Legea Suveranității. România își poate recăpăta demnitatea

6

LEGEA SUVERANITĂȚII – o lege care trebuie adoptată de urgență: ACUM ORI NICIODATĂ!

România a ajuns într-un moment crucial al istoriei sale în care este nevoie de implicarea activă și directă a cetățeanului pentru apărarea drepturilor și intereselor sale legitime. Asta dacă vrem că mâine să mai fim o țară, un popor!

În mod cert, nici Guvernul progresist și colonialist al României și nici Parlamentul în actuală să compoziție nu vor face nimic pentru a ne apăra de valul globalizării și al noii normalități.

Este motivul pentru care noi, cetățenii, trebuie să facem ceea ce nu au făcut din nepricepere, din teamă sau ticăloșie reprezentanții noștri în ultimii 30 de ani: să apărăm suveranitatea și independența României prin forțarea adoptării unor legi scrise exclusiv în interesul superior și suveran al cetățeanului român.

Căci noi, „simplii cetățeni”, avem dreptul să propunem Parlamentului adoptarea legilor de care avem noi nevoie. Știați asta? Și nu doar prin „reprezentanții noștri”, ci chiar și în mod direct, nemijlocit!

Da Constituția ne dă dreptul de a avea inițiativa legislativă, de a „forța” Parlamentul să adopte unele legi.

Este motivul pentru care va trebui să începem să facem apel la mecanismele constituționale pe care le avem la dispoziție și, în temeiul articolului 74 din constituție, să ne utilizăm dreptul inițiativă legislativă urmând să propunem legislativului legile de care cetățenii României chiar au nevoie.

Pentru această avem nevoie de minim 100.000 de cetăţeni cu drept de vot care să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării.

În realitate va trebui să strângem mai multe sute de mii, chiar milioane de semnături pentru a forța mâna actualei majorități să adopte inițiativele noastre legislative.

Vă aduc spre atenție și discuție o primă propunere legislativă care ar putea și chiar ar trebui să vină din partea noastră, a poporului: Legea suveranității.

Legea pentru protejarea interesului superior și suveran al poporului și cetățeanului român

 1. Se interzice tăierea la ras a corpurilor de pădure pe teritoriul României până în anul 2040.
 2. Înstrăinarea activelor statului român se face doar în urmă adoptării de către Parlament cu majoritate calificată a unei Legi organice în acest sens.
 3. Concesionarea resurselor naționale se face doar în urmă adoptării de către Parlament cu majoritate calificată a unei Legi organice în acest sens pentru fiecare zona concesionată în parte.
 4. Se suspendă exploatarea resurselor statului român concesionate până la această dată până la momentul urmă adoptării de către Parlament cu majoritate calificată a unei Legi organice în acest pentru fiecare zona concesionată în parte.
 5. Limitarea drepturilor constituționale ale cetățenilor români prevăzute de Constituție se poate face doar de către legislativ prin lege organică adoptată de Parlament cu majoritate calificată.
 6. Articolele de lege declarate neconstituționale de către CCR sunt considerate abrogate de drept în temeiul prezentului articol din a 46a zi de la publicarea în Monitorul Oficial a Deviziei CCR în situația în care legislativul nu pune în acord dispoziția legală cu decizia CCR.
 7. Tratamentele medicale pot fi administrate cetățenilor români doar prin obținerea în prealabil a acordului și consimțământului scris al pacienților în urmă unei prealabile și obligatorii informări făcute pe baza prospectelor oferite de producătorul medicamentelor propuse, exceptate fiind urgențele medicale.
 8. Este interzisă implicarea serviciilor secrete din România în justiție, în politică, în presă și în afaceri pe teritoriul României. Demascarea persoanelor fizice sau juridice care încalcă prezența dispoziție legală este exceptată de la aplicarea art …din Legea 51/1991. Încălcarea prezenței dispoziții legale constituie abuz în serviciu, iar nedenunțarea unei posibile încălcări a acestei norme constituie complicitate la abuz în serviciu, astfel cum această infracțiune este definită și sancționată de dispozițiile art 297 C.Pen.
 9. Este interzisă achiziționarea de echipamente militare de la producători externi care nu asigura producția Offset în România de cel puțîn 40% din valoarea contractului.
 10. Este interzisă orice formă de cenzură sau limitare a dreptului la liberă exprimare a cetățenilor români pe rețelele de socializare sau/și în mediul online. Încălcarea prezenței norme legale atrage sancționarea prestatorului de servicii online cu o amendă cuprinsă între 10.000.000 și 50.000.000€, în funcție de gravitatea faptei.
 11. Prezența lege întră în vigoare de la dată publicării în monitorul oficial, orice dispoziție contrară fiind de drept abrogată de la această dată.

Desigur, textul poate și trebuie să fie și discutat, și îmbunătățit, adus la formă și standardele impuse de Legea 24/2000.

Dar sper să un bun început, fie o bază utilă pentru o dezbatere publică și constructivă care să ducă într-un final (care sper să nu fie atât de îndepărtat) la strângerea semnăturilor pentru înaintarea acestei Legi spre adoptare Parlamentului României.

Personal, alături de #CoalițiaPentruNațiune și de orice altă forță politică interesată în adoptarea prezenței legi, voi face tot ce îmi stă în puțință pentru apărarea drepturilor și intereselor legitime ale acestui popor.

Aștept părerile și, desigur, sprijinul Dvs!

Dumnezeu să ne ajute și să ne lumineze!

Autor: Dan Chitic


„Românii își pot lua singuri soarta în mâini și pot profită de o prevedere constituțională ce le permite să-și elaboreze singuri legile, fără să mai stea la milă inerției de care dau dovadă parlamentarii. Iar un astfel de act normativ, ce va fi numit Legea suveranității, va avea rolul de a proteja în mod real economia românească”. Cel care a lansat propunerea luni, 25 ianuarie 2021, este avocatul Dan Chitic, care a pornit de la art. 74 alin. 1 și 2 din Legea fundamentală.

Constituția dă dreptul cetățenilor români să elaboreze ei înșiși proiecte de legi, pe care apoi să le trimită către Parlament.

„(1) Inițiativa legislativă aparține, după caz, Guvernului, deputaților, senatorilor sau unui număr de cel puțîn 100.000 de cetățeni cu drept de vot. Cetățenii care își manifestă dreptul la inițiativa legislativă trebuie să provină din cel puțîn un sfert din județele țării, iar în fiecare din aceste județe, respectiv în municipiul București, trebuie să fie înregistrate cel puțîn 5.000 de semnături în sprijinul acestei inițiative.

(2) Nu pot face obiectul inițiativei legislative a cetățenilor problemele fiscale, cele cu caracter internațional, amnistia și grațierea”.

Propunerea lui Dan Chitic vizează în primul rând interzicerea defrișărilor până în anul 2040 și obligativitatea că înstrăinarea activelor statului și concesionarea resurselor să se facă doar prin legi organice adoptate cu majoritate calificată (două treimi dintre voturile tuturor parlamentarilor). Aceeași majoritate calificată va fi necesară și pentru adoptarea legilor organice necesare restrângerii exercitării unor drepturi și libertăți, altă varianta fiind exclusă de către Legea suveranității. Legea lui Chitic prevede amenzi usturătoare, de până la 50 de milioane de euro, pentru oricine se deda la cenzură pe Internet.

Dan Chitic a explicat pentru Lumea Justiției că nu este obligatoriu că în final să rezulte o singură lege, putând fi vorba și despre un pachet de legi ale suveranității: „Oricum: ceea ce este important este că aceste proiecte de legi ale suveranității să fie rezultatul unor ample dezbateri cu specialiști din toate domeniile vizate”..

Legea propusă de Dan Chitic răspunde celor mai mari probleme ale statului și societății românești, având, în primul rând, rolul de a proteja în mod real economia românească, însă aceasta va elimina și posibilitatea ca serviciile secrete sa se implice în justiție, în politică, în presă și în afaceri pe teritoriul României. În domeniul apărării, Legea suveranității va limita achiziționarea de echipamente militare doar de la producători externi.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

6 COMENTARII

 1. :)) Dan Chitic rămâne un idealist! Propunerea sa este conformă cu Constituția României, dar nu amintește niște lucruri importante și anume:
  – actul fundamental al națiunii noastre a intrat în vigoare în octombrie 2003;
  – România a devenit stat membru al Uniunii Europene în ianuarie 2007;
  – Constituția europeană gândită de tehnocrații supranaționali a fost respinsă în masă de francezi și de olandezi în 2005, fiind totuși ratificată (chiar dacă nu a fost acceptată de câteva state membre ale UE) de Parlamentul European. La fel s-a procedat și în celelalte state, pentru ca proiectul să meargă totuși înainte, fără să conteze opoziția locuitorilor Europei. Mulți dintre români afirmă că Johannis încalcă legea fundamentală a statului român. De fapt, n-o face! Ceea ce nu se recunoaște, la nivel de administrație, este că țările membre ale UE sunt conduse după Constituția europeană, în care suveranitatea nu-și găsește locul. Ca s-o creeze, autorul Constituției europene, Jean Monnet (părintele Statelor Unite ale Europei) a cerut ajutorul lui Altiero Spinelli, un comunist italian, fondatorul lui „Crocodile Club”, care a susținut intens (și a reușit până la urmă) realizarea unicului act european (”The Single European Act”) care a condus la armonizarea tuturor legislațiilor țărilor membre. Desigur, pe parcurs acesta a suferit modificări, dar nu semnificative. Tot nenea Spinelli a pus bazele tratatului de la Maastricht, care a pecetluit crearea UE. Prin urmare, ceea ce dorește avocatul Dan Chitic NU este posibil! Poate fi legal din punctul de vedere al unei Constituții românești din 2003, dar ilegal după Constituția europeană. Trebuie să se înțeleagă, că a fost o lovitură de stat desfășurată cu încetinitorul la nivelul celor 27 de state (22 inițial, apoi 27). A fost un proces întortocheat care a durat nu mai puțin de 50 de ani, dar care ne-a adus pe toți în locul în care suntem astăzi.
  UE pune în concordanță întreaga legislație a țărilor din componența ei. Balamucul din justiție este reprezentat tocmai de așa-zisa aplicare a acestora, la care mai adăugăm șantajele, interesele de clan, de partid și cele din serviciile de intelligence. Magistrații n-au căi legale de ieșire și cu asta basta! Piesele nu se potrivesc în puzzle. Se visase la o Europă care să împărtășească un sistem politic, economic, legislativ și militar unic, doar că prăpastia dintre voința locuitorilor Europei și planurile tehnocraților se adâncește pe zi ce trece. Auzim voci nemulțumite din Italia, din Spania, din Polonia, din Ungaria, din Cehia, din Portugalia care vor să părăsească conglomeratul UE, dar mecanismele de constrângere sunt atât de draconice, încât afirmațiile rămân doar la nivel declarativ. Și asta se întâmplă, deoarece locuitorii UE au descoperit că și-au pierdut treptat libertatea, că puterea propriilor țări de a se guverna singure a dispărut, începând astfel să aprecieze valoarea vechiului mod de a trăi, acela care le-a fost luat fără știrea lor. Concluzia? Va veni o vreme când fantezia marelui „proiect european” se va destrăma, distrusă de realitate și de toate contradicțiile pe care UE n-a fost în stare să le prevadă și pe care nici n-ar fi putut să le rezolve. Numai că, în mod sigur, va lăsa în urma ei un pustiu din care popoarele bătrânului continent se vor trezi după mulți ani la viață. Noi nu mai contăm în ecuație, deoarece s-a avut grijă să devenim doar consumatori și piață de desfacere, dar valorilor identitare ale vesticilor vor fi greu încercate de lipsa unei economii și a unui sistem financiar independente de Bruxelles. Până atunci însă, mai avem de așteptat și cât mai puține valuri (luări de poziții neinspirate, gen Dan Chitic) de făcut! În fond, Dumnezeu ne spune în Sfânta Evanghelie: „Fiți înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii”.

 2. PENTRU CE ?? ..sa MOARA oameni ca in 1989 ..pt ce au murit atitia oameni ..ca Iliescu si gasca lui sa ne distruga Romania ..romanii au plecat toti in toate partile ..ca ne a distrus fabricile si uzinele ..

 3. Ăștia cu suveranitatea lor ori sau nascut dupa comunism, ori au prins anii aia cei mai sumbri cand nationalismul comunist le a spalat creierul.Ceausescu a facut pe independentul pana a ingropat economia.Cand avea legaturi cu exteriorul lucrurile mai functionau cat de cat.Acum dupa ce am facut eforturi si sacrificii sa ne integram in sistemul economic european, ce sa facem, sa ne autoexcludem si sa devenim ce?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.