„Is not fair for the horse!” („Nu e corect față de cal”)

1

Parcă un expert NASA spune că încălzirea globală e un mizilic, adevărata problemă e tâmpenia globală …Și mă uit la CNN și mă tot conving de adevărul ăsta: la o știre sportivă despre un jocheu prins dopat, care – de la sine înțeles pentru timpurile noastre -, chiar în fața evidențelor se disculpă, se pretinde nevinovat, concluzionând: „Is not fair for the horse!” („Nu e corect față de cal!”). Pentru că …calul chiar are noțiunile de bine și rău, sau corect… Nu? Nimeni nu râde în studioul ăla, chiar se discută aprins. Deci tema rămâne dacă e corect față de cal… Dopajul călărețului a trecut în planul doi. Eu râd, și urmăresc în continuare…

Pentru că aceeași prompteriță devine și mai serioasă, chiar sobră: acum se dezbate un subiect major: rasismul la volan. Michelle Obama, soția fostului președinte, care risca să intre într-un con de umbră, revine sub lumina reflectoarelor, cu ceva „tare”, de mare impact emoțional, spunând că îi este frică pentru fiicele sale atunci când „șofează fiind negre” (cum ar suna traducerea mot-a-mot), adică „driving while black”. Prompterista blondă e și mai sensibilizată decât de drama calului, pentru că are doi copii înfiați care sunt negri …Deci nu e ea un model, împlinirea progresismului, antirasismului, incluziunii sociale? Vrea toată aprecierea și o strânge conștiincioasă! Sunt descrise dramatic procedurile „tiranice” aplicate negrilor opriți în trafic în America: trebuie să ridice mâinile de pe volan, trebuie să le țină sus, trebuie să dea actele. E foarte dramatic, e o crimă, trebuie să fim convinși! …Dar nu pot să nu mă gândesc că sunt procedurile care se aplică tuturor americanilor. Atât știu chiar și eu… Atunci, în cazul negrilor, unde e discriminarea și rasismul? Nu se spune, dar se sugerează că rasismul ar veni din faptul că sunt opriți în trafic mai mult decât albii. Asta e adevărat, dar se întâmplă pentru că în rândul negrilor se înregistrează infracționalitatea cea mai mare, sunt predispuși, deci. Atât știu și eu de aici, din România. Iar lanțul cauzalității merge până la lipsa de educație și sărăcia în care au fost lăsați în ghetouri. Asta e adevărata problemă. Pe care nimeni nu o discută. Ca și în România: se dezbate orice altceva decât miezul problemelor, orice, cu condiția să fie superficial, de suprafață… În SUA nu există rasism, decât ca și fenomen izolat, dar există indivizi care speculează și profită de pe urma oricăror antagonisme sociale, pe care le și cultivă, printre care și „rasismul”. Sunt aceeași peste tot, în întreaga „civilizație occidentală”. Și sunt cei care nu-l lasă să fie auzit și înțeles, de exemplu, pe Morgan Freeman care, întrebat când va dispărea rasismul, a spus: „Atunci când nu vom mai vorbi despre el”. Nimic mai logic și de bun simț, dar logica și bunul simț nu se găsesc la CNN.

Pentru că altădată când apăs pe CNN e cu „breakingnews”: naveta spațială chineză va ucide oameni când va cădea din spațiu. Dacă ar fi fost să fie luați în serios, o întreagă țară ar fi trebuit să fie speriată de moarte: dau ca destinație Turkmenistanul. Apoi Australia. E incredibil și nu ai de ales decât între minciună deliberată și prostie curată. Naveta chinezească nu a fost „scăpată de sub control”. Așa s-a procedat mereu până acum cu sateliții și navetele: au fost lăsate să cadă, pentru că, atunci când intră în atmosferă, iau foc și se fac zob. Așa a fost cu naveta spațială MIR, așa va fi și cu ISS. Cum să spui altceva despre asta, doar pentru că e chineză și …trebuie că face rău, nu? Dar nu se spune nimic despre faptul că 80% din suprafața Terrei e ocupată de apă, iar din ce rămâne vreo 40% e teren arabil, apoi sunt deșerturile, etc. Ne place să credem că suntem importanți, cu toții, dar noi, oamenii, ocupăm un spațiu foarte mic. Astfel de informații – după mine absolut necesare în context – ar diminua „impactul mediatic” al știrii, nu? Așa că mai bine spune CNN că naveta chinezilor va cădea peste oameni… Sunt chinezi și sunt răi, nu? Așa se face și mai ales întreține manipularea cea mai bună, și fobiile! …Cu „profesionism” și „responsabilitate”, desigur… Apoi fragmente din naveta chinezească cad undeva în Pacific și așa CNN nu mai are subiect…

Dar „responsabilitatea” și-o păstrează. Pentru că apoi la CNN se trece la vaccinare. Și aici e maxima „responsabilitate”!… Deși mesajul nu e altul decât „Du-te cu turma!”, sau, mă rog, herghelia. Dar dacă pentru orice produs pe care îl consumi, pe care îl bagi în tine, s-a impus, așa cum era firesc, să fie menționate substanțele componente și posibilele efecte, dacă pentru medicamente avem prospecte și pentru alimente etichete, în cazul vaccinului nimeni nu spune nimic. Ce vă băgați în voi, mai exact? Știe cineva? S-a discutat undeva? Nu ar fi tocmai ăsta un semn de „responsabilitate”, noțiune de care se face atât caz? Nu ești „responsabil” atunci când iei decizii în cunoștință de cauză? Dar nu ai să vezi, nu ai să auzi de la „formatori”, ai consimțâmântului …Nu numai o discuție serioasă, dar cel mai mic detaliu. Iar indivizii ăștia, la sfârșit, vorbesc despre „responsabilitate”… De abia asta e senzațional și de breaking news!.. Dar oamenii sunt tratați precum caii, și caii precum oamenii…

Nu numai în România domnește nebunia, parcă e universală. Iar eu am ajuns să mă uit la CNN ca la Comedy Central, ba câteodată e mult mai amuzant. Parcă o întreagă lume și-a pierdut mințile, discernământul, și fiecare ține morțiș să aibă dreptate, acolo unde nu mai există nicio dreptate. Precum în cazul jockeului dopat, vinovat, care vine în apărarea sa cu …drama calului descalificat …Și ceilalți îl iau în serios!… „Privitor ca la teatru/ Tu în lume să te-nchipui:/ Joace unul şi pe patru,/ Totuşi tu ghici-vei chipu-i,/ Şi de plânge, de se ceartă,/ Tu în colţ petreci în tine/ Şi-nţelegi din a lor artă/ Ce e rău şi ce e bine”. Deocamdată e destul de vesel, dar teamă mi-e că am să ajung să nu mai înțeleg nimic. Dacă nebunia se va generaliza, va deveni regula …Iar întrebarea la care nu voi putea să răspund nici eu va rămâne: este corect față de cal?

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Pe măsură ce devine din ce în ce mai clar, că teoriile conspirației de ieri sunt știrile reale de astăzi, apelul de a ucide mesagerii devine tot mai strident și mai isteric. Iar în cazul de față, tot bietul animal e vinovat, cu atât mai mult cu cât abaterea de la gândirea de grup a căpătat aspectul unui adevăr descalificator, nicidecum prostia, incompetența și promovarea apucăturilor rele precum narcomania. Hmm, bun așa, câtă vreme aceste „conformități” ar trebui să fie șocante și inacceptabile într-o țară care se mândrește cu libertatea de gândire și de exprimare! 🙂 Într-adevăr, o mare parte din critica adusă de SUA statelor sale inamice, ca de exemplu Rusia și China, este presupunerea că practică diferite forme de cenzură și că permit doar propagandei prietenoase regimului să ajungă la public.
    Cât despre responsabilitatea jurnalistică inexistentă, e de luat în calcul un alt aspect la fel de important: perspectivele în carieră ale fiecăruia după „evaluarea guvernamentală” instituită prin lege, care ar include un fel de „estimare” a rapoartelor oferite presei de către serviciile de informații precum și a modului de interpretare a acestora. Adică, punctele de vedere trebuie musai să fie consensuale, altfel „zboară” din post, devine vreun anost „corespondent” de război din propriul fotoliu, pe care nu-l citește/vede nimeni important și care nu transmite din „zonele de interes” spre curățarea asiduă a creierelor cu detergent. Nu vă mai mirați că domnește nebunia, deoarece alături de ea se ițesc mult mai abitir interesul și posibilitățile de avansare / realizare! E necesar să se cadă la înțelegere în spatele poveștii oficiale și să nu se ia în considerare duhoarea de șobolan insistându-se asupra dovezilor solide, reale. Acesta-i colapsul la nivelul întregului sistem al presei occidentale, ca entitate profesională în gestionarea tuturor subiectelor și crizelor apărute la nivel intern și extern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.