E oficial. România exportă pe nimic grâu şi primeşte pâine congelată de 13 ori mai scumpă

3

România importă produse de patiserie de 13 ori mai scumpe, pe tonă, decât grâul exportat, a declarat duminică, 30 mai 2021, la Digi24, Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Simion a confirmat informaţia că 70% din produsele alimentare consumate în România vin din import.

Secretar de stat: importăm produse de patiserie de 13 ori mai scumpe, pe tonă, decât grâul exportat

„Asta-i statistica, din păcate, ăsta este crudul adevăr. Noi prin planul naţional strategic 2021 – 2027 va trebui să corectăm în mod substanţial părţile deficitare. Va trebui să intervenim pe reproducţia la porc şi pasăre, avem nevoie la nivel naţional de cel puţin 195.000 de capete de scroafe, în aşa fel încât să ne putem produce materialul genetic necesar, avem nevoie de reproducţie la pasăre, avem nevoie de industrializare, din punctul meu de vedere suntem, ca tehnologie, la nivelul anilor 2010, din moment ce importăm produse de patiserie, produse congelate, produse prelucrate, biscuiţi şi nu numai, înseamnă
că noi nu avem capacităţi de tehnologizare performante, şi va trebui să intervenim în acest sens. Va trebui să fim atenţi la exportul de materie primă. La ora actuală noi importăm produse de patiserie de 13 ori valoarea pe tonă a grâului exportat, ceea ce nu este normal. Va trebui să nu mai exportăm sau să ajutăm industria în aşa fel încât să putem să exportăm produse cu valoare adăugată mare. Industria alimentară va trebui ajutată să se retehnologizeze”, a spus Aurel Simion.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

  1. Procurorii și Fiscul ar trebui să-și exercite profesia în sfera fiecăruia de competență și să înlăture corupția de pe piața cerealelor, să combată infracționalitatea economică. Cu ani în urmă, s-au tot tras semnale de alarmă în acest sens, inclusiv „Ziarul Financiar” a dezvăluit în cadrul mai multor articole-anchetă înșelăciunea americanilor cu grâul de pe piața românească care s-a desfășurat, dacă-mi amintesc bine, prin intermediul companiei ADM România Trading care este parte a uriașului grup american ADM Trading. Mulți dintre noi au priceput de multă vreme că libertatea economică s-a dovedit a fi o mare minciună, o mare escrocherie, care a constat în mutarea proprietății de stat (inclusiv a valorilor bancare ale României) la dispoziția și-n beneficiul corporațiilor străine, care doar mimează concurența între ele.
    Din păcate, ne rezumăm doar la constatări, fără să luăm măsuri de redresare. Una dintre ele ar fi să ieșim din conglomeratul fascist numit UE și din alte „alianțe și parteneriate” transatlantice și nu numai. Le punem scutul în brațe și ducă-se cu el cu tot pe unde au venit! N-avem nevoie nici de soldații lor inutili, că nu ne atacă nimeni, nici de partide „naționaliste” pro-occidentale precum AUR, conduse din umbră de servicii secrete străine intereselor naționale românești. România are viitor doar alături de Rusia Și PUNCT!!! Restul…e apă de ploaie și incapacitate pentru chibiții-românași de pe Facebook, care încă mai urmăresc pe pelicula memoriei proiecția a ceea ce a fost odată SUA. Probabil, nu toată lumea consideră eligibilă și fezabilă propunerea mea, deoarece ar veni cu niște costuri, dar în mod sigur acestea n-ar fi atât de imense și de exploatatoare precum cele de față: colonizarea actuală și dispariția noastră definitivă ca națiune într-un viitor nu tocmai îndepărtat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.