradiții și-n tot ceea ce-ți putea configura sănătatea poporului tău.

Ca și cum printr-un tunel al timpului ne întoarcem în vremea lui Maiakovski, care, bietul de el, afirma cu mintea contaminată total de ideologia bolșevică, că este o rușine să te consideri: rus, ucrainean, român sau turkmen și că, în același timp, este reacționar să te consideri creștin, în schimb, este total progresist, rețineți termenul, vă rog, „progresist”, care a revenit atât de violent din nou, astăzi, pe buzele tinerilor „revoluționari” ce ne înconjoară, repet, este total „progresist”, afirma Maiakovski, să te consideri cetățean al URSS și mai ales este o mândrie să ai o conștiință proletară. Ai sentimentul halucinant că totul se repetă întocmai. Doar termenii s-au schimbat. Este uluitor cum aceeași tulpină virală s-a reactivat în timp, plecată din același laborator care a produs ideologia comunistă. Căci și astăzi este o rușine să te consideri român. Este retrograd să te consideri creștin, este progresist să te simți cetățean UE și este o mândrie să ai o „conștiință europeană”.

Afirma undeva marele disident rus, Vladimir Bukovski, că această Uniune Europeană nu este decât o nouă URSS ambalată în poleiala „democrației” și a drepturilor omului. Nu mai e nicidecum la modă să ai o conștiință românească, care, în mod firesc și demn, te-ar așeza în concertul european al celorlalte conștiințe naționale. În fond, asistăm la o cumplită operație cu caracter criminal, amputatoriu, de Redefinire a identității, de estompare a diferențelor care ne caracterizau și ne dădeau substanța naturală a coexistenței”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

 1. „…caracter autohton, împotriva Bisericii, indiferența până la batjocură față de memoria martirilor noștri sacrificați în temnițele comuniste,…”____––____Se „uita” (oare?) sau se aplica „prea-sfantul”obicei mioritico-crestin-cretin, adica bagatul muntelui de gunoi sub presul cat un slip, deci se uita ca biserica „nationala” a sapat din greu pentru distrugere bisericii”surori”!- ce gluma!) si ca bor-ul este cea care se face vinovata de intemnitarea a mii si mii de preoti catolici(pentru a le fura posesiunile) , iar alaturi de ei a fost intemnitata si mare parte din crema intelectualitatii romanesti( care era -in multe situatii-catolica), la fel de adevarat ca dupa ce comunistii au terminat cu catolicii, le-a venit randul si ortodocsilor( „dupa fapta si rasplata”, nu?-plus, cine putea avea incredere in asa abjecti tradatori!?), practic dezastrul romanesc al ultimilor 70+ ani este datorat bisericii ortodoxe, care s-a aliat cu putinii comunisti initiali*, si care au subjugat si distrus natia, procesul inca continua…Cred ca acest puric este paduche complet, fie intelectual, fie ca morala, daca mistifica lucrurile in asa hal, incat cei care au distrus si distrug tara, sunt aratati ca eroi si/sau victime…probabil ca profesional, idividul este a cinspea roata la carutza si a inteles ca poate subzista-ba chiar in lux!-scriind mizerii patriotarde si lacrimogen- „morale”, bazate doar pe aiureli, care satisfac mintile altor aiuritzi, „credinciosii” etc., etc.(* NUMARUL de comunisti al anilor respectivi, NU ar fi putut NICIODATA sa castige macar o singura si mica votare, daca nu ar fi fost sustinuti de biserica ortodocsa, iar cartile au fost facute explicit, ‘Castigam noi, ii terminam pe catolici si tot ce este al lor, va trece in proprietatea voastra”, ceace s-a si intamplat, numai ca -iata!- „roata se intoarce”, cel putin cateva milioane de romani frecventeaza biserici catolice, in occident, si probabil ca in Romania, noile generatii se vor trece la catolici, tocmai pentru ca acestia au creat -practic- aceasta noua lume, adica a prosperitatii, oportunitatilor si a dreptului de a putea lupta in lumina, impotriva inegalitatilor si opresiunii…ortodocsismul romanesc, total invers!)

 2. Purtatorul de cuvant al BOR, reactie inveninata in spatiul public: „Pseudo-jurnalisti traitori in bula lor de fiere, nu in realitatea obiectiva si imediata”///
  -II-CTP, despre liderul Bisericii Ortodoxe Romane: „Pentru a prosti oamenii, sarlatanul Daniel n-are nevoie de matematica, nici de logica”—–____—–inteleg ca si acest parazit de rang II (banescu-nume predestinat de insasi d-zeu, sau de dracu?!) simte ca l-a prins pe d-zeu de picior,dar vorba sharlatanului sef, tocmai cand se credea mai tare , chiar si ceausescu a fost aruncat din rai, asa ca si banescu si daniil cel belzebut, o pot lua peste scafarlii, exact cand nu se asteapta chiar deloc, iar T.P, are dreptate, belzebutul nu are nevoie de matematica( si logica), banescu tine evidenta milioanelor furate, milogite, extorcate, etc., el are nevoie doar de ce-i serveste patria, inclusiv cu ajutorul parazitilor din varf( pres-edinte, etc.) , adica are nevoie de fraieri, pentru a-i jumuli, si are din belsug…

 3. „Exista in interiorul BOR un curent marginal de tacaniti”

  Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii si mentor al scolii de educatie care-i poarta numele, a declarat ca cele cateva pozitii critice fata de restrictiile impuse de catre autoritati sunt opera unui curent marginal din randul clerului, personaje ce nici…

  In opinia fostului ministru al Culturii, ierarhia Bisericii greseste atunci cand nu-si foloseste autoritatea pentru a elimina „acest curent al tacanitilor”, pe care-l numeste un cancer in sanul Bisericii.

  Chiar daca pozitia Bisericii, per total in aceasta pandemie, a fost una rezonabila, acest lucru nu este suficient. Exista un curent complet aberant, nici macar nu-l putem numi ultra-ortodox, ca sa fii ultra-ortodox trebuie sa fii ortodox. Astia nu sunt ortodocsi, sunt pseudo-ortodocsi. Este o ideologie nici macar extremista. Nu are nicio noima. Tot felul de exaltati pe care-i vedem in tot felul de publicatii delirante. Greseala este ca ierarhia Bisericii ramane fara reactie si lasa sa se raspandeasca acest cancer care da metastaze efectiv. Este ceea ce am numit eu „a lunatic fringe” – o tendinta marginala de apucati si tacaniti. Sunt oameni care in numele crestinismului acuza, insulta, ponegresc la fiecare fraza si arunca cu minciuni si gunoi. Iar ierarhia sta cu mainile in san si nu pune capat acestei boli rusinoase din interiorul Bisericii. E de neinteles de ce nu extirpa odata aceasta tumoare. Ierarhia are totusi autoritate. Sa o foloseasca pentru a face curatenie”…”____—–____In primul rand eu nu am auzit de acest curent ( din „sanul bisericii”), insa asta nu inseamna ca nu poate exista, sau poate chiar exista si este activ, ma intreb de ce acest paleologu nu da nume, trebuie sa existe si un conducator sau cateva proeminentze…Ma intreb, la fel, ce „scoala de educatie” conduce acesta, poate de innodat cravatele sau pus papioane, altfel individul este nul, de vreme ce spune ca acest extremism, „nu are nicio noima”, ca si cum ortodocsismul( si orice alta religie) ar avea vreo noima, iar ortodocsismul romanesc este cu adevarat pseudo-ortodox, practic intregul sistem este paralel, mai bine zis departe de Biblie, ortx. romanesc se bazeaza pe lucruri inexistente sau blamate in Biblie, precum moastele, icoanele, celebrarea duzinelor de „sfintzi”, adunatul de averi,etc.,etc.insa el este foarte radical , denuntzand curentul ca pe un cancer, desi bor-ul este cancerul care macina societatea romaeasca, la modul secular, adica de secole…Iar-mai departe- individul vede „curatenia”, ca pe un fel de solutie finala, tocmai si pentru asta foloseste expresia „lunatic fringe”,cred ca nu va merge nici el prea departe cu aceasta „infierare” ordocsicoida, iar expresia respectiva cred ca a preluat-o de la un alt Teodor, numai ca pe acela il chema Theodore si inca Roosevelt, si pe langa politician( si presedinte al USA- al 26-lea) a fost si naturalist, istoric si scriitor, pe cand acest paleologu nu a avut nici macar curajul sa ceara acea democratica intalnire dintre toti candidatii la pres-edintia tarii…Impresia generala ca individul este un catzelus de inchiriat, acum al al bor-ului…

  „…But you won’t get too far
  ‘Cause you gotta blame someone
  For your own confusion
  We’re on guard this time
  Against your final solution…(Red Rider-„Lunatic Fringe”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.