Românul are un singur mare dușman: Statul Român

3

Invitat, pare-se din greșeală, la masa bogaților, românul a primit un taburet mic, așezat lângă ușa de la bucătărie, care, la fiecare deschidere, îl lovește nemilos în spate.

La poza de final va fi pus într-un colț și el va zâmbi stingher, cu gândul că i se văd găurile din dantură.

Fotograful priceput îi va umple golurile pentru a nu face de rușinică marea familie.

Ruda săracă trebuie ținută cât mai departe, în întuneric, de preferat. Trebuie ținută în evul mediu pentru că, lăsată să se dezvolte, ar putea hrăni un continent și atunci unde și-ar mai putea vinde bogătașii carnea de plastic și brânza din carton?

Românul are un singur mare dușman, care nu e vreun baștan de la masa de fițe.

Statul român e cel mai mare dușman al românului analfabet funcțional și cu dinții cariați.

Un stat impotent al cărui brand de țară nu mai e demult frunza coanei Nuți, ci o pereche de izmene rupte în dos.

Un stat care își ucide sclavii cu nepăsarea și nesimțirea arendașilor lui.

Statul care te plimbă prin trei spitale, îți dă patru diagnostice și te lasă să mori pe o saltea infectă, de o bacterie cu care tot el te-a cadorisit.

Statul care îți dă în cap dacă ești un mic om de afaceri, ce își dorește să crească, dar care stă în calea multinaționalelor din care statul nostru mic, dar șmecher, trage și el cât poate.

Așa că, te verifică, inspectează, controlează, cercetează, analizează, căpușează până când se asigură că fie dai faliment, fie îți pui ștreangul de gât.

Statul care își verifică la sânge avocații când intră în sediul postului de poliție din Văscăuții de Deal, confiscându-le telefoanele căci, de, respectăm normativele, dar care își lasă infractorii condamnați să se plimbe ca vodă prin lobodă prin sediul unui inspectorat județean, vorbind nestingherit la telefon cu cârtița lui din rândul apărătorilor legii, primind date despre judecătorul care l-a condamnat, în timp ce alții îi netejesc cu grijă calea spre libertate.

Statul român este politicianul care minte cum respiră, frecându-și mâinile cu gândul la purcoiul de bani ce îl va îneca în bunăstare, în timp ce poporul alegător se îneacă în gunoaie și se spală la lighean, ca în vremurile de aur ale primului bâlbâit.

Statul român este funcționarul încet la minte, dar iute de mână, care îți închide ghișeul în nas pentru că are pauză de masă, iar tu, biet neghiob, nu înțelegi importanța muncii lui, de a plimba hârtiile între etaje.

Statul român este polițistul de frontieră care te întâmpină sictirit, verificându-ți pașaportul, în timp ce scuipă printre dinți un obosit „de unde veniți?”.

Simbolul perfect al neputinței statului este ghereta cu pretenții de punct trecere frontieră, dotata cu un gemuleț minuscul, de unde răsare mâna organului de apărare a patriei, emanând dispreț prin toate falangele.

Marele nostru noroc este că geamlacul este atât de mic încât iîcape doar mâna; la dimensiuni mai mari, ne-am putea trezi că suntem tratați așa cum se întâmplă cu țara asta de 30 de ani: cu, mă scuzați, fundul.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

  1. Încă o „doamnă” care sub pretextul patriotismului dorește desființarea statului! Îi recomand să mai aibă puțină răbdare, până ce UE (folosindu-se inclusiv de falsa pandemie) „va gestiona” fondurile europene condiționând cedarea deplină a deciziilor suverane (adică STRICT a suveranității României) în chestiuni de politici economice naționale, de impunerea aia cretină a ideologiei de gen / parteneriate civile, ori de primirea de-a valma a imigranților din lumea largă! Și-atunci, să te vedem, cucoană, dacă mai scrii ofuscată că-ți repugnă statul, adică instrumentul ăsta de organizare administrativă și politică, prin intermediul căruia se exercită funcționalitatea sistemului social (cu condiția să avem politicieni normali la cap, care să-și facă datoria cu devotament față de țară) și prin intermediul căruia sunt reglementate relațiile dintre oameni!!! Cu o mentalitate de muiere de grotă, sigur că-ți displace statul național, vrei federalizarea Europei, ceea ce înseamnă INCLUSIV dispariția granițelor pe lângă alte matrapazlâcuri care țin de armată unică, religie unică, sistem bancar unic, resurse unice, tehnologii unice etc și admiri „valorile morale” ale globalismului postmodern!!! Femeie, NU statul e vinovat de bazaconiile înșirate de tine, ci cei care, chipurile (pentru că numai asta NU fac!!!), își exercită autoritatea în fruntea lui!
    Și nici măcar nu e blondă! Dar, dă în gropi! Vai mama noastră cu specimene d-astea! N-ai cratițe de spălat??? Pun întrebarea, ca să nu-mi omor răspunsul, vorba regretatului Adrian Păunescu!
    Cât despre polițiștii de frontieră care te întâmpină sictiriți și nu-ți întinde ție covorul roșu de divă scăpătată prin magistratură, nu-i cazul să-i insulți pe toți și nici instituția în sine! Care n-ai habar, cu ce se mănâncă! Ia d-aici un exemplu, măcar să nu mori…neinformată: https://universul.net/moment-emotionant-pentru-un-politist-de-frontiera-care-participa-la-misiunea-frontex/
    Să-mi scuzați frazele nu tocmai protocolare și decente, dar m-am săturat de ipochimene cuvântătoare, dar… acefale!!! Câteodată se sfârșește și răbdarea mea cu ciudatele din spațiul public, care doar își aruncă frustrările și bufeurile menopauzei online.

  2. Nu statul e dusmanul ci creaturile periculoase si malefice care îl conduc. Nu ai ce să ceri mai mult sclavilor obedienți aflați în fruntea statului decît supunere necondiționată doar le va da si lor cineva vreun os de ros

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.