Paris. Vestele galbene către români: „Avem un dușman comun: oligarhia financiară și bancară”

5

Sâmbătă, 17 aprilie, la Paris, colectivul din mișcarea vestelor galbene «Gilets jaunes constituants» a făcut o declarație de susținere pentru angajații Complexului Energetic Oltenia și pentru români. Reacția lor a venit după ce săptămâna trecută un colectiv de mineri și de energeticieni, aflați în greva foamei pentru drepturi sociale, au purtat veste galbene în fața Guvernului României.

Iată declarația scrisă:

Declarație a colectivului «Gilets Jaunes Constituants» în fața ambasadei României adresată poporului român și Guvernului României

Paris, 17 aprilie 2021

(atașată, o vestă galbenă pentru Prim Ministrul României)

Suntem un colectiv de veste galbene «Les gilets jaunes constituants». Am venit astăzi la ambasada României de la Paris pentru a ne arăta solidaritatea cu minerii și energeticienii în greva foamei care și-au pus veste galbene, simbol pentru noi francezii, al trezirii popoarelor.

Avem un dușman comun. Fie că suntem la Paris, la București, la Bamako, acest dușman este același: oligarhia financiară și bancară. Ea este mondialistă și disprețuiește muncitorii.

Ea are un chip: cel al speculatorilor fără morală ca Georges Soros sau Larry Fink, patronul BlackRock care face lobby asupra Băncii Centrale Europene, speculatori care vor să supună popoarele la dictatura pieței libere.

Ea are o politică: cea a Green Deal al Uniunii Europene. Uniunea Europeană disprețuiește popoarele, ieri poporul grec, astăzi poporul român. Ea îi supune pe români unui șantaj: ajutoare în schimbul obligației de a plăti certificatele de emisii de carbon pe care centralele termice și minele din România nu le pot plăti. Este vorba despre companii de stat care riscă să intre în faliment din cauza acestui șantaj.

Securitatea energetică a țării este pusă în joc, pentru că 24% din electricitatea țării depinde de aceste industrii. Mai mult de 12.000 familii de angajați români sunt astăzi amenințate de acest șantaj. Un grup de oameni a început săptămâna această o grevă a foamei pentru că guvernul lor nu face decât să se supună finanței verzi și îi sacrifică.

Peste tot în lume, de la marile conferințe ale Forumului de la Davos până la studiourile televiziunilor, ni se spun baliverne, folosind false argumente științifice pentru a-i culpabiliza pe muncitori, asimilandu-i cu niște paria ai Naturii. Să amintim că aici, la noi, în Franța, ecotaxa pe benzină a fost scânteia care a aprins focul nemulțumirii în noiembrie 2018, scoțând milioane de cetățeni în stradă.

Mâine, în numele acestei fraude cu dioxid de carbon, proiectul Green Deal al oligarhiei va relansa ecotaxele: se va taxa nu numai cărbunele și petrolul, ci și construcțiile, oțelul, betonul și tot ce ține de sectorul productiv. Scopul lor nu este să protejeze planeta, ci să supună popoarele unei noi feudalități: unei dictaturi financiare verzi.

Astăzi, la mai mult de 2.000 km de noi, Uniunea Europeană, care nu este decât portavocea oligarhiei mondialiste, vrea să impună această politică de sclavagism modern și de depopulare. În România, după căderea comunismului, populația a scăzut cu cel puțin 4 milioane de persoane. Politica Green New Deal nu va face decât să acceleze acest proces de depopulare.

Este o politică de sclavagism modern, pentru că oamenii lăsăți fără loc muncă vor trebui să accepte orice ofertă și să devină lucrători detașați. Directiva europeană Bolkenstein a transformat mulți muncitori din Europa de Est în lucrători detașați, departe de familia și patria lor.

Acest lucru provoacă deja o penurie de forță de muncă în unele sectoare din România și Polonia, care trebuie să recurgă, la rândul lor, la lucrători detașați din Ucraina! Ceea ce pentru noi, oamenii de rând, arată ca o nebunie politică, pentru ei este calcul politic.

Francezi și Români, avem un dușman comun și organizat. Față de acest dușman, trebuie să organizăm un Front Unit al popoarelor împotriva oligarhiei. Trebuie să reafirmăm dreptul la dezvoltare economică al tuturor popoarelor permitând suveranitatea monetară pentru fiecare țară, adică redând controlul cetățenilor asupra creației monetare pentru a putea orienta banii spre interesul general: spre infrastructura vitală, spre spitale și școli.

Ne adresăm guvernelor, pentru că nu există decât o soluție: fie vă puneți o vestă galbenă și sunteți cu populația și combateți oligarhia, fie sunteți dușmanii populației, iar tribunalele vor face în curând dreptate!

Forță și onoare românilor și francezilor!

Nu renunțăm la nimic !

Iată declarația video pe pagina «Gilets jaunes»:

https://fb.watch/4XHi19Rt_F/


Citește și:

„Vestele galbene” și decesul falsei democrații

Democraţia reprezentativă a votului universal e asimilată cu o escrocherie, pur şi simplu. Unii, cei „şmecheri” şi nesimţiţi, care, de fapt, nu au nicio meserie, nu sunt buni de nimic, sunt întotdeauna votaţi – la stânga, la dreapta, la centru sau la extreme -, ceilalţi doar îi votează ba pe unii, ba pe alţii şi rămân nemâncaţi şi fără motorină în rablele lor spre sfârşitul fiecărei luni. Ei şi copiii lor, care nu au aproape niciodată acces la marile şcoli scumpe, cele care dau carieră şi promit venituri (Citește mai departe…)

Loading...
loading...

5 COMENTARII

  1. Adevărata provocare pentru activiștii din astfel de organizații de protest este continuarea acțiunilor specifice mult timp în viitor, impunându-și obiective și obținând concesii suplimentare. Or, acest lucru necesită eforturi și dăruire, deoarece ar fi inutil să te lași antrenat în asemenea activități pentru o perioadă de săptămâni sau luni, devenind mai apoi nemulțumit sau plictisit și depunând armele în momentul când te-ai confruntat cu obstacole aparent insurmontabile. Oricum ar fi, Gilets Jaunes reprezintă o licărire de speranță într-o lume nebună de-a dreptul, iar condiția principală, să-și păstreze nealterată imaginea, ar fi să nu se transforme (în urma unor presiuni mari venite din partea susținătorilor Green Deal, iar aici mă refer doar la cei cunoscuți precum Big Pharma, Big Telecommunications, Big Energy și Big Media, nu și la cei din umbra acestora) într-un exemplu clasic de „repoziționare”, astfel încât să pară că este în concordanță cu cerințele unei mișcări populare, dar de fapt să sprijine voalat guvernele statelor care protejează implementarea Agenda 21, aceea cu dezvoltarea durabilă pe termen mediu și lung, dar care reprezintă preambulul Marii Resetări. Mai pe scurt, grijă mare ca nu cumva astfel de inițiative și mișcări să nu reprezinte altceva decât manifestări marcate inteligent de către cei care au ceva mult mai important de câștigat din manipularea altora.

  2. Iar noi romanii ne-am pricopsit cu cel mai mare dusman al acestei tari la presidentie … Johannis . Imi pare rau voi occidentul l-ati pus , pentru ca nu cred niciodata ca au fost atatia idioti in Romania sa-l voteze !

  3. Ponta – khazar albanez cameleonizat crestin… cu consilier gratis, criminalul de razboi general american Clarke, talmudist babilonian, autorul genocidului sarbilor.
    Da, era o alternativa…. crezi dumneata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.