„Nu ne punem la îndoială rădăcinile, propria cultură, tradiție și identitate”

0

Liderul Lega Nord, partid conservator din Italia, Matteo Salvini, a afirmat că partidul său va susţine în continuare apărarea fiecărui cetățean de violență și abuz, susţinând, în acelaşi timp, că este necesar ca educația copiilor să rămână în afara sferei politice.

În timpul unei conferinţe de presă în Maratea, Salvini a vorbit și despre proiectul de lege Zan (după numele inițiatorului, deputatul Alessandro Zan, membru al Partidului Democrat (PD) care a mărturisit că este homosexual), un proiect de lege împotriva „homofobiei”, prin care violenţa de gen şi împotriva membrilor comunităţii LGBT este asimilată delictului de ură, cei vinovaţi riscând inclusiv închisoarea și care este în discuție în Senatul Italiei.

„Lega este o forță coerentă: apărarea victimelor abuzurilor și violenței este un lucru sacrosant, dar să menţinem educația copiilor în afara acestei bătălii politice”, a spus Matteo Salvini.

În cadrul unei întâlniri la Battipaglia (Salerno), liderul Ligii a continuat să vorbească despre proiectul de lege Zan, afirmând că Liga cere eliminarea din proiectul de lege a chestiunii referitoare la educaţia copiilor, deoarece „nu folosim copii, nu putem face politică pe pielea copiilor cu vârsta de 6 sau 7 ani”.

„Explic odată pentru totdeauna că sunt pentru libertăți: libertatea de a face afaceri, libertatea de gândire și, prin urmare, și libertatea de a iubi. Evident, nimeni nu trebuie atins, insultat, discriminat. Nu-mi pasă dacă cineva este hetero, homosexual și nu mă interesează ce face în viața sa privată, este treaba lui și nimeni nu are voie să-l jignească. Cu toate acestea, din această lege, Liga solicită eliminarea chestiunii referitoare la copii”, a explicat Salvini.

„Educația copiilor nu o face statul, ci părinţii”

Liderul Ligii a reiterat importanța eliminării chestiunii educației copiilor din proiectul de lege, deoarece aceasta „nu este făcută de stat sau de vreo asociație, ci de mamă și tată, şi spun mamă și tată intenționat, deoarece pentru noi există mamă și tată, nu părintele 1, părintele 2 sau părintele 32”, a subliniat liderul Lega Nord.

„Sunt persoane care ar spune că suntem de modă veche, dar, în opinia mea, nu e vorba de trecut, ci de prezent și viitor. Respect viața fiecărui om, dar nu ne punem la îndoială rădăcinile, cultura, tradiția, identitatea”, a încheiat Salvini.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.