Mai avem vreun viitor? Cum arată viitorul?

2

Ceva foarte important ne scapă în obsedantele noastre interogaţii cotidiene asupra covidului şi pandemiei. Acuzele aduse Forumului Economic Mondial de la Davos, cu al său Great Reset, lui Klaus Schwab, lui Bill Gates, lui George Soros, clanului Rockefeller, clanului Rothschild, interpuşilor acestora, miliardarilor americani şi vest-europeni, contra guvernului mondial pe care aceştia şi-l doresc, îl pregătesc, împotriva Noii Ordini Mondiale, împotriva presupusei lor tentative de a diminua populaţia planetei (chiar vor asta ?) cu cel puţin 3 miliarde de suflete într-o primă fază – toate aceste acuze nu ne duc prea departe, nu ne ajută să înţelegem ce se gândeşte, ce se hotărăşte într-adevăr în spatele uşilor capitonate.

De ce se închid centralele nucleare în Germania? De ce se doreşte cu atâta ardoare, mai ales în Europa Occidentală, eliminarea emisiilor de CO2 până spre 50 % în 2030 şi eliminarea totală până în 2050? De ce ţine atât de mult Europa să devină primul continent verde? Temperatura ar creşte cu 3 grade Celsius până în 2050 pe toată planeta. Ce ştiu aceşti „iniţiaţi”, aceşti mari bogaţi şi nu ne spun clar şi nouă? E vorba doar de încă un raport prăpăstios al Clubului de la Roma sau ei deţin nişte informaţii ştiinţifice cu adevărat îngrijorătoare? A fost provocată sau nu criza covid? Vaccinurile sunt chiar atât de periculoase, reprezintă ele cea de-a doua etapă a unui război neconvenţional ascuns? Vor muri într-adevăr peste 60 de milioane, aşa cum se pronostica la începutul pandemiei, ca urmare a vaccinării devenită obligatorie până la urmă? Pentru că până acum mortalitatea datorată covidului nu a depăşit mortalitatea cauzată de o gripă obişnuită. Asta dincolo de cifrele umflate bizar, cu trecerea altor cauze ale mortalităţii, comorbidităţi, decese legate şi de slăbiciunei ale vârstelor înaintate, pe seama atât de periculosului SARS-CoV-2.

Cum arată viitorul imediat, cel de până în 2025, să zicem? Vom supravieţui covidului şi vaccinurilor Astra Zeneca, Pfizer, Moderna etc.? După cei mai serioşi analişti, se pare că totuşi vom supravieţui. Dar o consecinţă imediată va fi „crearea unui sistem de sănătate mondial”. În epoca postcovid vom avea „o lume mult mai integrată”. Deşi vor creşte, mai ales în UE, tendinţele de repliere spre sine, care se vor generaliza. Dar istoria Europei până în 2025 nu va fi făcută numai din covid şi vaccinurile care sperie atâta lume. Italia va intra în incapacitate de plată. Turcia s-ar putea să cunoască haosul. Vom avea un război al Internet-urilor. Contestaţia exerciţiului politic va creşte exponenţial. În lume, s-ar putea să asistăm la un război civil în Brazilia. Vom avea, foarte probabil, un conflict între Israel şi Iran. Vom asista la o recentrare pe pieţele regionale. Criza petrolului va produce haos social. Bineînţeles, vom avea o sino-mondializare, China va depăşi clar SUA. Etc.

Vă întrebaţi de unde ştim atâtea lucruri formidabile, uluitoare. Ei bine, în Franţa există un institut de cercetări privind viitorul şi posibilele previziuni numit Futuribles. Asemănător cu alte institute de acelaşi fel din lume, dar şi cu organismul care funcţiona cândva la noi sub conducerea matematicianului Mircea Maliţa. Dacă accesaţi Futuribles pe Internet (accesul e liber !), puteţi lua cunoştinţă de foarte multe dintre publicaţiile institutului pentru care lucrează o mulţime de specialişti dintre cei mai respectabili reprezentând discipline diverse. Iar institutul este finanţat şi de importante bănci şi companii ale statului francez. „Cine suntem? Futuribles e un centru de reflecţie şi studii prospective care vizează integrarea eficace a termenului lung în decizii şi acţiuni. Din 1960 încoace, Futuribles joacă un rol motor în dezvoltarea prospectivei în Franţa şi în lume. Convingerea noastră e aceea că pentru a acţiona liber şi a construi viitorul organizaţiilor şi societăţilor noastre este primordială înţelegerea şi luarea în considerare a evoluţiilor în curs. Munca noastră constă deci în a repera, analiza şi înţelege marile transformări în curs, a identifica principalele incertitudini, a concepe procese de decizie şi acţiune care integrează luarea în considerare a termenului lung şi implicarea actorilor în construirea viitorului. Activităţile noastre implică o echipă de cca 12 angajaţi permanenţi şi o mare reţea de experţi şi parteneri”.

Dar ce e posibil să se întâmple, conform Futuribles, după 2025 şi până în 2030? S-ar putea să vedem ocuparea unor ţări printr-un atac cibernetic. Vom avea războiul pentru litiu (Bolivia e unul dintre cei mai mari deţinători de minereu, Zimbabwe şi Namibia sunt şi ele printre primii 10 producători). Nu e exclus un război nuclear între India şi Pakistan. Va dispărea NATO, iar Europa va fi obligată să-şi organizeze propria apărare. Va dispărea şi ONU şi vor apărea jucători non-statali. Nu înainte ca Statele Unite să părăsească agenţiile ONU. China va deveni partenerul-cheie al Americii Latine. Pentru scurtă vreme, UE va deveni un actor geopolitic de prim rang, preluând, probabil, temporar rolul SUA. O SUA care se va afunda într-o criză internă prelungită, cu războaie de secesiune etc. Lucru pe care nu ni-l mai spune însă Futuribles. Şi, încoronare, vom avea o primă internaţională ecologistă.

Şi care sunt scenariile pentru 2030-2040? Cu cât e mai îndepărtată perioada prognozată, cu atât predicţiile devin mai vagi, mai largi şi mai puţin probabile. Pentru 2030-2040 se prevede dispariţia Arabiei Saudite ca stat, spargerea Indiei (care e prea mare?), stagnarea durabilă a Chinei, supravegherea în masă a populaţiilor, înmulţirea crizelor sanitare, pierderi irecuperabile ale biodiversităţii, influenţa Chinei extinsă asupra Europei. Şi de asemenea: o UE compusă din opt ţări (probabil, cele din vestul Europei sau, mai degrabă, cele care vor compune noul imperiu german, printre care şi România), mişcări teroriste bazate pe tehnologie, slăbirea cooperării internaţionale şi moda demondializării, influenţa crescută a religiilor asupra politicii.

Pentru apropierea anului 2050 (perioada 2040-2050) se prognozează o creştere a temperaturii cu 3 grade Celsius, şi deci o planetă mai puţin ospitalieră, mai greu de locuit (topirea a 54.000 de gheţari din lanţul muntos Himalaia e prevăzută totuşi doar pentru anul 2100). Regiuni urbane din Asia de Sud vor deveni de nelocuit, migraţiile în masă se vor înmulţi, China se prăbuşeşte, „ordinea rusă” va domina Europa, vor apărea zeci de reactoare bazate pe fuziune nucleară, energiile fosile vor fi depăşite de energiile „curate”, se vor oferi răspunsuri tehnologice la degradarea ecosistemului, Pax Ecclesia.

„La orizontul lui 2050, comunitatea internaţională nu va fi reuşit să reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Dimpotrivă, acestea vor continua să crească, accelerând suplimentar încălzirea climatică, ajunsă la 3 grade Celsius faţă de era preindustrială, confirmând astfel scenariile cele mai pesimiste. Diferitele măsuri de adaptare şi tehnologiile testate (precum geoingineria) se arată a fi insuficiente şi un număr crescând de teritorii ale planetei devin de nelocuit. E vorba în principal de zonele de coastă (cuprinzând şi oraşe mari) inundate prin creşterea nivelului mării, precum şi de teritorii din Asia de Sud-Est, din Sahel şi din Orientul Mijlociu… Vor fi afectate mai mult de un miliard de persoane.

În paralel, modificările climatice cauzează şi transformarea unor spaţii în noi zone locuibile. Groenlanda şi Siberia, dar şi unele regiuni din Europa de Nord devin noi eldorado-uri, care atrag deopotrivă populaţii şi investiţii pentru a exploata terenurile agricole şi resursele geologice care devin accesibile în urma topirii gheţarilor.

În 2050, câteva zone vor fi declarate nelocuibile de către GIEC (Grupul interguvernamental de experţi în domeniul evoluţiei climatice), date fiind consecinţele schimbării climatice. Creşterea fluxurilor migratoare care rezultă va inspira o strategie internaţională de relocalizare a populaţiilor afectate, strategie expusă pe Platforma deplasărilor legate de catastrofe – Platform on Disaster Deplacement, la iniţiativa Uniunii Europene (P.D.D.). Între 2045 şi 2065, 850 de milioane de persoane vor fi deplasate astfel într-un mod planificat, mai ales în Asia de Sud-Est, în Africa subsahariană şi în Pacificul de Sud”.

Lipsesc, surprinzător, sau sunt foarte rare previziunile despre evoluţia în următorii 30 de ani a SUA, care e încă prima putere militară şi financiară a lumii. Nu aflăm mare lucru nici despre Franţa şi Marea Britanie, marile puteri ale secolului al XIX-lea şi parţial ale secolului al XX-lea. Şi nu aflăm prea multe nici despre Germania, care pare să devină o mare putere globală, deranjantă în primul rând pentru SUA. Sau, de fapt, în ceea ce priveşte Europa, previziunile sunt acoperite de umbrela UE. Între 2040 şi 2050, „ordinea rusă” va domina Europa, şi deci şi UE (germanică), dacă aceasta va mai exista.

Nu ştim câte previziuni se vor confirma din acet tablou viitorologic şi nici când, mulţi dintre noi nu-i vom mai putea verifica pe Futuribles (pe asta se şi bazează, în general, asemenea proiecţii) pentru că vom fi plecaţi de mult. Dar studiile de futurologie au meritul de a oferi o bună porţie de optimism. Istoria nu se va încheia nici cu covidul, nici cu vaccinurile şi nici măcar odată cu noi. Cu unele schimbări bruşte, cu războaie şi cu revoluţii, sau, dimpotrivă, cu continuităţi, cu tradiţii şi cutume reînviate, planeta se va învârti mai departe în jurul Soarelui şi se vor naşte încă mulţi copii.

Preluare: art-emis.ro / Autor: Petru Romoşan

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Încălzirea globală reprezintă o denaturare frauduloasă a adevărului. Iar acest aspect se observă în majoritatea declarațiilor politice făcute de principalii protagoniști ai „politicii cabalei” cum ar fi: promisiunile de pace care sunt urmate aproape imediat de acte de război, promisiunile de prosperitate valabile pentru toți omuleții de pe planisferă care sunt succedate de o extindere a decalajului de sărăcie, pretențiile de a încerca să „stabilizeze” clima planetei care sunt însoțite instantaneu de acte de destabilizare intenționată – și așa mai departe. Această formulă de „inversare a adevărului” este șmecheria utilizată de către despoții care caută putere, care au adoptat practici dinspre partea întunecată menite să suprime – și să inverseze literalmente – înclinația naturală a oamenilor pentru o conviețuire normală în raport cu natura. Întrucât lumea noastră se află în prezent sub controlul acestei agende a cabalei, ale cărei obiective nu sunt nici pe departe flexibile, se fac încercări de a oferi oricăror manifestări geologice și de mediu care au loc pe această planetă presupunerea (complet falsă, desigur!!!) că ele se desfășoară datorită așa-zisei încălziri globale. Mai precis, arhicunoscutele lozinci cu topirea ghețarilor, creșterea temperaturilor, distrugerea stratului de ozon, deșertificarea unor zone cunoscute în trecut drept oaze, sporirea fenomenelor de subducție, efectele de seră etc. practic, balivernele astea cu încălzirile globale și cu exemplele lor total neștiințifice le consider cele mai mari escrocherii din istorie, iar pe promotorii lor niște pungași ordinari care vând prin intermediul ONU o criză globală falsă în totalitate utilizată drept pârghie în vederea instaurării NWO și a unui totalitarism cumplit. Repetarea continuă a acestei mantre este esențială pentru lansarea necontestată a planului fraudulos Green New Deal / Zero Carbon susținut de corporații și de bancheri care au denumit-o și altfel: a patra revoluție industrială. Green New Deal promite finanțări imense și conturi generoase prin insulele veșnic însorite către acele corporații contractante, pentru a construi și implementa cerințele de infrastructură la scară uriașă, considerate necesare pentru a schimba lumea de la o dependență de aproape 100% a combustibililor fosili la o dependență de aproape 100% de energia regenerabilă. Cabala „Zero Carbon”, de exemplu, trebuie să facă într-așa fel încât să pară că incendiile dezastruoase, care au devastat mai anii trecuți Sud-Estul Australiei și o parte semnificativă a Californiei, au fost rezultatul „încălzirii globale antropogene”. De fapt, adevărata acțiune guvernamentală din spatele acestui act teribil constă în a deschide calea pentru stabilirea unei rețele de control de dimensiuni superioare, construcția de „orașe inteligente” prevăzute cu tehnologie 5G și o nouă legătură feroviară de mare viteză între marile capitale. Nu alea care le știm, ci altele care le vor lua locul celor vechi în urma noilor configurări teritoriale, toate fiind DOAR ambițiile recunoscute ale Agendei 2030 / Green New Deal. Green New Deal este o parte esențială a marșului strategic al Noii Ordini Mondiale către putere, pe care autorul o sugerează prin intermediul întrebărilor, dar n-o numește, probabil din teama de-a nu fi considerat adept al teoriilor conspirației.
    Acum, dacă luăm în calcul numai oțelul implicat în construcția a zeci de mii de parcuri eoliene uriașe, care ar fi necesare pentru a pune în practică acea șarlatanie cu „Zero Carbon” din Green New Deal, ar conduce la un masacru teribil de ecologia planetei, destabilizând întreaga biosferă. Comerțul cu carbon nu are nicio legătură cu stabilizarea climei, este doar un alt „pansament verde” pentru exploatarea neocolonială pură. Apropo de tratatul semnat de gibonul corporatist Iohannis la Bruxelles (articolul https://anonimus.ro/2021/03/unica-solutie-pandemica-renuntarea-la-nationalism-si-imbratisarea-globalismului/), prin care individul demonstrează că-i de acord cu globalizarea și la care notam că aceasta nu reprezintă altceva decât o nouă formă de colonizare prin jefuirea resurselor naturale, umane și culturale. Ca să închei, afirm doar atât: gogorița încălzirii globale regăsită în tenebroasele proiecte Green New Deal și Zero Carbon (și vor mai apărea probabil și altele cu alte denumiri până-n 2030) nu-i altceva decât o eviscerare a sistemului de susținere a vieții de pe planeta asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.