Robinetul de aur…

5

Da, are și Putin palat cu robinet de aur. Ați văzut? Ceaușescu, Gaddafi sau Sadam Hussein. Acum Putin. Toți „dictatori”, toți șefi direcți ai unor regimuri autoritare, azi regretate în țările lor, mai mult sau mai puțin, dar printre muritorii de rând destul de mult. Toți foarte diferiți, dar toți au un numitor comun: au avut robinete de aur. Parcă erau vorbiți… O fi vreo chestie psihologică la dictatorii ăștia, că nu se simt destul de tirani până nu pun să le fie montat măcar un robinet de aur?… Vă puteți imagina și ce discutau când se întâlneau „…Cât de mare e robinetul tău de aur?”…

Am urmărit, și eu, filmul lui Alexei Navalnîi, primul opozant al lui Putin, din rândul celor mai „drepți”, despre monstruoasa avere și monstruoasele fapte ale „dictatorului” și la fel de uriașul său palat. Nu am reușit să văd prea mult, pentru că simțeam și realizam cum sunt manipulat și devenea tot mai jenant, pentru al meu intelect încercat, să parcurg măcar făcătura, darămite să-mi leg convingerile de ceva anume. Am recunoscut în film o realizare propagandistică de primă clasă, cu nelipsita și prețioasa îmbinare dintre frânturile de adevăr obiectiv și micile sau marile falsuri, aruncate pentru a „prinde”. „Putin e cel mai bogat om din lume”. Cât de bogat e Putin? Cât vrea el să fie! Urlă infantilismul în formele unor asemenea prezentări, dar lucru acesta e neglijat, voit, pentru că trebuie să fie populare și, din păcate, cele două noțiuni se confundă.

Într-o paranteză fie spus, e un paradox amețitor cum românii, care nu mai prididesc să deplângă soarta țării lor, când vine vorba despre ruși nici nu ar putea să le dorească nimic mai mult și mai bine decât aceeași soartă „pur democratică”… Și ce merge pe linia aceluiași paradox este că cei care le doresc asta rușilor sunt rusofobii, cei care urăsc sincer Rusia, pentru păcatele trecutului, care se confundă cu iubitorii necondiționați ai „democrației românești”, de se tot construiește de 30 de ani, dar de această dată nu pentru că urăsc Rusia, ca de obicei, nu pentru că îi disprețuiesc, precum în general, pe ruși, ca ruși, ci, dimpotrivă, pentru că îi iubesc, în particular, ca oameni, care au dreptul la „libertate”, „democrație” și „căutarea fericirii”. E cel puțin paradoxal, dacă stați să vă gândiți. Dar cine mai face asta?! Pentru că, dacă s-ar întâmpla, acești „democrați” ar putea să ajungă la concluzia că ce fac rușii în țara lor, de cine și cum sunt conduși, îi privește, pentru că nu ar tolera, în cazul rușilor, nici cea mai mică implicare în „treburile interne” ale României, deși aceiași permit și chiar recurg la implicarea altora, precum occidentalii, în aceleași treburi interne ale României …E plin de paradoxuri, dar mai presus de orice de „sfânta” ipocrizie!

Dar nu despre asta vreau să vorbesc, ci despre …robinetul de aur și Rusia. Nelipsitul robinet de aur, despre care am o interpretare proprie și personală, destul de originală, probabil.

În realitate, prezența robinetului de aur la orice „tiran” este un șablon, o marotă a propagandei rezultată de pe urma studiului amănunțit și profund al psihicului individual și psihologiei maselor. Nimic nu lucrează mai mult asupra individului uman decât invidia, și mai ales față de cel superior, în poziție de putere. Fățișă sau ascunsă chiar față de propria conștiință lucidă. Iar puterea a fost simbolizată mereu într-un anumit mod cel mai bine în istorie… Ca și bărbăție. Instinctul de supunere și dominare, mai activ decât o putem conștientiza, are un revers care se dezvoltă la nivelul subconștientului, iar robinetul este un obiect de uz vital, putând simboliza sursa vieții… Începeți să înțelegeți cum e cu robinetul de aur?

Dar să nu intrăm prea mult în analize psihologice freudiene care ar putea indigna doamnele sau domnișoarele smerite sau simandicoase… Oricum, poporului trebuie să i se arate că dictatorii …le aveau sau le au de aur. Nimic nu-l supără mai mult pe telespectator, deși nu realizează prea bine de ce… Și astfel robinetul de aur este obiectul și instrumentul ideal al propagandei, manipulării, nelipsit, pentru că se instalează mai mult la nivelul subconștientului decât al conștientului, de unde lucrează asupra posesorului. Creierul reptilian, lăcașul instinctelor primare dirijează întreaga sinfonie aici… Se insinuează astfel un complex pe care purtătorul este incapabil să-l identifice și cu atât mai puțin să-l definească, dar acționează incontrolabil asupra sa pulsând frustrarea și ascuțind repulsia și revolta față de cel privilegiat și legat direct de sursa vieții prin mijloace atât de extravagante, în vreme ce legătura sa este mereu problematică și nesigură.

Freud ar putea fi foarte folositor aici atunci când vorbește despre „invidia sexuală”, un complex mereu susceptil de a se activa și pe care fetele și băieții îl au din perioada pubertății și îl soluționează diferit: ele prin conștientizarea și invidia față de faptul că nu au penis, iar el prin anxietatea legată de vătămarea zonei sale genitale, fragilitatea sa și caracteristicile.

Revenind la „documentarul” lui Navalnîi, acesta spune, într-adevăr, o povestea, aceea a construirii capitalismului în Rusia, sub directa oblăduire a KGB-ului, produsul său final fiind Vladimir Putin, iar exponenții aleși din rândurile aceluiași KGB și a acelora care, datorită înzestrărilor lor ancestrale, sunt cei mai buni purtători ai acestui sistem economic, eminamente comercial, evreii.

Cum a construit KGB-ul capitalismul în Rusia? „Ca la carte”, deci după aceleași cărți pe care „cadrele de nădejde” le studiaseră profund până atunci. Pentru că Marx definește foarte bine etapele capitalismului, iar prima este „acumularea primitivă” a capitalului, „primitiv” fiind sinonim, de multe ori, cu „ilegal”. Este ceea ce ne mărturisea primul Rockefeller american când spunea: „Nu mă întrebați cum am făcut primul milion de dolari!”.

Este un lucru foarte simplu și ușor de observat că acest sistem capitalist, pentru a funcționa, are nevoie de o clasă de suprabogați, care sunt adevărații săi purtători și fără de care nu ar putea exista. Prin urmare, Rusia avea nevoie de o clasă de bogați pentru a implementa acest sistem și i-a produs pe repede înainte, iar asta dintr-un motiv strategic: spre deosebire de România sau alte țări care au părăsit socialismul de stat, nu și-a dorit „investitori strategici” și „investiții străine”, ci păstrarea și exploatarea bogățiilor naționale în Rusia și pentru ruși.

Altfel spus, noii îmbogățiți ai Rusiei trebuiau să aducă tehnologii din Occidentul „avansat tehnologic” și să retehnologizeze economia rusească, păstrând cea mai mare parte din plus-valoare între granițe, și nu occidentalii, cu ale lor tehnologii, să exploateze, eventual și cu predispoziție sălbatic resursele țării (cum s-a întâmplat cu pădurile României și alte bogății) pentru un profit care lua calea aceluiași Occident. Este ceea ce s-a și întâmplat, într-un timp foarte scurt și într-o asemenea măsură, încât astăzi Rusia rezistă cu brio embargoului occidental, dar mai ales țara a cunoscut o creștere economică și a nivelului de trai cu adevărat spectaculoase, dacă sunt avute în vedere nivelurile de la care s-a plecat, anii 1990, când era într-o degringoladă totală …Dar acestea sunt realizări ale regimului lui Putin despre care nu se poate măcar discuta obiectiv, mai ales în România, deși există cifre certe.

Deosebirea fundamnetală între regimurile din Occident și Rusia este aceea că, pe când în Vest această clasă a suprabogaților o produce pe cea politică și o controlează, în Rusia este exact invers: statul a produs această clasă de îmbogățiți, iar, în continuare, i s-a părut firesc să o controleze. Așa se explică pedepsele primite de la Putin de miliardarii care au ieșit din front. (În cuvintele lui Iliescu: „Ce ați fi fost voi, dacă nu aș fi fost eu?!”).

Sunt lucruri simple pe care personajele din culisele acestor manipulări care îl au ca pion pe Navalnîi le cunosc prea bine, dar chiar mai mult și e de la sine înțeles faptul că sunt înciudați la culme pe această istorie în care Rusia nu s-a predat, așa cum era prevăzut (Citește și: Cum să nu-l urască?!)

Pentru că, în ipocrizia și perfidia lor nețărmurite, acești „onorabili” occidentali nu se mulțumesc numai să fi încălcat parșiv înțelegerea inițială, din timpurile lui Gorbaciov și Elțân, „gentlemen agreement”-ul privind zonele de influență, prin care se angajau să nu intre niciodată cu bocancii militari și exploatarea capitalistă în spațiul de influență sovietic, ci vor să intre chiar peste Rusia, pe care o „vulnerabilizează” propagandistic continuu în acest scop (Citește și: Rușii vor război, uitați unde și-au pus țara!).

Dacă Navalnîi repetă mereu în filmul său, în treacăt, dar deloc întâmplător, despre Putin că este „probabil cel mai bogat om din lume” (urmârind, deci, să atragă „electoratul” rus nu datorită „pozitivul” pe care îl reprezintă el, calităților sale, ci din cauza „negativului” personificat de adversarul său, procedeu specific „democratic”), cele de mai sus sunt lucruri sigure, care se pot proba istoric. Nu propagandistic, istoric!…

Iar acum Occidentul este „călare” pe Rusia, și nu pentru că dorește „libertartea” rușilor (asta e o glumă), așa cum ne îndeamnă să credem „spiritele democratice”, ci pentru că „poftesc” la resursele lor, le „țipă” seifurile, resurse la care hienele internaționale nu au încetat să se gândească cu mare jind de 30 de ani. Iranul le-a rezistat și continuă să o facă, China nu a putut fi o victimă niciodată, Africa s-a deșteptat chiar și fără Gaddafi și preferă parteneriatul mult mai onest al Chinei, America Latină e ruinată și de abia se întreține. Rusia ar fi prada ideală, nu numai în sine, ci și pentru că le strică toate marile jocuri, ale prețului petrolului, ale războaielor, cu industria din spatele lor (vezi numai intervenția în Siria)… Iar rețeta e pregătită: stânga – dreapta, opoziție – putere, stat scindat, confuzia valorilor, în același timp cu cultivarea unor complexe, de inferioritate, de vinovăție, în rândul rușilor, controversa și luptele politice, imposbilitatea unirii și deci a rezistenței, ruperea politicului în tabere care să ducă o singură luptă, în realitate: pentru favorurile occidentale (ceea ce se întâmplă în țara noastră cu așa zisa „stângă” și așa zisa „dreaptă”).

Și, în acest timp, prăduirea, sub steagul fals al „valorilor” umane, democratice, superioare ale acelui sistem care a produs, la vârf, suprema marionetă, un infractor recunoscut (aveți în vedere că acest Biden are o carieră eternă de senator în Delaware, care este un fel de paradis financiar al SUA, unde plutocrația americană, oligarhii lor se refuziază cel mai bine sub protecție supra-legală).

Nu e vorba aici despre „libertatea” rușilor și „democrația”, așa cum spun cu voce tremurândă reporterii CNN, imediat după ce au contestat dreptul a peste 80 de milioane de americani (cei care au votat cu Trump) de a le fi numărate cu acuratețe voturile și după ce au validat o imensă înșelătorie. Totul este învăluit de ceea ce pare a acoperi totul: o mare ipocrizie și o infernală mașinărie propagandistică.

Nu e vorba despre „drepturile omului” din Rusia, cum nu a fost vorba nici în Irak sau Libia, pentru că CNN și Departamentul de Stat ar trebui să-și angajeze bocitoare cu normă întreagă pentru ce se întâmplă cu „drepturile omului” acum în Libia sau Irak, pe scurt e vorba despre faptul că un regim autoritar, cu o putere centralizată, care lucrează în ideea sa de bine pentru statul respectiv, se poate opune exploatării capitaliste din exterior, pe când regimul „democratic” („deschis”, cum îi place lui Soros), divizat, e mereu expus, e o pradă ușoară (Din nou, vezi România: dintre doi lideri la fel de corupți, cel care s-a opus câtuși de puțin și a îndrăznit să ridice pretenții, a ajuns în închisoare – Dragnea, iar cel care s-a supus necondiționat a ajuns președinte – Iohannis)

Și dacă fiul lui Biden scoate miliarde de dolari dintr-o țară în agonie precum Ucraina și totul e acoperit de întregul sistem, de la media până la justiție (cu concedierea procurorului general al țării de către Biden, lucru cu care infractorul șef american s-a și mândrit) este pentru că asta este realitatea profundă a acestei imense înșelătorii.

E o poveste veche și un „fenomen” pe care l-a observat și descris sumar și Hitler, care venea la putere pe un fond în care în Germania, în centrul Europei, 800 de mii de oameni mureau de foame (dar asta e azi doar o notă de subsol în cărțile de(spre) istori), în vreme ce această clasă specială a îmbuibaților internaționali se simțeau cel mai bine în aceeași Germania: „Da, Germania a fost o democrație înaintea noastră, și am fost înșelați și furați orbește. Nu!… Ce înseamnă pentru aceste hiene internaționale ‘democrația’ sau ‘statul autoritar’?! Pe ei nu-i interesează deloc! Sunt interesați de un singur lucru doar: Vreți să fiți furați? Da sau Nu? Sunteți naivi destul de mult încât să nu protestați? Da sau nu? Și când o democrație e destul de naivă încât nu se opune, atunci e bine! Dar când un stat autoritar declară: ‘De acum înainte nu ne mai jefuiți poporul, din interior sau din exterior!’, atunci e rău…”.

E vorba despre resurse și, în realitate, se dă o luptă subterană, a serviciilor și pionilor, inclusiv mediatică și propagandistică, și capitalismul occidental, în criză profundă, vrea să pună laba pe Rusia …Iar Navalnîi, aflat în Germania, la tratament, revine cu un documentar pentru realizarea căruia a avut acces la arhiva Stasi (fostul serviciul secret al Republicii Democrate Germane), care e ușor de imaginat în mâna cui se află acum, și este coordonat corespunzător pentru a-i distruge imaginea lui Putin. Din Germania… Adevărul e câteodată în fața ochilor noștri, însă noi ne încredem în …propagandă, adică în acel „adevăr” interesat al unora și altora.

Am expus aici doar câteva considerații personale jucăușe despre ceea ce vedem și am doar un sfat și o rugăminte, îndeosebi pentru cei cu fobii: înainte de înjura, gândiți puțin …apoi mai gândiți puțin, și abia apoi înjurați!

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

5 COMENTARII

 1. Perfect gândit! Pe de altă parte, nu-i ciudat că atât familia Skripal cât și Navalnîi au supraviețuit? Și asta, după ce indivizii au fost otrăviți cu ceea ce experții militari au numit agentul neurotoxic cel mai mortal posibil? Deși după presupusul atac, celor 2 Skripali (Sergei și Iulia – tată și fiică) li s-a oferit adăpost în SUA sub masca așa-numitului program de protecție a martorilor, cu o identitate complet ascunsă, complet nouă. M-aș mira ca FSB-ul să nu le cunoască locația și noile nume, dar…treacă de la mine o astfel de lipsă de maturitate în propria-mi judecată!
  Întrebarea imediată, care s-ar pune, ar fi de ce Putin și-ar otrăvi adversarii? Acesta ar fi cel mai neînțelept lucru la care i s-ar da curs! Iar Putin, oricum poate fi considerat, dar prost sub nici o formă! Alexei Navalnîi nu-i era un concurent serios, la prezidențialele din 2018 a obținut un scor rușinos (sub 5%), probabil fiind votat doar de soție, rude și prieteni. Cu toate că n-au existat dovezi, reacția lui Merkel îndreptată împotriva președintelui rus a fost atât de feroce, încât liderii din întreaga lume n-au știut cum să reacționeze la istericalele doamnei cancelar. Și-atunci, pe lângă cele expuse în articol (foamea de resurse și războiul informațional) nu pot să nu mă întreb, cui bono? Totul sună ca o minciună flagrantă, ca un act malefic de a mânji Rusia fără un motiv bine întemeiat, exact în momentul în care Europa, condusă de Germania, era pe cale să îmbunătățească relațiile cu Rusia, gazoductul Nord Stream 2 reprezentând o mărturie vie în acest sens. Una dintre spusele celebre ale lui Joseph Goebbels (ministrul propagandei lui Hitler) a fost că, ”atunci când o minciună se repetă suficient de mult, se transformă-n adevăr”. Partidul d-nei Merkel, CDU, adică dreapta germană a solicitat stoparea imediată a proiectului Nord Stream 2 și anularea contractului cu Rusia. E de noaptea minții, știu! Nemții urlau pe la televiziunile lor, că economia rusă urma să fie ruinată, dacă se abroga contractul gazoductului. O aiureală demnă de boli psihice! Întrucât, pentru o țară care deține peste 60% din resursele planetei, a considera că o țeavă amărâtă de gaz o poate distruge economic, reprezintă o lipsă clară, fără echivoc, de discernământ și luciditate din partea pudelilor și lacheilor d-nei cancelar.
  Apoi, medicii din Spitalul de Urgență din Tomsk, conduși de reputatul Alexander Sabaev, unde activistul Navalnîi a rămas în comă timp de aproape 2 zile, nu au găsit urme de substanțe toxice în rinichi, ficat sau în plămâni, cunoscut fiind faptul că noviciok-ul este un compus organofosforic și, datorită toxicității sale ridicate, nu este posibil să otrăvească un singur individ, fiind afectate – de regulă – și persoanele care l-au însoțit pe opozantul liderului de la Kremlin.
  Așadar, cine beneficiază de tot vacarmul? De ani buni, SUA se opun acestei conducte. Trump spunea: „De ce ar trebui să plătim NATO pentru a apăra Germania, când Germania cumpără gaze din Rusia și depinde de Rusia? Putem oferi Germaniei și Europei tot gazul și energia de care au nevoie”. Altă aberație! Și-mi susțin afirmația argumentând că transportul gazului sub formă de GNL (gaz natural lichefiat) implică costuri mult mai mari (cu peste 20%) de procesare (trebuie răcit astfel încât să-și reducă volumul și apoi lichefiat din nou pentru a permite depozitarea) comparativ cu gazul transportat prin conducte. De fapt, este doar o presiune a americanilor în a forța efectuarea (în continuare) tranzacțiilor comerciale în dolari, deoarece Washingtonul nu are posibilitatea de-a concura (prin intermediul GNL) în Asia împotriva Qatarului și Australiei, care dețin cea mai mare parte a pieței și cu conductele Rusiei ocupând restul.
  Este limpede, că Aleksei Navalnîi a colaborat cu agențiile de informații americane (posibil și cu cele britanice MI6, altfel nu avea curajul să recurgă (prin întoarcerea în Rusia) la o asemenea provocare. Din ce în ce mai mult s-a conturat ideea, că scopul real al întoarcerii sale a fost să adune „opoziția” și s-o monteze împotriva Administrației de la Kremlin ca să „justifice” sancțiunile împotriva lui Nord Stream 2. Dacă yankeii sunt atât de invidioși cu privire la palatele și moșiile liderului de la Kremlin, devenind extrem de intransigenți în comunicare și de profesioniști în adevăr, n-ar fi fost mai indicat să ne detalieze în ce fel vor fi torturați irakienii de către regimul Biden-Harris în următorii 4 ani, ca americanii să aibă acces TOTAL la bazele militare și la câmpurile petroliere ale Irakului? Parol, c-ar fi ținut cap de afiș în presa întregului mapamond!
  Ce n-au priceput americanii, este că reîntoarcerea la Moscova a oponentului președintelui rus nu înseamnă echivalentul sosirii lui Vladimir Lenin via aceeași Germanie, scânteia care a aprins Revoluția Bolșevică în 1917. Americanii și nemții implicați în toată această tevatură vor obliga administrația de la Kremlin să schimbe vitezele, să nu mai ofere nici o conciliere Occidentului în privința Ucrainei și Belarusului, prima neprezentându-i lui Putin multe opțiuni atractive, dar în schimb ultima ar putea constitui locul în care rușii și occidentalii se vor confrunta în următorii 1-2 ani. Sper ca președintele Putin să profite de prostia și lipsa totală de maturitate politică ale americanilor și să instaleze o marionetă în locul lui Aleksandr Lukașenko, începând astfel integrarea formală a Belarusului în Rusia. Altminteri, toată această harță va conduce la nesfârșite șicane, la războaie prin intermediari și la semnalarea Rusiei ca stat agresor. SUA au spus clar că nu doresc resetarea relațiilor cu Rusia; așa ceva ar trebui să fie un alt punct de plecare pentru politica rusă, poate mai neîndurătoare și mult mai hotărâtă în raport cu americanii. Ceea ce ar trebui să facă Rusia este să definească o listă de ținte/obiective vulnerabile și importante ale americanilor și apoi să-și concentreze resursele și energia să le demonteze și să le anihileze pe fiecare în parte. Vestea bună e că America a devenit destul de slabă atât din punct de vedere economic, cât și politic, militar, cultural etc. Marele imperiu al „indispensabililor” planisferei a încetat să mai existe de ceva timp, dar acest aspect e ascuns cu mare grijă atât de către Washington, cât și de către lacheii săi. Practic, n-ar fi o misiune atât de grea pentru liderul și echipa sa de la Kremlin. Altfel, istoria Federației Ruse este plină de cazuri în care diplomații pur și simplu au irosit eforturile și succesele obținute de armata rusă. Acesta este și motivul pentru care armata rusă are o zicală „sângele unora este vărsat din cauza incompetenței altora” , sau o altă versiune ”sună” cam așa: „unii au trebuit să devină eroi pentru a anula ceea ce făcuseră lașii”. În cele din urmă, dacă există un lucru pe care istoria Rusiei l-a arătat fără îndoială, este că inamicul intern este mult, mult mai periculos decât cel extern. Încleștarea asta dintre americani și ruși, de fapt un un război total, existențial, se va încheia cu o singură parte în picioare, cealaltă va dispărea. Pentru Rusia, acesta este un război pentru supraviețuirea tărâmului civilizațional rus, ceea ce demonstrează că nu-i nici pe departe o chestiune minoră. Posibil, cu timpul, să se transforme într-unul real, vom vedea! Procesele din cadrul lui sunt foarte lente, tocmai de aceea sunt de părere că diplomația cu mănuși de mătase s-a terminat! E drept că, politica rusă față de Occidentul colectiv decadent a fost pe cât de solidă, pe atât de eficientă, dar acum a sosit momentul schimbărilor semnificative. Dacă Kremlinul ar ignora aceste circumstanțe în schimbare, atunci Rusia ar putea fi din nou forțată să rezolve cu armata ei, ceea ce diplomații nu au reușit să protejeze și să păstreze. Dacă Dumnezeu va îngădui, atunci Vladimir Putin va lua în seamă lecțiile predate de istoria propriei sale țări și va decide în consecință.
  Oricum s-ar derula evenimentele, sunt convinsă că Rusia (așa cum o confirmă și învățăturile Sfinților Părinți) va trece printr-un război nimicitor (ca de altfel întreaga omenire), dar va conduce lumea către victoria finală. Încă o dată, exact așa cum s-a întâmplat în Marele Război pentru Apărarea Patriei, pe Frontul de Răsărit în WWII!!! Aceasta a fost și este menirea ei: unicul imperiu care nu a colonizat și n-a atacat pe nimeni vreme de 800 de ani, dar care-i cel mai provocat la ora actuală!!!
  Un articol deosebit!!! Felicitări!

  • Revin pentru „racorirea” necesara…
   Spuneti:
   „Rusia (așa cum o confirmă și învățăturile Sfinților Părinți) va trece printr-un război nimicitor (ca de altfel întreaga omenire), dar va conduce lumea către victoria finală.
   Încă o dată, exact așa cum s-a întâmplat în Marele Război pentru Apărarea Patriei, pe Frontul de Răsărit în WWII!”
   si
   „unicul imperiu care nu a colonizat și n-a atacat pe nimeni vreme de 800 de ani”
   –-
   Victoria finala nu va avea loc – de aia vine Apocalipsa, ca nu va fi vreo victorie din lupte armate ci distugeri si, boli si multi morti.
   „Marele razboi” nu a fost de „aparare a patriei” care ewra violata si exploatat sistematic – inclusiv prin genocid in special anti-rus si anti-crestin!
   A fost dus pentru a impune „clasa specială a îmbuibaților internaționali” peste Germania si ingenuncherea si distrugerea natiunii germane pentru curajul de a trai [SI] fara a mai plati camata…
   ..
   Apoi, nici un imperiu nu se face doar prin unirea unor regate sau teritorii.
   Basarabia a fost furata si colonizata?
   Ucraina a existat sau este inventata peste teritoriul „altora” unde rusii s-au „asezat” ca niste coloni „obisnuiti”?
   Toata „mongolimea”, „animistii” si „musulmania” au rugat pe rusi sa fie primiti in imperiu… sa se „uneasca” cu Tara?
   … sa nu ne „aprindem” prea tare ca parasim realitatea.

 2. Mi-a placut, multumesc autorului!
  2 interventii – (a) in legatura cu articolul si (b) fata de de comentariul anterior:
  (a) – despre „această clasă specială a îmbuibaților internaționali” a scris foarte detaliat si socumentat Henry Ford (cel care a „facut” masina)
  (b) – Nu e adevarata afirmatia:
  „Una dintre spusele celebre ale lui Joseph Goebbels (ministrul propagandei lui Hitler) a fost că, ”atunci când o minciună se repetă suficient de mult, se transformă-n adevăr”.
  Aceasta mentiune a fost facuta de Goebbels prin CITAREA criminalului de razboi – Winston Churchill, cel care folosea minciuna in propaganda britanica.
  Liderul german a afirmat – citandu-l pe englez – ca Germania propaga realitatea oboectiva, face publicitate adevarului, ceea ce sa- si petrecut. De aceea, germanii stiind ca nu sint mintiti din realitatea vietii lor au fost solidari si auridicat din ruinea tara facand-o cea mai dezvoltata natiune a lumii.
  Fara „acea clasa de imbuibati internationali” – fiindca SE POATE!
  De asta au fost victima genocidului crestin, ca sa nu mai indrazneasca nimeni sa se elibereze din stransoarea „constrictiva” a mafiei „lor”.

  • Și dacă l-a citat Goebbels pe Churchill înseamnă că n-a spus-o? Dvs vă recitiți postările? Contează ordinea celui care a făcut afirmația? Sau contează că amândoi au spus-o??? Prim-ministrul britanic de unde a preluat-o? Ca să urmărim „firul” cugetării….
   Am impresia că vă roade invidia până la os! Nu sunteți în stare decât să „gugăliți” cu scopul vânării presupuselor mele greșeli! Dacă nu găsiți ceva de care să vă legați, atunci inventați! Stimate domn, dacă m-apuc să comentez la vreun articol, o fac citând din memorie, îmi spun opiniile proprii, nu preluate de pe Google, ori din compozițiile altora. Se presupune că la vârsta mea, babă fiind, am acumulat ceva informație din făcut bătături pe creier studiind, alături și de oarecare experiență de viață! Suficient cât să-mi dau seama că pe lângă răutate, demonstrați inclusiv lipsă de logică precum și o neputință a exprimării care, cu adevărat, vă privează de satisfacția de-a face observații inteligente.
   Este limpede, că nu puteți decât să scrieți că vă place o expunere! Nimic deștept pe marginea ei! Este ultima oară când interacționez cu dvs!!! Dacă intru aici, o fac din plăcere și pentru deconectare, în nici un caz pentru justificări și dialoguri cu surzii!!! Scăpați de clișee, de metehne și de idei preconcepute, dacă doriți să faceți pe atotștiutorul, pe omniscientul. Altfel, toate caprele râioase țin cozile ridicate! Dvs, pare-se, nu faceți excepție!
   P.S. Apocalipsa se sfârșește cu victoria Rusiei! Că vă place sau nu! Va avea pierderi imense, spun Sfinții Părinți, dar va renaște și va învinge! Puneți mâna pe carte, cititul n-a tâmpit pe nimeni, iar motorul de căutare pe care-l folosiți cu pasiune și ardoare NU e Dumnezeu!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.