„Trebuie să ne recăpătăm demnitatea și vâna, să fim cei care am fost odată!”

1

Românii trebuie să își recapete demnitatea și să redevină ceea ce au fost odată, a îndemnat senatorul Sorin Lavric (AUR), într-un interviu de colecție acordat publicației Timpul.md.

Noi nu suntem antieuropeni, suntem pentru o Uniune Europeană a națiunilor creștine, în care toți partenerii au drepturi egale și își păstrează identitatea.

Numai că politica Bruxelles-ului este una neomarxistă, de distrugere a identităților naționale și a rasei albe. Se petrece o răsturnare a canonului valoric: se distrug statui, se scot din biblioteci cărți de autori clasici doar pentru că au fost albi, creștini și eventual stăpâni de sclavi. Se va răsturna totul! Se va ajunge la un haos, când, printr-o contraselecție, în locul unor valori verificate de istorie, se vor pune niște pseudovalori.

Ei sunt foarte puternici. E plutocrația asta oligarhică – o mână de oameni care au toți banii și îi mânuiesc pe toți politicienii. Ei pot falimenta un stat într-o lună, dacă vor. Și ce vreți să fac? Să fiu și eu o momâie, cum au fost 30 de ani toți politicienii noștri? Nu pot. Sunt paladin și mor în picioare. Noi știm că mergem la sacrificiu. Ni s-a spus de la început că n-avem nicio șansă, că habar n-avem ce puteri înfruntăm. Tocmai pentru că nu avem nicio șansă, nu avem nimic de pierdut, iar cel care n-are nimic de pierdut e redutabil. Noi mergem înainte, știind că nu mai există drum de întoarcere.

Pe noi ne-a doborât această propagandă corect politică, noi nu mai știm să luptăm. Suntem moi, călduți. De aceea AUR-ul vine și spune: „Române, trezește-te, că altfel dispari!”. Trebuie să ne recăpătăm demnitatea și vâna, să fim cei care am fost odată.

Fiind un partid naționalist, noi vrem ca Basarabia să redevină ceea ce a fost în perioada interbelică, iar basarabenii să recapete ceea ce li s-a luat fără să fie întrebați, și anume cetățenia română. În plus, eu am motive subiective, căci bunicul meu pe linie paternă a fost popă în Basarabia. Tatăl meu s-a născut aici și, la numai cinci ani, a trebuit să plece cu popa în România, pentru că veniseră rușii în 1940 și îi omorau. Așa că eu pe jumătate sunt basarabean și nu vin aici din capriciu și ifose electorale, ca să vă exploatez în locul lui Dodon și al lui Voronin.

Ce șanse avem? Nici la București nimeni nu dădea doi bani pe noi. Eu am toată încrederea, pentru că nu poți intra într-o campanie electorală, dacă ești măcinat de șovăieli și ezitări. Trebuie să crezi în steaua ta. Dacă băgăm trei deputați, cred că va fi extraordinar. Dar eu cred că băgăm cinci.

Intrarea AUR Moldova în Parlamentul de la Chișinău ar reprezenta primul pas către Unire.

Puterea unui om în opoziție este să protesteze, să facă declarații politice și tot timpul să critice guvernarea. Va fi primul pas către Unire. Gândiți-vă, dacă noi și aici intrăm, păi, simbolic, rezonanța AUR-ului va fi extraordinară. Și atunci, prin ricoșeu, vom crește și în România. În sfârșit, ei își vor da seama că nu suntem un partid de diletanți și de veleitari, luați cu strânsura așa, ca peștele cu plevușca.

Apoi, în 2024, vom intra la guvernare în București. Acolo unde există voință, există și putință. Odată, cele două parlamente se vor întâlni, se va face o sesiune solemnă și vor vota Unirea Basarabiei cu România.

La fel ca orice român, aveam o părere execrabilă despre politicieni și-i priveam cu repulsie, cu aversiune. Din 1990 până anul trecut, când mă uitam la televizor, aveam senzația că văd niște rechini, niște monștri duplicitari, ascunzându-și gândurile în spatele unor cuvinte mai mult sau mai puțin cizelate, care aproape tot timpul jucau rolul unor trădători de țară și de neam. Și nicio secundă până atunci nu m-am gândit că voi intra în politică. Dacă mă întrebați acum ce înseamnă să faci politică, sincer, nu știu ce să vă răspund. Am intrat în politică din disperare și, într-un fel, încurajat de către Claudiu Târziu, pe care-l cunoșteam de 20 de ani și în care aveam mare încredere. El mi-a spus: „Sorin, avem o vârstă, nu mai suntem tineri. E bine să avem parte și de această experiență în viață. Pentru că unui bărbat, care are o părere bună despre el, i se cuvine și asta, pe lângă experiența culturală, bahică și erotică”. Politicul este un element de predilecție al spiritului masculin, este o cafteală între bărbați, chiar dacă sună aproape incorect politic să spui așa. Când m-a ispitit Claudiu, nu-l cunoșteam pe George Simion. El candidase la europarlamentare și era cunoscut pentru activitatea lui misionară în Basarabia. George este un patriot pe față. Din 2012 militează pentru Unirea cu Basarabia, iar lozinca „Basarabia este România”, care a împânzit toată țara, este a lui. Ne-am întâlnit după aceea în trei și am încercat să anticipăm ce va urma și unde vom putea fi atacați. Știam de atunci că vom fi învinuiți că suntem ba ruși, ba oameni ai serviciilor, ba neolegionari. Pentru că eu și Claudiu am cunoscut zeci de deținuți politici și mulți dintre ei fuseseră legionari. Niciodată n-o să mă auziți pe mine sau pe Claudiu vorbind urât despre ei, pentru că nu suntem niște lichele și nu vreau să mint. Le respect memoria, pentru că erau oameni deosebiți și au avut o înrâurire benefică asupra mea. Așa am început politica. Mă întrebați de ce am făcut-o, dacă-mi era atât de scârbă de ea. Este un paradox conținând un dram de adevăr. Sunt momente când apar niște oameni fără experiență politică, care simt că nu mai pot trăi în țara asta, dacă nu intră să asaneze mlaștina aceea de șerpi și de broaște.

Întreg interviul este disponibil aici.

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Citez: „Noi nu suntem antieuropeni, suntem pentru o Uniune Europeană a națiunilor creștine, în care toți partenerii au drepturi egale și își păstrează identitatea”. Apoi omul declară că „politica Bruxellesului este una neomarxistă”, adică dezvăluie raționamente în contradicție evidentă, fracturi de logică, practic. Mai precis, AUR un partid „naționalist” care nu se poziționează nici împotriva UE, dar nici împotriva planului Kalergi după care funcționează UE și care, adept al multiculturalismului fiind, proclama abolirea dreptului popoarelor la autodeterminare prin urmărirea de ținte concrete: stimularea mișcărilor etnice separatiste și încurajarea imigrărilor în masă ce ar fi condus la eliminarea națiunilor de sine stătătoare, deoarece numai în acest fel Europa putea fi controlată de o elită care ar fi garantat tolerarea și acceptarea unei „rase nobile” în vârful ierarhiei. Pe de altă parte, rețeaua progresisto-globalistă vrea o Europă progresistă și cât mai internaționalistă, care să se opună și care să distrugă suveranitatea statelor naționale. Și-atunci, nu poți să nu te întrebi: cum or funcționa unii? Chiar ne consideră pe toți imbecili? Neștiutori și naivi? Membrii AUR- alți indivizi rupți de minte, care vor suci mințile românilor cu populisme ieftine și care se vor votați, acceptați și cocoțați la butoane, doar pentru că repetă mantra „patriotismului” și se socotesc mari apărători ai românismului de pretutindeni. Eventual, simpatizanți ai unionismului, dar fără să amintească că România, mai bine de 3 decenii, nu a avut nici un plan clar și concis cu privire la Republica Moldova, că asemenea dorințe (de readucere a Basarabiei între hotarele națiunii), ale unora de se cred naționaliști până-n vârful unghiilor, reprezintă STRICT uneltirea americanilor, fiindcă în planurile lor nu poate exista o Moldovă neutră și cu puternice legături rusești (a se verifica la Biroul Național de Statistică al Rep. Moldova, din pură curiozitate, câți cetățeni, din întreaga ei populație, lucrează cu acte-n regulă în Federația Rusă) între o Românie yankeizată și o Ucraină yankeizată în bună parte! Dar oare moldovenii doresc, în majoritatea lor, o unire cu România? Sondajele de până acum ne arată că un procent semnificativ al populației de dincolo de Prut nu dorește acest lucru. Iar România, ea însăși aflată într-un mare impas economic, fără o industrie națională, fără o agricultură națională, cu activele și resursele înstrăinate, la cheremul corporațiilor străine, cum ar putea oferi o viață mai bună cetățenilor din stânga Prutului? Cum le-ar putea oferi locuri de muncă, cum ar putea investi în industrie și agricultură, cum ar putea oferi asistență medicală pentru acești oameni, când este incapabilă să ofere condiții decente actualilor cetățeni? Scuzați, dar Sorin Lavric bate câmpii! N-are rost să citesc întregul interviu! E pierdere de vreme și consum inutil de energie! Sunt gogoși propagandistice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.