Majoritatea marilor universități au fost transformate în centre de reeducare mintală și în unități de propagandă

1

Majoritatea marilor universități nu mai sunt nici pe departe școli ale gândirii libere, ci au fost transformate în centre de reeducare mintală și în unități de propagandă.

Există o agendă publică și un anumit mod de a te raporta la orice care sunt din ce în ce mai agresiv impuse. Gândești sau simți altfel decât a hotărât „ELITA”? Atunci vor încerca să te reeduce sau vor aplica metoda ridiculizării și a stigmatizării. Mulți vor ceda și vor accepta „reeducarea”, alții vor rezista dar se vor însingura, în vreme ce foarte puțini vor continua să VORBEASCĂ LIBER.

În niciun moment din viața mea (nici măcar atunci când am fost în situația de a alege dintre sute de CV-uri), nu m-a interesat absolut DELOC denumirea pompoasă a cursurilor absolvite. Am întâlnit printre absolvenții de mari universități (inclusiv Harvard) atât de mulți precari intelectual și spiritual încât pentru mine toate titlurile și fițele din CV-uri nu pot reprezenta vreodată un criteriu de selecție. M-a interesat întotdeauna să cunosc omul și să văd, concret, cum lucrează.

În știrea pe marginea căreia comentez nu e vorba doar despre precaritate intelectuală marca HARVARD. E vorba mai ales despre dovada evidentă că ne aflăm într-o nouă etapă, extrem de agresivă, în care „ELITA” vrea pur și simplu să taie sonorul oricărei VOCI NEALINIATE, LIBERE.

…În următorii ani, agenda ELITEI va fi integral implementată sau ea va pica odată cu picarea vălului de pe ochii spiritului oamenilor. Pentru că SINGURA cale pentru a împiedica ceea ce acum pare de neîmpiedicat este TREZIREA cât mai multor oameni profunzi în interiorul oamenilor cotidieni…

Autor: Liviu Pleșoianu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Concepția autorului este corectă! Dar (și folosesc această conjuncție strict pentru a evidenția opoziția dintre două eventualități ale unei alternative, deoarece apreciez ideile desprinse din expunere) a recunoaște adevărurile fundamentale ce sunt exprimate prin cuvântul „trezire”, înseamnă că acea mică deschidere trebuie să fie acolo deja, în interiorul nostru, cu atât mai mult cu cât doar acolo putem recunoaște înțelesul în sine al cuvântului. Gândirea singură nu poate identifica adevărurile spirituale, indiferent cât de dezvoltată este mintea. Este imposibil! De aceea există oameni foarte educați (pe care și autorul îi amintește trecând în revistă multitudinea de diplome și calificări), perfect identificați cu procesul gândirii lor, dar care nu prind esența lucrurilor. Practic, ei nu pot „vedea” esența! Asta nu înseamnă că sunt idioți, neinstruiți, sfertodocți, ci este vorba doar de condiția umană și de starea de identificare cu mintea, pentru că inteligența în sine NU ajută întotdeauna. Pe scurt, ca să te ”trezești” trebuie să-ți dezvolți spiritul, exact cum se lărgește canalul fonator în timpul articulării unui sunet. E necesar să-ți controlezi perfect mintea, ca să găsești soluția. S-a întrebat cineva, care ar fi explicația celor mai bune idei ce vin în diferitele ipostaze din viața omului, spre exemplu în timpul rostirii unor rugăciuni ușoare, sau în momentul dușului? Asta demonstrează că soluția este găsită doar atunci când se iese din ea și persoana se liniștește, se relaxează. Pe măsură ce accepți limitele celuilalt, totul devine un dans între două forme, iar procesul de trezire spirituală necesită TIMP până când se va filtra prin structurile economice, politice și sociale. Este atât de interesant și de profund subiectul (aflat în dependență reciprocă) inteligență-trezire spirituală, încât recomand cu căldură cărțile lui Eckhart Tolle, în special ”Liniștea vorbește” și „Puterea prezentului”. Parol, că merită citite și înțelese!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.