USR PLUS a devenit o firmă de curierat?

1

Iulian Bulai, statuia din Norvegia, postează pe facebook un mesaj în care spune că „USR PLUS livrează pentru Moldova”, pentru că el gândește în „americana” învățată la televizor, și apoi își traduce, în mintea sa puțină, în română.

În limba română, verbul „a livra” are un alt sens decât are în „americana” lui Bulai „to deliver”. Americanii, într-adevăr, folosesc „deliver” („livra”) și pentru respectarea unei promisiuni, a unui angajament, și într-un sens imaterial. În limba română, însă, verbul „a livra” are un sens mult mai practic, material, și se referă la acțiunea de a distribui, pe baza unei comenzi, un produs, o marfă. În engleză se poate spune „to deliver a message”, spre exemplu, în română însă „a livra un mesaj” nu sună atât de bine, când poți spune „a trimite un mesaj”.

Trebuie să recunoașteți că unui român îi vine greu să înțeleagă expresia asta, „USR PLUS livrează pentru Moldova”, iar dacă o iei din context ești sigur că USR PLUS aduce ceva marfă în Moldova…

Pentru că Bulai ăsta micu, ca toți pișpireii politici din USR PLUS, face parte din generația crescută în fața televizorului, uitată de părinți la televizor, cu filme și muzică americană, pentru care faptul că trăiesc în România e doar o întâmplare și nimic mai mult. Ei gândesc în „americană”, sunt plini de expresii din filme, pe când nu știu niciun proverb românesc, știu mai multe despre amerindieni decât despre daci, proprii strămoși, poate că nu cunosc toate versurile imnului României, dar cel al SUA le sună mult mai familiar.

Iar în privința „civilizației americane” cei care își doresc „o țară ca afară” sunt idolatri, doar idealizează America, ca și întregul Occident, fără niciun fel de realism. Nu cunosc și nu înțeleg realitățile de acolo, chiar dacă au și vizitat, pentru că asta au făcut, au vizitat, au văzut marile orașe, frumoasele centre ale marilor metropele americane sau occidentale, fără să arunce un ochi spre periferii. Oamenii străzii, care umplu acum periferiile orașelor americane, sau imensele zone în care oamenii trăiesc în rulote le sunt străine, ghetourile în care se îngrămădesc cei săraci, fără „oportunitățile” de a ajunge la „visul american”, întregile cartiere musulmane din marile orașe ale Franței sau Suediei, taberele improvizate ale imigranților le sunt necunoscute.

Ba chiar le asociază unor fapte de divertisment, cum și sunt prezentate în filmele americane, de propagandă, și ajung chiar la convingerea că acei americani trăiesc pe străzi sau în case pe roți pentru că așa au ales, au un mod de viață mai …liberal.

Aceștia sunt „idioții utili” din România, iar un semn distinctiv este tocmai acesta: folosirea unor expresii din engleza-americană, din filmele americane traduse, de multe ori inexact sau impropriu, în română. Pentru că ei gândesc în „americană”, cu ei colonizarea a reușit în deplină măsură, încât nici nu mai aparțin culturii române și, bineînțeles, nici propriei națiuni. Sunt colaborațiuniștii benevoli ai ocupantului, pentru că nu ar trebui să mai fie un secret pentru niciun român că țara noastră se află sub ocupație, o ocupație poleită strălucitor cu praful de aur al libertății și democrației, și al intelectualismului.

O altă expresie pe care o folosesc, spre exemplu, este „apă sub pod” …care în limba română nu înseamnă absolut nimic. Este preluată, iarăși, din filmele americane, „water under the bridge”, unde desemnează un lucru neînsemnat pentru cel care o folosește…

Generația acesta ajunge să conducă România. Cu Bulai și ceilalți prichindei politici suntem de abia la început. Și va fi jale, jale mare! Pentru că aceste specimene nu numai că nu au dicționar, lexic românesc, dar nici ce au în cap nu e a lor, nu au o gândire autonomă, sunt îndoctrinați, spălați pe creier, ideologizați. Sunt afectați, puternic afectați, bieții de ei!…

Postarea lui Iulian Bulai de pe pagina sa de Facebook:

„În Moldova vor fi finanțate prin PNRR următoarele segmente de autostradă:

  1. Pipirig – Tg. Neamț – Moțca – A8
  2. Pașcani – Săbăoani – Roman – Bacău – A7
  3. Focșani – Bacău – A7

Județul Neamț este marele beneficiar al PNRR.

Județul nostru va fi străbătut de două mari autostrăzi, pentru care a fost acceptată finanțarea! Ne conectăm cu Bucureștiul și cu Transilvania!

USR PLUS livrează pentru Moldova!

Mii de mulțumiri adresez vicepremierului Dan Barna, ministrului Cristian Ghinea, cât și ministrului Cătălin Drulă!”

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Întotdeauna am reacționat destul de dur față de „analiștii” care au insultat populația României prin expunerile lor, folosind diverse cuvinte nepotrivite ori anumite caracterizări ofensatoare care mi se păreau nedrepte, catalogându-le drept un atac la ființa națională, deoarece neamul ăsta căruia îi aparținem cu toții își propagă ființa în timp și peste timp prin generațiile sale succesive. Iar generațiile trec, dar ființa neamului rămâne. Însă la scara posterității există riscul neasumării neamului, al unei atât de slăbite conștiințe și apartenențe la poporul acesta, încât pe durata secvenței sale istorice națiunea își pierde cu totul consistența și puterea spirituală. Este ceea ce se petrece în momentul de față! Cam acesta a fost felul meu particular de-a gândi, schițat aici în linii mari și-ncercând să explic de ce luam poziție tranșantă împotriva unora care ne considerau pe noi vinovați pentru întreg dezastrul României. Adevărul este că m-am înșelat îngrozitor în raționamentele mele! Avem clasa politică pe care o merităm, care a fost votată tot de români și nu de extratereștri, indiferent de ce fel de susținere s-a bucurat respectivul partid sau vreun reprezentant al său în afara sau în interiorul (mă refer aici la numeroasele servicii de informații care fac și desfac după propriile lor interese) țării! Nu suntem mai buni decât cei cocoțați la butoane! Nici mai docți, nici mai luminați la suflet! Mulți sociologi afirmă că părăsirea țării și-a neamului din care te tragi te smintesc. Am mari îndoieli că-i așa! Întrucât omul prin faptele sale bune, prin vocația sa (expresia personalizată a harului) poate contribui la ecuația existențială sau o poate murdări și degrada prin dezmăț, nesăbuință nesimțire de sine. Ăștia de care ne plângem toți sunt aleșii românilor de pretutindeni, nu numai ai celor ce-au plecat atrași fiind de cântecul de sirenă.
    Ca o concluzie, știu că lepădarea de neam se interpretează precum antecamera apostaziei, ca un act antiliturgic, practic. Dar îmi dau seama că indiferent câte voci naționaliste s-ar face auzite și ar lupta pentru trezirea spirituală a românilor, totul e în zadar! S-o spun pe cea dreaptă, a devenit necesară dispariția și renașterea din propria cenușă. Pentru că generațiile actuale sunt alienate, obosite, unele prin care ființa neamului și-a pierdut vlaga, care s-au arătat vlăguite și decerebrate. Vae victis, atât pot spune în situația de față!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.