„Sporirea libertății sexuale a dus întotdeauna la prăbușirea unei culturi”

2

Cercetările lui JD Unwin, cuprinse în tratatul său din 1934, «Sex și Cultură», sunt premonitorii. Descoperirile sale s-au dovedit cu adevărat profetice, fiind confirmate de istoria și evoluția țărilor în deceniile următoare. Unwin a observat că, atunci când o societate abandonează strictețea castității prenupțiale, se instalează un tip de „entropie umană”, o cădere graduală în dezordine.

Monogamia, credința în Dumnezeu și gândirea rațională au dispărut în următoarele trei generații de la trecerea la o mai mare libertate sexuală. Unwin a conchis că revoluțiile sexuale au consecințe devastatoare pe termen lung pentru cultură și civilizație.

Cercetătorul de la Oxford, care a murit în 1936, a studiat 86 de societăți și civilizații – mergând de la sumerieni, babilonieni și romani la societățile polineziene și microneziene și până la triburile indiene Dakota, Hopi, Chickasaw și Crow din America de Nord – pentru a determina dacă există o legătură între libertatea sexuală și dezvoltarea culturilor.

Într-o postare pe blogul său, cu titlul «De ce moralitatea sexuală ar putea fi mult mai importantă decât ai fi crezut», autorul creștin Kirk Dunston afirmă că a cercetat studiul masiv al lui Unwin, realizat de-a lungul întregii sale vieți.

„Constrângerile sexuale sporite, fie ele pre- sau post-nupțiale, au dus întotdeauna la o înflorire accentuată a unei culturi”, în timp ce „sporirea libertății sexuale a dus întotdeauna la prăbușirea unei culturi, trei generații mai târziu”, explică Dunston.

„Corelația cea mai importantă cu înflorirea unei culturi era de a ști dacă era necesară castitatea prenupțială sau nu. Combinația cea mai puternică era cea dintre castitatea prenupțială asociată cu monogamia absolută”, a observat Dunston.

„Culturile care au respectat această combinație timp de cel puțin trei generații au depășit toate celelalte culturi în toate domeniile, inclusiv literatura, arta, știința, mobilierul, arhitectura, ingineria și agricultura. Doar trei din cele 86 de culturi studiate au atins acest nivel. Când castitatea prenupțială nu mai era o normă, monogamia absolută, deismul (religia) și gândirea rațională au dispărut și ele în decurs de trei generații”, scrie Dunston.

Iar dacă libertatea sexuală totală era îmbrățișată de o cultură, „această cultură se prăbușea în decurs de trei generații la cel mai scăzut nivel de dezvoltare”, iar aceasta era cucerită sau dominată de o altă cultură cu o energie socială mai mare. Dunston și-a pus întrebarea: „Care este starea noastră în timp ce intrăm în a doua generație de la propria noastră revoluție sexuală, la sfârșitul secolului XX?”.

Concluziile sale arată în ce măsură descoperirile lui Unwin au fost profetice în legătură cu prăbușirea și slăbirea culturii americane și europene de la începutul revoluției sexuale:

  1. Așa cum era previzibil, monogamia absolută a fost deja înlocuită cu o monogamie modificată.

– Unirile de fapt devin norma. Deși (instituirea) divorțului a avut loc înainte de anii 1970, curentul dominant al culturii noastre păstrează în continuare ideea că o căsătorie ar fi bine să fie pentru toată viața, iar unirile de fapt erau privite cu un oarecare dezgust.

– Acest fapt s-a modificat în mod clar. Cei care practică realmente căsătoriile pe viață au devenit o minoritate, cuplurile născute înaintea revoluției sexuale fiind mai susceptibile de a păstra un angajament pe viață în căsătorie.

  1. Deismul (religia) decade rapid, exact cum era previzibil. Înaintea anilor 1960, o combinație între raționalism și credința în Dumnezeu reprezenta norma pentru cultura dominantă.

– Nu doar că în oameni credința în Dumnezeu s-a diminuat considerabil după anii 1960, dar a existat o tendință de a retrage conceptul de Dumnezeu din guvernare, din sistemul educativ și din forumul public.

– Cei care cred încă în Dumnezeu resimt o puternică presiune socială pentru a-și păstra credințele deiste (religioase) în privat. În loc, a apărut o puternică ascensiune a superstiției, calificate de Unwin drept cultură „monistă”, cu două niveluri sub cultura raționalistă pe care o aveam înainte de revoluția sexuală.

– A apărut, de asemenea, și o creștere considerabilă a proporției de populație care se declară non-religioasă, simptom al nivelului cel mai scăzut al categoriilor lui Unwin.

  1. Rapiditatea cu care a decăzut gândirea rațională după anii 1970 este surprinzătoare. În locul său, a apărut post-modernismul, caracterizat prin „scepticism, subiectivism și relativism”. Dar situația se agravează, iar post-modernismul cedează locul „post-adevărului”.

– În contrast direct cu gândirea rațională, o cultură a post-adevărului abandonează „normele obiective împărtășite în privința adevărului” și se plasează mai degrabă pe poziția apelurilor la sentimente și emoții și a ceea ce dorește fiecare să creadă.

– Oamenii pot acum să se „identifice” drept ceva care contrazice categoric știința și gândirea rațională și, în numeroase cazuri, să primească sprijin total din partea guvernelor și a sistemelor educative.

– Nu doar că oamenii se simt în drept să creadă ceea ce vor, dar orice contestare a acestei credințe, chiar susținută prin adevăr și logică, este inacceptabilă și ofensatoare.

„Cele trei principale predicții ale lui Unwin – abandonarea raționalismului, a deismului (religiei) și a monogamiei absolute – sunt tustrei lansate”, notează Dunston, „ceea ce face predicția ultimă credibilă… prăbușirea civilizației occidentale în a treia generație, undeva în ultima treime a acestui secol.”

Dovezile traiectoriei distrugătoare a revoluției sexuale sunt omniprezente, comentează Dunston, conducând la o mare prăbușire culturală: creșterea numărului de copii în afara căsătoriilor și peste 60 de milioane de copii nedoriți avortați.

Fiecare literă a acronimului LGBT – o mișcare care își continuă ascensiunea în cultura populară și în puterea politică – reprezintă un tip particular de respingere a științei și a naturii, vizibile în complementaritatea bărbatului cu femeia.

Definiția imuabilă a căsătoriei a devenit caducă, și acum „unii bărbați au cervix” și „anumite femei au penis”. Numărul credincioșilor religioși a scăzut dramatic însoțit de o creștere în paralel a „Non-ilor”, cei fără credință. Iar acum, haosul – produsul final al entropiei – crește cât se poate de real din cauza Antifa și a altor grupări înclinate spre anarhie.

Și Dunston conchide: „Cercetarea lui Unwin oferă o justificare rațională solidă pentru afirmația că legile morale ale lui Dumnezeu, relative la sexualitatea noastră, deși ne pot reține de la o plăcere imediată, ne protejează de imense suferințe pe termen lung, maximizând înflorirea noastră durabilă.”

Loading...
loading...

2 COMENTARII

  1. Anonymus , nu-i rea postarea , nu-i rea chiar deloc insa , permite-mi sa nu fiu in totalitate de acord . Monogamia creaza pana la urma , intre doua fiinte umane si… oarece animozitate , animozitate care pana la final se poate incheia c-o LCM din parte a oricarui partener . Iubire vesnica , nu exista si-ti spun asta fara sa am nevoie de studiez istoria sumerienilor sau indienilor . Totul in lume a fost conditionat de sursa de hrana si ulterior de… moneda , DE BANI . Legat de LGBT { astia au existat inca de pe vremea lui Iisus si mai inainte } desii tipii ma cam scot din sarite cu pretentiile lor de cele mai multe ori absurde , asta nu insemneaza ca au si acele libertati sexuale despre care faci vorbire , libertati si dorinte , ascunse sub presh in cazul uniunii a doua sexe diferite indiferent care-s motivele unirii lor . Citeam mai nu stiu cand intr-o brosura a Aurorei Liiceanu ” ceva ” din care-mi amintesc o fraza : ” femeile prin firea lor sant atrase de gingasia pe care doar o alta femeie o poate oferi asta spre deosebire d e brutalitatea ce defineste oricare dintre barbati . ” Si-n incheiere : niciodata de-alungul secolelor amarastenii , acei oameni umiliti si obiditi , acei oameni care muncesc din greu pentru bucata lor de paine n-au fost tentati de asa numitele ” relatii contranaturii ” , aceasta fiind doar apanajul…aristocratiei . Ma rog , aceasta-i parerea mea si nu-i necesar s e te impiedici in ea . Abia astept alte postari pe tema aceasta caci… nu-s rele deloc !

  2. Consider, că mai devreme de prăbușirea unei culturi, libertatea sexuală a reprezentat mai înainte de toate o formă de control politic. În lumea occidentală, elitele vor să domine populațiile prin intermediul sexului, deoarece se urmărește degradarea umană (în special a copiilor, care sunt suficient de impresionabili) prin manipularea sexuală și transformarea lor în jucării sexuale. De fapt, în sclavi. Pe de altă parte, ideologia ISIS (creată de CIA și orchestrată din cadrul laboratoarelor sale) a instituționalizat violența sexuală și brutalizarea femeilor, inclusiv a copiilor (cu ani în urmă, a fost extrem de mediatizat cazul unei puștoaice de 12 ani, care a fost vândută ca sclavă sexuală, în regiunea Mosul, nu mai puțin de 20 de ori, inclusiv de către soldații americani, fiind nevoită să suporte, după fiecare ”măritiș”, intervenții chirurgicale de reparare a virginității) utilizând-o ca pe o tactică de terorism spre a-și atinge mai rapid scopurile. Iată, așadar, alte diviziuni, alte subramuri, în care este folosită manifestarea sexuală ca efect asupra tuturor tabuurilor tradiționale, dezvăluind practic că asemenea ideologii „emancipatoare” l-au condus, în cele din urmă, pe om într-un impas. O situație dificilă, din punctul meu de vedere, deoarece între construcțiile minții omenești și normalul, firescul vieții, între fantasmele universului interior și legile universului exterior există diferențe uriașe, care ajung să se manifeste în conflicte distrugătoare pentru ființa umană. Toate acestea le raportez la ceea ce azi numim cu toții, cu indiferență ostentativă parcă, homosexualitatea, sadomasochismul, pedofilila, zoofilia, necrofilia etc, etc și care își găsesc locul în cadrul abaterilor sexuale de origine psihică inclusiv în volumele (Tratat complet de medicină legală) ale lui Mina Minovici din anii *28 – *30. Regresul umanității pare de nestăvilit! Anormalitatea și nefirescul, înfățișate sub năzuințele stângii neoliberale, au declarat război vechii societăți umane conservatoare și tradiționalistă, iar sexualitatea devine una dintre principalele sale arme. Rapoartele nenorocitului Alfred Kinsey (fondatorul/părintele educației sexuale, plătit de Fundația Rockefeller să cerceteze comportamentele sexuale ale bărbaților și ale femeilor, inclusiv pe acelea deviante, el însuși, la rându-i, un psihopat sexual care se spânzura de organele genitale în fața studenților) au demonstrat că oamenii au fost angrenați tot timpul în fel de fel de comportamente sexuale ciudate și infracționale. Practic, semnele distrugerii civilizației umane sunt evidente, la fel de incontestabil dovedindu-se și construirea unei lumi noi, a unui om nou care va trăi într-un totalitarism sinistru. Probabil, cu timpul se vor găsi resursele morale, sufletești și religioase de-a prăbuși „infirmitățile” unei astfel de ideologii, deoarece nimic nu pare mai convingător decât decepția acelor generații de oameni, care au parcurs întregul drum ce s-a abătut de la normele obișnuitului și care, odată ajunși la capăt, depun mărturie că nu au mai găsit nimic care să-i înalțe și care să-i împlinească. În fond, nu degeaba a fost inventată monogamia prin mijlocirea căreia indivizii s-au identificat cu înălțarea spirituală și regenerarea morală, existând posibilitatea de perpetuare a speciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.