Vă rog mult, nu mai fiți proști!

1

S-a tot ventilat prin presă prostia cu „autostrada Gdansk-Constanța”. Vă rog mult, nu mai fiți proști!

Este evident că americanii nu bagă nicio ceapă degerată aici deoarece America e falită. Problema care se pune nu este despre câți bani dau, ci despre câți bani reușesc să aspire de pe-aici.

Oricum, ’telectualilor de doi bani în frunte cu Caramitru ăl mic, le-aș evidenția un element de-a dreptul banal, anume că autostrada lu’ pește, pe teritoriul României … există deja în cea mai mare parte. E vorba de A1. Atât. Din A1 mai e de construit segmentul Pitești-Sibiu, cel pe care Plăvanul are grijă să-l construiască strict până la limita Carpaților. De ce, o să înțelegeți mai târziu.

Va veni Bechtel ca să construiască segmentul cu pricina? Probabil da deoarece abia au învățat cum să încaseze bani de-aici fără să facă nimic. Adică vor aspira cu randament maxim niște bani. Așa cum au făcut și cu Autostrada Transilvania. Simplu, nu?

Așadar, dacă vreți autostradă, puneți mâna pe bâtă și mergeți la Plăvan și la Ministerul Transporturilor ca să prindă sumele în Buget și să lase aiureala cu fondurile europene CARE NU VOR FI ELIBERATE PENTRU RESPECTIVUL SEGMENT! Băgați la cap bine: nu vine nimeni să vă facă autostrada, ci doar să vă fure.

În ceea ce privește reactoarele de la Cernavodă e ca-n bancul cu Radio Erevan: De fapt nu era vorba de opt miliarde ci de nouă și nu s-au dat, ci s-au luat. Ce vor face americanii acolo? Cică vor începe cu niște reparații (a se citi furt fără să facă nimic) și-apoi vor mai moșmondi ceva pe-acolo. Himere. Nu vor face decât să fure bani. Chinezii veniseră cu finanțarea și cu business plan-ul de la A la Z. La unguri, rușii au venit cu finanțarea și cu tehnologia. La noi, americanii vin cu mâna-ntinsă și cu „pertenereatul” – a se citi jaful la lumina zilei.

Autor: Dan Diaconu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Inainte de alegerile parlamentare, Rares Bogdan se lauda ca, daca castiga ei alegerile, in secunda doi !!!!, vin americani cu investitii in valoare de 45 miliarde de dolari. Rade lumea. Sa-l intrebe un reporter, unde sunt acei bani????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.