O țigănie americană

7

Joe BidenDespre ceea ce am putut să vedem la Washington, unii cred că nu este o tragedie, ci mai curând, o comedie proastă americană – sau chiar o țigănie americană – desigur, în sensul figurativ al cuvântului.

Până de curând, m-aș fi opus la această sintagmă – încă mai consideram că e nevoie să fii semidoct și incult totodată, spălat pe creier și suficient de ridicol să nu apreciezi marea națiune americană, acest capitol de un dramatism aparte al istoriei lumii.

De aceea credeam că este corect termenul tragedie pentru a descrie ceea ce s-a petrecut la așa-zisele alegeri democratice – ca o parafrază la celebrul roman al lui Theodore Dreiser, fiind o altă formă de sfărâmare a visului american. De fapt, care dintre romanele marii literaturi americane nu are substanța formată din cioburile acelui… mereu vis, dar niciodată realitate?

Dar iată acum America nefardată: acuzată grav, falsă, mincinoasă, ipocrită, trădătoare – toate astea s-au văzut la aceste alegeri! Și au fost văzute de întreaga planetă!

Acesta este „cea mai evoluată democrație”?! Cel eclozat din această… rușine urmărită în direct este numit „liderul lumii libere”?!

Oare lumea chiar și-a pierdut rațiunea și ajunge să numească „cel mai puternic om din lume” un ins mai mult decât corupt, de 40 de ani politician veros, cu familia implicată în coțcării și înșelăciuni? Un ins care a susținut toate imixtiunile oculte în toate statele pe unde a trecut, inclusiv în România? Un zaharisit ce are momente în care nu știe pe ce lume este?!

Dezastrul ar putea fi al lumii întregi, dar tragedia este a lor, a marii națiuni americane. Cum au putut să aleagă americanii un asemenea personaj? Vă dați seama cât de jos și cât de diformă a ajuns această (odată!) mare națiune?! Și cum mai poate avea America pretenția să se numească „o mare națiune”, când a ales să o conducă un personaj penibil, de toată jena, precum Joe Biden?!

America este de plâns! Nimic altceva! Poporul american a devenit un personaj dintr-o tragedie, al cărei autor nu a avut măcar compasiunea de a-l scuti de o decădere în cel mai rușinos ridicol! Totuși, în romanul lui Dreiser, „tragedia americană” nu îl tăvălește pe Clyde în ridicol; americanul de azi e silit să se înece în… mocirla pe care am văzut-o cu toții!

De fapt, recunosc – au dreptate cei care spun că ar fi nimerit să numim alegerile „o țigănie americană”.

Am asistat la multe „țigănii”, cum sunt numite scandalurile, pornind de la cele făcute de romi, în plină stradă, să-i vadă toată lumea; am văzut certuri între romi, cu amenințări, răcnete și țipete de ziceai că se bat până la masacru două oștiri barbare! De fapt, romii nici măcar nu se tăiau… Era doar… o țigănie!

Așa și Biden cu Trump: s-au acuzat de cele mai odioase fapte! Și rezultatul?… Nimic! Nu se vor băga la pușcărie, dimpotrivă, va urma o perioadă de pupat piața democrației, timp în care propagandiști penibili vor spune, cu lacrimi în ochi – iată ce înseamnă „un exercițiu democratic adevărat”!…

Nimic despre furturile de voturi, despre atacurile la persoană… cutremurătoare, despre acuzațiile fulminante!

De fapt, este foarte grav dacă acuzațiile sunt adevărate – dar este la fel de grav și în caz contrar! Pentru că ar însemna că aleșii națiunii americane au fost în stare să mintă în cel mai odios mod, în fața întregii lumi!

Păi în asemenea infractori sau în asemenea mincinoși mai pot avea încredere americanii – și, mai departe, poate avea încredere lumea întreagă?!

După alegeri, ce spun? Ah, nicio problemă, acum suntem toți americani, aceea a fost doar campanie electorală! Câtă ipocrizie, minciună și… țigănie! Da, exact cum după țigănia din stradă, romii țipă când vine poliția că nu s-a petrecut nimic! Asta este America de azi!

Acesta este modelul după care se inspiră „lumea liberă”! „Democrația” de azi! Sau cum spun penibilii propagandiști: „America – patria democrației”!… Vai, dacă ar știi părinții democrației – atenienii! Solon, Pericle, Socrate, Platon, Aristotel… Din respect pentru aceste lumini nemuritoare, chiar nu putem modifica denumirea… întunericului pestilențial pe care îl trăim azi?

Cât de rușine ar fi nevoie să le fie intelectualilor americani sau celor care au fost atenți la lecțiile despre istoria altor vremuri!…

Dar cât de ridicoli sunt cei dintre noi care spun cu un fel ridicol de evlavie – „este principalul nostru partener strategic”! Este „modelul de democrație”!…
Nu, nicidecum: este o țigănie, o mizerie, o lume a minciunii, bălăcărelii și intereselor murdare!

Cât de ridicoli suntem noi, care ne călcăm în picioare credința, istoria, tradițiile, realizările, personalitățile – ca să ne închinăm în fața unei țigănii!
Cât de imbecilizați sau, hai, cât de stupizi putem fi să ne lăsăm soarta noastră, a țării și a celor ce vor veni (sperăm!) la mâna și mai ales la „conştiinţa” unora precum personajele tragi-țigăniei „alegerilor”?!

În loc de concluzie despre alegerile din SUA, închei cu o parafrază a exclamației unuia care privea înfrângerea unei alte democrații, Roma: „vai de învingători”! Pentru că ei vor culege scuipații pe care îi merită țigănia pe care am văzut-o.

 

Notă: în text, cuvântul „țigănie” este folosit cu sensul figurat, nu referitor la comunitate, descris de DEX 2009: „Fig. Faptă, comportare urâtă; târguială excesivă. Gălăgie, hărmălaie, scandal”.

Autor: Dragoș Dumitriu

Loading...
loading...

7 COMENTARII

 1. Așa e firesc să fie în Imperiul Satanist Occidental. Stăpânii jhidano-sioniști ai Imperiului Satanist Occidental pun președinți pe cei care le slujesc cel mai bine și pe care îi pot controla. Încă nu vă dați seama pe ce lume trăiți?

 2. Așa e firesc să fie în Imperiul Satanist Occidental. Stăpânii jhidano-sioniști ai Imperiului Satanist Occidental pun președinți pe cei care le slujesc cel mai bine și pe care îi pot controla. Încă nu vă dați seama pe ce lume trăiți?

 3. În primul rând, vă felicit în mod sincer pentru că ați ales, din multitudinea de articole existente, pe cele semnate Dragoș Dumitriu! În opinia mea, este un jurnalist de excepție, cu exprimări pătrunzătoare, tăioase, care rezonează destul de mult timp în mintea cititorului după parcurgerea lor, ceea ce demonstrează, pe lângă o cultură generală solidă, o conștiință profesională bine conturată.
  Când vine vorba de politică în America, amăgirea și prostia sunt rampante, întocmai ca o epidemie teribilă care a ucis celulele creierului. Întreaga planetă a putut observa, că indiferent de coloratura politică, democrați sau republicani care s-au succedat, de-a lungul anilor, la conducerea Administrației de la Washington, guvernele lor au fost corupte, disfuncționale și ineficiente, că au cultivat aceleași abateri de la cinste și moralitate prin rularea sutelor de milioane de dolari proveniți din interese corporative, prin lovituri de stat, prin operațiuni de false flag și nu numai. Americanii de rând au fost suficient de îndoctrinați încât să creadă, că alegerile sunt cruciale pentru menținerea democrației americane. Exact de ceea ce are nevoie plutocrația celor două partide, pentru a-și menține sistemul politic prin păstrarea statutului bogat și puternic al clasei superioare. Numai că votul într-un sistem politic corupt nu mai susține democrația, ci sprijină exact acel ansamblu care reprezintă o batjocură la adresa acestei forme de guvernare, în care supremația (chipurile) ar aparține poporului. De fapt, i se cuvine doar acelui grup care, prin prestigiul, autoritatea, puterea și mijloacele materiale consistente de care se bucură, ajunge să decidă soarta tuturor.
  Cât despre românii care consideră America drept „principalul nostru partener strategic” și un „model de democrație”, aceștia demonstrează imposibilitatea de a înțelege lumea reală în care trăiesc. La astfel de oameni (pentru că nu reprezintă o majoritate, totuși) propaganda a funcționat doar într-un singur sens, rămânând convinși de părerile unora scoase din contextul istoric, scoase inclusiv din realitatea cotidiană, dar cu pretenții de adevăruri absolute. Principiile, credințele, propria gândire, comportamentul le-au fost modelate în favoarea acestui sistem de exploatare, care reprezintă un plan de distrugere mentală. Lumea este modelată să nu mai aibă puncte de vedere proprii, ci să preia fără să „mestece” opiniile și ”adevărurile” livrate de sistem. Mulți nu mai vor, ori nu au timp pur și simplu, să să se informeze pe cont propriu, să cerceteze și să afle adevărul, tocmai pentru că au foarte bine „înșurubate” în creier niște concepții preconcepute. Alt segment de populație lucrează inconștient în favoarea inamicului considerat aliat, crezând că sunt de partea adevărului. Să încerci să-i convingi că mai pot exista și alte fațete ale evenimentelor, că mai poate fi și o altă variantă/existență obiectivă, este aproape o nebunie! Iluziile sunt mai puternice decât adevărul! Exact ca și cu percepția falsă, că românii sunt săraci pentru că sunt leneși și nu vor să muncească. În realitate, populația este săracă pentru că este furată și exploatată, fiind intenționat menținută la nivelul minim de subzistență pentru a nu avea forța să se răscoale împotriva exploatării. Nici analiștii, nici părerologii/opinologii, nici ambasadorii vreunei țări pricopsite, nici politicienii (oricât de iscusiți la vorbă ar fi), nici mass-media aservită nu vor putea explica vreodată cine-i exploatatorul principal al poporului roman și care-i cauza reală a suferințelor noastre! Acei indivizi, care pot vedea și înțelege aceste lucruri, au rezistat atacului de îndobitocire inclusiv datorită unei moșteniri genetice bune și pentru că n-au renunțat să se informeze din mai multe surse, să gândească cu propriul cap, să treacă totul prin filtrul rațiunii și să fie fini observatori ai faptelor de importanță deosebită pentru colectivitățile umane. Să întreprindem ceva în legătură cu materialul genetic ereditar nu putem, dar ÎNCĂ avem posibilitatea (pentru cât timp, rămâne de văzut!!!) să ne exprimăm liber și să avem acces și la alte variante/fațete ale realității obiective. Iar AUTOEDUCAȚIA reprezintă un factor deosebit de important în viața fiecăruia dintre noi, pentru a beneficia de viziunea de ansamblu a tuturor întâmplărilor de mare însemnătate care se petrec în jurul nostru.

  • @AdaAna
   http://www.partidulpoporuluibacau.blogspot.com
   Mai clar de atît nu cred că mai poate fi explicat. Da’… Programul deranjează Tocmai din cauza scoaterii țării din statutul colonial, deci… Nu știu dacă mulți își mai amintesc da’, pe cînd se dorea ca acest program să fie cunoscut românilor, a apărut… Partidul Dan Diaconescu ( cu aceleași promisiuni, dar avînd drept scop deturnarea atenției de la adevăratul partid la poporului {de la programul domnului Cojocaru, Dumnezeu să îl ierte})😉😉😉 deci sistemul acționează în consecință cînd este „amenințat”.

 4. Nu este de mirare ceeace se întâmplă peste tot în lume unde s-a instalat democrația americană!. Modelul american nu mai este de urmat nici măcar acolo unde a fost inventat este păgubos și demodat!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.