Propaganda se schimbă, în funcție de nevoi

1

Propaganda se schimbă, în funcție de nevoi.

Au dispărut reclamele alea cu „faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi”. Ce vă mai trebuie vouă sport, fraierilor? Stați dracu’ în casă și rezolvați integrame. Sportul? N-auzi, bre, că n-ai voie să ieși din casă, că murim cu toții?

Au dispărut știrile cu teroriști. Ce vă trebuie vouă frică de teroriști? Avem alte frici, mai proaspete, mai calitative. Serviți din astea, că avem pe stoc. Dă-i dracu’ de teroriști. Niște panarame preistorice.

Au dispărut isteriile cu încălzirea globală. Urșii polari au luat o pauză de la telesuferință. Greta a fost retrasă în unitate, să-și termine studiile. Ce vă trebuie vouă încălzire globală, sclavilor? Tura viitoare. Acuma rulează alt film. Vă uitați la ce film vă proiectăm noi în creier.

A, stai că era să uit de mama propagandei hitleriste. Dintr-o dată, nu mai urlă nimeni de anticorupție. It’s so yesterday’s news anticorupțea, acuma că sînt ăștia la putere. Cum să vorbești de corupție cînd fură ai noștri? Nu se face. Nu e elegant. Lasă, păstrăm anticorupțea pentru campania viitoare. Veorica. Dragnea. Chestii heavy, după Covid. Aștepțați și voi încă un ciclu electoral. Acuma trebuie furat în liniște, fără deranj. Acuma e Covid. Nu se poate să vă deranjăm cu niște prostii de-aste inutile, anticorupțe, Dragnea. Acuma stăm în casă.

La vremuri noi, harneli noi. Acuma e cu masca care salvează oameni și funcții guvernamentale. E cu Covidul, supremul dușman. E cu alte cinci minute de ură, noi, proaspete, inventate recente. E cu mahalaua ineptă – pardon, asta era pe vremuri. E cu analfabeții funcționali. Azi e cu analfabeții funcționali. E cu rușii care vor să ne fure țara din nou, noroc c-o vindem noi pe gratis, schimbând legile.

Cel mai recent și mai necesar e perdeaua de fum cu antisemitismul. Vă place ce frumos au construit harneala cu antisemitismul? În doi timpi și trei mișcări, în cinci știri atent fabricate, gata fandacsia. Poporul trebuie educat. Poporul trebuie spălat pe sinapse. Este că nu știați că jandarmii a fost răi în istorie? Nu știați. Lasă, că vă spune goyimii acuma ce și cum. Este că nu știați că Goga nu a fost doar poet? Vă ideologizăm imediat, nicio grijă. Inventăm problema imediat. Stați să dăm drumul la mașinăria de propagandă.

Alte fente, alte păcăleli.

Se schimbă harneala. Un singur lucru rămâne constant. Continua, perseverenta nevoie a oamenilor de a fi prostiți din vorbe, duși de nas, controlați prin discurs.

Ce vă mai place să vă mai duceți după fentă, pufoșilor… Ce vă mai meritați soarta. Ce meritați să fiți călcați în picioare de istorie și călcați pe cap de soartă. Hai, beți încet, căci conține cuvinte necesare.

Ghinion.

Autor: Mirel Palada

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Totul se schimbă în funcție de nevoi, nu numai propaganda! În fond, rolul ei este să convingă și să declanșeze anumite resorturi emoționale. Metodele pot diferi ca dozare și combinație, dar principiile rămân aceleași. Nu contează ce partid e la guvernare, nu contează cât de corupt este! PSD-ul dvs, cu onor autorul acestui articol, de consistență suburbană, în fruntea colectivului de PR (care ar fi trebuit să construiască încrederea în organizație și să aibă grijă de imaginea acesteia) a celui mai ticălos partid (nu c-ar fi mai grozave celelalte din eșichier) care și-a bătut de joc de fiecare dată de electorat tranzacționându-i interesele în favoarea avantajelor individuale, același PSD care l-a trădat pe Ceaușescu, care s-a învoit slugarnic să ofere România occidentalilor (americanilor, în special) la preț de en-gros și care a avut nevoie de mii de morți să-și justifice preluarea puterii a practicat toate tipurile de propagandă (albă, cenușie și neagră) pe spinarea românilor pe care acum hahalera pesedistă Mirel Palada îi desconsideră în maniera cea mai trivială cu putință, declarând emfatic precum cocoșul pe grămada de bălegar că, citez, „ne merităm soarta”! „Călcați pe cap”- reproducându-i încă o dată cuvintele injurioase (dar… vorba lui Vladimir Putin, „cine zice, ăla e”!!!) am fost începând cu PSD-ul stimabile, nici unul dintre voi ăștia de ați fost la conducere de-a lungul celor 31 de ani nu v-ați gândit la bunăstarea oamenilor, la imaginea României în lume, la demnitatea acestei țări în plan internațional, nu v-ați arătat interesați nici măcar să corespundă stadiului contemporan al progresului. Avem în fața ochilor o Românie a degradării și a pauperizării pe toate palierele ei, întrucât o liotă de securiști vânduți Apusului a scos în decor cea mai mare parte a oamenilor de bun simț și cu o țâră de carte, făcând loc la ceea ce se vede! N-ai d-ta dreptul să judeci și să-ți arunci jignirile și dezacordurile în spațiul public, nu d-ta cutră politică, care ai servit partidul care ne-a îngropat pe toți!!! Să ziceți merci, că românii au fost echilibrați psihic (ăștia de-au rămas pe aici și nu și-au luat lumea-n cap) și nu v-au linșat pe toți de la „măcelărie”!!! Că dacă ar fi fost așa, n-ați mai fi avut voi „oase” de ros sub formă de afaceri babane și nici n-ați mai fi avut capacitatea să crâcniți contra noastră! Silă mi-a fost, de când m-a făcut mama, de dubla măsură! Și tot peste ea dau!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.