Până unde merge neșcolirea politicienilor și demnitarilor din România (IV)

0

După peste 30 de ani de la răsturnarea regimului totalitar, guvernarea și opoziția au ajuns pe mâna unor politicieni care au probleme serioase legate de școlarizare, din categoria Elena Ceaușescu, Emil Bobu, Tudor Postelnicu, Ana Mureșan și Alexandrina Găinușe, înalți nomenclaturiști comuniști care l-au dus la pierzanie pe președintele dictator Nicolae Ceaușescu și au făcut mult rău românilor și României.

Șeful opoziției, o beizadea fără ocupație și cu diplomă falsă

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, președintele PSD, Marcel Ciolacu, principalul lider al actualei opoziții, nu a avut nicio ocupație, respectiv, niciun loc de muncă, până la vârsta de 37 de ani. În acesta, este consemnat că, de-abia în 2004, s-a angajat consilier juridic la SC Alcom SRL Buzău, dar această angajare comportă discuții având invedere că societatea susmenționată era (și este) firma sa, deținând peste 50% din capitalul social al acesteia și avându-i asociați pe fratele său Daniel și pe soția sa Roxana. Ciolacu a fost angajat până în mai 2007 la această firmă, care avea ca obiect principal de activitate consultanță pentru afaceri și management, dar nimeni nu știe cum și când și-a etalat cunoștințele juridice aprofundate.

Născut în 1967, în prima generație de decreței, care au început clasa a I-a la vârsta de 6 ani, Marcel Ciolacu ar fi trebuit să termine liceul în 1985, dacă nu a rămas repetent. Nu avem de unde ști pentru că acesta nu menționează în CV liceul absolvit, anul absolvirii, profesia sau meseria dobândită. Prima sa mențiune în CV apare începând cu anul 1991, când susține că, la vârsta de 24 de ani, ar fi început cursurile Facultății de Drept din cadrul controversatei Universități Ecologice din București, pe care afirmă că a absolvit-o în 1995, fără să menționeze forma de învățământ urmată (la zi, la fără frecvență, de la distanță), precum și dacă a obținut licență în drept. Universitatea Ecologică a fost acreditată de abia în vara anului 1995 și a fost încadrată în ultima categorie (a III-a), iar ulterior a constituit obiectul unor anchete penale pentru eliberarea de diplome false.

Conform unui răspuns solicitat și primit de la această universitate cu un an în urmă, Marcel Ciolacu a susținut examenul de licență în drept după 9 ani de la absolvire, în sesiunea din februarie 2004, și a primit diploma de licență în decembrie 2005. Însă, potrivit dispozițiilor legale în materie, examenul de licență trebuie susținut în maximum doi ani de la absolvirea facultății, rezultând că actualul lider al PSD a dobândit nelegal diploma de licență în 2004, cel mai probabil aceasta fiind falsă.

Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, care a dovedit că știe multe din bucătăria internă a principalului partid din România, afirma în cartea sa «Spovedania lui Rizea» că actualul lider social-democrat ar fi obținut o diplomă universitară falsă. Sigur este că a a obținut licență în drept înainte de a fi numit prefect al județului Buzău în cursul anului 2004, în locul nașului său Ion Vasile, care a candidat și a fost ales senator, pentru ocuparea unei astfel de funcții administrative fiind obligatorie absolvirea de studii superioare. Ciolacu se prezintă și este prezentat ca având profesia de jurist, dar singura sa tangență cu această profesie a fost perioada de aproximativ trei ani (2004-2007) în care a fost angajat formal consilier juridic la propria firmă.

Până unde merge neșcolirea politicienilor și demnitarilor din România (III)

Înnobilat doctorand de Băneasa

În realitate, conform unor surse locale, după absolvirea liceului, inclusiv mulți ani după schimbarea de regim din decembrie 1989, actualul președinte al PSD a fost o beizadea de Buzău, bine conectată la lumea interlopă, care a trăit pe banii și relațiile tatălui său, care a fost pilot militar și a ajuns comandor la baza aeriană de la Bobocu, unde a deținut diverse funcții de comandă.

Potrivit acelorași surse, Ciolacu ar fi fost colaborator al Miliției și apoi și al Securității înainte de decembrie 1989, iar ulterior a continuat colaborarea cu succesoarele acestor sinistre instituții. Cert este că, în baza diplomei universitare cel puțin dubioasă dacă nu falsă, a obținut două masterate, unul în „Securitate și buna guvernare” la Colegiul National de Apărare (2008-2009) și altul în „Managementul sectorului public” la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (2010-2012). Apoi, în septembrie 2013, la niciun an după ce a devenit deputat în Parlamentul României, a fost admis la doctorat taman la Academia Națională de Informații, avându-l cordonator de lucrare pe rectorul din perioada respectivă, generalul Ștefan Gheorghe-Teodoru, cunoscut drept un apropiat al fostului șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea.

Dacă un personaj slab mobilat intelectual ca Marcel Ciolacu a fost preluat ca doctorand de șeful Academiei SRI înseamnă ori că a adus servicii importante acestui serviciu secret ori că era pregătit în perspectivă pentru o operațiune de infiltrare și promovare politică.

După „înnobilarea” sa în pădurea de la Băneasa, Ciolacu a ajuns în anturajul fostului președinte al PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a avut o ascensiune politică fulminantă: vicepreședinte național al PSD (2015-2019), lider al grupului PSD din Camera Deputaților (2017), secretar al Camerei Deputaților (2014-2016), vicepreședinte al Camerei Deputaților (2016-2017), vicepremier cu probleme speciale în guvernul Tudose (2017-2018), președinte al Camerei Deputaților (2019-2020) și președinte al PSD ( din 2019). Interesant este că, în iulie 2017, când a fost desemnat vicepremier în Guvernul Tudose, Ciolacu și-a radiat din CV mențiunea că este doctorand la Academia SRI. Ulterior, Liviu Dragnea a început să-l evite și să-l îndepărteze din anturajul său, având probabil suspiciuni în privința sa.

Până unde merge neșcolirea politicienilor și demnitarilor din România (II)

Cel mai neșcolit lider național al PSD

Conform unui răspuns primit de la Academia Națională de Informații, Marcel Ciolacu a fost student al școlii doctorale din această academie în perioada 2013-2019, în urma examenului de admitere susținut în sesiunea septembrie 2013, dar susținerea publică a lucrării de doctorat nu a fost organizată întrucât acesta nu a finalizat studiile de doctorat, nedepunând cerere de prelungire a perioadei de grație pentru anul universitar 2019-2020. Sugestiv este că titlul lucrării sale de doctorat este „Controlul parlamentar din perspectiva securității naționale”, fiind mai mult decât edificator asupra rolului lui Ciolacu de pion al unui organ de securitate națională, recte al SRI, în realizarea controlului Parlamentului, nu a controlului parlamentar asupra serviciilor secrete. Cert este că, și în acest caz, un colaborator al organelor de ieri și de azi a devenit, cu sprijinul acestora, un politician fruntaș, la un moment dat al treielea om în stat și liderul principalului partid din Romania. Marcel Ciolacu este un caz școală de politician conservă prin care SRI a pus hățurile pe cel mai mare partid din România.

De parcă ar fi secrete importante de stat, Academia SRI a refuzat să-mi comunice media obținută de actualul lider al PSD la examenul de admitere la doctorat, precum și titlurile lucrărilor de specialitate pe care le-a prezentat cu ocazia înscrierii la acest examen. De asemenea, a refuzat să-mi comunice media generală și media de licență obținute de acesta după absolvirea Facultății de Drept a Universității Ecologice, informații refuzate și de această universitate, sub pretextul protecției datelor cu caracter personal. Lui Ciolacu i-am adresat din 2017, prin intermediul ziarului Cotidianul, mai multe întrebări legate de absolvirea liceului și a facultății, precum și de admiterea la doctorat la Academia Națională de Informații, dar nu a catadicsit să răspundă. Putem conchide că acesta este cel mai neșcolit și limitat lider național al PSD, nesuportând comparație, sub aspectul studiilor și al bagajului intelectual, cu predecesorii săi Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Până unde merge neşcolirea politicienilor şi demnitarilor din România (I)

Întrebări care așteaptă răspunsuri urgente

În încheierea analizei, nu pot să nu adresez câteva întrebări, chiar dacă au un iz retoric: Cum a fost posibil ca un personaj neșcolit, semianalfabet, un „branconier” inclusiv al limbii române, să ajungă lider al grupului PDL din Senat, camera superioară a Parlamentului României, și apoi titular al importantului Minister al Administrației și Internelor? Cum a fost posibil ca un personaj șters și habarnist ca Lucian Bode să ajungă ministru în trei guverne și la trei ministere diferite (Economie, Transporturi, Administrație și Interne)? Cum a fost posibil ca o neștiutoare în ale dreptului și ale număratului, ca Roberta Anastase, fost manechin și miss Romania, fată de bani gata a lui tata (director general și „băiat deștept” în petrochimie), să devină președinte al Camerei Deputaților? Cum a fost posibil să devina prim-ministru al Guvernului României un personaj sinistru ca Vasile Florin Cîțu, cu studii modeste relizate pe pilele și cu banii părinților? Cum a fost posibil să (re)devină ministru al Sănătății un incompetent ca Vlad Voiculescu-Plus, care a avut nevoie de 10 ani să-și aprofundeze studiile superioare în administrarea afacerilor? Cum a fost posibil să devină președinte al Camerei Deputaților și președinte al celui mai mare partid din România, actualmente principalul partid de opoziție și unul din cele mai semnificative partide de stânga din Europa, o beizadea fără ocupație până la aproape 40 de ani, posesor al unei diplome universitare false, ca Marcel Ciolacu? Cum a fost posibil ca un jurist varză ca Augustin Zegrean, fără experiență în magistratură, fără doctorat, fără carieră didactică universitară și fără operă juridică, să ajungă judecător și apoi președinte al Curții Constituționale? Cum a fost posibil să devină secretar general și apoi președinte al Agenției Naționale de Integritate o pușlama ca Horia Georgescu, un impostor cu studii superioare mai mult decât dubioase și cu multe și grave probleme penale? Cum a fost posibil să devină generali și șefi de servicii secrete niște absolvenți repetenți, codași sau agramați ca Florian Coldea, Silviu Predoiu și Lucian Pahonțu? Răspunsurile la aceste întrebări ar trebui să le dea, în primul rând, fostul președinte Traian Băsescu și actualul președinte Klaus Iohannis, precum și foștii și actualii șefi ai SRI.

Cu astfel de personaje a fost creat „statul puternic și vertical” cu care s-au lăudat Traian Băsescu, George Maior și Florian Coldea. Cu astfel de personaje vrea Klaus Iohannis să edifice o Românie educată. Culmea este că funeștii și expirații șefi ai SRI, Maior și Coldea, care au mers până acolo încât le-au asigurat masterate și admitere la doctorate la Academia SRI unor beizadele impostoare și ignorante ca Horia Georgescu și Marcel Ciolacu, au ajuns să se creadă niște neopașoptiști, reformatori ai statului și creatori de culturi organizaționale moderne. Unii i-au elogiat pe Maior și pe Coldea ca fiind niște superinteligenți, dar nu este cazul, pentru că oricine ajunge șeful unui serviciu secret ca SRI devine cunoscător și depozitar al unui volum imens și important de informații și poate crea aparența unui om inteligent, mai ales dacă beneficiază și de o spoială de PR. Trista realitate este că statul român rămâne în continuare nereformat, impotent și incongruent.

Preluare: cotidianul.ro / Autor: Valer Marian

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.