„Pădurile Apusenilor sunt aurul verde al moților, plămânul Transilvaniei. Defrișările ilegale trebuie oprite!”

1

Avocatul Vasile Gherman, membru al Partidului Ecologist Român și candidat la Camera Deputaților în alegerile din 2020, a prezentat, înainte de alegeri, pe o rețea de socializare mai multe hărți cu defrișarea pădurilor din Munții Apuseni, din 2001 și până în prezent, situația între județele Alba, Cluj și Bihor fiind alarmantă. Analiza lui Gherman este una profesionistă realizată după imagini din satelit, furnizate de NASA site-ului Global Forest Watch.

„Sute de mii de hectare de pădure au fost tăiate în România în ultimii douăzeci de ani, conform platformei Global Forest Watch, care publică hărți cu defrișări din toată lumea pe baza imaginilor furnizate de sateliți ai NASA. Zona Munților Apuseni a fost probabil cea mai afectată din România, în special cea dintre județele Alba, Cluj și Bihor.

Având în vedere că Partidul Ecologist Român are ca scop principal promovarea şi apărarea principiilor ecologiste pe plan politic, economic, ştiinţific şi social și că PER urmăreşte edificarea unei societăţi româneşti moderne, bazată pe realizarea unor relaţii armonioase între fiinţa umană şi mediul natural şi pe racordarea culturii şi civilizaţiei române la valorile europene, mi-am propus ca din Camera Deputaților să contribui în legislația care protejează pădurile României.

Pădurile Apusenilor sunt aurul verde al moților, plămânul Transilvaniei și o șansă pentru locuitorii zonei, pentru ca din frumusețile oferite de natură, cultura specific locală și elementele de patrimoniu, să se dezvolte zone din punct de vedere turistic.

Prin legi clare și aspre vom proteja pădurile României și implicit ale Apusenilor.

Asta este o prioritate personală dar și pentru echipa PER Cluj, susținerea proiectelor legislative ale PER, cu privire la reducerea cu 50% a suprafeței pădurilor destinate exploatării și respectiv constituirea unui drept de preemțiune pentru achiziționarea a 50% din masa lemnoasă de către firmele din județul în care se exploatează, cât și alte proiecte pentru ca pământul și pădurea pe am luat-o doar cu împrumut de la generațiile viitoare, să o putem restitui așa cum am primit-o și noi de la înaintașii noștri” a anunțat Gherman.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Defrișările masive în România au început din vremea guvernului Adrian Năstase (2002), care a adoptat o ordonanță de urgență prin care încuraja Romsilva să încheie contracte de vân­zare de masă lemnoasă cu firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, același Năstase care se poziționează acum împotriva lui Johannis punându-i în evidență principala caracteristică, citez, ”aceea de a lua de la români și a da la străini”. Ce-i drept, de lupi moraliști și de politicieni cameleonici nu ducem lipsă!
    Precizez că Holzindustrie a fost forțată să părăsească Cehia și Polonia din cauza agresivității cu care exploata pădurile. Cei de la Greenpeace publicau prin 2012, dacă-mi amintesc bine, un comentariu însoțit și de fotografii care mi-au rămas întipărite în minte: „în România dispar la fiecare oră 3 hectare de pădure”. Simți furie imensă, simți regrete profunde, simți un cumul de stări greu de stăvilit atunci când te gândești la dimensiunea dezastrului și la faptul că politicul, justiția și serviciile nu-și fac treaba, că le facilitează străinilor dispariția României. Sub Muntele Cârnic avem un sistem de peșteri unic în lume, șiruri, șiruri de coloane și de camere și de labirinturi, un fel de palat interior asemănător cavernelor din Moria din „Stăpânul Inelelor” (cine a fost împătimit de trilogia cinematografică, știe despre ce vorbesc). Acum câțiva ani, s-au instalat în zonă nenorociții de la Harvard și-au prăbușit prin dinamitare o parte din galerii.
    Plătim cu vârf și-ndesat că ne-am predat prin tăcere și lipsă de atitudine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.