Suntem o generație care nu se mai întoarce

1

Emigranti romaniNoi, cei de peste 35, 40, 45, 50 de ani, suntem o generație care nu se mai întoarce:

O generație care a mers și s-a întors de la şcoală pe jos.

O generație care, dacă profesorul te trimitea după cretă la secretariat, te umflai de parcă erai mesagerul Organizației Națiunilor Unite.

O generație care a studiat singură, nu aveam bani pentru meditații sau mai bine zis nu se dădeau … dacă nu înțelegeai ceva, rămâneai după curs și ți se explica.

O generație care a stat la tablă și a scris cu mândrie în fața clasei.

O generație care nu mergea cu automobilul la şcoală.

O generație care scria în jurnalele sale, o generație de elevi care și-au făcut temele singuri, nu și-au sunat părinții.

O generație ruşinată să stea pe scaun, în autobuz, lângă un adult în picioare.

O generație care a râs mult și în linişte cu frații înainte de somn, ca să nu ştie părinții că sunt treji.

O generație care crede în Dumnezeu, care a respectat mult părinții, profesorii sau vecinii.

O generație care s-a jucat pe stradă și a băut apă de la fântână.

O generație care a iubit binele, frumosul, adevărul și a fost mulțumită.

Suntem o generație care, din păcate, nu se mai întoarce!

  • Andrei Vladu
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Așa este, suntem o generație care nu-și va mai găsi corespondentul în societatea actuală, dar asta se întâmplă pentru ca nici unul dintre noi nu a respectat aceleași reguli în materie de educare a urmașilor noștri. S-a dorit modernitate și libertinaj, s-a dorit reșaparea mentalităților noastre, a modului nostru de existență, având drept exemplu cel mai nociv și mai decadent model: cel occidental. Dacă tot i-am așteptat noi, românii, pe americani 50 de ani, atunci avem ceea ce ne-am dorit! Nu ne-am înțeles trecutul, ba mai mult, l-am exclus din gândirea noastră pentru că X sau Y ne considera retrograzi, ne opuneam progresului deoarece nu păstram în educarea propriilor progeniturilor tiparul lumii „civilizate”. Acum, n-are rost să ne întrebăm de ce nu mai sunt în stare să meargă pe jos la școală, de ce n-au orientare în spațiu, ca să-și dea seama prin ce zonă se află, de ce nu știu să mai interacționeze unii cu ceilalți, de ce au o asemenea cruzime unii în raport față de alții. Așa cum nu văd sensul, tâlcul comparației între generațiile trecute și cele actuale! În fond, prima educare/cultivare/instruire se capătă din sânul familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.