Suntem la o mare răscruce a istoriei și un pas greșit ne poate arunca în adâncul abisului

0

Cred că suntem la o mare răscruce a istoriei și că un pas greșit ne poate arunca în adâncul abisului de dinainte și de după lumea în care Omul este creația ultimă a lui Dumnezeu.

Este momentul ca oricare dintre noi să rememoreze valorile fundamentale și perene ale umanității și să le compare cu așa-zisele valori/standarde ale comunității virtuale/digitale. Este momentul să decidem dacă acestea din urmă pot să le încalce pe primele sau să prevaleze fără a aduce atingere condiției umane. Trebuie să decidem ce ierarhie ne guvernează arhitectura ca oameni și dacă putem accepta ca gugăl, amazon, apple, feisbuc sau linkedin să ne golească pe dinăuntru pentru a ne umple, ca pe niște oameni de tinichea, cu „valorile” lor.

Valorile fundamentale ale umanității (de exemplu – cele din Declarația drepturilor omului de la Revoluța franceză, cum ar fi libertatea, proprietatea, familia, credința, dreptul de a lupa contra opresiunii) sunt perene și neschimbătoare. Dimpotrivă, așa-zisele valori progresiste, care încarcerează miliarde de utilizatori ai digitalului, sunt trecătoare, sunt capricii ale unor fuhreri ai internetului si excese de zel ale armatelor de turnători, ciripitori și „verificatori ai faptelor”, pe care nu i-a mandatat nimeni cu atribuția de a judeca deviaționiștii și dizidenții (conspiraționiștii, negaționiștii, teroriști etc.). mai grav de atât, aceste „valori” fac adevărul, faptele, opinia și rațiunea să fie contrare „corectitudinii politice” și încurajează cele mai urâte comportamente umane – delațiunea, invidia, ura, răzbunarea, plăcerea răutăciosă de a face rău altuia (shadenfreude), lăcomia, viclenia, pe scurt, tot ceea ce este mai rău în om.

Dar, cine seamănă vânt, culege furtună. Crimele contra marilor valori ale umanității sunt crime contra umanității, pedepsite de dreptul international penal. Timpul în care pedeapsa va cădea asupra semănătorilor este la distanță de un click – de unde și disperarea cenzurii de pe feisbuc.

Autor: Gheorghe Piperea

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.