O Europă care s-a renegat pe sine

1

Europa steag cap de mortProcentele foarte mari ale victimelor traficului de persoane reflectă nu numai distrugerea identităţii şi a vieţii atâtor femei românce în particular, ci şi alterarea, într-un grad inimaginabil pentru strămoşii noştri, a valorilor şi identităţii unui neam, precum şi disoluţia unei întregi societăţi – dacă e să ne referim la întreaga societate europeană, care şi-a renegat rădăcinile creştine, înlăturând din propria Constituţie referirea la acestea.

O Europă care s-a negat pe sine, aşa cum au avertizat autorii Declaraţiei de la Paris, redactate în octombrie 2017 de un grup de intelectuali: şi-a repudiat propria temelie – valorile creştinismului şi cele ale culturii clasice -, pentru a promova libertinajul hedonist, relativismul valoric, deriva morală şi identitară, asaltul asupra familiei, a înseşi naturii umane şi a firescului, toate acestea fiind promovate inclusiv în învăţământul de tip nou, pe care se doreşte să-l copiem şi noi.

Vestul Europei, către care privim ca la un model, nu este deloc străin de acest fenomen extrem de grav al traficului de persoane, în care sunt capturate nenumărate victime din ţara noastră. Fetele racolate ajung în acele ţări, considerate centrul civilizaţiei, care însă „mustesc” de clienţi gata să plăteasca mari sume pentru a „beneficia” de aceste victime. În ţări din civilizata UE se discută deja de faptul că sexul consimţit la 13 ani trebuie considerat „normal”. Orele de educaţie sexuală şi pervertirea, prin acestea, a sufletelor copiilor de la cele mai fragede vârste, sexualizarea copiilor, sunt ceva „normal”…

Se alocă miliarde pentru supraveghere de tip „Big Brother”, pentru lupta împotriva corupţiei şi a terorismului, a „războiului hibrid”, dar se uită că adevăratul război astăzi este cel împotriva familiei, împotriva copiilor noştri, împotriva femeii şi a valorilor care stau la temelia oricărei societăţi, formându-i coloana vertebrală. Pornografia distruge mai tare o societate decât o pot face corupţia unor politicieni sau chiar atacurile teroriste, fiindca sunt distruse iremediabil sufletul şi mintea, cum arată nenumărate cercetări. Şi totuşi, ea este permisă şi chiar încurajată.

Atacul asupra valorilor care menţin sănătos fondul sufletesc al unui neam şi al unei societăţi este mai crâncen decât oricând. O societate care nu mai manifestă respect faţă de femeie este sortită distrugerii, aşa cum au avertizat marii duhovnici, care au spus că degradarea unei societăţi începe cu decăderea femeii. De recuperarea adevăratei feminităţi – întruchipare a nobleţii, curăţiei, delicateţii, bunei-cuviinţe şi decenţei, izvor al vieţii şi al dragostei – şi a demnităţii femeii, care trebuie ridicată din nou la înălţimea chemării ei, depinde şi însănătoşirea noastră ca societate şi neam.

Autor: Irina Bazon

(din articolul «România capturată. „Cazul Caracal” şi „strigătul mut” al unui neam (II)», Revista Familia Ortodoxă, numărul din noiembrie 2019)


Citește și:

«EUROPA ÎN CARE PUTEM CREDE» – declarația de la Paris

Europa mitologie„Europa e casa noastră. Suntem sub ameninţarea unei false Europe. Falsa Europă e utopică şi tiranică. Trebuie să apărăm adevărata Europă. Solidaritatea şi loialitatea civică încurajează participarea activă. Nu suntem supuşi pasivi. Statul-naţiune este emblema Europei. Nu susţinem o unitate impusă cu forţa. Creştinismul a încurajat unitatea culturală. Europa se hrăneşte din rădăcinile sale creştine. Rădăcinile clasice încurajează excelenţa. Europa e un proiect comun. Ne pierdem căminul. Adevărata Europă e în primejdie

(Citește mai departe…)”

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. No shit! Femeia să-și recupereze „feminitatea, noblețea, gingășia” și alte aiureli înșirate, ca să dea bine-n frază? Nu-i suficient să dețină ansamblul acesta de trăsături, care constituie specificul caracterului feminin, mai trebuie să aibă și creier…ca să proiecteze cursul descris în finalul articolului. Autoarea și-a ales un subiect foarte sensibil, mai ales în era „pozitivității corpului” și a ștergerii standardului frumuseții feminine și al feminității (aceste două termene nu sunt întotdeauna aceleași), uitând esențialul și sfidând complet un principiu fundamental al civilizației umane și scopul său principal – procreația – că femeile și bărbații se caută reciproc, dar NU exclusiv, strict pe seama aspectului fizic, pe baza acelor „trăsături” de atracție fizică recunoscute. După aceea urmează orice altceva!!! Adică noblețe, gingășie, delicatețe și restul pălăvrăgelilor doamnei.
    Întotdeauna, dar absolut întotdeauna, feminitatea și rafinamentul adevărat sunt derivate ale unui intelect remarcabil, capacitate de-a gândi care nu este evidențiată în expunerea de mai sus. În plus, în ultimii 15-20 de ani, femeia, odată expusă prin mass-media modernă, și-a pierdut atracția ca femeie, devenind strâns asociată cu agenda „culturală” abjectă a mișcării LGBTQ+. În fond, acesta-i declinul occidental.
    Prost surprinse anumite aspecte, un talmeș-balmeș care ar fi căpătat un cu totul alt temei rațional, dacă nu era politizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.