„Dacă vrem să ne păstrăm libertatea, Europa nu se poate preda în faţa reţelei Soros”

3

„Un infractor economic, care şi-a dobândit averea prin speculaţii, prin distrugerea a milioane de oameni şi prin şantajarea economiilor naţionale”.

„Dacă vrem să ne păstrăm libertatea, Europa nu se poate preda în faţa reţelei Soros”, a scris prim-ministrul ungar Viktor Orbán, pe pagina miniszterelnok.hu, ca reacţie la un articol pe care György Soros îl publicase cu puţin timp înainte, transmite agenția maghiară de știri MTI.

„Mulţi cred că un prim-ministru nu ar fi potrivit să se certe cu György Soros, căci acesta este un infractor economic, care şi-a dobândit averea prin speculaţii, prin distrugerea a milioane de oameni şi prin şantajarea economiilor naţionale. Aşa cum guvernele nu pot duce negocieri cu teroriştii, nici şefii de guverne nu pot avea dispute cu infractorii economici.
Totuşi, acum este nevoit să facă asta. Şi aceasta întrucât, în cadrul articolului pe care l-a publicat în urmă cu o săptămână, pe pagina Project Syndicate, acest miliardar în dolari, de origine maghiară, i-a instruit pe liderii UE să pedepsească sever statele membre ale Uniunii Europene care nu doresc să se integreze în imperiul european aflat în proces de unificare, sub egida unei societăţi deschise globale”.

„De-a lungul istoriei, puterea Europei a constat, întotdeauna, în naţiuni, şi toate încercările de unificare a Europei sub auspiciile unui imperiu au eşuat. Europa va fi din nou puternică atunci când naţiunile sale vor fi din nou puternice şi se vor împotrivi tuturor aspiraţiilor imperiale”.

Acum, însă, s-au pus din nou în mişcare nişte forţe puternice, care vor ca naţiunile Europei să dispară şi continentul să se unească sub auspiciile unui imperiu global. „Reţeaua Soros, care s-a infiltrat prin toată birocraţia europeană şi elita politică, depune de ani de zile eforturi pentru a face din Europa un continent de imigranţi. Astăzi, cea mai mare ameninţare asupra ţărilor UE o reprezintă reţeaua Soros, care promovează o societate deschisă, globală şi care vrea să desfiinţeze cadrele naţionale. Obiectivele reţelei sunt evidente: crearea prin accelerarea migraţiei a unei societăţi deschise, multiculturale, mixte din punct de vedere etnic, desfiinţarea posibilităţii naţiunilor de a decide şi punerea acesteia în mâinile elitei globale”.
„UE a fost afectată în 2008 de o criză economică, în 2015 de criza migraţiei, iar în 2020 a venit această pandemie devastatoare. Europa nu şi-a revenit nici din crizele anterioare, astfel încât impactul epidemiei de coronavirus ar putea cauza probleme şi mai mari, ale căror semne se şi arată deja: datoria publică, şomajul şi starea economiei mai multor ţări a atins un prag critic”, a arătat Orban, subliniind că nu a existat niciodată o nevoie mai mare de solidaritate europeană.

„În niciuna dintre crize, speculantul acesta, care spune că este un filantrop, nu a privit interesele cetăţenilor europeni, ci a acţionat doar în propriul său beneficiu”, a continuat Orbán. „În timpul crizei economice a lansat un atac împotriva forințului şi a celei mai mari bănci maghiare, din perioada crizei migranţilor nu putem uita planul său privind accelerarea, organizarea şi finanţarea relocării imigranţilor, iar acum, în loc de solidaritate, a venit cu propunerea de a ne pedepsi unii pe alţii”.

Viktor Orbán a semnalat că, „împreună cu reţeaua Soros, numeroşi birocraţi UE de rang înalt lucrează la construirea unui sistem instituţional care – sub auspiciile unei societăţi deschise – să impună naţiunilor libere şi independente ale Europei un mod de gândire unitar, un model cultural şi social unitar, privând fiecare dintre popoare de dreptul de a-şi decide propriul destin.

Acestui scop îi serveşte şi propunerea pe care au numit-o dominaţia legii (rule of law), dar care este de fapt dominaţia celui mai puternic (rule of majority)”.

„Soros vrea o societate deschisă (open society), în timp ce noi vrem ‘o societate sigură’ (safe society). Potrivit lui Soros, democraţia nu poate fi decât liberală, dar Ungaria crede că poate fi şi creştină. În opinia lui Soros, libertatea nu poate servi decât autorealizării; Ungaria crede, însă, că libertatea poate fi folosită şi pentru a urma învăţăturile lui Hristos, pentru slujirea patriei şi pentru protejarea familiilor”

„Libertatea creştină se bazează pe libertatea de alegere, iar acest aspect este, acum, în pericol”.

Statele membre din partea de est a Uniunii Europene ştiu bine ce înseamnă să fii liber. „Mai suntem aici câţiva din acea generaţie de luptători pentru libertate – cei care trăim în ţările fostului Bloc Estic – care încă mai au amintiri personale despre ce înseamnă să te opui unor practici arbitrare (rule of man) şi cu versiunea comunistă a acestora.”

Orbán a mai scris că liderii occidentali, care au trăit toată viaţa într-o lume a libertăţii moştenite şi a dominaţiei legii (rule of law), ar fi bine să asculte acum de cei care au luptat pentru libertate şi care pot face diferenţa, în baza experienţei lor personale, între dominaţia legii (rule of law) şi practicile arbitrare (rule of man). A venit momentul să accepte faptul că „noi nu putem renunţa, nici în secolul XX, la libertatea pentru care ne-am luptat la sfârşitul secolului 20”.

Lupta pentru noul imperiu de la Bruxelles, respectiv împotriva acestuia nu a fost încă decisă. Bruxelles-ul pare să cadă, dar multe state naţionale încă mai rezistă. „Dacă vrem să ne păstrăm libertatea, Europa nu se poate preda în faţa reţelei Soros”, scrie Viktor Orbán în replică la articolul publicat de György Soros. Pe pagina sa de Facebook, alături de materialul publicat, prim-ministrul a scris: „articol interzis, care nu a putut să apară în Project Syndicate”.

Loading...
loading...

3 COMENTARII

 1. Prim-ministrul Ungariei ia atitudine împotriva „filantropului” Soros, care-i condus de o agendă globalistă și care reprezintă un pericol pentru suveranitatea fiecărei națiuni, deoarece acesta a finanțat masiv înfrângerea lui Orban și a partidului său Fidesz în alegeri, deși opoziția ungară a fost și este destul de divizată. De asemenea, Orban a mai declarat, în urmă cu câțiva ani, că vechiul model de globalizare este învechit, menționând că o mare parte a lumii s-a saturat de câteva țări dezvoltate, care au ținut continuu prelegeri despre drepturile omului, democrație, dezvoltare și economie de piață. De aici deducem că le-a dat o palmă zdravănă ONG-urilor conduse de SUA, acelea care propagă fără încetare ”democrația și drepturile omului”, organizații ce aparțin lui George Soros și USAID strâns legate de CIA și care au încercat cu ferocitate să-l răstoarne pe foarte popularul Orban. Apoi, prim-ministrul maghiar a remarcat faptul că în Ungaria, marile companii americane și europene au fost cumpărate de întreprinderi chineze, ceea ce a condus la o creștere bruscă a numărului de proiecte de dezvoltare maghiare care sunt acum proprietate chineză. Prin asemenea de afirmații, Orban a negat puterea economică a Washingtonului cu ale sale „inginerii financiare” de pe Wall Street, a Bruxellesului și a Berlinului (considerat motorul Europei), evidențiind că eficacitatea și tăria aparțin sectorului eurasiatic, care reprezintă o nouă globalizare, de altă calitate și de o altă structură. Adică, și mai fără ocolișuri, puterile coloniale europene sau verii lor americani nu mai dețin cărțile cheie. După ce-a semnat memorandumul de la Beijing cu Xi Jinping în legătură cu legarea Ungariei la infrastructura OBOR, brusc UE a amenințat că dă în judecată Polonia, Ungaria și Republica Cehă la CEJ pentru refuzul de a primi refugiați. Ca să înțelegem cum stau lucrurile cu structura nazistă UE: șantaje, presiuni, sancțiuni. Ca o paranteză, sunt în stare să pariez că după finalizarea lui Nord Stream 2, după ce și-a văzut sacii-n căruță, Germania va susține și mai abitir sancționarea Federației Ruse. Cu atât mai mult cu cât succesorul d-nei Merkel – Armin Laschet – este un individ cu fundul în 7 luntri, fiind un oportunist extraordinar!
  De reținut că, ONG-urile susținute de Soros reprezintă suportul major al fluxurilor de refugiați în UE. Așadar, Viktor Orban este un politician extrem de abil, deoarece a observat clar din ce parte vin tendințele evolutive politice, economice și financiare și devine din ce în ce mai limpede, că la reîmpărțirea sferelor de influență (acele spații largi descrise atât de complex și de frumos de către Dughin) țări precum Cehia, Polonia, Ungaria conduse de politicieni ultranaționaliști nu vor fi asimilate și li se va permite un anume spațiu identitar suveran.

  • Nu exista structura ‘nazista” a UE ci sionist-globalista.
   Socialismul (ne-marxist) NATIONAL este opus sionistilor globalisti care sint marxisti.

   Nu mai folositi porecla talmudica veninoasa “nazist” pentru asociere criminala.
   Orice “politica” orientata spre familie si neam este socialista (nemarxist!, chiar daca nu de la inceput se vede…) si “patriotica” dar mai corect – nationalista.
   Nu e cazul cu UE unde homosexualitatea, distrugerea “memoriei” si desfiintarea statelor nationale = distrugerea tarilor reprezinta obiedtul satanist al globalizarii.

   • Dvs chibițați!!! Vă face plăcere să-mi demonstrați că dețineți personalitatea ”alfa” și că trebuie să fie musai și musai după cum socotiți dvs! :))
    Mno, stimate domn, să știți că nu-s din plastilină! În rest… apreciez atitudinea critică! Măcar ați argumentat-o! Pe viitor însă, vă recomand să-ncercați să scrieți la articol și NU la comentariul meu. Nu de alta, dar voi avea grijă să vă întorc „favoarea”! :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.