Nu ți-e mă, nemernicule, rușine de maică-ta, bunică-ta sau vecina care se duce să se roage la biserica aia!?

1
Poți să nu crezi în Dumnezeu și să nu îți placă BOR. Dar nu ți-e mă, nemernicule, rușine de maică-ta, bunică-ta sau vecina care se duce să se roage la biserica aia!?
Poți să nu crezi în Dumnezeu și să nu îți placă BOR, dar dacă nu ești complet imbecil ești măcar în stare să te întrebi: cui prodest? Cine ce câștigă de pe urma unor astfel de gesturi imbecile: socialismul? Cum, cu Simion în mină cu ortacii în timp ce leftarzii vandalizează biserici în capitală? Minoritățile sexuale? Păi dacă sunt așa de vulnerabile, e o dovadă de responsabilitate să le scoți în evidență în acest mod? Societatea românească, în ansamblul ei? De asta are nevoie țara asta lovită de molimă, sărăcită, învrăjbită și cu nervii la pământ? De mai multă ură?
Evident, de câștigat câștigă AUR. Dar tot tâmpiții care îi stârnesc pe ăștia sau care nu sunt în stare să se distanțeze matur și decent de cei care îi stârnesc zbiară cel mai tare că îi mănâncă extrema dreaptă. Sunt ca niște copii cretini care bagă bățul prin gard la dulău după care încep să urle că ce rău e dulăul care i-a mușcat. Problema e că mulți dintre ei gândesc așa deși sunt trecuți de treizeci sau patruzeci de ani. Ba mai mult, sunt ferm convinși că ei sunt singurii deștepți care pot să schimbe lumea în bine. Dar, vorba Conului Leonida, ce te faci că nu-i lasă reacțiunea.
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Având în vedere stilul în care autorul își expune punctul de vedere, unul destul de brutal, nu cred că mai era cazul să amintească de sentimentul puternic de ostilitate care predomină în societatea românească! Mai cu seamă că suntem în Post! În plus, nu cred că un om cu adevărat credincios gândește de maniera, citez, „poate să nu-ți placă BOR / poți să nu crezi în Dumnezeu”!
    Este de la sine înțeles, că neîntreruptele noastre rătăciri, apostazii și căderi vin din aceea că sufletul nostru nu s-a întâlnit încă cu Dumnezeu, că n-am primit în noi Duhul Sfânt al lui Dumnezeu. Mulți dintre noi avem momente când suntem severi și necruțători cu cei din preajma noastră, din motive variate, dar n-avem voie să fim neînduplecați cu cele Sfinte! Și nici cu reprezentanții BOR! Toți avem un Judecător și vom da socoteală pentru faptele noastre, iar preoții, călugării, patriarhii au parte de mustrări mult mai aspre și separate de ale mirenilor. Nu e necesar, să-i tragem noi la răspundere! Chiar cuvântul „ortodox” înseamnă dreapta credință pentru adevărul pe care L-a propovăduit Hristos!
    Cât despre vandalizarea bisericii, manifestarea anticreștină n-are nimic de-a face cu credința-n Dumnezeu sau cu plăcutul BOR! Sunt bolnavi psihic care n-au ce căuta pe străzi într-o țară normală, în care autoritățile ar fi prezente la datorie, ci în centre specializate! Cu timpul probabil, în fiecare cartier se vor organiza un fel de echipe civice, care vor patrula strict în scopul protecției lăcașelor de cult. Și asta se va întâmpla, deoarece polițiștii care ar trebui să aibă asemenea preocupări sunt fie inexistenți, fie sunt complici grupărilor mafiote. În curând, ne vom apăra singuri.
    Pe de altă parte, are importanță cine și de ce a făcut-o? Nu cred! Ideea care se desprinde din gest este că pe credincioși îi îndeamnă la acțiune, îi îndeamnă să ia poziție, să se solidarizeze și mai mult în jurul Sfintei Biserici. Nu știu cât de confortabil va fi pentru cei care și-au propus de-a lungul existenței lor să tot lovească la temelia acestui popor: religia creștin-ortodoxă. Și culmea, ceea ce nu realizează mulți, după cum discutam și cu duhovnicul meu, este că NU vor fi niște apărători de operetă. Dacă se dă prea mare amploare incidentului, într-adevăr AUR cu Simion în frunte vor fi principalii beneficiari, așa că nu ne rămâne decât să-l tratăm doar ca pe un incident izolat și atât! Fără însă a ne adormi vigilența!
    Și ca un gând final, acea persoană care a distrus din ignoranță, violență și răutate gratuită simbolurile religioase, în mod sigur a fost lipsită de afecțiune în sânul familiei din care face/a făcut parte. N-a responsabilizat-o nimeni, n-a educat-o nimeni! Pentru asemenea suflete rătăcite, ar fi mai nimerit să ne rugăm pentru îndreptarea și iertarea lor, întrucât doar prin împărtășirea zilnică cu Dumnezeu ne putem birui inclusiv neputințele noastre, astfel încât să nu cădem și să nu pierim pe calea vieții acesteia pământești, pe care tocmai o parcurgem. Dacă doar stăm și aruncăm cu pietre, înveninând și mai tare starea de fapt, atunci n-ar trebui să ne mai cuprindă mirarea că suntem învrăjbiți și cu nervii la pământ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.