Radiografia problemelor României

4

Am mai scris despre asta, dar simt nevoia să revin periodic. Fiți atenți la fente….

De ceva ani de zile, problemele României sunt legate de faptul că:

(1) cheltuim enorm cu înarmarea inutilă,

(2) băncile și corporațiile nu sunt taxate fair ba chiar sunt protejate de autorități în contra intereselor României și românilor,

(3) se trag mari tunuri și privatizări în contra intereselor țării,

(4) interese străine de România au interferat direct și abuziv în justiție și procesele sociale, prin intermediul ambasadelor sau ale unei anumite societăți civile, punând în fruntea țării o clasă politică ce pur și simplu este incapabilă să apere interesul național. Câți dintre ei sunt trădători de țară, agenți secreți ai unor puteri străine sau pur și simplu idioți util? Asta e altă discuție…

(5) dar nu în ultimul rând, educația este distrusă sistematic și o propagandă ideologică progresistă și anticreștină este impusă și finanțată (tot de către aceleași ambasade care nu sunt ale Rusiei și Chinei) în România.

La acestea se ridică acum și cea mai gravă problemă, globală: dictatura sanitară.

Aceasta ar fi, în linii mari, radiografia problemelor României. Ca orice țară, România ar fi trebuit să dezvolte anticorpi la aceste probleme. Și peste tot în lume, în țări chiar mai puțin afectate ca România, vedem mișcări politice, sociale, intelectuale suveraniste și anti-sistem. Coerente, populare, ele sunt reacții firești ale organismului social la probleme.

În România, boala a venit cu propria ei propagandă. Speculând un filo-occidentalism tembel, cultivat via Europa liberă încă din anii 70-80, în rândul societății, orice mișcare suveranistă e imediat acuzată că e …filo-rusă, filo-chineză, filo-pecenegă și anti-occidentală.

Principala virtute a Occidentului (de fapt, probabil singura), spiritul critic, este suspectă și descurajată într-un mod foarte sovietic în România. Ca atare, mișcarea suveranistă este foarte timidă și puternic marginalizată în România. Însă pentru că totuși nici propaganda idolatră față de Occident nu mai poate ține mult (mai ales când e deja asociată cu caricaturi intelectuale, ca Mândruță sau caporalul prost acoperit Tudor), apare falsa mișcare suveranistă.

Această falsă mișcare suveranistă încearcă să mute atenția și revolta oamenilor spre non-probleme. Dar non-probleme care sunt bine angrenate în mitologia românească. Și care sunt actualizate periodic pentru a ține pe românii de bună-credință ocupați.

Prima temă este a ungurilor care vor Ardealul.

A doua temă este a unirii Basarabiei cu România.

Ambele subiecte sunt foarte mișto pentru că au efect geopolitic: lasă impresia românilor de bună credință că potențialii lor aliați într-o luptă suveranistă ar fi de fapt principalii dușmani ai lor (iar prin ricoșeu – și sârbii, și turcii, și chinezii). Și, evident, ambele sunt altfel niște non-probleme.

A treia temă ține de specularea memoriei comuniste. Și de aici reluarea periodică și în variante tot mai caricatural patetice, a „rezistenței anticomuniste”…

Loading...
loading...

4 COMENTARII

  1. SUNT SCRIITORUL STEFAN DUMITRESCU, PURTATORUL DE CUVANT AL BIROULUI DE VIITOROLOGIE DE LA BUCURESTI. AVEM MATERIALE INTERESANTE PENTRU DUMNEAVOASTRA. VA FELICITAM CA SUNTETI PATRiOTI, DESI RAMANETI LA NIVELUL PRIM AL VORBELOR, PATRIOTII ROMANI TREBUIE SA SE UNEASCA SI SA COLABOREZE PENTRU SAlvAREA ROMANIEI.. DE ACEEA , PENTRU CA DORIM SA COLABORAM CU DUMENAVOASTRA, V-AS RUGA SA IMI DATI ADRESA DE EMAIL LA CARE SA TRIMiT ARTICLELE. Adresa mea este stefandumitrescu@yahoo.com V[ multumim. Doamne ajuta !

  2. Corectă radiografie, merită aplaudată puternic și insistent! Ca cetățeni ai acelei Europe cu 2 viteze, e cam greu dacă nu imposibil să ne ridicăm împotriva agresiunii colonialismului vestic din poziția noastră de colonie menită să crească bogăția „metropolei” UE. Prin urmare, nu suntem lăsați să dezvoltăm anticorpi, câtă vreme personajele cu funcții cheie în viața politică se rulează între eșaloanele 2 și 3 (aproape întregul eșalon întâi având dosare penale sau ocupând un loc fruntaș prin penitenciarele patriei), îmbulzindu-se care mai de care să nu compromită măsurile protecționiste ale multinaționalelor, să nu cumva să creeze vreun mediu fiscal ostil pentru acestea, să ofere moca ce-a mai rămas de dat și să-și permită să facă cheltuieli cu înarmarea fără ca vreun ban să mai fie reinvestit în economia românească, având grijă să distrugă legea care instituia obligativitatea offset-ului. Adică, nu suntem sărăciți doar prin cedarea resurselor, distrugerea industriei și vânzarea terenurilor agricole, ci și prin intermediul cheltuielilor cu înarmarea, deoarece banii folosiți pe junk-urile tehnologice ale „aliatului” de peste Atlantic, care reprezintă inclusiv principalul centru infracțional din România prin intermediul propriei ambasade, nu se mai întorc sub formă de investiții locale. Nimeni nu se mai îndoiește că există o strânsă legătură între „prosperitatea” unui popor și datoriile țării căreia îi aparține, cu atât mai mult cu cât s-a ajuns să deținem foarte puține lucruri pe care le mai putem stăpâni cu adevărat.
    Cât despre suveranism-naționalism nici nu mai poate fi vorba! Am fost prea mult deschiși către „partenerii” occidentali și-am pierdut controlul asupra viitorului economic al României pentru a-l putea exercita pe cel politic, care să conducă spre eliminarea tuturor problemelor dificile cu care ne confruntăm în momentele actuale. Va veni și timpul în care vom împărți frățește eșecurile cu Europa, dacă vor supraviețui dintre noi oameni destupați la minte, care au învățat ceva din istoria greșelilor politico-diplomatice și militare ale țării din WWII, dar până atunci încă mai avem ceva chin de îndurat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.