Borcanul cu smântână

0

Mă tot uit la comentariile din presă, televiziune, facebuc, interviuri, reportaje, comunicate etc. referitoare la situaţia mondială actuală privind epidemia, precum şi urmările pe termen scurt şi mediu ale acestei epidemii.
Toate astea îmi creează iamginea unor pisici care se învât în jurul unui borcan în care bănuiesc că se află smântână. Mâţele se bat, se scuipă, miaună dar nici una nu bagă botul în borcan ca să afle ce e în el.
Chiar aşa – ce o fi în borcan?

O să încerc să desluşesc acest mister pornind de la o informaţie pe care am cules-o acum circa 50 de ani.
Eram la Budapesta şi la recepţia hotelului veneau toate publicaţiile importante din întreaga lume. (nu ca la noi unde nu se gasea decât Scânteia, Romania Libera, Informaţia Bucureşiului, Munca, Viaţa satului şi încă 2 sau 3 cu informaţii economice – toate laudative la adresa regimului)
Revenind la Budapesta, am luat la răsfoit o publicaţie franţuzească – cred ca era Sience et Vie. Acolo am dat peste un articol mărişor scris de nişte cercetători din Japonia, specializaţi în domeniul sociologiei, relaţiilor economice, etc.
În esenţă, articolul arăta că, dacă nu se iau măsuri serioase privind populaţi globului încă de atunci, se va ajunge ca la nivelul anilor 2020-2030, pentru supravieţuirea civilizaţiei să fie necesară o eugenie de 1 la 6, adică din 6 indivizi să rămână 1.
Toată argumentaţia era de natură strict economică. Nu se punea problema unui guvern mondial, nu se aborda problema raselor sau a religiilor, nimic din toate astea.
Astfel ei arătau că la data analizei, la nivel global, un angajat (salarizat) susţine financiar prin taxe 0,6-0,7 asistaţi social.
Asistaţii social erau pensionarii, persoanele cu handicap, şomerii, ajutoarele pentru copii, ajutoarele pentru accidente de muncă, puşcăriaşii şi, în general, toate persoanele care nu produceau dar care trăiau din „munca altora”.
Dacă, spunea articolul, nu se vor lua măsuri serioase, se va ajunge ca la nivelul anilor 2020-2030 un plătior de taxe să susţină financiar 6 asistaţi social, ceea ce ar însemna colaps economic mondial total.
Trebuie să fac o precizare: la nivelul anilor 70 prognoza pentru populatia globului referitoare la anii 2020 era de circa 6 miliarde de suflete. Ei bine, suntem apoximativ 7.5 milarde deci raportul 1/6 ar trebui să devină 1/7 !!!
Şi acum să le luăm pe rând:

– tehnologia în toate domeniile de activitate duce la reducerea numărului de angajaţi, sarcinile acestor fiind preluate de utilaje performante. Oamenii sunt concediaţi, devin în mare parte şi pe timp limitat, şomeri;
– natalitate scăzută la categoriile socio-profesionale dispuse de a munci, fie chiar şi prin schimbarea specializării, categorie care îşi educă copii în sensul utilităţii sociale, iar pe partea ailaltă, natalitate mare în rândul persoanelor care, dintr-un motiv sau altul, nu prea o au cu munca: refugiaţi, persoane asociale, delincvenţi şi, în general, persoane care preferă să trăiască din munca altora, cale pe care o vor urma şi copii acestora;

– degradarea noţiunii de familie, care duce, în ultimă instanţă, la copii neadaptaţi la cerinţele societăţii;
– acumularea bogaţiilor pământului în mâna unui număr foarte mic de oameni: 95% din bogăţiile Terrei sunt deţinute de 5% din populaţia Terrei. Asta duce la un arbitaj social la nivel mondial, discreţionar, legat strict de interesele de moment ale celor 5% cu efecte dezatroase pentru civilizaţie – în general se poate defini prin asta mizeria sociala, sărăcia. Despre acest aspect se poate vorbi foarte mult – nu e cazul aici

Desigur mai sunt şi alte aspecte, dar cele enumerate mi se par cele mai elocvente.

Care ar fi măsurile ce ar trebui luate (din anii 70) pentru a se avita acest dezastru? O să enumăr câteva sugerate de articol, măsuri care mi se par logice:
– oamenii concediaţi, ca urmare a retehnologizării, ar trebui ajutaţi să-şi deschidă propriile afaceri: servicii sociale, profesiunii în care tenologia nu prea are competenţe, domeniul creativităţii, altfel zis, ajutaţi să poată trăii pe munca lor utilă societăţii. În Japonia funcţionează un astfel de sistem;
– gestionarea natalităţii, treabă experimentată de China cu rezultate bune, în general. Aici mai apre un aspect: copii care, dintr-un motiv sau altul, rămân fără părinţi ar trebui preluaţi de către stat şi educaţi aşa cum trebuie şi nu dogmatic, în funcţie de politica de moment a statului respectiv;
– educaţia în familie şi în şcoli. Aici e una din marile bube ale actualei societăţi. Acum nu mai e nevoie de oameni educaţi, deoarece needucaţii sunt ușor de manipulat. Tot aici intră şi îndoctrinarea, care face ca oamenii să ia de bune tot ce li se bagă în cap, fără a mai fi capabili să aibă o judecată liberă, neîncazarmată;
– desigur că toate astea necesită bani, mulţi bani. Credeţi că cei 5% de mai sus sunt interesaţi să bage bani în toate astea ?
– reducerea îmbolnăvirilor din motive de poluare, hrană neadecvată, chiar toxică, controlul strict al produselor farmaceutice de sinteză sau naturale etc. Cine credeţi ca poate face aşa ceva în condiţiile actuale? Cei 5% sunt implicaţi direct în treaba asta, dar nu în interesul oamenilor;
Îmi era greu să înţeleg în 1970 de ce ar fi nevoie de o redistribuire a bogăţiilor acumulate, dar mai ales cum s-ar putea face treaba asta. Acum am înţeles de ce e nevoie de redistribuire, dar tot nu ştiu cum s-ar putea face.

Desigur că mai erau enumerate şi alte principii pe care nu le mai descriu.
Revenind la momentul prezent, din tot ce spunea articolul, constatăm că toate prognozele rele s-au relizat, iar cele bune nu.
După cum probabil aţi aflat, actualele elite au avansat ideea unei populaţii de până la 500 milioane de locuitori pe Terra.
Mă întreb şi întreb dacă nu cumva am purces pe calea rezolvării problemelor pe principiul 1/6 (1/7). După cum evoluează treaba pe Terra aşa s-ar părea.
Eugenia nu se rezolvă printr-un război, cataclisme naturale (aparent naturale). Un virus ultra agresiv şi mortal ar fi o cale de a reduce populaţia la 1/7. De fapt, un astfel de virus este o armă biologică eficientă şi cu efecte colaterale minime şi controlabile.
Să nu credeţi că atunci când se fabrică o astfel de armă nu există şi antidotul. Prostimea nu ştie, elitele îl folosesc când e cazul. Ce, credeţi, că un magnat din cei 5%, stă să fie vaccinat cu ce se vântură pe piaţă ca soluţie salvatoare?

Mai nou a apărut şi teoria cu un guvern mondial. Spun a apărut pentru că se discută pe faţă de treaba asta de 10-15 ani. Ideea e de peste 500 de ani.
Cred că problema eugeniei 1/7 cu un guvern mondial se potrivesc perfect.

Cum ar fi societatea organizată de un astfel de guvern:
– o elită care deţine tot: resurse, putere, drept de viaţă şi de moarte asupra restului populaţiei conform unor legi „democratice” votate de către populaţia educată strict dogmatic, incapabilă să discearnă ce e bine şi ce e rău, pentru că binele şi răul este definit după cum vrea elita;
– o forţă de represiune care să ţină mulţimea sub papuc, forţă aservită total elitei;
– mulţimea – clasa muncitoare – care va fi educată astfel încât pretenţiile existenţiale să fie minime, dar satisfăcătoare (chiar mulţumitoare) pentu ei. „Pâine şi circ”.

Nu cumva am apucat-o pe calea asta?

Deci, mâţele care miorlăe pe lângă borcanul cu presupusă smântână, când îl vor desface, vor găsi acolo un rahat mare şi puturos.
E posibil ca pentru a supravieţui să-l considere bun de mâncat, dar nu de ele.

Autor: Mircea Pavelescu

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.