Summitul SUA-Rusia de la Geneva marchează o paradigmă complet nouă: statutul unipolar al SUA ține de domeniul trecutului

1

Potrivit agenției TASS, săptămâna trecută, mai precis vineri seara, 4 iunie 2021, Vladimir Putin a comentat într-un briefing de presă cu privire la sancțiunile americane îndreptate împotriva Rusiei, făcând paralele istorice directe între URSS și SUA.

Președintele rus a declarat că „SUA s-au înșelat crezând că pot fi suficient de puternice pentru a desconsidera amenințarea altor state”, aceeași greșeală care – a spus el – a condus la căderea fostei Uniuni Sovietice. „Problema cu imperiile este că se consideră suficient de solide economic, militar și politic, pentru a comite unele erori de tactică și strategie, abateri care vor avea efect de bumerang, deoarece nu le vor rezolva problemele, ci, dimpotrivă, acestea se vor acumula, cu atât mai mult cu cât va apărea un moment când nu se mai poate pune capăt controverselor”.

Consider, că un asemenea moment a fost prezent încă din 2014, de când Euromaidanul ucrainean, perioadă în care SUA s-au proclamat „cea mai puternică forță militară din istoria lumii”, ceea ce reprezintă o pură aberație, deoarece orice putere nu rămâne în nemișcare, nu este lipsită de dinamism, ci suferă transformări multiple. Așadar, raționamentul liderului de la Kremlin este corect, atunci când subliniază existența unor limitări firești ale puterii americane o dată cu trecerea timpului și dezvoltarea continuă a noilor tehnologii militare, la care se adaugă apariția (la nivel global) unor terțe interese, regăsite în încheierea diferitelor parteneriate/contracte de colaborare între națiuni.

Declarația lui Putin „nu suntem obligați să hrănim pe toată lumea”, precum și expresia extrem de mulțumită de pe fața lui Gerhard Schroder (începând cu minutul 1:42), legată de faptul că prima etapă a conductei Nord Stream 2 este finalizată, sunt indicatori buni pentru poziția Rusiei în cadrul viitorului summit de la Geneva (16 iunie 2021) și semnalează o veste foarte proastă pentru Ucraina. Practic, Rusia nu-și dorește să sprijine Ucraina din punct de vedere economic, iar problema principală ar fi CINE va plăti pentru mizeria în care se zbate, având în vedere că NU Federația Rusă a provocat tot haosul „revoluției” din Piața Maidan din urmă cu 7 ani. Încercările fără rezultat pozitiv ale Americii de a convinge Germania să-i permită Ucrainei să devină parte a negocierilor pentru Nord Stream 2 reprezintă doar circ politic, fiindcă Washingtonul intenționează să folosească Kievul în continuare pe post de berbec împotriva Moscovei. În schimb, SUA nu pot demonstra că au câștig de cauză, deoarece, e limpede, Rusia nu este Irak.

Cu cât ignoranții din Departamentul de Stat, conduși de cabala Victoriei Nuland Kagan, pricep mai repede aspectul în sine, cu atât mai bine va fi pentru Casa Albă, care face dovada clară că nu poate să pună presiune pe Kremlin prin mijlocirea Kievului, pentru că dacă președintele rus va fi împins prea departe în chestiunea Ucrainei, acesta va reacționa, iar americanii, prin Biden, vor părea foarte slabi, prin neputința de a-l contracara, cu ajutorul unor acțiuni concrete. Ei bine, în opinia mea, acesta este principalul motiv pentru care partea americană insistă, prin canalele diplomatice, să obțină acordul rușilor privind organizarea summitului. Dacă Rusia ar trata cu Ucraina și ar anihila existența statului ucrainean prin tranșarea teritorială și transformarea sa în federație, escaladarea conflictului cu americanii se va poziționa la pragul nuclear, în încercările disperate ale Departamentului de Stat de a încerca să atenueze unele politici agresive și amenințătoare față de Federația Ruse în camuflarea unor pierderi ale reputației lor de superputere și în domeniul afacerilor ce aparțin lui Hunter Biden, fiului președintelui Joe Biden. Pariez că viitorul summit se va desfășura exact pe seama unui asemenea subiect, deoarece este clar că cineva de la Casa Albă a primit mesajul dur, scurt și la obiect dinspre partea rusă.

Câtă vreme „excepționalii” americani încep să priceapă că nu sunt atât de remarcabili, cu toții putem evita un război major. Evident, Vladimir Putin cunoaște starea actuală a SUA, iar discuția care s-a purtat în briefing-ul de presă amintit indică o Rusie absolut încrezătoare și deținătoare a unor atuuri importante. Câtă vreme americanii nu vor intenționa să reconstruiască „armata ucraineană” (o propunere dubioasă chiar și pentru timpurile în care SUA avea potențial și randament cantitativ și calitativ), iar Europa își va lua gazul care îi oferă Germaniei o mică șansă de redresare economică în lupta cu Bundestagul pregătit (după plecarea lui Merkel) să se umple cu gunoaiele globaliste provenite din Partidul Verzilor, care intenționează să transforme țara într-o colonie americană, lucrurile ar trebui să fie mai liniștite pe bătrânul continent. În fond, oamenii merită guvernul pe care îl aleg.

Prin urmare, comparația lui Vladimir Putin între SUA și URSS nu aș considera-o lipsită de profunzime și fundament, întrucât SUA și-au atins limitele absolute de putere, iar lumea unipolară a apus, deschizându-se pentru națiunile planetei noi orizonturi de oportunități într-o lume multipolară. Mai cred că, într-un mod bizar, americanii le-au făcut un mare serviciu rușilor atunci când, conduși de incompetență și sete de satisfacție, au declanșat haosul în Ucraina în 2014, fiindcă au trezit în poporul rus un sentiment mereu prezent, dar nevăzut de către străini, descris de Tolstoi drept „lumina caldă a patriotismului”, deschizându-le ochii cu privire la atitudinea fostelor „națiuni frățești”, deschizându-le ochii cu privire la toate amenințările Washingtonului, atât de stupide tocmai din cauza incapacității lor evidente de a deveni vreodată realitate, eliberându-i de orice iluzii în acest sens, deoarece își amintesc constant durerea din spatele acelor cuvinte.

De fapt, este o paradigmă complet nouă, pentru că Rusia va pune accent pe noua realitate: statutul unipolar al SUA ține de domeniul trecutului și nu va exista o competiție a Războiului Rece, Eurasia fiind zona de dezvoltare a noii existențe obiective în prezent.

Comparația lui Vladimir Putin între SUA și URSS nu aș considera-o lipsită de profunzime și fundament, întrucât SUA și-au atins limitele absolute de putere, iar lumea unipolară a apus, deschizându-se pentru națiunile planetei noi orizonturi de oportunități într-o lume multipolară. Nu va exista o competiție a Războiului Rece, Eurasia fiind zona de dezvoltare a noii existențe obiective în prezent.

 

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Casa Alba stie ca nu mai este “exceptionalul buric al pamantului”, dar inca mai spera ca ceilalti nu stiu asta.
    Incercarea de la G7 de a crea in graba B3W, o cotra alianta fara sustinere financiara si fara proiecte fisibile, la “Drumul Matasii” este dovada ca in disperarea lor kabala de la Washington mai spera ca aliatii si supusii din kolonii nu au sezizat caderea implacabila a Imperiului Globalist-Kabalist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.