P(l)landemia care înmulțește bogăția miliardarilor

1

În decursul unei p(l)andemii care durează din martie 2020, un număr de 7 (șapte) multimiliardari americani au dobândit, prin muncă cinstită, asumarea riscurilor, compeție onestă, locuri de muncă noi, valori și avuție întoarsă comunității și, mai ales, onestitate, un surplus de avere personală de cca 220 de miliarde de dolari (Bezos, Zuckergerg și Musk sunt campionii campionilor).

Pardon, corecție.

Nimic din cele enunțate nu sunt cauze ale acestei bogății suplimentare. De fapt, este vorba de contracte cu statul, monopol planetar, imperialism juridic și economic susținut de cel mai costisitor complex militar și securistic din istorie și exploatarea nerușinară a datelor noastre cu caracter personal, pe care le colectează pentru a ne fabrica fricile, dorințele și consimțământul.

Având în vedere că lumea se afundă zilnic în cea mai neagră sărăcie și că ne așteaptă ani de foamete, poate că nu ar fi rău ca aceste viespi tenebroase ale stupului planetar să doneze din acești bani pentru mâncarea, educația și îngrijirea sănătății sărăciților și oropsiților p(l)andemiei. Și pentru dezvoltarea de tehnologii nepoluante (Greta Turnberg like this) și medicamente cu asevărat eficiente.

Să înceapă cei 7, zic, cu cei 40 de milioane de americani care și-au pierdut jobul în p(l)andemie, dintre aceștia cei mai loviți fiind afro-americanii și hispanicii.

Sau mai bine să înceapă, dacă așa preferă, cu africanii și cu noii pauperi ai Europei estice – fără să încerce să inventeze noi “revoluții” pe acolo, scenarii care să ducă la distrugătoare războaie locale, noi teroriști și noi valuri de imigranți.

Toate viețile contează și nu numai viețile negre, tenebroase. Altfel, toată propaganda făcută pentru noua-normalitate și toată construcția de contrareligii de gen “woke” sunt nimic altceva decât încercări criminale de re-editare a omului, pentru a fi făcut după chipul și asemănarea vrăjmașului omenirii.

Veți spune că 220 de miliarde de dolari nu sunt suficienți bani pentru eradicarea sărăciei. Da, dar corporațiile globale deținute de acești ultra-miliardari au cifre de afaceri de trilioane de dolari anual. Ceea ce acumulează prin monopol, rente, privilegii și exploatare fără drept a datelor noastre cu caracter personal poate fi o bază de pornire pentru redistribuirea justă a avuției, măcar în parte, către cei care o creează. Către sărăciți și pauperizați. Către cei care suportă, prin socializare, pierderile “necesare” pentru maximizarea profitului privatizat de acești neo-feudali. O taxă anuală de 3% pe această cifră de afaceri ar fi un bun început. O sumă de zece dolari pe lună pentru fiecare dintre cei 4 milliarde de oameni de la care se colectează date cu caracter personal ar fi, de asemenea, un bun început. Nu o să le ceară nimeni celor 7 să își ceară iertare în genunchi. Doar să dea înapoi societății o parte din ceea ce au luat cu japca.

Vor face asta Bezos, Zuckerberg sau Musk? Nici vorbă. Ei doar lasă impresia unei alianțe temporare a elitelor cu masele (tipică zorilor oricărei dictaturi, așa cum remarca Hannah Arendt), dar nu vor împărți cu nimeni instrumentele de control social: banii mulți nu se mai justifcă decât pentru că trebuie să se înmulțească și să sporească puterea deținătorilor. Ăsta e și motivul pentru care lumea detestă acest capitalism brutal, de grotă.

Autor: Gheorghe Piperea


Citește și:

Cine sunt câștigătorii
Dacă, potrivit unui raport ONU, celor 690 de milioane care au suferit de foame în 2019, până la sfârșitul lui 2020 „pandemia” le va adăuga alte 130 de milioane, în același an (de fapt doar până la mijlocul anului), aceeași „pandemie”, pe care cei mai mulți o asociază cu o mare nenorocire, le-a adus în conturi celor peste 2.000 de miliardari ai lunii aproximativ 10,2 trilioane de dolari (Citește mai departe…)
Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Lumea generată de Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates și ceilalți 20 de indivizi, care sunt incluși în clasamentul celor mai bogați oameni de pe planetă, este o lume care aparține Evului Mediu în care cei mulți și majoritari trebuie să fie sclavii celor puțini și minoritari, dar care dețin resursele și controlul. Prin urmare, curentul ”neoliberal” este opus capitalismului, opus ideii de industrie (benefică atât pentru industriaș cât și pentru comunitate), este – de asemenea – opus socialismului deoarece este deținătorul monopolului (cumpărarea de la o singură sursă). Marxiștii nici că puteau visa la o astfel de lume! Banii nu se mai emit de către statele suverane, ci de către entități private camuflate în instituții financiare. Acestea devin creditori ai statelor și ai cetățenilor împrumutați, impunându-și agenda prin susținerea globalismului și desființarea granițelor, a suveranității națiunilor, prin propaganda LGBT și stabilirea prin lege a drepturilor pedofililor și ai altor dezaxați sexual, având ca rezultat inclusiv abandonarea noțiunii de familie normală, dar promovând asiduu hipsterii și nonvalorile societății. Așadar, aceștia n-au nici cea mai măruntă intenție să-și împartă banii și nici celelalte instrumente de control. Policentrismul nu și-a găsit loc în vocabularul și nici în intențiile lor. Nimeni într-un viitor apropiat, folosindu-se de noi valuri ale pandemiei, de măsuri inutile de îngrădiri și încătușări, de blocări ale economiei (în curând și ale lanțurilor de aprovizionare, oamenii întâmpinând lipsuri prelungite de hrană), de vaccinări repetate, nu va fi dispus să înapoieze ceea ce și-a însușit pe nedrept, cu forța, pauperizând națiuni întregi. Dumnezeu nu și-a găsit loc în mentalitatea unora ca Bezos, Gates, Musk, Zuckerberg, etc. Ar face bine românii să nu trăiască-n așteptare și să nu se amăgească cum că vor veni timpuri mai bune, sau că după așa-zisa pandemie se va instaura starea firească a lucrurilor. E necesar doar să ne îndreptăm cu toții coloana vertebrală morală și să ne străduim (inclusiv prin multă rugăciune) să facem față ”intemperiilor”. Pentru că iarna, iarna aceea atomică (și nu-i exagerez absolut deloc denumirea!!!) se apropie cu pași repezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.